واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آتش جنگ در غزه فرو نشست حماس آتش بس اسرائيل را مشروط پذيرفت
گروه بين الملل؛ درست پس از سه هفته حملات گسترده اسرائيل به نوار غزه كه بيش از 6500 كشته و زخمي برجاي گذاشت و يك شهر را به طور كامل ويران كرد مقامات اين رژيم نيمه شب شنبه به طور يكجانبه اعلام آتش بس كردند؛ آتش بس شكننده و بدون پشتوانه يي كه از همان ابتداي ديروز شكسته شد و گروه هاي مقاومت فلسطيني نيز از پيش گفته بودند آن را نخواهند پذيرفت. با اين حال ديروز حماس رسماً اعلام كرد اين آتش بس را مي پذيرد مشروط به اينكه ظرف يك هفته اسرائيل نيروهاي خود را از غزه خارج كند. در واقع اسرائيل براي فرار از پيامدهاي جنگ ويرانگري كه در غزه آغاز كرده بود دست پيش گرفت تا قبل از رسيدن باراك اوباما به كاخ سفيد و اتمام دوران رياست جمهوري جرج بوش با اعلام آتش بس موضع حق به جانبي اتخاذ كند. ايهود اولمرت طي گفت وگويي مطبوعاتي به همراه ايهود باراك وزير دفاع اسرائيل ادعا كرد اسرائيل به اهداف خود در غزه دست يافته و به همين دليل به طور يكجانبه اعلام آتش بس مي كند. وي در عين حال يادآور شد اين آتش بس شكننده خواهد بود و بايد دقيقه به دقيقه آن را مورد ارزيابي قرار داد. در همين حال اولمرت گفت به همين دليل نيروهاي نظامي اسرائيل همچنان در غزه باقي خواهند ماند. گزارش هاي ارسالي از غزه ديروز حاكي از آن بود كه گروه هاي مقاومت فلسطيني شش موشك به جنوب اسرائيل از جمله شهرك سديروت شليك كردند. در همين رابطه هواپيماهاي اسرائيلي اماكن پرتاب موشك فلسطيني ها را در غزه بمباران كردند. در يك اقدام ديگر برخي از تانك ها و خودروهاي زرهي اسرائيل مواضع خود را در غزه ترك كردند و در همان اثنا هواپيماهاي اسرائيلي منطقه التفاح در شمال غزه را هدف اصابت بمب هاي فسفري قرار دادند. خبرنگار شبكه الجزيره گفت اسرائيل به ساكنان شمال غزه هشدار داده است به دليل احتمال حملات جديد به خانه هاي خود بازنگردند. همين شبكه خبري گفت نيروهاي حماس در همان لحظه يي كه اولمرت مشغول اعلام آتش بس بود پايگاه هوايي «حت سريم» را با موشك هاي گراد خود هدف قرار دادند. در يك خبر ديگر گفته مي شود حملات توپخانه يي اسرائيل از دريا موجب كشته شدن تعداد زيادي از فلسطيني هاي مقيم غزه طي روز گذشته شده است. با اعلام آتش بس، گروه هايي از فلسطيني ها مشغول خارج كردن اجساد از زير آوارها شدند و ديروز 95 جسد به اين ترتيب كشف شد. منابع فلسطيني مي گويند طي 22 روز جنگ در غزه در مجموع دست كم 1230 فلسطيني شهيد و 5320 نفر مجروح شدند. گفته مي شود 410 نفر از اين قربانيان كودك، 108 تن زن و 108 نفر سالمند بوده اند. پنج خبرنگار، پنج خارجي و 15 تن از اعضاي امدادرسان نيز جزء اين قربانيان هستند.
