واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /نشست شرمالشيخ/ تاكيد رهبران اروپا و منطقه بر احياي روند صلح و تشكيل كشور مستقل فلسطين
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فلسـطيـن
رهبران اروپا و منطقه در پايان نشست بينالمللي شرمالشيخ بر ضرورت تداوم آتشبس و تلاش جهت احياي روند صلح بين فلسطين و رژيم صهيونيستي تاكيد كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از شبكه خبري الجزيره، حسني مبارك، رييس جمهور مصر در پايان كنفرانس بينالمللي شرمالشيخ يك در كنفرانس خبري با حضور رهبران انگليس، فرانسه، آلمان، اسپانيا، ايتاليا، تركيه، اردن، دبيركل اتحاديه عرب، دبيركل سازمان ملل متحد، رييس تشكيلات خودگردان فلسطين اظهار داشت: ما تمام تلاشمان را پس از اعلام آتشبس از سوي اسراييل جهت ارسال كمكهاي بشر دوستانه به غزه و تامين امنيت مرزها به كار ميبنديم.
وي افزود: ما از جامعه بينالمللي انتظار داريم تا تمام تلاشش را براي بازسازي نوار غزه به كار گيرد.
مبارك گفت: نبايد اميدمان به تحقق صلح و پيشبرد فرآيند صلح را از دست بدهيم بلكه بايد در راستاي تحقق صلح عادلانه و فراگير و تضمين شرايط لازم جهت تشكيل كشور مستقل فلسطين تلاش كنيم.
نيكولا ساركوزي، رييس جمهور فرانسه نيز در اين كنفرانس خبري اظهار داشت: طي 15 روز گذشته اين سومين سفر من به مصر است، ما از همان ابتداي حمله اسراييل به نوار غزه تلاش خود را براي تحقق آتشبس به كار بستهايم، مصر نقش كليدي و مهمي را در اين خصوص ايفا كرد كه رييس جمهوراش رهبري اين تلاشها را برعهده داشت و توانست به موفقيت برسد.
وي افزود: امروز كه هر دو طرف اسراييلي و حماس آتشبس در غزه را اعلام كردند ما بايد براي توقف قاچاق سلاح به غزه تلاش كنيم.
ساركوزي گفت: از نظر ما وضعيت موجود آغاز راه است و تلاشهاي ما بايد براي ايجاد دو كشور فلسطين و اسراييل كه حق برخورداري از امنيت را داشته باشد، ادامه يابد.
وي با اشاره به نشستي كه قرار است با اهداف بشردوستانه طي چند روز آينده در مصر برگزار شود، گفت: هدف از اين نشست بازگشايي گذرگاهها و ارائه كمكهاي انساني به نوار غزه است.
وي افزود: ما همچنين براي اعتمادسازي جهت بنيان نهادن صلح تلاش ميكنيم و هماكنون قصد داريم كه به اسراييل برويم تا به آنها بگوييم در كنار شما هستيم(!)
ساركوزي تاكيد كرد: مساله امنيت منطقه براي تمام جهان حائز اهميت است و حضور رهبران اروپايي در اين نشست تاكيد مجددي بر اين موضوع بود و من معتقدم بايد طي هفت ماه آينده يك نشست مهم در خصوص احياي روند صلح خاورميانه برگزار شود.
گوردون براون، نخست وزير انگليس نيز با تشكر از تلاشهاي مبارك و ساركوزي، اظهار داشت: آتشبس در غزه بايد تداوم يابد و شرايط لازم براي ارائه كمكهاي بشر دوستانه به غزه، بازگشايي گذرگاه و لغو محاصره اين منطقه فراهم شود.
وي افزود: ما امروز با يك بحران و فاجعه انساني در غزه روبهرو هستيم كه تنها با ابراز همدردي حل و فصل نخواهد شد بلكه نيازمند كمكهاي فوري جامعه بينالمللي است.
براون آمادگي كشورش را براي انتقال زخميهاي غزه به بيمارستانهاي انگليس، حمايت از تداوم آتشبس، پايان دادن به قاچاق سلاح به غزه و بازگشايي گذرگاهها اعلام كرد.
