تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834718359




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ضرورت جلوگيري از ضايعات كشاورزي و توسعه صنايع تبديلي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ضرورت جلوگيري از ضايعات كشاورزي و توسعه صنايع تبديلي
سالانه حدود 30 درصد از محصولات كشاورزي در قالب ضايعات از بين مي رود كه ارزش آن حدود پنج تا 10 ميليارد دلار است. به گزارش ايسنا صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي كه به فرآوري و عمل آوري مواد نباتي، حيواني، زراعي، باغي، شيلاتي، دام و طيور و جنگل و مرتع مي پردازد از جمله صنايعي است كه نقش و تاثير بسياري از ابعاد مختلف در بخش كشاورزي داشته و دارد. افزايش ارزش افزوده، توسعه صادرات و كاهش ضايعات و همين طور كاهش ريسك در بخش كشاورزي از عمده ترين فوايد توسعه صنايع تبديلي و تكميلي در اين بخش است.

حمايت از صنايع تبديلي، توسعه بخش كشاورزي را به همراه دارد

تجربه تعدادي از كشور هاي در حال توسعه نشان مي دهد توسعه و حمايت از اين صنايع مي تواند نقش حياتي در توسعه بخش كشاورزي داشته باشد، به طوري كه در حال حاضر پيوند بين بخش صنعت و كشاورزي در كشور هاي در حال توسعه در مقايسه با كشور هاي توسعه يافته ضعيف تر است، اين در حالي است كه گذر از كشاورزي سنتي به صنعتي در كشور هاي در حال توسعه ارتباط متقابل بين كشاورزي و صنعت را طلب كرده و از اهداف كليدي توسعه اقتصادي محسوب مي شود. بخش كشاورزي در حال حاضر حدود 15 درصد از توليد ناخالص داخلي، 21 درصد از اشتغال، 22 درصد صادرات غيرنفتي كشور را به خود اختصاص مي دهد، همچنين 81 درصد عرضه مواد غذايي و 90 درصد نيازهاي واحدهاي صنايع تبديلي را طي دهه اخير تامين كرده است.

اما در اين بين صنايع تبديلي و تكميلي نقش مهمي در توسعه كشاورزي هر كشوري دارد و توجه به اين بخش علاوه بر جذب سرمايه هاي خرد كه تاثير بسياري در كاهش تورم در جامعه دارد، اشتغال زايي خوبي نيز براي جمعيت جوياي كار در پي خواهد داشت.

براساس اين گزارش بررسي هاي برخي كارشناسان نشان مي دهد با وجود امكانات بالقوه فراوان و توليد انواع محصولات كشاورزي در كشور به دليل فقدان صنايع تبديلي و تكميلي كافي در بخش كشاورزي و همچنين صنايع بسته بندي و نگهداري مناسب و كافي و يكپارچه و مكانيزه نبودن اراضي كشاورزي و عدم احداث صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي در مناطق عمده توليد محصولات، مقدار زيادي از اين توليدات در اثر حمل و نقل و نگهداري طولاني و نامناسب ضايع مي شود و از بين مي رود. به اعتقاد كارشناسان بخش كشاورزي در كشور ما فرآوري محصولات صادراتي و تطابق آن با استاندارد هاي جهاني بسيار ضعيف است به طوري كه در محصولاتي مثل زعفران و خرما كه جزء برترين توليدكنندگان آن هستيم متاسفانه از نظر بسته بندي و فرآوري جزء عقب مانده ترين كشور ها محسوب مي شويم كه همين امر خسارات فراواني را متوجه كشورمان ساخته است.

روند كاهش ضايعات محصولات كشاورزي مطابق برنامه چهارم نبوده است

در سال هاي اخير با وجود رشد صنايع تبديلي و تكميلي روند كاهش ضايعات محصولات كشاورزي مطابق پيش بيني هاي برنامه چهارم نبوده است.

به اعتقاد كارشناسان بخش صنايع غذايي معادل 25 درصد درآمد نفتي، هر سال از محل ضايعات كشاورزي از دست مي رود به طوري كه عدم توجه به صنايع تبديلي و تكميلي موجب شده است هر سال معادل غذاي 15 ميليون نفر بر اثر ضايعات كشاورزي از بين برود. به گفته محمدحسن سرخوش يكي از كارشناسان صنايع غذايي كشور براساس بند «هـ» ماده 18 قانون برنامه چهارم توسعه، وزارت جهاد كشاورزي مكلف است توليد محصولات كشاورزي را 100درصد افزايش و ضايعات محصولات فوق را 50 درصد كاهش دهد. وي مي افزايد؛ استقرار صنايع تبديلي و تكميلي در نواحي صنعتي و اطراف روستاها از جمله راهكارهاي نزديك شدن به اهداف پيش بيني شده در برنامه فوق است. براساس اين گزارش تا پايان برنامه چهارم توسعه، ظرفيت جذب محصولات كشاورزي در صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي بايد به 42 ميليون و 129 هزار تن در سال افزايش يابد، ولي اين در حالي است كه در حال حاضر سالانه 28 ميليون و 800 هزار تن مواد خام كشاورزي، جذب صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي مي شود كه حاصل آن توليد 14 ميليون و 121 هزار تن محصول فرآوري شده و بسته بندي شده است.

غذاي 15 تا 20 ميليون نفر در كشور هنگام برداشت محصولات كشاورزي از بين مي رود

با توجه به توليد فصلي محصول كشاورزي و دامي و مصرف آنها در طول سال، براي نگهداري و بهداشت مواد غذايي نياز به ايجاد صنايع تبديلي، تكميلي، فرآوري و بسته بندي مواد غذايي است.

همچنين ضايعات محصولات كه به طور متوسط

8/17 درصد از محصولات كشاورزي از مرحله برداشت تا مصرف را شامل مي شود هر سال معادل غذاي 15 تا 20 ميليون نفر در كشور را در برمي گيرد. از اين رو، به لحاظ اهميت ايجاد و توسعه صنايع تبديلي طبق قانون برنامه چهارم، مقرر شده است تا پايان سال 88 هر سال مقدار 8 ميليون و 132 هزار تن محصول باغي، 20 ميليون و 926 هزار تن محصول زراعي، 11 ميليون و 996 هزار تن محصول دامي و 93 هزار تن محصول شيلاتي جذب صنايع فرآوري كشاورزي شود. به طور كلي وجود صنايع تبديلي ، صنايع بسته بندي و سردخانه ها به طور مستقيم و صنايعي كه محصولاتشان به طور واسطه در توليد محصولات صنعتي ماشيني همانند تراكتورسازي ها و كمباين سازي ها يا توليد دستگاه هاي بوجاري مورد استفاده قرار مي گيرند، كمك موثري در زمينه كاهش ضايعات هستند.
 يکشنبه 15 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن