واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: عسگراولادي: بهار سختي در پيش است
دولت بايد صندوق ضمانت صادرات را نيز تقويت كند. صندوق ضمانت صادرات تا يك حدي ميتواند جبران خسارت صادركنندگان را كند، اما بودجه آن تكافوي زيان صادركنندگان را نميكند و ميطلبد كه دولت در اين باره نيز به كمك بيايد.
همشهري: بحران اقتصاد جهاني، بر اقتصاد ايران نيز اثرگذار بوده است، اما در ماههاي آينده اثرات آن محسوستر خواهد شد.
يكي از بخشهايي كه بهشدت از بحران اقتصاد جهاني، آسيب ديده و خواهد ديد، صادرات غيرنفتي است. صادرات غيرنفتي در ماههاي آينده ديگر جهش نخواهد داشت و در احتمال سقوط آن نيز ترديدي نيست.
توفان اقتصاد جهاني آرامآرام گريبانگير صادرات غيرنفتي ايران شده و بسياري از صادركنندگان از 2جهت در فروش محصولات خود به مشكل برخوردهاند. برخي صادركنندگان كالايي را فروختهاند، اما خريداران خارجي بهدليل مشكلات مالي، آن را تحويل نميگيرند و آنها هم كه كالا را تحويل گرفتهاند، پولش را نميپردازند.
با توجه به ادامه بحران مالي در سطح جهان و وخيمتر شدن اوضاع اقتصادي كشورهاي مهم شريك تجاري ايران، ترديدي نيست كه بهار سختي را در پيشرو داريم.
معمولا در اينچنين فضاهاي بحراني، دولتها بايد به كمك صادركنندگان بيايند. واقعا كمك كردن دولتها، مخصوصا دولت ما كه هدفش توسعه صادرات است در يك چنين ايام بحراني مورد توقع است و لاجرم انتظار از دولت، كمك همهجانبه به توليدكنندگان و صادركنندگان است.
اقتصاد ما علاوه بر تبعات بحران مالي جهان با معضل ديگري هم روبهروست: تبعات خشكسالي؛ خشكسالي بهگونهاي است كه شلاقش را به همه طرف زده است.
گمان ميكرديم كه امسال خشكسالي تمام خواهد شد، اما ميبينيم كه تبعات خشكسالي ادامه دارد. 2سال خشكسالي سخت را پشتسر گذاشتهايم؛ اما سال 88 هم ما محصولات كشاورزي صادراتي را همچنان دچار نقص خواهيم ديد.
مشكل بحران مالي جهاني بهطور غيرمستقيم بر كشاورزان نيز اثرگذار است. كشاورز كالا را به صادركننده فروخته، اما بهعلت بحران مالي جهاني، صادركننده قادر به تامين مبلغ خريداري شده از كشاورز نيست.
به همين سبب از دولت ميخواهيم بودجه ويژهاي را در اختيار اتاق بازرگاني بهعنوان نماينده بخش خصوصي قرار دهد تا در جهت رفع زيان صادركنندگاني هزينه شود كه در بحران مالي جهاني و خشكسالي داخلي دچار صدمه شدهاند.
دولت بايد صندوق ضمانت صادرات را نيز تقويت كند. صندوق ضمانت صادرات تا يك حدي ميتواند جبران خسارت صادركنندگان را كند، اما بودجه آن تكافوي زيان صادركنندگان را نميكند و ميطلبد كه دولت در اين باره نيز به كمك بيايد.
اين مشكلات در مجموع موجب شدهاند كه اين روزها توليد براي صادرات، ديگر هيچ جايگاهي نداشته باشد؛ چون توليدكنندهها به اندازه كافي زير فشار انواع مسائل هستند. پيشنهاد ديگر ما اين است كه اتاق بحران براي توليد و صادرات با حضور اتاق بازرگاني، وزير بازرگاني، كنفدراسيون صادرات و سازمان توسعه صادرات تشكيل شود.
در هر صورت، فصل آينده فصل سختي است و بايستي سختي فصل را و بهاصطلاح بحران را به يك فرصت تبديل كنيم. بحران، قطعي است و اگر بگوييم سراغمان نيامده، تعارف كرديم و بحران از دروازههاي ما وارد شده است.
به همه صادركنندگان در اين محيط نااميدي بايد گفت نااميد نباشيد. در عمر خود 5-4 بار اين بحران را در كشور ديدهام و تجربه نشان داده با مديريت خوب ميتوان از اين بحران عبور كرد و نبايد نااميد و بيتفاوت شد.
از هماكنون بايد به فكر ماههاي آينده بود. بزرگنمايي بحران ديگران موجب غافل شدن از بحران خودمان ميشود. بايد از تجربه و تخصص بخش خصوصي استفاده كرد تا بهار سخت آينده را سهلتر كرد.
خود فعالان بخش خصوصي هم بايد فعاليت خود را شدت و به هم اميد بخشند. تا آخر اسفند بايد از بحران، رو سفيد بيرون بياييم.
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]