وي افزود: ما همچنان براي تحقق روند صلح تلاش ميكنيم و با روي كار آمدن دولت جديد آمريكا نيز اروپا نيز به تلاشهايش جهت تحقق فرآيند صلح و تشكيل كشور مستقل فلسطين در كنار اسراييل ادامه ميدهد.
آنگلا مركل، صدراعظم آلمان نيز در اين كنفرانس خبري اظهار داشت: حضور ما و دوستان اروپاييمان در اين نشست تاكيدي بر اين موضوع است كه جهت ايجاد راهكاري صحيح براي تحقق صلح تلاش ميكنيم.
وي افزود: پس از اعلام آتشبس از سوي اسراييل و حماس بايد كمكهاي انساني به نوار غزه ارسال شود و آلمان آماده است تا در اين خصوص كمكهايش را ارائه دهد.
مركل آمادگي كشورش را براي حمايت از دائمي شدن آتش بس در غزه و ايجاد راهكاري جهت جلوگيري از قاچاق سلاح به غزه و همچنين تشكيل كشور مستقل فلسطين اعلام كرد.
صدراعظم آلمان گفت: راهكار تشكيل دو كشور مستقل فلسطين و اسراييل مهمترين راهكار است و آلمان و اتحاديه اروپا در تحقق اين امر سهيم خواهند بود.
وي اعلام كرد: اين امر نيازمند تامين امنيت مرزهاست و ما آمادهي ارائه كمكهاي فني لازم در اين خصوص هستيم.
سيلويو برلوسكني، نخستوزير ايتاليا نيز اظهار داشت كه كشورش به هرگونه تلاش براي پايان دادن به بحران غزه پايبند است.
وي افزود: ما از ابتدا تحولات غزه را از نزديك دنبال ميكرديم و همچنان آمادهايم تا از اقتصاد فلسطين و تشكيل كشور مستقل فلسطين حمايت كنيم.
برلوسكني از آمادگي كشورش براي ارسال كمكهاي بشردوستانه به غزه، درمان بيماران اين منطقه در ايتاليا خبر داد و افزود: جامعه بينالمللي بايد به طور جدي براي حل بحران منطقه تلاش كند.
برلوسكني طرح پيشنهادي مبارك و ساركوزي را مهم ارزيابي كرده و اظهار داشت: اتحاديه اروپا و حتي دولت جديد آمريكا بايد براي ايجاد راهكاري محسوس جهت حل بحران خاورميانه تلاش كنند.
عبدالله گل، رييس جمهور تركيه نيز اظهار داشت: ما بسيار از تحولات سه هفته اخير در غزه احساس حزن و اندوه ميكنيم، ما از ابتداي جنگ غزه تلاشمان را براي ايجاد آتشبس به كار بستيم و در سفر به دمشق و قاهره با همه طرفهاي درگير مذاكره كرديم.
گل تاكيد كرد: پيش از هرچيز محمود عباس و گروههاي فلسطيني بايد براي حل مشكلات تلاش كنند؛ من مطمئن هستم كه دولت آمريكا نيز آماده ارائه كمكها براي تحقق صلح دائمي است. نبايد بگذاريم بحرانهايي كه پيش از اين در نقاط مختلف از جمله بيروت تكرار شده بار ديگر تكرار شود و كشورهاي فلسطين و اسراييل بايد در امنيت و آرامش در كنار هم تشكيل شوند.
خوزه لوييس زاپاترو، نخستوزير اسپانيا نيز اظهار داشت: ما بايد تلاش كنيم تا اين آتشبس دائمي شود.
وي همچنين تلاش براي ارسال كمكهاي لازم به مردم غزه، كمك به مجروحان و انجام بازسازي در غزه را با همكاري كشورهاي اروپايي ضروري دانست.
زاپاترو گفت: آتشبس در غزه راه را براي تحقق صلح دائم در خاورميانه باز كرد و از اين پس بايد براي تشكيل دو كشور مستقل اسراييل و فلسطين تلاش كرد.
وي افزود: رييس جمهور جديد آمريكا ميداند كه بايد براي احياي اين روند تلاش كند و تمام كشورهاي اروپايي او را در اين امر مهم ياري خواهند داد.
