واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با تلاش محققان نانوفنآوري نسل جديد نرمكنندههاي منسوجات با كارايي بالاتر در كشور توليد شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرري، طي پژوهشي، موفق به تهيه نسل جديدي از نرمكنندههاي منسوجات موسوم به امولسيونهاي نانوسيليكون با قابليت نرمكنندگي بيشتر نسبت به انواع نرمكنندههاي رايج در صنعت نساجي شدند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مازيار پروينزاده، دانشجوي دكتري شيمي نساجي دانشگاه آزاد اسلامي شهرري و مجري طرح با بيان اين مطلب كه امروزه امولسيونهاي ميكرو و ماكروسيليكون از مهمترين نرمكنندههاي مورد استفاده در صنايع نساجي هستند، افزود: امولسيونهاي نانوسيليكون به دليل ريزساختار بودن در مقايسه با انواع ميكرو و ماكروي آن، سطح بيشتري از الياف را ميتوانند تحت پوشش قرار دهند؛ لذا ميزان مصرف آنها كاهش يافته كه اين مساله در صنايع نساجي بسيار پر اهميت است زيرا ميزان ارزش افزوده محصول را افزايش داده و هزينه توليد را ميكاهد. به علاوه خواص گوناگون الياف پس از استفاده از اين تركيبات در مقايسه با نرمكننده هاي ديگر بهبود مييابد.
وي درباره چگونگي انجام اين پژوهش گفت:ابتدا امولسيون نانوسيليكون با استفاده از روشهاي آزمايشگاهي تهيه ميشود، سپس منسوج پلياستر، با دترجنت نانيونيك شستشو داده ميشود و با مقادير مختلفي از نرمكننده امولسيوني نانو و ميكرو سيليكون پوشش داده ميشوند. خواص مختلف فيزيكي و مكانيكي الياف پس از عمليات تكميل مقايسه ميشوند و تغييرات رنگي پارچههاي آزمايش شده با استفاده از دستگاه اسپكتروفوتومتر اندازهگيري ميشود.
پروينزاده تصريح كرد: نتايج حاكي از آن است كه امولسيونهاي نانوسيليكوني، بازتاب نوري سطح پارچههاي پلياستري را به ميزان ناچيزي در مقايسه با نرمكن ميكرو تغيير ميدهند. نمونههاي پوشش داده شده با نرمكننده امولسيوني نوع نانو، نتايج مناسبتري را بر روي نمونههاي آغشته شده در مقايسه با نرمكننده نوع ميكرو، نشان ميدهند.
وي در ادامه افزود: پلياستر از جمله پركاربردترين الياف مصنوعي در صنعت نساجي است. به دليل ساختار سخت، كريستالي و همچنين عدم وجود سايتهاي فعال جهت عمليات تر، اين ماده قابليت جذب رطوبت بسيار پاييني را دارد، به همين دليل، نياز به عمليات پوششدهي بهوسيله نرمكنندهها را دارد.
به گزارش ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو، اين پژوهش به عنوان طرحي تحقيقاتي در دانشگاه آزاد شهرري و با همكاري مهندس روزبه حاجي رئيسي، دانشجوي كارشناسي ارشد پليمر دانشگاه آزاد اسلامي تهران جنوب انجام شده و جزئيات آن در مجله TENSIDE SURFACTANTS DETERGENTS (جلد 45، صفحات 257-254، سال 2008) منتشر شده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 15 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]