واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اخبار اقليت مسلمان جهان/سازمانهاي اسلامي حمله به غزه را محكوم كردند
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: درحالي كه حملات بيوقفه صهيونيستها عليه مردم بيگناه و بيدفاع غزه ادامه دارد، سازمانها، گروهها و افراد مستقل جامعه مسلمان براي اين حملات را محكوم و خواستار آتشبس شدهاند.
شوراي روابط اسلامي آمريكايي فجايع غزه را محكوم كرد
شوراي روابط اسلامي- آمريكايي روز يكشنبه 8 دي ماه از مسلمانان آمريكايي و ساير مردم باوجدان خواست با مقامات رسمي ارتباط برقرار كرده و از آنها بخواهند حملات صهيونيستها به نوارغزه را محكوم كنند.
نيروهاي رژيم صهيونيستي در حملات خود به غزه بيش از 300 كشته و صدها مجروح از جمله زنان و كودكان برجاي گذاشت و دست كم يك مسجد، يك دانشگاه يك انبار تجهيزات پزشكي را هدف گرفتند.
روز دوشنبه 9 دي ماه نيز نيروي ويژه مسلمانان آمريكايي براي حقوق مدني و انتخابات به عنوان ائتلافي از 12 سازمان اسلامي برجسته نشست خبري را در كلوب ملي مطبوعات واشنگتن دي سي برگزار كرده و نامه اي سرگشاده براي اوباما رئيس جمهور منتخب منتشر مي كنند كه طي آن به سياستهاي داخلي و خارجي و اولويتهاي دولت جديد اشاره مي كنند. رهبران مسلمان در اين نشست خبري بحران انساني غزه را مورد تأكيد قرار خواهد داد.
شوراي روابط اسلامي آمريكايي همچنين از تمام افرادي كه نگران حملات وحشيانه صهيونيستها هستند خواستند به برنامه هاي راديويي تلفن كرده، به سردبيران نامه نوشته و از وب سايتهاي رسانه هاي اجتماعي چون فيس بوك و يوتيوب استفاده كرده و نگراني خود را منعكس كنند.
شوراي روابط- اسلامي آمريكايي همچنين روز شنبه 7 دي ماه بيانيه اي صادر كرد و طي آن حملات صهيونيستها به غزه را محكوم كرد و از رئيس جمهور منتخب خواست به صراحت درباره اين بحران صحبت كند.
شوراي مسلمانان بريتانيا رويدادهاي غزه را محكوم كرد
شوراي مسلمانان بريتانيا روز 9 دي ماه در بيانيهاي شديدالحن اقدامات نظامي صهيونيستها در نوار غزه را محكوم كرد.
تصميم صهيونيستها براي آغاز حمله در ساعات اوليه بعداز ظهر روز 27 دسامبر درحالي كه كودكان مدارس خود را ترك مي كردند باعث بيشترين ميزان تلفات در ميان غيرنظاميان شده است، از هرجهت كه بخواهيم احترام به زندگي بشري را مورد توجه قرار دهيم اين اقدامات غيرقابل قبول است.
دكتر داوود عبدالله معاون دبيركل شوراي مسلمانان بريتانيا گفت: صهيونيستها بار ديگر تصميم گرفته اند حملات خود را زماني آغاز كنند كه دولتهاي غربي در تعطيلات به سر مي برند.
عبدالله اضافه كرد: پس از آن كه رهبري سياسي صهيونيستها نتوانست نوار غزه را تسخير كند به اين اقدامات براي تغيير حقايق سياسي غزه روي آورده است.
شوراي مسلمانان بريتانيا خواستار خاتمه كشتار فلسطينهاي نوار غزه و تسليم كامل صهيونيستها آن در مقابل تمام قطعنامه هاي بين المللي شده است.
مسلمانان استراليا عليه صهيونيستها تظاهرات كردند
هزاران نفر از مردم مسلمان استراليا روز جمعه 13 دي ماه در اعتراض به حملات صهيونيستها به غزه تظاهرات كرده و در كنار هم نمازخواندند.
بيش از 4 هزار مسلمان با همراه داشتن پرچمهاي فلسطين و پلاكاردهاي مختلف در پري پاك گردهم آمده تا براي قربانيان خشونت در غزه دعا كنند. پنج مسجد محلي درهاي خود را بسته و از مسلمانان خواستند در اين تظاهرات جمعي و نماز جمعه گسترده حضور يابند.
ابراهيم ابومحمد كه امامت اين نماز را برعهده داشت از صهيونيستها خواست بحران انساني در غزه را درك كرده و برسر آتش بس توافق كنند. صهيونيست حرص و طمع بسياري داشته و كلا بر فلسفه تهاجم بنا شده است. قلبهاي آنها رحم ندارد.
