تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836317336




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كنترل ميزان خاموشي برق در دست مردم


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: كنترل ميزان خاموشي برق در دست مردم
اسعدي - پدر خانواده مشغول تماشاي خبر 21 از تلويزيون است و مادر در حالي كه لباس ها را در ماشين لباسشويي ريخته و آن را روشن كرده است، اتاق پذيرايي را جارو برقي مي كشد. پسر خانواده در حال بازي با رايانه است و دختر خانواده درس مي خواند و خود را براي امتحان فردا آماده مي كند.

زن همسايه طبقه بالا ظرف ها را در ماشين ظرف شويي گذاشته و ضمنا در حال چرخ كردن گوشت هم هست. پدر تمامي لوسترها و چراغ ها را روشن كرده است و لامپ هاي آن را تميز مي كند.

پسر خانواده هم در حال تماشاي كارتون جديدي است كه پدر تازه برايش خريده است.

تمامي چراغ هاي منازل همسايه هاي رو به رو و كناري هم روشن است و همه پس از گذراندن يك روز كاري در بيرون، مشغول نظافت و انجام امور خانه هستند و همه بي توجه از اين كه در چه ساعتي از شب و چه اموري را انجام مي دهند كارهايشان را تمام مي كنند.

براساس آمار ميانگين مصرف برق در ايران نسبت به كشورهاي پر جمعيت تر در بخش هاي خانگي و كشاورزي بيشتر است و براي جلوگيري از خاموشي بايد افراد را به سمت مصرف بهينه و صرفه جويي سوق داد تا برنامه ريزي ها در ساير بخش ها دچار مشكل نشود.

رشد مصرف برق در كشور طي دهه اخير 7 تا 8 درصد و در خراسان شمالي 13 درصد بوده است كه مصرف بي رويه را در استان نشان مي دهد و بايد با اعمال مديريت و فرهنگ سازي مناسب براي كاهش اين ميزان تلاش كرد.

يكي از شهروندان دليل دقت نكردن در مصرف انرژي برق را آگاهي نداشتن از چگونگي توليد و روند توزيع و دلايل صرفه جويي عنوان مي كند و مي گويد: تاكنون به اهميت صرفه جويي در مصرف برق فكر نكرده ام.

وي مي افزايد: به ازاي هر ميزان مصرف بهاي آن را مي پردازم و فكر نمي كنم كم و يا زياد مصرف كردن من تفاوتي داشته باشد.

يكي ديگر از شهروندان بيان مي كند: چندين بار براي خريد لامپ كم مصرف مراجعه كردم كه آن را با قيمت يارانه اي نيافتم قيمت آزاد اين لامپ هم بالا بود و نتوانستم آن را تهيه كنم و ترجيح دادم از همين لامپ هاي معمولي استفاده كنم.

وي اضافه مي كند: نياز است در مورد يارانه هايي كه براي فروش انرژي برق به مردم پرداخت مي شود اطلاع رساني شود تا مردم با آگاهي از مبلغ يارانه هاي پرداختي، خود را ملزم به صرفه جويي و مصرف بهينه كنند.

شهروند ديگري مي گويد: تمام طول روز را در بيرون از منزل اشتغال دارم و مجبور هستم تمامي كارهايم را در شب انجام دهم به همين دليل مصرف انرژي برق در منزل ما بالاست.

وي ارزاني و قابل دسترس بودن انرژي برق را يادآور مي شود و بيان مي كند: ما قدر نعمت هايي را كه داريم نمي دانيم و به محض از دست دادن آن ها به اين فكر مي افتيم كه چرا آن گونه كه بايد، مصرف نكرديم.

يك كارشناس انرژي مي گويد: بهره وري در صنعت برق از اهميت ويژه اي برخوردار است كه شايد در ديگر صنايع تا بدان اندازه مشخص و محسوس نباشد.

حسيني مي افزايد: فرايند توليد، توزيع و انتقال برق سرمايه و زمان بر است و هر اندازه در ميزان مصرف برق صرفه جويي شود هزينه هاي صرف شده در اين راه را مي توان در بخش ديگر سرمايه گذاري كرد.

وي اضافه مي كند: اعمال تعرفه تصاعدي از مهم ترين راه كارها در مسير مصرف عادلانه و بهينه برق است.

