تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838144550




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نمايش سرگشتگي و گمشدگي


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نمايش سرگشتگي و گمشدگي


نويسنده و كارگردان: محمد مفيدي

بازيگران: علي زريني، عارف لرستاني، صفيه مرتضي، رضا يزداني، شيرين نظري، حامد شيخي، احمد همتي و نيكا سليماني

طراح صحنه و لباس: مهدي موسوي طراح گريم، پدرام زرگر

مدير صحنه: مسعود نبوتي

دستيار كارگردان: مهدي جعفري.

مدتهاي طولاني در ادبيات تئاتري به دنبال يك ساختارشكني متفاوت در نوع قصه مي‌گشتم كه در نهايت توانستم با گروه جديد و يك نويسنده با استعداد آوانگارد به نام محمد مفيدي آشنا شوم. حضور آنها در قسمت بين‌الملل جشنواره تئاتر فجر، انگيزه مرا براي ديدن اين كار چند برابر مي‌كرد.

شايد سن و سال «محمد مفيدي» آنقدر زياد نباشد، اما او توانسته كاري بنويسد كه آن را مي‌توان با كارهاي «چاك پالانيوك» نويسنده آمريكايي مقايسه كرد. مفيدي، سبكي جديد از اجرا و ادبيات تئاتري را ارائه مي‌كند كه واقعاً جذاب است. او از بهترين اكت‌هاي تئاتري در اين اثر بهره برده و تمام عوامل مثل بازيگران و سليقه خوب كارگردان باعث شده تا كاري متفاوت از نسل سومي‌هاي تئاتر اجرا شود. تركيب خوب بازيگران از قديمي‌ها و نسل دومي و سومي‌ها در كنار هم، امتياز خوب كارگردانش به شمار مي‌رود.

با هرچه نزديكتر شدن به بيست و هفتمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر كه از تاريخ دوم بهمن ماه 1387 آغاز خواهد شد، تكاپو و تلاش گروه‌هاي تئاتري كه موفق به حضور در جشنواره شده‌اند، به حداكثر خود مي‌رسد. جدول اختصاص سالن به نمايش‌هاي مذكور در اداره تئاتر گوياي تلاش خستگي ناپذير گروه‌هاي تئاتري است.

نمايش‌هايي كه در جشنواره امسال تئاتر فجر به اجرا درخواهند آمد، در بخش‌هاي: تجربه‌هاي نو، چشم‌انداز، مسابقه بين‌الملل، نمايش‌هاي خياباني و نمايشنامه خواني، دسته‌بندي شده‌اند.

سيرك به نويسندگي و كارگرداني محمد مفيدي، يكي از نمايش‌هاي راه يافته به بخش مسابقه بين‌الملل جشنواره امسال است. متني كه ساختار يك نمايشنامه آبزورد را داراست، با اجرايي كاملاً مبتني بر متن اثر و نشانگر سرگشتگي و گمشدگي انسان معاصر و نمايش جامعي از پوچي زندگي مدرن: «ما مي‌خواهيم همگي با هم خودكشي كنيم ولي نمي‌دونيم با سگمون بايد چيكار كنيم؟»

بي‌اهميت بودن روابط انساني و در اولويت قرار گرفتن افكار و عقايد پوچ كه خود ناشي از عدم توانايي برقراري ارتباط بين انسان‌هاست. نكته بارز اين نمايش است كه البته با رگه‌هاي طنز كه همان طنز تلخ حاضر از نمايشنامه‌هاي آبزورد است، به اجرا درآمده است. نمايشنامه، قرابت زيادي به نمايشنامه‌هاي كوتاه هارولد پينتر و آثار اوژن يونسكو دارد.

ميزانسن‌هاي نمايش، استليزه و در خدمت كامل اثر قرار دارد. ميزانسن‌هايي ساده كه مانند فلشي، خط اصلي داستان را نشان داده و حامي ديالوگ‌هاست و همچنين القاكننده فضايي سرد و بي‌روح و با تنوعي بصري.