پس از سخنراني امام جمعه نماز ظهر روز جمعه اقامه شد .
مخالفت با ساخت مسجد مسلمانان استراليا را منزوي ميكند
رهبران مسلمانان استراليايي هشدار دادند كه مخالفتهاي شوراهاي محلي و ساكنان اين كشور با ساخت مدارس اسلامي و مسجد، اقليت مسلمان را منزوي خواهد كرد.
قيصر تراد رئيس انجمن دوستي اسلامي گفت: زماني كه ما نمي توانيم در برخي از مناطق كشور كه رويكردهاي غيرمنصفانه دارند مدرسه و مسجد تأسيس كنيم مردم به يك نقطه خاص براي سكونت متمايل مي شوند.
درخواستهاي مسلمانان استراليايي براي ساخت مدرسه و مسجد مرتب با مخالفت چشمگيرشوراهاي محلي و ساكنان رو به رو مي شود. براي مثال كسب موافقت براي ساخت يك مركز نيايش در شهر پنريث در نيوساوت ولز بيش از سه سال به طول انجاميد. اوايل سال جاري ميلادي شوراي محلي كمدن با درخواست مسلمانان براي ساخت يك مسجد كه بيش از يك هزار و 200 دانش آموز ظرفيت داشت در شهر و مناطق اطراف مخالفت كرد.
محمد روح الامين نايب رئيس مركز اسلامي پنريث گفت: اگر مردم مي خواهند ما نيز بخشي از جامعه گسترده تر باشيم در آن صورت بايد دسترسي ما را به مراكز مورد نياز فراهم كنند. برقراري روابط به زمان وابسته است و مسئله چندان ساده اي هم نيست.
مسلمانان كه بيش از 200 سال است در استراليا ساكن هستند 5/1 درصد از جمعيت 20 ميليوني كشور را تشكيل داده و به اسلام را به دومين دين بزرگ پس از مسيحيت تبديل كرده اند.
تراد گفت كه دين اسلام از پيروان خود خواسته است در جامعه ادغام شوند، اسلام از منزوي شدن حمايت نمي كند چرا كه خود نيز بخشي از جامعه است و در تمام ابعاد جامعه سهم دارد. مركز اسلامي پنريث نمونه اي از تلاش مسلمانان براي ادغام در جامعه است، اين مركز همچنين در فعاليتها و رويدادهاي بين ديني نيز شركت خواهند كرد.
قديميترين مسجد بريتانيا مرمت ميشود
مسلمانان بريتانيا روي پروژه نوسازي و مرمت قديميترين مسجد كشور كار ميكنند تا شكوه و جلال اين مسجد را به آن بازگردانده و بر ريشههاي مسلمانان در اين كشور تأكيد كنند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از اللسمير پست استاندارد، قالب خان رئيس انجمن عبدالله كوليام گفت: ما مي خواهيم اين مسجد را به مركز ميراث فرهنگ اسلامي و گفتگوي بين اديان تبديل كنيم.
اين پروژه 3 ميليون پوندي در نظر دارد مسجد ليورپول را با افزودن حياط، موزه، گالري هنري، مركز آموزشي گفتگوي بين ديني و كتابخانه نوسازي كنند.
يك لابراتوار زبان نيز در مركز يادگيري ها ساخته مي شود تا به يادگيري زبانهاي عربي، فارسي و ساير زبانها كمك كند.
اين مركز همچنين ميزبان جلساتي براي آموزش به بريتانيايي ها درباره اسلام و مسلمانان خواهد بود. مسجد قديمي بريتانيا كه در ليورپول قرار دارد توسط ويليام كوليام فرزند يك ساعت ساز ثروتمند ساخته شد كه اسلام آورد و نام عبدالله را براي خود برگزيد، اين مسجد رسما در سال 1889 گشايش يافت.
نماي ظاهري سفيد رنگ اين مسجد كثيف شده، در بخش جلوي آن پوسيده شده و در پشتي آن با شعارهايي از رنگ پوشانده شده است. مسلمانان و رهبران كليسايي با مشاهده وضعيت نابسامان اين مسجد تاريخي خواستار مرمت آن شده تا ميراث اسلامي را در اين كشور مورد تأكيد قرار دهند. مسلمانان اظهار داشتند كه ترميم اين مسجد بر حضور ديرينه و با افتخار آنها در بريتانيا تأكيد مي كند.
مسلمانان هندوستان از تبعات حملات تروريستي رنج ميبرند
درپي حملات تروريستي بمبئي كه مسلمانان اين كشور آن را بهكرات محكوم كردند، پيروان دين مبين اسلام در اين سرزمين تحت فشارهاي پس از حملات تروريستي قرار گرفتهاند.
