واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۳۸۷مقاله در دومين همايش مديريت شبكههاي ابياري دراهواز ارايه ميشود
اقتصاد. كشاورزي. آبياري و زهكشي. همايش
اهواز- دبير دومين همايش ملي مديريت شبكههاي آبياري و زهكشي گفت: ۳۷۸ مقاله براي ارايه در اين همايش در قالب پوستر و سخنراني در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر سعيد برومند نسب دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در اهواز افزود: اين همايش هشتم تا دهم بهمن درمركز استان برگزار ميشود.
وي اظهارداشت: با انتشار فراخوان ۶۵۰چكيده مقاله به دبيرخانه همايش رسيد كه از اين تعداد ۵۵۰خلاصه مقاله در مرحله نخست انتخاب و هرمقاله براي سه نفرازمتخصصان رشته به عنوان داورارسال و در نهايت ۳۸۷مقاله براي حضور در همايش پذيرفته شد.
برومند نسب خاطر نشان كرد: از ميان مقالههاي انتخاب شده ۱۸۶مقاله به صورت شفاهي و ۲۰۱مقاله به صورت پوستردرهمايش ارايه ميشود.
دبير دومين همايش ملي مديريت شبكههاي آبياري و زهكشي تاكيد كرد:۱۱۰ داورمتخصص دراين همايش از دانشگاهها و مراكز علمي و پژوهشي مختلف حضور دارند.
وي با بيان اينكه بيش از ۳۰درصد آبهاي جاري كشور و حدود ۸۰درصد سدها و نيروگاههاي برق آبي در خوزستان وجود دارد گفت: هم اكنون شبكههاي آبياري و زهكشي براي بيش از يك ميليون و ۲۰۰هزارهكتار اراضي كشاورزي در خوزستان در حال ايجاد و بهره برداري قرار دارد.
برومند نسب افزود: دانشكده مهندسي علوم آب دانشگاه شهيد چمران اهواز از سال ۱۳۷۹به عنوان قطب علمي از سوي وزارت علوم تحقيقات و فناوري شناخته شده است و با توجه به اهميت آب در بخش كشاورزي در چند سال گذشته همايشهايي با عنوان مديريت شبكههاي آبياري و زهكشي و همچنين مهندسي رودخانه برگزارو كارگاههاي مختلفي نيز دراين ارتباط با هدف اطلاع رساني به محققان و دانشجويان برگزارشده است.
دبير دومين همايش ملي مديريت شبكههاي آبياري و زهكشي اضافه كرد:
مطالعات و طراحي شبكههاي آبياري و زهكشي ، مسائل و مشكلات اجرايي شبكه هاي زهكشي، مديريت و بهره برداري از شبكههاي آبياري و زهكشي ، ارتقاي بهره وري مصرف آب در شبكه ها، ارزيابي زيست محيطي و نقش آن در كشاورزي پايدار و مباحث نوين در شبكههاي آبياري و زهكشي محورهاي اين همايش خواهد بود.
وي يادآور شد: مديريت نادرست آبياري، بهرهگيري از روشهاي سنتي آبياري، نبود پوشش مناسب مجاري انتقال آب و كوچك بودن اراضي كشاورزي از جمله مهمترين مسائل است كه موجب هدر رفت آب در زمينهاي كشاورزي ميشود كه اين همايش در نظر دارد با انجام بحثهاي كارشناسي و تخصصي اين موضوعات را بررسي كند.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز با اشاره ضرورت توجه ويژه به روشهاي نوين آبياري و زهكشي در ايران خاطرنشان كرد: از سوي ديگر توليد غذا براي جوامع انساني از طريق بخش كشاورزي تامين ميشود و كشاورزي ارتباط تنگاتنگي با آب دارد از همين رو بيش از ۹۰درصد آب به بخش كشاورزي اختصاص يافته و تنها ۱۰درصد بخشهاي همچون صنعت و شهري اختصاص مييابد.
برومند نسب گفت: بيشتر طرحهاي كشاورزي كه دركشوراجرا شده بازده اي در حدود ۳۰تا ۵۰درصد در بخش آب دارد و بين ۵۰تا ۷۰درصد از ميزان آب اختصاص داده شده به هدر ميرود.
وي يادآور شد: بيش از ۹۰درصد زمينهاي زراعي در خوزستان به روش آبياري سطحي سنتي آبياري ميشود و در اين روشها با توجه به اينكه آب بر روي سطح زمين جاري است در بهترين شرايط حدود ۶۰درصد راندمان آبي وجود دارد و در زمان حاضر دولت تبديل روشهاي سنتي آبياري به روشهاي آبياري تحت فشار را پيگيري ميكند.
دبير دومين همايش ملي مديريت شبكههاي آبياري و زهكشي گفت: استاندارد نبودن ادوات در زمينه آبياري تحت فشار، گران قيمت بودن اين تجهيزات و روش تحويل آب به كشاورزان از جمله مشكلات بخش زهكشي در كشاورزي است.
وي ادامه داد: در خوزستان آب به صورت هكتاري به كشاورزان واگذار مي شود ولي در صورتي كه آب كشاورزي به صورت حجمي محاسبه شود، كشاورزان به سمت استفاده از روشهاي تحت فشار خواهند رفت.
برومند نسب با بيان اينكه احداث زهكشهاي زيرزميني در زمينهاي زراعي استان ضروري است، افزود: در صورتي كه زهكش به درستي انجام نشود كشاورزي پايداري نخواهيم داشت و كمبود پيمانكار جهت اجراي طرحهاي زهكشي، نياز بخش كشاورزي به تسهيلات بانكي با مدت بازپرداخت طولاني، عدم تناسب تخصيص منابع مالي با نيازها و اصلاح در قوانين از جمله مشكلات بخش مديريت آبياري و زهكشي دراستان خوزستان است.
دبير دومين همايش مديريت شبكههاي آبياري و زهكشي اضافه كرد: دانشگاه شهيد چمران اهواز، سازمان آب و برق خوزستان، سازمان جهاد كشاورزي استان، كميته ملي آبياري و زهكشي ايران، كميته منطقهاي آبياري و زهكشي استان خوزستان شركت مهندسي مشاور دز آب، شركت مهندسي مشاور سامان آبراه، شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي و شركت پي وي سي خوزستان از جمله برگزار كنندگان اين همايش هستند.
وي گفت: همزمان با برگزاري همايش، نمايشگاهي براي عرضه توليدات، خدمات، نرم افزار، سخت افزار و انتشارات مرتبط با موضوعات همايش پيش بيني شده و علاقه مندان به دريافت اطلاعات بيشتر در مورد همايش ميتوانند به پايگاه اطلاع رساني آن به آدرس http://idnc2009.irمراجعه كنند. ك/۳ ۱۷۶۰ / ۶۴۳
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]