تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835223635
تكميلي/ فتاح خبرداد:بودجه 5200 ميليارد توماني وزارت نيرو درسال 88
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تكميلي/ فتاح خبرداد:بودجه 5200 ميليارد توماني وزارت نيرو درسال 88
وزير نيرو از بودجه 5200 ميليارد توماني وزارت نيرو در سال آتي خبرداد و گفت: با عنايت ويژه رئيس جمهوري اين بودجه از 3 هزار و 700 ميليارد تومان سال جاري به 5 هزار و 200 ميليارد تومان افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار مهر پرويز فتاح امروز در يك نشست خبري گفت: اين بودجه به دولت ارائه شده است و دولت در مقاطع مختلفي بر روي آن بحث و تبادل نظر خواهد داشت، اما در مجموع بودجه سال 88 وزارت نيرو به 5 هزار و 200 ميليارد تومان افزايش يافته است.
بودجه
وزير نيرو اتمام طرحهاي نيمه تمام را از جمله اولويتهاي بودجه سال 88 دانست و تصريح كرد: همچنين براي مقوله آب شيرين كن ها نيز عنايت ويژه اي در بودجه سال 88 وزارت نيرو شده است؛ ضمن اينكه آبهاي مرزي و مشترك نيز در اولويت قرار گرفته است.
به گفته وي در 9 ماهه سال 87 معادل 65 درصد از بودجه سال 87 تخصيص يافته است كه دولت امسال قول داده است كه تا آخر سال معادل 70 درصد از بودجه را اختصاص دهد، بر اين اساس تاكنون 65 درصد از رقم بودجه 3 هزار و 700 ميليارد توماني وزارت نيرو براي سال جاري تخصيص يافته است.
ادغام وزارت نفت و نيرو
فتاح گفت: در طي مدت 3 سال گذشته تاملات بسياري بر روي طرح ادغام دو وزارتخانه نفت و نيرو صورت گرفته و از وزراي گذشته نيز كه هم اكنون مشاوران وزارت نيرو هستند نيز در اين رابطه نظر خواهي شده است، اما هم اكنون اين موضوع در دستور كار دولت نيست و مجلس نيز درخواستي در اين رابطه از دولت نداشته است.
وزير نيرو ادامه داد: فضاي مملكت نيز هم اكنون كششي براي رفتن به سراغ اين موضوع ندارد، البته اشكالي در اين امر مشاهده نمي شود و اگر كارشناسان و صاحب نظران اين ادغام را مفيد بدانند قطعا براي ساختار اقتصادي كشور خوب است اما اگر نگاه منصفانه و بدور از تعصبات را كنار گذاريم.
فتاح گفت: البته در برنامه پنجم توافق شده كه يك وزارتخانه بايد حذف شود البته نبايد اين نكته را نيز از نظر دور داشت كه بخش آب وزارت نيرو نمي تواند با موضوع نفت ادغام شود.
نيروگاه ذغال سنگ سوز
به گفته فتاح در كنار نقاطي كه معادن ذغال سنگ وجود دارد، بعضا برنامه ريزي براي استقرار صنايع صورت گرفته است اما در منطقه طبس نيز مطالعاتي توسط وزارت نيرو صورت گرفته است تا يك نيروگاه 1000 مگاواتي در آنجا احداث شود.
وي اظهار داشت: بر اين اساس مناقصه اي نيز برگزار شد كه روسها و چيني ها براي آن اقدام كردند كه متاسفانه به دلايل سياسي و اختلافي كه بين اين دو كشور بر سر قيمت بوجود آمد اين اجازه را نداد كه دولت جمهوري اسلامي ايران يكي از اين كشورها را انتخاب كند بنابراين كار مدتي متوقف ماند.
وزير نيرو گفت: از سوي ديگر يكي از مخالفان سرسخت احداث اين نيروگاه محيط زيست است كه البته از دولت مصوبه گرفته ايم و رديف بودجه اي نيز براي احداث نيروگاه ذغال سنگ طبس در بودجه سال 88 در نظر گرفته شده است و احداث آن هزينه بالايي دارد.
وي ادامه داد: البته با برخي كشورها مذاكراتي صورت گرفته است چرا كه متقاضي خوب خارجي نيز وجود دارد.
وضعيت منابع آبي
وي تصريح كرد: دغدغه اصلي وزارت نيرو بحث بارندگي و پيش بيني هاي هواشناسي است كه در اين راستا شمال غربي، شمال و شمال شرق كشور طبق پيش بيني ها بارندگي نرمال داشته اند، اين درحالي است كه حوزه جنوبي كشور و حوضه آبريز كارون بزرگ، شمال دز و استانهاي جنوبي كشور در وضعيت زيرنرمال به سر مي برند.