واكنش ها به آتش بس اسرائيل
جنبش مقاومت اسلامي حماس در ابتدا گفت تا زماني كه نظاميان اسرائيلي در غزه هستند، مقاومت ادامه خواهد داشت و ما آتش بس يكجانبه را نمي پذيريم. شرايط حماس براي آتش بس عقب نشيني نيروهاي اسرائيلي و بازگشايي گذرگاه هاست. سازمان جهاد اسلامي فلسطين نيز اعلام آتش بس يكجانبه اسرائيل را نشانه شكست اين رژيم دانست و گفت از تن دادن به شرايط اولمرت خودداري خواهد كرد. با اين حال محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان از آتش بس اسرائيل استقبال كرد اما آن را كافي ندانست و گفت بايد در ادامه آن سربازان اسرائيلي از غزه خارج شوند و گذرگاه ها باز شود. احزاب راستگراي داخل اسرائيل نيز اين آتش بس را محكوم كردند و سيلوان شالوم يكي از رهبران حزب ليكود گفت؛ «ما در اين عمليات به هيچ هدفي نرسيديم، هنوز موشك ها شليك مي شود و حماس مي تواند به موشك اندازي خود ادامه دهد.» از سوي ديگر كشورهاي امريكا، فرانسه، انگلستان، استراليا و ايتاليا و سازمان ملل متحد از اعلام آتش بس يكجانبه اسرائيل استقبال كردند. بان كي مون با ابراز خرسندي گفت؛ اسرائيل بايد نيروهاي نظامي خود را از غزه خارج كند. كاندوليزا رايس وزير خارجه امريكا گفت؛ هدف از اين كار دست يافتن به يك آتش بس دائمي است به طوري كه ثبات و امنيت نوار غزه را تامين كند. وزير خارجه انگلستان نيز آتش بس اسرائيل را «مايه خرسندي» توصيف كرد. با اين حال آخرين خبرهاي ديروز حاكي از پذيرش آتش بس توسط حماس بود. اين گروه با اعلام آتش بس فوري و دستور قطع كليه حملات به اسرائيل يك هفته مهلت داد تا نيروهاي خود را از غزه خارج كند.
كنفرانس مشورتي شرم الشيخ
اسرائيل با اجراي طرح يكجانبه خود در واقع كوشش هاي يك ماهه مصر را نقش بر آب كرد و اين موضوع خشم رهبران اين كشور را برانگيخت. احمد ابوالغيط وزير خارجه مصر روز شنبه با بيان اينكه اسرائيل «تشنه خون» است، گفت؛ مصر توافقنامه اسرائيل و امريكا را اجرا نخواهد كرد. در همان حال مبارك رئيس جمهور مصر نيز با ارسال دعوتنامه هايي به رهبران فرانسه، آلمان و انگلستان غبدون دعوت از امريكا و اسرائيلف از آنان خواست اجلاس اضطراري در شرم الشيخ تشكيل دهند. سران اين كشورها روز گذشته قرار بود در شرم الشيخ گرد آمده و موضوع پيامدهاي جنگ غزه و آتش بس يكجانبه اسرائيل را بررسي كنند. منابع خبري گفتند بان كي مون دبيركل سازمان ملل و ساپاته رو نخست وزير اسپانيا و برلوسكوني نخست وزير ايتاليا به همراه عمرو موسي و ملك عبدالله پادشاه اردن در اين اجلاس شركت خواهند داشت. برخي منابع مي گويند هدف از اين اجلاس تاكيد بر اهميت نقش از دست رفته مصر است كه در جنگ اخير غزه به شدت آسيب ديد، زيرا گروه هاي فلسطيني اين كشور را به همكاري با اسرائيل متهم كردند و اسرائيل نيز در آخرين دقايق با دور زدن مصر كه مي كوشيد بين حماس و اسرائيل آشتي و آتش بس برقرار كند، به طور يكجانبه اعلام آتش بس كرد. همچنين شايد اين اجلاس تلاشي براي تقويت آتش بس و دعوت اسرائيل به عقب نشيني نيروهاي خود از غزه باشد.
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]