واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان قزوين:دارا و سارا از رقابت با عروسكهاي خارجي بازماندند
خبرگزاري فارس: مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان قزوين گفت: عروسكهاي دارا و سارا به خاطر عدم پشتيباني نتوانستند در مقابل عروسكهاي خارجي دوام آورند و ميان خانوادههاي ايراني جايي پيدا كنند.
طيب ملكپور امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قزوين اظهار داشت: يكي از نيازهاي اصلي كودكان بازي است و در بازي، زندگي آينده، غلبه بر مشكلات، تصميمگيري، انتخاب، دوستيابي و غيره را ميآموزند.
وي افزود: با توجه به زندگي شهرنشيني و روي آوردن كودكان به تماشاي تلويزيون و عدم توجه والدين به اهميت بازي، ما شاهد كاهش بازي در ميان كودكان هستيم.
مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان قزوين اضافه كرد: ما بايد به بحث بازي كودكان توجه داشته باشيم چراكه امروز كودكان ما دچار سوءبازي هستند و سوءبازي خطرناكتر از سوء تغذيه است.
ملكپور يادآور شد: بازي شكلدهنده شخصيت كودكان است و كودك در بازي قادر است مشكلات كوچك و بزرگ خود را حل كند.
وي تصريح كرد: شايد ما امروز براي بازي كودكان فكر نكردهايم، ولي ديگران راجع به كودكان ما بسيار فكر ميكنند و محصولات فرهنگي، ورزشي، هنري و غيره به بازار ما عرضه ميكنند و در اين بخش شاهد تهاجمات فرهنگي نيز هستيم.
وي با اشاره به لزوم توجه به اسباببازي كودكان ادامه داد: اسباب بازيها به عنوان ابزاري هستند كه گنجينههاي دوران كودكي محسوب ميشوند و اگر با دقت انتخاب شوند و با تواناييها و سن كودك تطبيق داشته باشد در زندگي كودك موثر هستند.
مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان قزوين اضافه كرد: كودك به اسباببازي نياز دارد چراكه حواس پنجگانه او را تحريك ميكند و به طوري كه اسباببازي ميتواند دورانديشي و توانايي پيشگيري از عواقب را در كودكان تحريك و تقويت كند.
وي گفت: برخي از توليدكنندگان وسايل بازي ويژه كودكان از علاقه والدين به شادابي فرزندشان سوءاستفاده كرده و در سايه اين غفلت و بيتوجهي وسايل غيرضروري و مضر كه سلامت اخلاقي و رفتاري كودكان را نشانه رفته را توليد ميكنند.
ملكپور يادآور شد: ما امروز شاهد توليد كتابهاي مخرب، فيلمها و انيميشنهاي هدفدار و عروسكهاي مختلف نامتناسب با فرهنگ خود هستيم كه با قيمتي ارزان وارد بازار كشورمان ميشود و بايد در اين زمينه اقدامي صورت گيرد.
وي عنوان داشت: يكي از اسباببازيهاي ايراني كه در راستاي مقابله با تهاجم فرهنگي و شناساندن دو شخصيت ايراني به نام دارا و سارا ساخته شده است كه عروسك هاي دارا و سارا است به خاطر عدم پشتيباني مالي و ضعف كانون پرورش فكري در عرصه رقابت داخلي و بينالمللي، اين عروسكها نتوانستند در مقابل عروسكهاي پرهياهو كشورهاي خراجي دوام آورند.
مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان قزوين اضافه كرد: با توجه به اينكه اسباببازيهاي كه از كشورهاي غربي و چين وارد ميشوند در دسترس هستند و قيمت و پشتوانه فكري بسيار ارزانتر و قويتري از دارا و سارا دارند، همين امر سبب شده است تا دارا و سارا نتوانند در ميان خانوادههاي ايراني جاي محكمي پيدا كنند.
وي عدم حمايت خانوادهها از يك نماد ملي و ايراني و عدم اعتقاد به حمايت از فروشنده و سازنده داخلي را از ديگر عوامل كم فروش بودن عروسكهاي دارا و سارا دانست.
ملكپور تأكيد كرد: عدم توجه نهادها، ارگانهاي فرهنگي و رسانههاي ملي و داخلي به اين عروسك به عنوان يك كار داخلي و ساخت كشورمان از ديگر علل پرفروش نبودن اين عروسكها است.
وي تصريح كرد: البته عروسكهاي دارا و سارا قيمت بالايي دارند كه اين مورد نيز سبب شده تا خانوادهها كمتر اين عروسك را براي فرزندانشان خريداري كنند كه علت اين امر نيز به خاطر وجود مشكلاتي در ساخت اين عروسك است.
مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان قزوين خاطرنشان كرد: اين گراني عروسكهاي دارا و سار به خاطر كيفيت و استفاده از موادي است كه در ساخت آنها به كار برده ميشود و لازم است مسئولان، يارانه و يا پشتوانه مالي به اين عروسكهاي ايراني اختصاص دهند تا بتوان اين محصول كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان را با قيمت ارزانتري روانه بازار كرد.
انتهاي پيام/ح10
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]