فتاح گفت: تا به امروز در كل كشور 67 ميليمتر بارندگي رخ داده است؛ در حاليكه متوسط بارندگي 40 ساله براي فصل پاييز و 20 روز ماه ابتدايي زمستان 67 ميلي متر بوده است؛ اين ارقام به معناي 23 درصد كاهش نسبت به حالت نرمال و متوسط 40 سال اخير است.
وي اظهار داشت: آنچه ما را نگران مي كند وضعيت منابع برق آبي كشور به خصوص در استانهاي جنوبي كشور كه تامين كننده درصدي از برق كشور هستند؛ است، چرا كه از نظر حجم آب 3 ميليارد مترمكعب نسبت به سال گذشته كمبود داريم كه عمده آن در استانهاي جنوبي و خوزستان واقع شده است.
به گفته فتاح طبق آمار روز گذشته ورودي آب سد كارون 3 كه تامين كننده 2 هزار مگاوات برق كشور است 91 مترمكعب بر ثانيه بوده است كه سال گذشته و در مدت مشابه اين رقم 143 مترمكعب بر ثانيه بوده است؛ ضمن اينكه ورودي آب سد 2هزارمگاواتي شهيد عباسپور نيز در سال جاري و مدت مشابه سال گذشته به ترتيب 61 مترمكعب بر ثانيه و 340 مترمكعب بر ثانيه بوده است.
وي اظهار داشت: سد دز نيز كه براي شبكه آبياري خوزستان با اهميت به شمار مي آيد داراي ورودي 56 مترمكعب بر ثانيه بوده است كه سال گذشته اين رقم 120 ميليارد مترمكعب بر ثانيه بوده است، سد كرخه نيز امروز داراي ورودي 40 مترمكعب بر ثانيه است كه سال گذشته در همين زمان 72 مترمكعب بر ثانيه بوده است، سد لار در تهران نيز داراي ورودي 4 مترمكعب بر ثانيه است كه سال گذشته نيز همين رقم بوده است.
به گفته وزير نيرو هم اكنون 3 ميليارد مترمكعب كمبود آب در مخازن داريم كه به معناي سال سخت از نظر منابع آب و نيروگاههاي برق آبي است كه گذر از آن همكاري مردم و مسئولان را مي طلبد.
پروژه هاي مهم آبي
فتاح گفت: طي هفته هاي گذشته در بحث پروژه هاي آبي اتفاقات مهمي رخ داده است به اين معنا كه سد خدا آفرين و سد چاه نيمه چهارم نيز با حمايت دولت و مجلس به بهره برداري رسيده است، ضمن اينكه عمليات اجرايي آبرساني به قم نيز شروع شده و اميد مي رود اواخر سال آتي يا نيمه سال 89 آب از سرشاخه ها به قم برسد، از سوي ديگر طرح بزرگ آبرساني به شهرهاي جنوبي كشور نيز در دست اجرا است.
وي از آماده شدن پروژه انتقال آب از سد دوستي به مشهد خبرداد و گفت: اين طرح به طول 180كيلومتر، آب را از دز به مشهد منتقل مي كند و براي آن 300 ميليارد تومان هزينه شده است، از سوي ديگر ركورد بتن ريزي در سد كارون 4 نيز براي كشور ثبت شده است.
اوراق مشاركت بخش آب
به گفته فتاح طي سه هفته اخير اوراق مشاركت بخش آب فروخته شده كه عموما براي سدهاي برق آبي استفاده مي شود، بر اين اساس اولين واحد نيروگاهي سد بزرگ برق آبي كارون 4 كه امروز 65 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، تا پايان سال 88 وارد مدار مي شود، ضمن اينكه اولين واحد نيروگاهي سد گتوند به ظرفيت 1500 مگاوات نيز كه 63 درصد پيشرفت فيزيكي دارد نيز در نيمه اول سال 89 وارد مدار خواهد شد.
وي اظهار داشت: سيمره نيز به ظرفيت 1000 مگاوات هم اكنون 58 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است كه اميد مي رود تا سال 90 وارد مدار شود، از سوي ديگر سد سياه بيشه نيز 48 درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه تا سال 90 وارد مدار مي شود.
فتاح در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص تامين اعتبار سدهاي گتوند و سيمره نيز خاطرنشان كرد: براي سد گتوند 300 ميليارد تومان، براي سد كارون 4 معادل 100 ميليارد تومان و براي سيمره و چند طرح ديگر نيز 200 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: با اصلاح نرخ برق آبي ها در دولت و رساندن آن به 40 تومان به ازاي هر كيلووات ساعت قطعا بخش برق راغب به سرمايه گذاري خواهند شد كه من اين اطمينان را مي دهم كه سد گتوند و كارون 4 به موقع وارد مدار شوند و تا چند سال آتي نيز صنعت برق آبي در كشور از دولت به بخش خصوصي منتقل شود.
