واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غزه در آتش و خون/ دبيركل اتحاديه عرب خواستار تحرك عربي وجهاني براي توقف حمله به غزه شد
سياسي. عمرو موسي. اتحاديه عرب. غزه
تهران - عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب خواستار آن شد كه كشورهاي عربي و شوراي امنيت سازمان ملل متحد براي متوقف كردن تجاوز ارتش رژيم صهيونيستي به غزه دست به تحرك بزنند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبكه تلويزيوني الجزيره قطر روز چهارشنبه با اعلام اين خبر ، افزود : عمرو موسي در سخناني كه در جلسه افتتاحيه نشست وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب در شهر قاهره مصر بيان كرد در توضيح علل رويدادهاي غزه گفت: مشكل اصلي فلسطين، اشغال و محاصره اين سرزمين است و رويدادهاي غزه هم بخشي از اين امر يا نتيجه آن است. تجاوز كنوني اسرائيل عليه همه مردم غزه ترتيب داده شده است، هر سياست عربي بايد مبتني بر اين اصل باشد كه هدف حمله اسرائيل همه مردم غزه هستند و جنگ اسرائيل از حد يك سازمان و گروه فلسطيني بسيار فراتر رفته است. اين تجاوز اسرائيل، تنها يك بخش و يك فصل از دفتر تجاوزات عليه ملت فلسطين است، زيرا گلولهها زندگي مردم را در غزه و شهركها خاك كرانه را در خود ميبلعند و هدف اسرائيل از مذاكرات توخالي گذشته، بلعيدن زمان بود.
دبيركل اتحاديه عرب در ادامه افزود : استفاده اسرائيل از قدرت در بالاترين سطح، با اين هدف انجام شد كه خاطرنشان كند اسرائيل هنوز ارتشي شكست ناپذير دارد. مسائل داخلي اسرائيل و مبارزات انتخاباتي آن در رويدادهاي غزه تاثير آشكاري دارد و در واقع غزه بهاي پيروزي هر يك از طرفهاي داخلي اسرائيل را در انتخابات آينده ميپردازد. اگر دسترسي به ساير جبهههاي منطقهاي براي اسرائيل آسان بود و فضاي بينالمللي هم اجازه ميداد، دولت اسرائيل به جاي غزه به سراغ اين جبههها ميرفت، ولي اسرائيل از جنگي جدي با يك طرف قدرتمند بيمناك است. نبود نقش فعال عربي و دودستگي در جهان عرب و دودستگي در صفوف فلسطينيها نيز به اسرائيل جرات داد در برابر اعراب بايستد و آنها را تحقير كند يا حتي ناديده بگيرد. اعراب براي مدت ۶سال ابتكار صلح خود براي حل مشكل خاورميانه را در اولويت قرار دادند، ولي طرف مقابل يعني اسرائيل نه تنها براي آن اهميتي قائل نشد، بلكه حتي هيچ واكنش منطقي هم به آن نشان نداد ، بنابراين اعراب بايد در مواضع خود تجديد نظر كنند. اعراب بايد بر خلاف گذشته، دست از طرح اتهام به يكديگر بردارند و بدانند كشتي عربي را فقط سرنشينان آن با همكاري نجات ميدهند.
شرايط مرحله كنوني نيازمند سياستهاي فعالتر و ارزيابي دقيق امور و ثبات قدم در راه تحقق عدالت در حل مشكلات جاري است. يكي از اصول ثابت و قانوني، مقاومت در برابر اشغالگر است، ولي اين مقاومت بايد در برابر ملت خود مسوول باشد.اقدام به خودكشي فردي و گروهي، امر نامطلوب است و پيش بردن امور به سوي مشكلات سياسي بدون هماهنگي يا برنامه ريزي، براي همه زيانبار است. از اين رو، هيچ كس نبايد فكر كند خون فلسطينيها ارزان است و مي توان از آن براي تحقق دستآورد سياسي استفاده كند كه مردم و خردمندان آن را نميپذيرند. وحدت ملت فلسطين بايد با وحدت خاك فلسطين همراه باشد، ملت واحد داراي سرزمين بايد داراي دولت واحد باشد.
عمرو موسي در ادامه تاكيد كرد: بايد اعراب از فلسطينيها بخواهند صفوف خود را متحد كنند و چنانكه سعود الفيصل ( وزير امور خارجه عربستان ) در اين جلسه اعلام كرد، نبايد اموري درجه دوم را درخواست كرد يا يكي از طرف ها شرطهايي را تعيين كند كه مانع ايجاد ميكند. از ابومازن (محمود عباس ) هم ميخواهيم به عنوان رئيس حكومت تمامي فلسطينيها حركت فوري و قاطع براي توقف تجاوز را اعلام كند، به شوراي امنيت مراجعه و بر لزوم توقف تجاوز پافشاري كند و اعراب همراه و پشت سر او هستند.
ابومازن همچنين بايد همه اقدامات ضروري را براي پايان دادن به جدايي بين گروههاي فلسطيني اتخاذ كند، از اين رو ، از درخواست ابومازن از گروههاي فلسطيني براي تشكيل جلسه و فراموش كردن اختلافات گذشته حمايت ميكنيم.
اقدامات اعراب هم بايد بر توقف فوري تجاوز اسرائيل متمركز باشد، بنابراين بايد از شوراي امنيت بخواهند در برابر فشار قدرتهاي مختلف تسليم نشوند و فاجعه لبنان را تكرار نكند. جامعه جهاني هم بايد براي اجراي قوانين انساني بينالمللي دست به تحرك بزند و سوييس كه ميزبان توافقنامههاي ژنو است نيز بايد خواستار تشكيل جلسه كشورهاي امضاكننده اين توافقنامه ها شود تا توافقنامه چهارم ژنو براي حمايت از غير نظاميان در زمان جنگ اجرا شود.
يادآور ميشود دبيركل اتحاديه عرب در سخنان امروز ( چهارشنبه ) خود هيچ اشارهاي به كشورهاي عرب داراي روابط سياسي يا اقتصادي با رژيم صهيونيستي يا لزوم تجديد نظر در اين روابط نكرد.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]