محمود عباس، رييس تشكيلات خودگردان فلسطين نيز در اين كنفرانس خبري اظهارداشت: طي سه هفته گذشته يك فاجعه انساني و ملي در غزه روي داد، آنچه كه رسانهها آن را پوشش دادند كمترين چيزي بوده كه در غزه روي داده است.
وي افزود: ما از ابتدا به دنبال عدم وقوع اين حمله بوديم و تمام تلاشمان را براي متوقف ساختن آن انجام داديم؛ اما اين حمله انجام شد و امروز كه آتش بس اعلام شده بايد هر چه سريعتر كمكهاي انساني به غزه ارسال شود.
ملك عبدالله دوم، پادشاه اردن نيز بر ضرورت احياي روند صلح و تلاش جدي جامعه بينالمللي، كشورهاي منطقه و اتحاديه اروپا در اين چارچوب تاكيد كرد.
وي افزود: بايد هر چه سريعتر تلاش جهت تشكيل دو كشور مستقل فلسطين و اسراييل افزايش يابد.
بانكي مون، دبيركل سازمان ملل متحد نيز اظهار داشت: اكنون آتش بس يك جانبه اعلام شده كه بايد به يك آتش بس دائمي تبديل شود. اين آتش بس بايد با تعهدات تمامي طرفهاي ذيربط و پايبندي كامل آنها همراه باشد.
وي افزود: حماس بايد حملات موشكياش به اسراييل را متوقف سازد و اسراييل نيز بايد بيش از هميشه در اين شرايط خويشتنداري كند.
بانكيمون گفت: همه ما براي تشكيل كشور مستقل فلسطين تلاش ميكنيم و سازمان ملل مسووليت بزرگي در قبال حل و فصل مشكلات انساني نوار غزه دارد.
وي افزود: ما به زودي يك هيات براي برآورد نيازهاي مردم نوار غزه به اين منطقه اعزام ميكنيم.
دبيركل سازمان ملل تاكيد كرد: نبايد بگذاريم مشكلات غزه تكرار شود، جامعه بينالمللي و به ويژه كشورهاي عربي بايد براي احياي روند صلح تلاش كنند. زيرا ما نياز به احياي اين روند داريم.
وي همچنين خاطرنشان كرد: مساله مهم ديگر وحدت مردم فلسطين است؛ شكاف موجود نبايد ادامه يابد، از گروههاي فلسطيني به ويژه محمود عباس ميخواهيم براي حل مسائل و مشكلات موجود از طريق گفتوگوهاي سياسي و آشتي ملي تلاش كند.
وي افزود: وضعيت موجود در جهان عرب نگران كننده است و رهبران كشورهاي عربي بايد متحد باشند و براي وحدت و همكاري تلاش كنند، همان طور كه وحدت ملي فلسطين امري ضروري است.
دبيركل سازمان ملل گفت: ثبات و امنيت در خاورميانه بسيار حائز اهميت است و پيامدهاي زيادي بر صلح و ثبات جهان دارد.
وي عنوان داشت: سازمان ملل تمام تلاش خود را براي تحقق صلح در خاورميانه و حل بحران غزه به كار ميبندد و از كشورهاي جهان ميخواهد كه اين سازمان را ياري دهند.
عمروموسي، دبيركل اتحاديه عرب نيز اظهار داشت: رهبران عرب روز دوشنبه در نشست اقتصادي كويت مسائل انساني، سياسي و امنيتي در غزه را بررسي ميكنند.
وي افزود: مسالهاي كه بايد به آن اشاره كرد اين است كه ما بايد در كنار كمكهاي انساني به غزه و بازسازي اين منطقه به مسائل مهمي همچون لغو دائمي محاصره غزه، عقبنشيني نيروهاي اسراييلي و بازگشايي گذرگاهها بپردازيم.
دبيركل اتحاديه عرب گفت: نبايد بگذاريم حوادث غزه تكرار شود و تاخير در تحقق روند صلح امكان تكرار اين بحرانها را به همراه دارد.
نخست وزير چك نيز با تقدير از حضور رهبران اروپايي و منطقهيي و از تلاشهاي مصر و فرانسه گفت: ما بايد تمام تلاشمان را در شرايط موجود بر ارائه كمكهاي انساني به مردم غزه و احياي روند صلح متمركز سازيم.
انتهاي پيام
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]