برق
وزير نيرو گفت: تا به امروز 179 ميليارد كيلووات ساعت برق در كشور مصرف شده است كه اين عدد نسبت به سال گذشته 6 درصد رشد را نشان مي دهد كه اين امر نشانگر اين است كه علاوه بر محدود شدن رشد مصرف و افزايش تعداد مشتركان، رشد مصرف از 8 درصد به 6 درصد كاهش يافته است.
وي اظهار داشت: تا به امروز از برق آبي ها نيز 3/4 ميليارد كيلووات ساعت برق توليد شده است كه تا سال گذشته اين رقم 5/15 ميليارد كيلووات ساعت بوده است و اين اعداد نشانگر اين است كه 72 درصد نسبت به سال گذشته كمتر توليد كرده ايم.
مخازن سوخت
فتاح گفت: مخازن سوخت مازوت در كل نيروگاههاي كشور 76 درصد پر شده است و مخازن گازوئيل نيز 73 درصد پر شده اند كه نسبت به سال گذشته وضعيت بهتري دارند؛ عمده اينها به خاطر وضعيت آب و هوايي كه شدت سرما نسبت به سال گذشته كمتر است، پر شده اند البته حجم مخازن نيز افزايش يافته است كه اميد مي رود با اين وضعيت به مشكل خاصي برخورد نكنيم.
تعمير واحدهاي نيروگاهي
وي در مورد تعمير واحدهاي نيروگاهي گفت: تاكنون 81 درصد تعميرات نيروگاهي در كشور انجام شده است و بنا داريم تا پايان ارديبهشت ماه آتي اين امر را به اتمام رسانيم كه اگر اين امر محقق شود قطعا تحول و ركوردي در زمينه تعميرات نيروگاهي انجام خواهد پذيرفت.
ورود واحدهاي جديد نيروگاهي به مدار
به گفته فتاح تا امروز 1900 مگاوات واحد جديد نيروگاهي از ابتداي سال وارد مدار شده است و ما برنامه داريم كه تا آخر سال نيز 950 مگاوات ديگر را نيز وارد مدار كنيم، اين درحالي است كه بنا داريم از اول سال 88 تا پيك مصرف آتي نيز 1900 مگاوات نيروگاه جديد را وارد مدار كنيم، منابع مالي مورد نياز نيز تامين شده است.
مسائل مالي صنعت برق
وي با بيان اينكه ما به التفاوت نرخ تكليفي فروش برق و نرخ تمام شده در سال 86 كه در بند ج تبصره 11 ديده شده بود به طور كامل از خزانه دريافت شده است، گفت: اين رقم معادل 2 هزار و 250 ميليارد تومان بوده است، براي سال 87 نيز تا به امروز 2 هزار و 400 ميليارد تومان دريافت شده و باقيمانده آن نيز براي سه ماه زمستان محاسبه و پرداخت خواهد شد.
وزير نيرو از كاهش مشكلات پيمانكاران خبرداد و تصريح كرد: قسمت عمده اي از بدهي دولت به پيمانكاران صنعت برق پرداخت شده است و همچنين 500 ميليارد تومان اوراق مشاركت نيز براي نيروگاههاي كشور فروخته مي شود.
لامپ كم مصرف
فتاح در اين رابطه توضيح داد: از اول سال تاكنون 35 ميليون رشته لامپ كم مصرف در كشور توزيع شده و براي سال آتي نيز در لايحه بودجه 100 ميليارد تومان ديگر نيز پيش بيني شده است تا بتوان 50 ميليون شعله لامپ كم مصرف ديگر نيز در سال 88 توزيع كرد، اين در حالي است كه تا پايان سال نيز 15 ميليون شعله لامپ كم مصرف ديگر توزيع خواهد شد.
وي اظهار داشت: روشهاي اختصاص منابع مالي يارانه اي براي لامپهاي كم مصرف در سال آتي تغيير كرده است و ما سال آتي توليد و توزيع لامپهاي كم مصرف LED را در كشور خواهيم داشت، نرخ اين لامپها و يارانه مربوط به آن بيشتر از لامپهاي فعلي است.
وزير نيرو گفت: البته چند كارخانه نيز سال آتي براي توليد لامپهاي كم مصرف LED وارد مدار خواهند شد، ضمن اينكه اين نوع لامپها براي روشنايي معابر نيز مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
پرت شبكه برق
فتاح در اين رابطه خاطرنشان كرد: سال آتي قرار بر اين است كه پرت شبكه را دو درصد كاهش داده و به زير 17 درصد برسانيم، همچنين قرار بر اين است كه راندمان نيروگاهها نيز افزايش يابد، همچنين ما در حال گسترش نيروگاههاي chp هستيم كه راندمان بالاي 50 درصد دارند.
