واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گواهينامه هوشمند به زودي در ايران عملياتي ميشود
اجتماعي. گواهينامه. هوشمند
شهركرد - جانشين پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران ، از عملياتي شدن صدور و كاربرد گواهينامه هوشمند راهنمايي و رانندگي در كشور خبر داد.
سردار سيد كمال هاديانفر چهارشنبه شب در سفر به شهركرد در گفت و گو با ايرنا افزود: اين نسل از گواهينامه راهنمايي و رانندگي در كرج به صورت پايلوت براي بررسي قابليت هندي هلها ( )PDAو چيپ و نرم افزار گواهينامه اجرا ميشود و و در دو ماه آينده در يكي از شهرهاي بزرگ كشور عملياتي و اجرايي خواهد شد.
به گفته وي ،هم اكنون در كشور دو ميليون و ۸۰۰هزار فقره گواهينامه راهنمايي و رانندگي به صورت گواهينامه جديد، المثني و تمديدي صادر ميشود و در حال حاضر ۲۳ميليون نفر در ايران گواهينامه راهنمايي و رانندگي دارند.
جانشين پليس راهنمايي و رانندگي ناجا يادآور شد : از اين تعداد نيز ۲۱ ميليون فقره گواهينامه قديمي ميباشد، كه رانندگان اين نوع گواهينامه به صورت يادگيري گواهينامه خود را درگذشته دريافت كرده و در دورههاي آموزشي شركت نداشته اند.
هاديانفر تصريح كرد:براساس آيين نامه جديد مصوب سال ۸۴و در راستاي اجراي ماده ۲۷آيين نامه ، دو ميليون نفر نيز با طي كردن دورههاي آموزشي ، گواهينامه راهنمايي و رانندگي را دريافت كردهاند و ۸۰درصد از اين گواهينامهها تبديل به چهار به اضافه يك شده اند.
وي افزود :از اين تعداد نيز ۱۶درصد در حال گذارندن مهلت پنج ساله پس از زمان صدور گواهينامه هستند و چهار درصد مابقي نيز در زمان مهلت پنج ساله صدور گواهينامه ، مرتكب تخلف راهنمايي رانندگي شده اند.
به گفته وي ،اين ميزان از رانندگان داراي گواهينامه پنج ساله كه مرتكب تخلفات راهنمايي و رانندگي شده اند، بايد دوباره آموزشهاي قوانين راهنمايي و رانندگي را طي و در آزمون راهنمايي و رانندگي شهري به صورت مجدد شركت كنند.
جانشين پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي كشور،از صدور پلاك ملي براي موتورسيكلتها خبر داد و گفت : اين طرح تا چند روز آينده اجرايي مي شود و هزينه توزيع پلاك براي هر موتورسيكلت ۷۰هزار ريال ميباشد و هم اكنون پلاكهاي ملي موتورسيكلت از سوي اين نيرو تهيه شده است .
هاديانفرگفت :در حال حاضر روزانه ۷۰نفر در اثر حوادث راهنمايي و رانندگي در كشور جان خود را از دست ميدهند و ۷۹۰نفر نيز مجروح ميشوند و ۶۴ درصد از اين حوادث راهنمايي و رانندگي بر اثر عدم توجه به جلو ، استفاده از تلفن همراه ، صحبت با سرنشين و خوردن و آشاميدن به هنگام رانندگي مي باشد.
وي ،ميزان تلفات ناشي از عدم توجه به قوانين راهنمايي و رانندگي كشور در سالجاري را حدود ۱۷هزار و ۳۳۳نفر ذكر كرد و گفت :سال گذشته نيز ميزان تلفات براثر اين نوع حوادث حدود ۱۷هزار و ۴۴۰نفر بوده است .
به گفته وي ،هم اكنون ۷۰هزار نفتكش و اتوبوس بين شهري به سيستم GPSمجهز شدهاند و اتوبوسها و ميني بوسها در ۴۵درصد از حوادث جادهاي نقش دارند.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]