شخصيت‌هاي حاضر در نمايش، سرگشته و گمشده و غريب با محيط پيرامون خود هستند. در عين حال كه سال‌هاست در آن محيط زندگي مي‌كنند، فقط چند متري پيرامون خود را مي‌شناسند و هيچ احساسي نسبت به هم و انسان‌هاي ديگر و اتفاقات در حال وقوع و واقع شده ندارند. آنها فقط و فقط به خود و مشكل خود مي‌انديشند مشكلي كه بسيار پوچ و نازل است: «دكتر بهش گفته يا نبايد فيلم ترسناك ببينه و يا نبايد ديگه بخوابه، اونم تصميم گرفته ديگه نخوابه!»

نقش پدر با بازي علي زريني، پيشتاز خودكشي و رهايي از زندگي است. او مي‌خواهد به هر طريقي كه شده، مشكل به وجود آمده را از سر راه برداشته و قصد خودرا كه همان خودكشي است، عملي نمايد. آنقدر كه سگ برايش مهم است، فرزندان و همسرش اهميتي ندارند.

نقش مادر با بازي «صفيه مرتضي» زني است كه مدام در حال آرايش صورت زشت خود است. براي او هم سگ در اولويت اصلي است، فردي كه با زندگي پوچ، همزيستي مسالمت‌آميزي دارد: «اگه ما خودكشي كنيم، كي بايد از سگمون نگهداري كنه؟»

نقشهاي دختر و پسر با بازي «شيرين نظري» و «حامد شيخي» تقابل وحشتناك انسان‌هاي همخون را به نمايش در مي‌آورد. يكي مدام گريه مي‌كند، شخصيتي بسيار ناپايدار و شكننده است و به جاي سعي در برطرف كردن مشكل، درپوش خشونت روي آن مي‌گذارد. اسلحه‌اي را به كمر بسته و در شرايط سخت، به جاي انديشيدن، اسلحه مي‌كشد. ديگري سعي مي‌كند كه نخوابد، چرا كه در خواب كابوس مي‌بيند و فريادهاي ناشي از كابوسش به تماشاچي شوك وارد مي‌كند. بوهاي بد و متعفن او را به ياد بهترين خاطرات زندگي‌اش مي‌اندازند: « چه روزهاي خوبي، چه لحظه‌هاي باشكوهي و مي‌تونم بگم بهترين روزهاي زندگي من بود».

نقش مرد با بازي «رضا يزداني» نمونه كامل يك زندگي پوچ است. فردي كه مدام و پي در پي ريش‌هايش را مي‌كند و عقيده دارد كه در زمان صرفه‌جويي مي‌كند: «من براي اين كه هر روز وقتم رو صرف اصلاح صورتم نكنم، موهاي صورتم رو از ريشه و از ته مي‌كنم»! در ظاهر بسيار آرام ولي باطني خشن، ستيزه‌جو و خونخوار دارد. در كلام، زمان برايش بسيار بااهميت است ولي در عمل، كشتن زمان در اولويت رفتارش قرار گرفته است.

نقش پليس با بازي «عارف لرستاني» مانند دستگاهي است كه فقط كار مي‌كند ولي بخش ارائه محصول خراب شده است.

مي چرخد و مي‌چرخد بدون اين كه توليدي داشته باشد. كشف مي‌كند، حدس مي‌زند ولي اقدامي نمي‌كند، فقط سعي دارد خود را به خودش و بقيه ثابت كند: «اينجا كسي كشته شده؟» و بعد از شنيدن جواب مثبت، مي‌رود و دوباره بازمي‌گردد و حدس‌‌هايي مي‌زند، كه در حال انجام هستند ولي تلاشي در جلوگيري از آنها نمي‌كند. دستيارش را (احمد همتي) با تير مي‌زند؛ فقط و فقط براي اين كه قدرت نشانه‌گيري‌اش افزايش يابد!

نقش همسر پليس با بازي «نيكا سليماني» گوياي كامل و كاريكاتور روابط زناشويي انسان گمگشته است. حرف مي‌زند براي اين كه سكوت نكرده باشد: «وقتي سبيل مي‌گذاره، من بيشتر عاشقش مي‌شم.»

نمايش سيرك، پس از 60 دقيقه به پايان مي‌رسد. 60 دقيقه بازنمايي زندگي پوچ و بي هدف انسان سرگشته، در بند عقايد سطحي و جوياي روزانه‌اي براي رهايي از فشار ديوارهاي بلند روزمرگي.




 پنجشنبه 26 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 487]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن