واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «حوزهنت» دانشنامه «امام حسين(ع) و نقشآفرينان حماسه كربلا» را ارائه كرد
گروه فضاي مجازي: سايت «حوزهنت» دانشنامه «امام حسين(ع) و نقشآفرينان حماسه كربلا» را با بخشهاي متنوعي مرتبط با اين موضوع ارائه كرده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، حضرت امام زينالعابدين(ع)؛ تداومبخش عزت و افتخار حسيني، جلوههايي از سخنان امام سجاد(ع)، علىاكبر(ع)، علياكبر(ع) الگوي جوانان، قاسمبنحسن(ع)، زندگينامه حضرت مسلمبنعقيل، قاسمبنحسن(ع) اسوه نوجوانان، نقش اهلبيت سيدالشهداء در تبليغ نهضتحسينى، تلاش تبليغاتي اهلبيت امام حسين(ع)، امام حسين(ع) چند خواهر در كربلا داشت؟، نقش كودكان در بالندگي حماسه عاشورا، محمدبنحنفيه و قيام كربلا از بخشهاي اصلي اين دانشنامه است.
در بخشهايي از «حضرت زينالعابدين(ع)؛ تداومبخش عزت و افتخار حسيني» ميخوانيم: «پيشواي چهارم شيعيان(ع) بعد از حضور در حماسه افتخار آفرين و عزتبخش عاشوراي حسيني، از لحظهاي كه در غروب عاشورا با شهادت پدر بزرگوار و ساير عزيزان خود مواجه شد، براي ادامه راه آنان مسئوليت سنگيني را به دوش كشيد. امامت امت، سرپرستي اطفال و بانوان، رساندن پيام عاشورا به گوش جهانيان، تداوم مبارزه با طاغوت و طاغوتيان و از همه مهمتر پاسداري از اهداف متعالي امام حسين(ع) كه موجب عزت و افتخار عالم اسلام شد، از جمله مسئوليتهاي آن امام به شمار ميآيد.»
«امام سجاد(ع) كه در دوران امامت در محدوديت شديدي به سر ميبرد و حاكمان مستبد اموي سايه شوم خود را بر شهرهاي اسلامي گسترده بودند و اهل ايمان از ترس مال و جان خود مخفي ميشدند، با اتخاذ صحيحترين تصميمها و موضعگيريهاي مناسب و بهجا و با استفاده از موثرترين شيوهها توانست از فرهنگ عاشورا و دستاوردهاي ارزشمند آن، كه همان عزت و افتخار ابدي براي اسلام و مسلمانان و بلكه براي جهان بشريت بود، به صورت شايستهاي پاسداري كرده و راه حماسهآفرينان كربلا را تداوم بخشد و ياد و نام و خاطره سالار شهيدان حضرت حسينبنعلي(ع) را جاودانه ساخته و بر بلنداي تاريخ ابدي كند.»
در بخش «علياكبر(ع)» آمده است: «روز عاشورا پس از شهادت ياران امام(ع)، اولين كسى كه اجازه ميدان طلبيد تا جان را فداى دين كند علياكبر(ع) بود. گر چه به ميدان رفتن او بر اهلبيت و بر امام(ع) بسيار سخت بود، ولى از ايثار و روحيه جانبازى او جز اين انتظار نبود. وقتى به ميدان مىرفت، امام حسين(ع) در سخنانى سوزناك به آستان الهى، آن قوم ناجوانمرد را كه دعوت كردند ولى تيغ به روي امام و يارانش كشيدند، نفرين كرد. علىاكبر(ع) چندين بار به ميدان رفت و رزمهاى شجاعانهاى با انبوه سپاه دشمن كرد. پيكار سخت، او را تشنهتر كرد. به خيمه آمد، بىآنكه بتواند آبي بنوشد، با همان تشنگى و جراحت دوباره به ميدان رفت و جنگيد تا به شهادت رسيد. قاتل او مرهبنمنقذ عبدى بود. پيكر علىاكبر(ع) با شمشيرهاى دشمن قطعه قطعه شد. وقتى امام(ع) بر بالين او رسيد كه جان باخته بود. صورت بر چهره خونين علىاكبر(ع) گذاشت و دشمن را باز هم نفرين كرد.»
در قسمت «محمدبنحنفيه و قيام كربلا» ميخوانيم: «او از شخصيتهاي علوي است كه ابهامات و اشكالاتي در تاريخ زندگي وي به چشم ميخورد. از جمله، علت شركت نكردن او در قيام كربلا و همراهي نكردن او با امام حسين(ع). علما و رجالشناسان شيعه براي روشن ساختن اين ابهام و در مقام دفاع از محمدبنحنفيه دلايلي را مطرح كردهاند. به اعتقاد آنها شركت نكردن ابنحنفيه از سر نافرماني و مخالفتبا امام(ع) نبوده و او دلايل موجهي براي اين كار داشته است.»
«بيماري محمدبنحنفيه در موقع حركت امام(ع) از مدينه و مكه، مامور بودن محمدبنحنفيه از جانب امام(ع) براي ماندن در مدينه و مكلف نشدن محمدبنحنفيه از جانب امام حسين(ع) به شركت در قيام و همراهي با آن حضرت(ع) از جمله اين دلايل است.»
همچنين در اين دانشنامه امكان دسترسي كاربران به نمايههاي فرعي حضرت عباس(ع)؛ علمدار كربلا، حضرت زينب(س)؛ پيامرسان كربلا، اصحاب و ياران امام حسين(ع) در كربلا فراهم شده است.
دانشنامه «امام حسين(ع) و نقشآفرينان حماسه كربلا» را اينجا كليك كنيد!
جمعه 13 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]