مولانا ذاكر رضوي از هيئت حقوقي شيعيان هندوستان به عنوان گروهي كه در رابطه با قوانين اسلامي فعاليت ميكند گفت: ما اعتقاد داريم كه تروريستها دين ندارند و آنها شايسته تدفين به شيوه اسلامي نيستند.
رهبران جامعه 140 ميليوني مسلمانان حملات 26 تا 29 بمبئي را محكوم كرده و هزاران مسلمان در اعتراض عليه اين خونريزيها راهپيمايي كردند، اقدامي كه ميتوان آن را شديدترين تكذيب مسلمانان هندوستان نسبت به خشونت به نام اسلام توصيف كرد.
به رغم اينكه مسلمانان هندوستان حدود 13 درصد از جمعيت اين كشور را تشكيل دادهاند از تبعات اين حملات در رنجند. پيش از اين نيز براساس گزارشهاي دولتي مسلمانان از فقدان امكانات بهداشتي، بي سوادي و در آمد اندك رنج ميبردند.
آمار رسمي نشان ميدهد كه مسلمانان در مشاغل دولتي حضور ندارند اما تعداد مسلماناني كه در ايالتهاي هندوستان زنداني ميشوند چشمگير است. اخيراً بسياري از مسلمانان نسبت به قانون ترور جديدي كه در پارلمان تصويب شده و به پليس اجازه ميدهد مظنونين را بدون اتهام بيش از 180 روز زنداني كنند ابراز نگراني كردهاند.
گروههاي حقوق بشر اظهار ميدارند كه قانوني مشابه در گذشته براي زنداني كردن و حتي شكنجه مسلمانان بيگناه كاربرد داشته است. عدهاي از اين امر واهمه دارند كه سوءاستفاده از قانون ميتواند به خشم مسلمانان نسبت به دولت هندوستان تبديل شود.
مسلمانان كامبوج تكثر ديني را تجربه ميكنند
ارتباطها عميق در تاريخ مشترك و فضاي تساهل بلند مدت باعث شده تا مسلمانان در پادشاهي بودائي كامبوج احساس كنند بخش لاينفكي از كشور خود هستند.
در كامبوج اقليت مسلمان از روحيه هماهنگي و همزيستي سود ميبرند، در دهكدهها و شهرهاي سراسر اين كشور آسيايي جنوب شرقي مسلمانان و غيرمسلمانان در كنار هم و در وحدت به سر ميبرند.
علاوه بر اين ابتكار عملهاي دولت كامبوج به تقويت تساهل نسبت به مسلمانان در كامبوج كمك كرده است.هان سن نخست وزير كامبوج با ساخت مساجد بزرگ براي مسلمانان موافقت كرده و زماني را به برنامههاي اسلامي راديو اختصاص داده است. دولت كامبوج امسال توافق كرد كه دانشآموزان پوشش اسلامي داشته باشند.
مسلمانان همچنين در فضاي سياسي نيز حضور داشته و برخي از آنها عناوين مهم دولتي و سياسي دارند. از اين رو برخلاف روند بسياري از كشورهاي همسايه، مسلمانان كامبوج از فضايي شمولگرا برخوردار هستند.
اقتصاد اسلامي در بانك ژاپني مالزي فعال ميشود
شعبه بانك توكيو ميتسوبيشي يو اف جي در مالزي به بانكداري اسلامي روي آورده تا بتواند در ترويج اقتصاد اسلامي براي مشتريان خود در سراسر جهان پيشرو باشد.
ابتكار عمل اين بانك نه تنها با هدف جذب معاملات مالزي انجام مي شود بلكه اين امكان را مي يابد كه فعالانه در معاملات خاورميانه و ساير مناطق شركت كند.
اين بانك طي بيانيه اي اعلام كرده اين اقدام به دنبال فعاليت مركز بين المللي اقتصاد اسلامي مالزي شكل گرفته است.
اين بانك همچنين از ابتكار عمل بانك نگارا براي ارتقاي جايگاه اين كشور در عرصه اقتصاد اسلامي حمايت مي كند. اين اقدام همچنين همگام با هدف بزرگتر يعني تبديل شدن به نخستين بانك ژاپني است كه اقتصاد اسلامي را ترويج مي كند.
بانك اصلي توكيو ميتسوبيشي و دفتر مركزي آن در توكيو نيز كميته بلندپايهاي تشكيل داده تا بانكداري اسلامي را ترويج كرده و از فعاليتهاي گروه اقتصاد اسلامي حمايت كند.
در فوريه سال جاري ميلادي اين بانك موافقت بانك نگارا را براي تأسيس واحد اقتصادي ارز بين المللي در داخل اين بانك جلب كرده است.
يکشنبه 15 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]