منابع مالي خارجي
وزير نيرو در رابطه با استفاده از منابع مالي خارجي نيز گفت: هم اكنون از وام بانك جهاني براي اجراي پروژه هاي آب و فاضلاب 5 استان كشور از جمله استان تهران استفاده كرده ايم، ضمن اينكه از وام بانك توسعه اسلامي نيز براي چند پروژه بهره خواهيم گرفت.
مشكل نيروگاه سازي خصوصي
فتاح گفت: سرمايه گذاران بخش خصوصي عموما براي شروع پروژه ها متكي به منابع مالي بانكها هستند كه به دليل اينكه بانكها از آنها ضمانتنامه هاي بسياري مي خواهند معمولا از پيگيري پروژه ها منصرف مي شوند و يا كار به كندي پيش مي رود، بنابراين دولت مجبور است در مواقعي به سرمايه گذاري بپردازد.
واگذاري شركتها و نيروگاهها
وي با بيان اينكه 100 شركت زيرمجموعه كه وزارت نيرو در آنها سهامدار بوده است، مشخص شده اند كه وزارت نيرو در مورد 87 شركت سهام خود را به صورت 100 درصد واگذار كرده است؛ در اين راستا 2 شركت مشكل حقوقي دارند كه در حال حل شدن و پيگيري است، 3 شركت ديگر نيز در حال واگذاري است و سازمان خصوصي سازي در حال قيمت گذاري آنها است، 3 شركت ديگر نيز در حال تسويه حساب و انحلال است.
به گفته فتاح بنا داريم ظرف ماههاي آتي تمامي شركتهايي كه وزارت نيرو در آنها سهامدار است را واگذار كنيم؛ ضمن اينكه 2 نيروگاه سهند و خليج فارس نيز به صورت 100 درصد آماده واگذاري شده و در اختيار سازمان خصوصي سازي است كه با توجه به مباحث بورس و اين سازمان واگذاري انجام مي پذيرد.
وزير نيرو ادامه داد: كار واگذاري همچنين 8 نيروگاه ديگر نيز از سوي وزارت نيرو به صورت 100 درصد به اتمام رسيده است.
طرح تحول اقتصادي
فتاح گفت: با اشاره به اينكه لايحه هدفمند كردن يارانه ها در دست بررسي از سوي مجلس است ما هنوز قيمت آب بها را در بودجه سال 88 ارائه نكرده ايم، بنابراين اگر لايحه مذكور به تصويب رسد قطعا نيازي به اينكه تعرفه ها را در بودجه بياوريم نخواهيم داشت.
جذب نخبگان
وزير نيرو گفت: در راستاي تاكيد مقام معظم رهبري به دولت و شورايعالي فرهنگي كشور، وزارت نيرو طي 5/1 سال اخير موفق شد 345 نفر از نخبگان كشور را طبق نظر وزارت علوم جذب كند كه 260 نفر در سطح كارشناسي ارشد و دكترا و 85 نفر در سطح كارشناسي بوده اند.
حضور در مجلس
فتاح گفت: در مجلس هشتم كه از آخر خردادماه آغاز به كار كرده است تا به حال 3 هزار مكاتبه از مجلس دريافت شده كه 68 مورد سئوال از وزير نيرو بوده است، ضمن اينكه طي اين مدت 2 مورد از سوالات به صحن علني مجلس كشيده شد و هر دو مورد نيز نمايندگان قانع شدند.
وي اظهار داشت: 120 مورد ملاقات مستقيم با نمايندگان صورت گرفته است و 55 بار نيز در كميسيونهاي مختلف مجلس نيز حضور يافته ام، طي اين 9 ماه نيز 21 هزار نامه مردم به وزارت نيرو رسيده است و در سفر مقام معظم رهبري به فارس 3 هزار نامه سهم وزارت نيرو بوده است.
به گفته وزير نيرو 1300 فقره ايميل دريافت شده و 500 مورد ملاقات مستقيم مردمي در دفتر وزارتي صورت گرفته است از سوي ديگر 7 هزار و 600 مورد تماس تلفني با دفتر وزارت نيرو برقرار شده است.
نامه وزير نيرو براي موضوع غزه
وي با اشاره به مسائل غزه از ارسال نامه هاي جداگانه اي به وزراي آب و برق برخي كشورهاي دنيا خبرداد و گفت: هم اكنون آب در غزه جيره بندي است و برق نيز به طور كلي قطع شده است، بنابراين مردم در شرايط نامساعدي به سر مي برند.
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]
-
گوناگون
پربازدیدترینها