واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ندادن تسهيلات بانكي ركود توسعه صنايع تبديلي استان مركزي را درپي دارد
جمعي از صاحبان صنايع تبديلي و تكميلي استان مركزي ندادن به موقع تسهيلات بانكي را از جمله مشكلات اين بخش و ركود توسعه صنايع تبديلي عنوان كردند.
مدير كارخانه "خزرا" توليد كننده مواد لبني گفت: وامهاي سرمايه در گردش از جمله بزرگترين و مهمترين مشكل صاحبان صنايع تبديلي است كه ناخواسته در تمامي بخشهاي توليد مشكلات ديگري ازجمله اخراج كاركنان رادرپي دارد.
وي افزود نبود شركتها و واحدهاي مشاور فني و اجرايي توانمند و بانكهاي اطلاعاتي مناسب در زمينه احداث طرحهاي صنايع تبديلي و تكميلي در استان از ديگر مشكلات اين بخش است.
مدير كارخانه"عسل سالار خمين" گفت: به علت مشكلات مالي تبديل دستگاههاي سنتي به اتوماتيك در بخش بسته بندي از توان ما خارج است.
وي افزود: وجود رابطه بازي در بخش اخذ وام در بانكها ، كمبود زير ساختهاي لازم جهت استقرار واحدهاي صنايع تبديلي در كانونهاي توليد و بالابودن قيمت زمين در شهركهاي صنعتي يكي ديگر از مشكلات اين بخش است.
مديركارخانه"سبزينه طلوع اراك" كه در بخش بسته بندي خشكبار فعال است نيز گفت: نبود امكان دستيابي به تكنولوژي صنايع بسته بندي و وجود دستگاههاي فرسوده ،كار بسته بندي محصولات در كشورهاي ديگر و بنام آنها انجام مي شود در صورتي كه مواد اوليه در ايران تامين مي شود.
"محمد چگيني" افزود: به عنوان مثال بسته بندي كشمش توليدي كشور مان در بسته هاي 10كيلويي تهيه و به كشورهايي مانند تركيه صادر مي شود و آنان نيز با استفاده از دستگاههاي مدرن و بسته بندي مشتري پسند و زيبا بنام كشور خود در بازار هاي داخلي و خارجي بفروش مي رسانند.
وي گفت: با ايجاد شرايط مساعد در زمينه به روز كردن ماشين آلات بسته بندي و دادن تسهيلات به موقع به صاحبان صنايع تبديلي ، محصولات خام توليدي بخش كشاورزي كشورمان بنام ديگر كشورهاي تمام نمي شود.
مدير كارخانه" نورجمع" توليد كننده انواع سس گفت: مهمترين مشكل اين بخش عدم هماهنگي دستگاههاي دولتي با صاحبان صنايع تبديلي غير بومي است .
"اميررضا ثابتي" افزود: اين درحالي است كه سرمايه گذاري افراد غير بومي در اين استان كمك بزرگي به اشتغالزايي براي جوانان دارد ولي بانكها و مسوولان مربوطه از دادن تسهيلات با شرايط مناسب خودداري مي كنند.
وي گفت: واحدهاي توليدي دوسال بعد از اخذ تسهيلات بانكي به سوددهي و بازدهي مي رسند و با وجود اين بانكها قبل از اين موعد اقساط خود را طلب مي كنند و اين خارج از توان توليد كننده است.
وي درخصوص مواد اوليه نيز گفت: 60درصد مواد اوليه سس توليدي ، در داخل كشور تامين شده و مابقي وارداتي است و در اين بخش مشكل خاصي وجود ندارد.
مدير شركت "مهيا" توليدكننده پسته نيز گفت: ناكافي بودن تسهيلات بانكي، تعدد برندهاي تجاري در بازار محصولات صنايع تبديلي و عدم وجود تشكلهاي صنعتي متناسب و توانمند و عدم آشنايي صاحبان اكثريت واحدهاي صنايع تبديلي با بازارهاي صادراتي و قوانين و مقرارت صادرات از مشكلات صنايع تبديلي است.
