واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پايان جنگ غزه اوايل هفته آينده
خبرگزاري: در حالي كه اسرائيل از آغاز حمله به نوار غزه به هيچ يك از اهداف خود از اين حمله دست نيافته است، وزير زيرساخت هاي اين رژيم ديروز اعلام كرد كه جنگ اسرائيل در غزه اوايل هفته آينده به پايان مي رسد.«بنيامين بن اليعازر» وزير زيرساخت هاي اسرائيل كه پيش از اين وزارت جنگ اين رژيم را بر عهده داشت بدون اشاره صريح به شكست تل آويو در دستيابي به اهداف خود از جنگ عليه مقاومت اسلامي در نوار غزه، اعلام كرد جنگ اسرائيل به غزه اوايل هفته آينده به پايان خواهد رسيد.
روزنامه اسرائيلي هاآرتص در مقاله اي تحت عنوان «اسرائيل و حماس نبايستي سخت گير باشند» ضمن اعتراف تلويحي به شكست رژيم اسرائيلي در غزه خواستار مذاكره با حماس شد.
نويسنده اين مقاله مي نويسد: با توجه به آنچه كه در جاده هاي نگو و مراكز نظامي و مراكز آموزش نظامي مي بينيم و مي شنويم كاملاً مشهود است كه اين درگيري ها در حال ورود به مراحلي جديد و شديدتر است.
هاآرتص در ادامه به شكست «اسرائيل» اشاره كرده و مي افزايد: روز دوشنبه اولين پرچم سفيد بالا رفت اما نه از سوي حماس بلكه از سوي اولمرت. اولمرت پس از مدت ها با پذيرش نظرات ليوني و باراك فهميد كه توقف جنگ در حال حاضر بهتر از ادامه آن است. وزير دفاع باراك، ژنرال اشك نازي فرمانده نيروي هوايي و رئيس سرويس هاي امنيتي شين بت همگي مي دانند كه با حملات وسيع تر به اهداف خود نخواهند رسيد.
اين در حالي است كه از زمان آغاز اين حملات بيش از 43 نظامي صهيونيست به هلاكت رسيده و بيش از 100 نفر ديگر نيز زخمي شده اند. همچنين رسانه هاي گروهي اسرائيل با انتشار آماري گزارش دادند از آغاز حملات در غزه 700 فروند موشك و خمپاره به سمت شهرك هاي اسرائيلي شليك شده است. اين در حالي است كه غزه با شديدترين حملات اسرائيل از زمان آغاز اين حملات از 27دسامبر 2008 (هفتم دي ماه 87) در هجدهمين روز روبه رو شد.
شبكه تلويزيوني العربيه روز سه شنبه با اعلام اين خبر افزود: غزه شب گذشته از سه محور هدف قرار گرفت به اين معني كه قايق هاي جنگي اسرائيل سواحل غزه را هدف حمله قرار دادند و نيروهاي اسرائيلي نيز نيمه شب به محور شمالي غزه حمله كردند و در تلاش براي ورود به اين شهر به نزديكي هاي منازل مسكوني آن رسيدند. همچنين نيروهاي اسرائيلي از سمت شرق يعني منطقه الزيتون نيز درصدد پيشروي بودند كه درگيري هاي سختي بين آنان و مقاومان فلسطيني رخ داد كه در نتيجه سربازان اشغالگر از پيشروي بازماندند.
طرح مصر: موافقان، مخالفان
همچنين «عاموس گلعاد» معاون وزير جنگ اسرائيل سفري به قاهره خواهد داشت. وي اعلام كرد به مصر سفر مي كند تا پاسخ حماس به طرح هاي صلح را بشنود.
پيش از اين مصر طرحي دو پهلو را در سه بند براي برقراري آتش بس و پايان درگيري ها در نوار غزه پيشنهاد كرده بود كه در آن از اسرائيل و فلسطيني ها خواسته شده است كه براي مدت مشخص با برقراري آتش بس موافقت كنند تا زمينه براي ارسال كمك هاي بشردوستانه از طريق گذرگاه هاي امن فراهم شود تا به اين ترتيب قاهره بتواند به تحركات ديپلماتيك خود در چنين فضايي براي برقراري آتش بس فراگير و دائم ادامه بدهد.
بر اساس بند دوم اين طرح، دو طرف اسرائيلي و فلسطيني به گفت وگوها درباره ريشه هاي تشديد درگيري و نيز تضمين هايي براي بازگشايي گذرگاه ها فرا خوانده شدند.
در بند سوم طرح پيشنهادي مصر همچنين از اسرائيل و گروه هاي فلسطيني خواسته شده است كه براي دستيابي به تدابيري لازم براي تامين مرزها و بازگشايي گذرگاه ها و رفع محاصره نوار غزه نشستي فوري داشته باشند.
