واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۱۹دي ۵۶مردمي دلداده به رهبري ازجنس خورشيد، زمينه سازانقلاب اسلامي شدند
داخلي. اجتماعي. مناسبتها. ۱۹دي. يوم الله.
۱۹دي ماه سال ۵۶دريك روز سرد زمستاني مردمي دلداده به رهبري از جنس خورشيد، يخهاي زمستان را آب كردند و بهار را به بشريت هديه دادند وزمينه- سازانقلابي شدند كه پس ازدههها همچنان الگوي انقلابهاي حقيقت طلب است.
اين روز را "يوم الله" مينامند، چرا كه لحظه لحظه آن فرياد ظهور حق بود و افول باطل، و اين چنين مردم بر سپاه سياهي غلبه كردند و ريشه حكومت دوهزار و ۵۰۰ساله طاغوت را از سرزمين اسلامي برچيدند و با خون خود ايران را از حضور چپاولگران پاك كردند.
شهادت فرزند برومندآيت الله خميني "حاج آقامصطفي"دل همه را به دردآورد، خون پاك اين شهيد و شهداي ۱۹دي كه به تعبير امام خميني(ره) الطاف خفيه الهي بود، درخت استبداد و استعمار را خشكاند.
از سوي ديگر توهين علني عليه آيت الله خميني خروش مردم را دو چندان كرد و با ورود روزنامه اطلاعات به قم شهر يكپارچه آتش شد وشعلههاي اين آتش زمينه ثانوي انقلاب را زمينهسازي كرد.
شاه تصور كرد، اعلام حمايت نامحدود كارتر از وي پشتوانه خوبي است براي توهين به آيت الله خميني، ولي شاه جدا مانده از مردم و تكيه زده برغرب نمي دانست به كسي جسارت ميكند كه رهبر واقعي امت ايران است.
مقاله "ايران واستعمار سرخ و سياه" روز ۱۸دي ماه، كلاسهاي حوزه را به تعطيلي كشاند و طلبهها و مردم را به سمت منازل مراجع و حضرات آيات عظام نوري همداني، گلپايگاني، مرعشي نجفي ومرتضي حائري هدايت كرد.
ابراز خشم وانزجار مردم نسبت به رژيم در روي آوردن به مراجع و زمزمه اين سخن امام كه "اي علما به داد اسلام برسيد" را در گوشها زمزمه كرد.
از اين رو ملاقاتها در روز ۱۹دي از صبح آن روز در منزل حضرات آيات ، مكارم شيرازي، علامه طباطبايي ، وحيد خراساني و جوادي آملي ادامه يافت.
خيابانهاي قم هنوز آن روزها را بخاطر دارند، روزهايي كه ملت وارتش در مقابل هم ايستادند، ملت با سنگ و ارتش با تفنگ و تجهيزات و نتيجه نيز شهادت و زخمي شدن بسياري از مردم بيگناه و حق طلب قم بود.
در روز ۱۹دي پس از ديدارمردم با آيات عظام، ارتش با حضوري گسترده وارد عمل شد و تيرها بخاطر ترس ازحضور گسترده مردم به سوي جمعيتي شليك شد كه در تجمعي ساكت به اقدامات رژيم اعتراض داشتند.
خيابانهاي قم هنوز ازآن روزها خاطره ميگويند، از چهار راه بيمارستان كه امروز بنام ميدان شهدا نامگذاري شده، تا چهارمردان(انقلاب) و گذرخان همه جا مملو از جمعيتي بود كه ازجان خود گذشتند تا از آزادي، استقلال و اسلام دفاع كنند.
بعدازظهر خونين اين روز تمامي اقشار مردم اعم از بازاري، طلبه و حتي دانش آموزاني درتجمع حضور داشتند كه آمده بودند تا به آرمانهاي امام لبيك بگويند و ثابت كنند كه تا پاي جان در راه نجات دين، آزادي و شرف خويش ايستاده اند.
صداي گلوله بود وفرياد الله اكبر ولاالله الاالله و گلهايي كه پرپر شدند، زمين را از حضور ناپاكان پاك ساختند، در اين عرصه نوجوان ۱۳ساله و پيرمرد ۷۰ساله فرياد ميزدند: " درود بر خميني مرگ بر حكومت يزيدي "،" از جان خود گذشتيم با خون خود نوشتيم يا مرگ يا خميني "، غروب اين روز شايد با غروبهاي ديگر فرق ميكرد، غروبي كه آسمانش سرخ بود و ميخنديد و نويد طلوعي ديگر را ميداد، طلوعي كه از پس غروب برخواست و مردم با صلابت را مژده فتح ميبخشيد.
آسمان يكبار ديگر خواست تا جاي زمين باشد و زمينيان يكبار ديگر فخر خود را عيان كردند، حالا ديگر بر كف خيابان كفش و عمامه و عبا زير دست و پاها جا مانده بود و شاهدي گويا از روزي تاريخي شد.
اين حركت مردم شهر خون و قيام و برگزاري مراسمهاي چهلم مردم قم در تبريز، چهلم مردم تبريز در قزوين و .... سيلي محكمي بر گوش استعمار نشاند و درست يكماه بعد از دومين سالگرد شهادت شهداي قم، وعده الهي محقق شد و ملت ايران پيروز آن ميدان گشت. ك/۴
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]