"محمد صفري "افزود: كمك به افزايش كيفيت و استاندارد نمودن محصولات توليدي واحدها جهت حضور در بازارهاي جهاني از طريق اموزشهاي لازم و پرداخت تسهيلات و ارايه مشاوره هاي فني در توسعه اين صنعت بسيار موثر است.
مدير صنايع كشاورزي و مكانيزاسيون سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: در حال حاضر 105واحد فرآوري محصولات كشاورزي در بخشهاي مختلف استان فعاليت دارد.
"علي اصغر حيدري" افزود: اين واحدها در زمينه فرآوري محصولات باغي، دامي، زراعي و شيلات درنقاط مختلف استان مستقر است.
وي ، مجموع سرمايه گذاري صنايع تبديلي استان مركزي را 716ميليارد و 953ميليون ريال با ظرفيت يك ميليون و 773هزار و 439تن و اشتغالزايي سه هزار و 120نفراعلام كرد.
وي افزود: 47واحد از اين صنايع تبديلي زير پوشش سازمان جهاد كشاورزي با سرمايه گذاري 96ميليارد و 290ميليون ريال با ظرفيت فرآوري 407هزار و 439تناست. وي گفت: فعاليت واحدهاي مذكور براي 647نفر در استان اشتغال ايجاد كرده است.
وي، همچنين گفت: سه سردخانه با ظرفيت 10هزار تن در شهرستانهاي ساوه ، اراك و خمين اكنون در استان فعاليت دارد.
وي افزود: با انجام مطالعات و نياز سنجي صورت گرفته دراستان قابليت ايجاد سرد خانه هايي با ظرفيت 20هزار تن در شهرستان ساوه، خمين و سه راهي خنداب در دست بررسي است.
وي گفت: از سال 83 تاكنون ، مديريت صنايع كشاورزي و روستايي استان 268فقره جواز تاسيس با سرمايه گذاري يك ميليارد و 667ميليون و 167هزار ريال و اشتغالزايي چهار هزار و 593و فراوري دوهزار و625هزار تن محصولات خام كشاورزي، صادر كرده است.
وي ، نبود متولي قوي براي برنامه ريزي صحيح در ايجاد و توسعه صنايع تبديلي ونامشخص بودن تنوع نياز استان به صنايع فرآوري را از جمله مشكلات استان عنوان كرد.
وي ادامه داد: تحويل مواد اوليه نامرغوب به كارخانجات صنايع تبديلي ، نبود اطلاعات دقيقي از پتانسيل استان در زمينه ايجاد صنايع تبديلي ، ضعف در زير ساختها، فرسودگي ماشين آلات واحدهاي توليدي و نبود معافيتها از ديگر مشكلات اين بخش است .
رحيمي گفت: روند طولاني بررسي طرحهاي متقاضيان سرمايه گذاري صنايع تبديلي و تكميلي در بانكهاي عامل اكنون بسيار طولاني است كه اين امر افزايش هزينه هاي اجرايي و در نهايت عدم توجيه اقتصادي طرحها را در پي دارد.
وي، كمبود نيروهاي متخصص و ماهر، بالا بودن قيمت مواد خام ، عدم آشنايي صاحبان واحدها با بازارهاي صادراتي و قوانين آن و نبود تشكلهاي صنعتي متناسب را از مشكلات بخش صنايع تبديلي و تكميل عنوان كرد.
وي افزود: پشتيباني از فعاليتهاي بخش كشاورزي، زمينه سازي براي بهره برداري از امكانات موجود، ايجاد اشتغال مولد و پايدار ، توليد و تامين بخشي از كالاهاي مورد نياز كشور، استاندارد نمودن محصولات و افزايش ضريب مكانيزاسيون از جمله اهداف اين بخش است.ك/4
7109/557
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]