واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: استانداردسازي مصالح ساختماني در انتظار اجرا
در حالي طبق مصوبه 23 اسفند سال 1384 هيات دولت درباره ساماندهي توليد، توزيع و مصرف مصالح ساختماني، به توليدكنندگان مصالح ساختماني دو سال فرصت داده شد تا بتوانند توليدات خود را در قالب معيارهاي استاندارد وارد عرصه ساختوساز كنند، اجراي اين مصوبه از ابتداي سال 1387 به ابتداي سال 1388 موكول شد تا فرصت دوبارهاي به توليدكنندگان براي بهينهسازي توليدات خود داده شود. اما در حالي كه حدود دو ماه به اجراي مصوبه يادشده باقي مانده است، هنوز انتظارات در مورد رعايت استاندارد توليد مصالح ساختماني برآورد نشده و به نظر ميرسد دستكم در برخي از زمينهها توليد مصالح ساختماني در كشور با استانداردها هنوز فاصله زيادي دارد.
به گزارش ايسنا، مسئولان سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران اميدوارند در هفتههاي باقيمانده از سال جاري سرانجام اجراي مصوبه استاندارد اجباري مصالح ساختماني قطعي شده و به همه حرفها و حديثها در مورد توليد و استفاده از مصالح ساختماني غيراستاندارد در كشور پايان داده شود.
اين سازمان هماكنون نيز ميتواند با اجراي مصوبه يادشده مانع ادامه فعاليت واحدهاي توليد مصالح ساختماني فاقد نشان استاندارد شود، اما بر اساس توصيههاي ارائه شده، به نظر ميرسد كه مسئولان اين سازمان باز هم به توليدكنندگان غيراستاندارد فرصت ميدهند تا توليد خود را با نشان استاندارد تطبيق دهند.
با اين وجود كارشناسان معتقدند كه ديگر زمان مماشات با توليدكنندگان مصالح ساختماني غيراستاندارد گذشته و فرصت دادن به چنين توليدكنندگاني به معناي خيانت به مصرفكنندگان مصالح ساختماني و مردمي است كه قصد دارند در خانههايي ايمن زندگي كنند.
مشاور رئيس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران پيش از اين گفته بود كه تا پايان سال گذشته از مجموع 1234 واحد توليد شن و ماسه حدود 40 درصد نشان استاندارد؛ از 561 واحد توليد آجر رسي ماشيني حدود 40درصد نشان استاندارد؛ از 453 واحد توليد بلوكهاي سيماني فقط 6 درصد نشان استاندارد و از 534 واحد توليدي تيرچه و بلوكهاي سقفي فقط حدود 20 درصد نشان استاندارد داشتند كه اين آمار تا پايان سال جاري تفاوت فاحشي نخواهد كرد.
فريدون بلغاري تاكيد كرده بود كه در 4 حوزه يادشده عمدتا توليد به صورت كارگاهي و در نقاط دورافتاده انجام شده و سطح سواد كارگران اين واحدها نيز نيز بسيار پايين است؛ به طوري اميد چنداني به رشد كيفيت در اين واحدها وجود ندارد.
در حالي كه پيش از اين قرار بود مصوبه استاندارد اجباري مصالح ساختماني از ابتداي سال جاري اجرا شود، بنا به دلايلي اجراي آن به ابتداي سال 1388 موكول شد. در صورت اجراي مصوبه استاندارد اجباري مصالح ساختماني، از ادامه فعاليت واحدهاي توليد مصالح ساختماني بدون نشان استاندارد جلوگيري ميشود.
بر اساس مفاد اين مصوبه، هرگونه استفاده از مصالح ساختماني غيراستاندارد در ساختوساز غيرقانوني بوده و متخلفان تحت پيگرد قانوني قرار ميگيرند.
گفتني است، در حال حاضر 31 گروه از مصالح ساختماني مانند شن و ماسه، بلوكهاي ساختماني، بتن، آهن، ميلگرد و شيشههاي ساختماني مشمول استاندارد اجباري هستند.
وحيد مرندي مقدم - مديركل نظارت بر اجراي استاندارد سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران - در مهر ماه سال جاري در اين باره گفته بود كه تمامي واحدهاي توليدي مصالح ساختماني بايد علامت استاندارد دريافت كنند و در صورت عدم دريافت علامت استاندارد تا پايان سال جاري عرضه توليدات آنها ممنوع و از توليدات آنها جلوگيري ميشود. اين در حالي است كه بررسيهاي علمي و مستند زلزلههاي گذشته در كشور نشان ميدهد كه حدود 30 درصد عوامل تخريب ساختمانها در اين زلزلهها به استفاده از مصالح ساختماني غيراستاندارد مربوط بوده است.
يادآوري ميشود كه بحث لزوم استفاده از مصالح ساختماني استاندارد به صورت جدي از سال 1384 در دستور كار دولت قرار گرفت. در تاريخ 23 اسفند سال 1384 و تنها هفت روز مانده به پايان سال، دولت مصوبهاي درباره ساماندهي توليد، توزيع و مصرف مصالح ساختماني گذراند كه بر اساس آن بايد در تمام ساختوسازهاي كشور مصالح ساختماني استاندارد به كار گرفته شود.
در اين مصوبه فرصت دوسالهاي به توليدكنندگان مصالح ساختماني داده شد تا بتوانند توليدات خود را در قالب معيارهاي استاندارد وارد عرصه ساختوساز كنند. همچنين سازندگان نيز ملزم به استفاده از مصالح ساختماني استاندارد شدند.
لازم به توضيح است كه در صنعت ساختمان بيش از 200 نوع مصالح مورد استفاده قرار ميگيرد كه ميتوان آنها را در 13 گروه فلزات، سيمان و فرآوردههاي آن، آجر، سفال، كاشي و سراميك، سنگ، سنگدانهها، آهك و فرآوردههاي آهكي، گچ و فرآوردههاي گچي، ملاتها، چوب، قير و قطران، شيشه، رنگ و پوششهاي تزييني و پلاستيكهاي ساختماني تقسيمبندي كرد.
چهارشنبه 2 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]