وي ادامه مي دهد: كاهش مصرف برق در ساعات پيك بار، استفاده از سيستم هاي جايگزين در چگونگي مصرف در كارخانه ها و ارائه آموزش به مردم و از جمله به كشاورزان در زمينه نحوه صحيح مصرف از راه هاي صرفه جويي در مصرف برق است.

باتوجه به مشكلاتي كه در بخش انرژي در كشور پيش آمده و تأثيرات مضاعفي را كه خشكسالي بر تأمين برق كشور به وجود آورده است سياست هايي در جامعه براي صرفه جويي و مديريت كردن مصرف انرژي تبيين شده است.

اين جمله را مدير عامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي مي گويد و مي افزايد: در گذشته فقط به لحاظ پيك بار از مردم در تابستان ها در خواست داشتيم كه صرفه جويي و در مصرف مديريت داشته باشند ولي امروزه مشكل فقط مشكل پيك بار نيست و حتي زمستان ها هم به لحاظ سوخت رساني به نيروگاه ها، مشكل توليد سوخت وجود دارد.

عزت ا... فياض اضافه مي كند: مصرف انرژي برق در خراسان شمالي مصرفه بهينه اي نيست و در اين كشور بيش از مقداري كه لازم است، انرژي مصرف مي كنيم.

وي تصريح مي كند: در كل دنيا، كشورها رشد 5/2 درصدي براي مصرف سال پيش بيني مي كنند اما در ايران حدود 8 درصد رشد مصرف داريم كه بسيار بالاتر از كل دنياست كه بايد براي آن چاره اي انديشيده شود.

وي اظهار مي دارد: با تبليغات، اطلاع رساني و محدوديت هايي كه اعمال شد و نيز همكاري خوب مردم، رشد مصرف از 8 درصد در سال گذشته به 2/5 درصد در سال جاري رسيد كه اميدوارم اين روند تا آخر سال ادامه يابد و ما بايد بتوانيم كم كم به ميانگين جهاني برسيم.

وي مي گويد: 2/36 درصد برق استان در بخش خانگي مصرف مي شود كه براي كاهش مصرف انرژي در اين بخش بايد فعاليت بسياري انجام داد چرا كه بخش خانگي مولد نيست و فقط انرژي در آن مصرف مي شود.

فياض بيان مي كند: مردم براي خريد امكانات و تجهيزات برقي بايد دقت و به برچسب انرژي آن ها توجه و دستگاه هاي كم مصرف را تهيه كنند.

وي مي افزايد: متأسفانه اكنون اكثر مردم از لامپ هاي التهابي استفاده مي كنند كه در اين بخش متأسفانه 95 درصد انرژي از طريق گرما هدر مي رود و تنها 5 درصد آن به نور تبديل مي شود و مردم مي توانند با استفاده از لامپ هاي كم مصرف كه يارانه اي هم توزيع مي شود در صرفه جويي و مصرف بهينه انرژي اين شركت را ياري دهند.

وي بيان مي كند: استان 6 هزار لامپ كم مصرف خريداري كرده است كه آن ها را با قيمت يارانه اي 11 هزار و 500 ريال در اختيار مردم قرار مي دهد و مردم مي توانند با استفاده از اين لامپ ها در جلوگيري از هدر رفت 95 درصدي انرژي و ذخيره سازي آن كمك بسياري كنند.

مدير عامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي مصرف انرژي برق در بخش هاي عمومي را 5/12 درصد عنوان و بيان مي كند: متأسفانه مصرف در بخش كشاورزي بسيار بالاست.

وي مصرف انرژي در اين بخش را 29 درصد اعلام و تصريح مي كند: كشاورزان بايد از موتورهاي استاندارد و در حد نياز خود استفاده كنند اما متأسفانه قدرت اكثر موتورهاي الكتريكي بيش از نياز پمپاژ آن هاست.

فياض مي افزايد: كشاورزان با مديريت صحيح در اين بخش، با نصب مخازن و اصلاح ماشين آلات و تعمير و نگهداري به موقع تجهيزاتي كه براي پمپاژ دارند، مي توانند اين مصرف را كاهش دهند.

