واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: سهم معدن در توليد ناخالص داخلي به 5 درصد رسيد
معاون وزير صنايع و معادن گفت: سهم معادن كشور در توليد ناخالص داخلي از 5 دهم درصد در سالهاي گذشته به 5 درصد افزايش يافته است.
به گزارش سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) محمدمسعود سميعينژاد، در نخستين همايش سياست، معدن و نفت كه در دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد با اعلام اين مطلب گفت: بخش معدن و صنايع معدني در سالهاي اخير توسعه قابل توجهي داشته و اكنون رتبه اول را در سرمايهگذاري و رشد داشته است.
سميعي نژاد همچنين به تشريح سياستهاي كلان وزارت صنايع و معادن در بخش معدن و صنايع معدني پرداخت و اظهار داشت: در جلسه اخير گروه 8D مقرر شد تا مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران به عنوان مركز مطالعات فرآوري كشورهاي عضو گروه 8D قرار گيردكه اين نكته ميتواند در تبادل اطلاعات معدني اعضا اين گروه ارزشمند تلقي شود.
معاون وزير صنايع و معادن خاطرنشان كرد: در يك سال اخير به ويژه در دوره مهندس محرابيان بخش معدن كشور شكوفا شده است و دولت هم اكنون به اين يقين رسيده كه زيربناي توسعه كشور، توسعه و سرمايه گذاري در بخش معدن است. سميعي نژاد دانش محوري و اصلاح قانون معادن را مهمترين برنامههاي معاونت امور معادن و صنايع معدني خواند و گفت: در قانون معادن قبلي هر شخص حقيقي و حقوقي ميتوانست نسبت به بهرهبرداري از معادن كشور اقدام كند اما در قانون معادن جديد تنها به فارغ التحصيلان معدن اجازه استخراج از معادن داده ميشود كه اين مسئله سبب خواهد شد تا فارغ التحصيلان بعد از پايان تحصيلات صاحب معدن شوند.
وي به اقدامات مهم وزارت صنايع و معادن براي فعال كردن اشاره كرد و افزود: به صاحبان معادن غيرفعال تا پايان سال مهلت داده شده در صورتي كه معادنشان را فعال نكنند از ادامه فعاليت سلب صلاحيت شوند و همچنين در قانون معادن جديد آمده است كه پروانه معدن به افرادي ارائه ميشود كه صلاحيت فني آنها محرز شود. سميعي نژاد توسعه فولاد و سيمان را ركنهاي مهم توسعه بخش معدن خواند و گفت: طي سه سال اخير سالانه 8 ميليون تن به ظرفيت سيمان كشور افزوده شده است. وي توليد سنگ آهن و زغال سنگ را براي توسعه صنعت فولاد كشور مهم خواند و گفت: امسال توليد سنگ آهن كشور به 25 ميليون خواهد رسيد و باتوجه به برنامهريزيهاي صورت گرفته تا سال 1392 اين رقم به 55 ميليون تن ميرسد. همچنين امسال براي نخستين بار توليد زغال سنگ كشور در واحدهاي تحت پوشش دولت از يك ميليون تن به دو ميليون تن خواهد رسيد.
معاون وزير صنايع و معادن در ادامه گفت: بخش معدن در استفاده از تسهيلات ارزي محروم بود اما بر اساس مصوبه جديد به اين بخش تسهيلات ارزي با بهره پايين تعلق ميگيرد.
وي گفت: امسال 42 طرح معدني و صنايع معدني با سرمايه گذاري 5 هزار و 500 ميليارد تومان راهاندازي ميشود كه از ميان آنها 20 طرح تاكنون افتتاح شده و يا آماده راهاندازي است.
سميعي نژاد در ادامه گفت: در بخش معدن و صنايع معدني در سال 88 حدود 10 طرح با سرمايهگذاري 523 ميليارد تومان، در سال 89 حدود 42 طرح با سرمايهگذاري7 هزار و 269 ميليارد تومان و در سال 1390 حدود 49 طرح با سرمايه گذاري 12 هزار و 784 ميليارد توماني افتتاح و راه اندازي ميشود. وي افزود: با راهاندازي طرحهاي فوق توليد سنگ آهن به 52 ميليون تن، توليد زغال سنگ به سه ميليون تن، توليد مس به 450 هزار تن و توليد آلومينيوم به 900 هزار تن ميرسد.
يکشنبه 15 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]