اين طرح از سوي اسرائيل، اتحاديه اروپا و آمريكا مورد تاييد قرار گرفت اما از سوي مقاومت فلسطين و بيشتر كشورهاي اسلامي رد شد.
طرح تركيه براي آتش بس دو مرحله اي
نخست وزير تركيه طرح آتش بس دو مرحله اي در غزه را پيشنهاد داده است كه استقرار نيروهاي ارتش تركيه به عنوان نيروهاي حافظ صلح در اين منطقه را در بر مي گيرد.
به گزارش روزنامه هاآرتص، رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه طرح صلح دو مرحله اي را به سران كشورهاي مصر، اردن و عربستان سعودي ارائه كرد.
براساس اين گزارش، تركيه پيشنهاد كرده است در مرحله اول نيروهاي ارتش تركيه به عنوان نيروهاي حافظ صلح در اين منطقه مستقر شوند. مرحله دوم اين طرح شامل مذاكرات آشتي جنبش حماس با جنبش فتح است. اين در حالي است كه سعدالله زارعي كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به طرح صلح تركيه براي پايان دادن به جنگ غزه گفت: اين طرح از حمايت روسيه، ايران، قطر، سوريه، يمن، لبنان، الجزاير، ليبي، سودان و دولت حماس برخوردار است.
از سوي ديگر به نوشته جروزالم پست، منابع ديپلماتيك غربي اعلام كردند گفت وگوها ميان حماس و مصر با وساطت مخفيانه تركيه انجام مي شود و احمد داوود اوغلو مشاور سياست خارجي نخست وزير تركيه به طور سري و ايفاي نقش كليدي در اين گفت وگوها حضور دارد.
پايگاه اينترنتي روزنامه جروزالم پست نوشت: به گفته منابع ديپلماتيك غربي تركيه نقشي كليدي در گفت وگوهاي آتش بس ميان مصر و حماس ايفا مي كند زيرا حماس به علت اختلافاتش با مصر، اعتماد بيشتري به تركيه دارد. به گفته اين منابع ديپلماتيك، احمد داوود اوغلو مشاور سياست خارجي رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه نقشي اساسي در متقاعد ساختن حماس براي اعزام نمايندگانش به قاهره ايفا كرد.
داوود اوغلو كليدي ترين واسطه در گفت وگوهاي غيرمستقيم بين اسرائيل و سوريه بود كه در سال 2008 با ميانجيگري تركيه انجام شد.
جمعه نشست سران عرب امروز نشست اتحاديه اروپا
منابع ديپلماتيك اعلام كردند: «نشست فوق العاده سران عرب روز جمعه به منظور بررسي حمله اسرائيل به غزه در دوحه قطر برگزار مي شود.» شبكه المنار به نقل از اين منابع اعلام كرد: 14 كشور عربي موافقت خود را با شركت در اين نشست اعلام كرده و به قطر اعلام داشتند در سطح رئيسان جمهور در اين نشست شركت مي كنند.
در همين حال نمايندگان پارلمان اروپا امروز به ارزيابي اوضاع نوار غزه مي پردازند و قطعنامه اي را در روز پنجشنبه صادر مي كنند.
950 شهيد و 4 هزار و دويست زخمي
در پاسخ به حملات خونبار اسرائيل به نوار غزه، حماس دوشنبه نزديك به 30 فروند موشك به سوي اسرائيل پرتاب كرد.
شبكه تلويزيوني بي بي سي روز سه شنبه در اين باره گفت: مقامات اسرائيلي طي اين مدت از كشته شدن 13 اسرائيلي خبر مي دهند. همچنين ابو مجاهد سخنگوي گردان هاي ناصر صلاح الدين اعلام كرد مبارزان فلسطيني موفق شدند 11 دستگاه تانك و بولدوزر ارتش اسرائيل را منهدم يا از كار بيندازند.همچنين به گفته منابع بيمارستاني فلسطين حملاتي كه از صبح ديروز نظاميان صهيونيست عليه مردم بيگناه غزه از سرگرفتند، تاكنون 10 شهيد برجاي گذاشته است. تاكنون در حملات اسرائيل به غزه چهار هزار و 200 نفر زخمي و 950 نفر شهيد شده اند كه بيش از 280 نفر از شهدا كودك و 97 تن زن هستند.
در همين حال به موجب گزارش دفتر هماهنگي امور انساني در اراضي فلسطيني وابسته به سازمان ملل، حدود 80 تا 90 هزار فلسطيني از جمله 50 هزار كودك در پي خشونت ها در نوار غزه از اين منطقه مهاجرت كرده اند.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]