وي اظهار مي دارد: به دليل ارزان بودن قيمت برق در بخش كشاورزي كه كمتر از 20 ريال است متأسفانه برخي كشاورزان توجهي به مديريت مصرف ندارند و در طول 24 ساعت شبانه روز موتورهاي آب را روشن مي گذارند كه اين باعث اتلاف انرژي مي شود وي از تمامي بخش ها و به خصوص بخش كشاورزي خواست در پيك بار مصرف خود را كاهش دهند و مصارف خود را به بعد از پيك منتقل كنند.

وي ميزان مصرف برق در بخش صنعت در استان را 18 درصد اعلام مي كند و مي گويد: مصرف متفرقه هم وجود دارد كه اهميت مصرف در بخش خانگي و كشاورزي بيشتر است.

به گفته وي طي پيك سال گذشته 4 هزار مشترك خانگي در خراسان شمالي بيش از الگو، مصرف داشتند كه براي آن ها اخطار ارسال و از آنان تقاضا شد كه مصارف خود را پايين بياورند.

وي مي افزايد: الگوي مصرف در تابستان ماهيانه حدود 300 كيلو وات ساعت و در فصول غير تابستان 200 كيلو وات ساعت است كه چنان چه مشتركاني بيش از اين ميزان مصرف كنند مشمول جريمه و قطع برق خواهند شد.

وي اظهار مي دارد: براي اين كه مردم را ترغيب كنيم تا در پيك بار مصرف انرژي را مديريت كنند تمامي كنتورها را به تدريج تعويض و از كنتورهاي ديجيتالي و سه زمانه استفاده خواهيم كرد كه مردم بدانند در چه ساعاتي مصارف لازم را به ساعات غير پيك منتقل كنند.

وي مي گويد: شهروندان اگر از ساعت 6 صبح تا 18 مصرف داشته باشند قيمت در اين زمان ميان باري با ضريب يك محاسبه خواهد شد و از ساعت 18 تا 22 كه پيك بار و مشكل اساسي هم در همين زمان است و كمبود انرژي داريم قيمت برق با ضريب 5/2 محاسبه خواهد شد.

فياض اضافه مي كند: چنان چه مردم بتوانند مصارف غير ضروري را به ساعت 22 تا 6 صبح منتقل كنند كه زمان كم باري است اين ضريب به 25 صدم كاهش مي يابد.

وي اضافه مي كند: تفاوت قيمت بين ساعت 6 صبح تا 22 و 22 تا 6 صبح 10 برابر مي شود و كلي به نفع همه است كه مردم مصارف خود را به بعد از ساعت 22 منتقل كنند.

وي تصريح مي كند: برخي از مشتركان تجاري براي جلب مشتري از لامپ هاي پر مصرف مدادي يا التهابي استفاده مي كنند كه از آن ها مي خواهيم اين مصارف را قطع و از لامپ هاي رنگي و غير رنگي كم مصرف استفاده كنند.

وي مي افزايد: به اين گونه مشتريان براي كاهش مصرفشان به صورت شفاهي و كتبي اخطار داده ايم و پس از اين مراحل در صورت بي توجهي مشتركان مجبور به قطع برق آن ها خواهيم شد چرا كه آن ها هم به زيان جامعه و هم مردم عمل مي كنند.

وي با بيان اين كه پيك بار در تابستان امسال نسبت به پارسال يك درصد كاهش داشت و از 191 مگاوات به 2/189 مگاوات رسيد تصريح مي كند: اين در حالي است كه در مصرف انرژي رشد داشته ايم.

وي تأكيد مي كند: براي اين كه برق تمامي مشتركان را تأمين كنيم بايد براي سال آينده پيك بار را با توجه به رشد مصرف حدود 19 مگاوات بتوانيم كاهش دهيم چرا كه اين مقدار سهميه خاموشي استان ما خواهد بود.

به گفته وي، چنان چه موفق نشويم به هر ميزاني از 19 مگاوات را كاهش دهيم به همان ميزان بايد براي سال آينده در استان خاموشي اعمال كنيم.

فياض ميزان توزيع انرژي در خراسان شمالي طي سال گذشته را 850 كيلو وات ساعت انرژي برمي شمرد و مي گويد: با در نظر گرفتن رشد، توزيع انرژي امسال به حدود 900 ميليون كيلو وات ساعت خواهد رسيد.

مدير عامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي مصرف روستايي در استان را 7/36 درصد و مصرف شهري را 3/63 درصد عنوان مي كند و مي گويد: مصرف انرژي برق در شهرهاي استان 2 برابر روستاهاست.

وي ميزان تلفات انرژي برق از مبادي ورودي انرژي به شبكه ها تا محل تحويل به مصرف كننده در استان را 2/15 درصد بر مي شمرد و بيان مي كند: اين رقم نسبت به سال گذشته يك درصد كاهش يافته است.

وي هدر رفت انرژي در شبكه ها را از طبيعت آن ها مي داند و مي گويد: جريان با استاندارد خاصي از داخل سيم ها عبور مي كند و وقتي جريان بيش از حد استاندارد آن شبكه عبور كند تلفات افزايش مي يابد.

وي مي افزايد: اگر مردم جريان انرژي را پايين بياورند، جرياني كه باعث تلفات مي شود، كاهش مي يابد و در مجموع تلفات كاهش مي يابد.

فياض قيمت برق توليدي در كشور را به ازاي هر كيلو وات 800 ريال عنوان مي كند و مي افزايد: دولت به ازاي هر كيلو وات برق حدود 150 ريال از مشتركان دريافت مي كند و اين رقم در بخش كشاورزي 20 ريال است.

وي با احتساب توزيع 900 ميليون كيلو وات ساعت انرژي برق در استان ميزان يارانه پرداخت شده براي اين بخش را 600 ميليارد ريال ذكر و اضافه مي كند: اين رقم بسيار بالاست و اگر مردم از تفاوت ها مطلع شوند به طور قطع خود آن ها براي جلوگيري از تلفات و هدر رفت انرژي كمك خواهند كرد.

وي اظهار مي دارد: در دهه گذشته مصرف برق به طور متوسط سالانه بين 7 تا 8 درصد افزايش يافته و اين رقم در خراسان شمالي به ويژه در 2 سال گذشته حدود 13 درصد بوده است.

وي اين افزايش مصرف را به دليل تشكيل ادارات كل و پيدايش برخي الگوهاي مصرف از جمله كولر گازي عنوان مي كند و مي گويد: اين افزايش اكنون كنترل و ثابت شده و رشد طبيعي مصرف برق در خراسان شمالي حدود 6 درصد است كه آن را هم بايد با فرهنگ سازي كاهش دهيم.

وي تأكيد مي كند: وقتي دنيا مي تواند رشد 5/2 درصدي مصرف را قبول كند به طور قطع ما هم مي توانيم با 4 درصد رشد را كنترل كنيم.

استاندار خراسان شمالي هم مصرف بيش از حد برق در ايران را فاجعه مي داند و مي گويد: مصرف بي رويه برق در خراسان شمالي يك درد است.

مهندس محمد حسين جهانبخش مي افزايد: 100 ميليون كيلو وات ساعت ميانگين انرژي توزيع شده برق در استان است با قيمت تمام شده 772 ريال، كه دولت آن را به 129 ريال مي فروشد.

وي بيان مي كند: ماهيانه 60 و ساليانه 72 ميليارد ريال يارانه مصرف برق در خراسان شمالي است كه اين رقم بسيار زياد است.

وي تأكيد مي كند: استفاده از لامپ هاي رشته اي در تمامي دستگاه هاي اجرايي ممنوع است و بازرساني از سوي استانداري و شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي بر اين امر نظارت و با موارد احتمالي برخورد خواهند كرد.

وي اظهار مي دارد: به تمامي دستگاه هاي اجرايي توصيه مي كنيم صد در صد مصرف برق آن ها از لامپ هاي كم مصرف و غير رشته اي باشد.وي با بيان اين كه خراسان شمالي جزو معدود استان هايي است كه متقاضيان در نوبت انشعاب قرار نمي گيرند كه اين امر هم باعث سلامت نظام اداري و هم سبب افزايش بهره وري مي شود.وي مي افزايد: اين كه افراد مي توانند با تلفن امتياز برق بگيرند پياده كردن نظام بهره وري در دستگاه هاي اجرايي است كه نياز به مراجعه حضوري فرد به دستگاه اجرايي نيست.

جهانبخش اضافه مي كند: صرفه جويي و جلوگيري از اسراف جزو دستورهاي ديني ماست كه در زندگي خود بايد آن را لحاظ كنيم.
 پنجشنبه 3 بهمن 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن