واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك مسئول ائتلاف ضد جنگ درگفتگو با فارس:خروج نظامي به استعمار انگليس در عراق پايان نميدهد
خبرگزاري فارس: يك مسئول ارشد ائتلاف ضد جنگ گفت: خروج ارتش انگليس از عراق به معناي پايان اشغالگري استعمارگرانه انگليس در اين كشور نخواهد بود و نيروهاي امنيتي انگليس جايگزين نيروهاي نظامي ميشوند.
"ليندزي جرمن" يك مقام ارشد در ائتلاف "جنگ را متوقف كنيد" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در لندن درباره سخنان "گوردون براون" نخست وزير انگليس درخصوص خروج نظاميان انگليسي از عراق در نيمه اول سال 2009 ميلادي گفت: خروج نظاميان انگليسي از عراق به معناي پايان حضور اشغالگرانه انگليس در اين كشور نخواهد بود زيرا انگليس مشاوران و نيروهاي امنيتي را جايگزين اين نظاميان خواهد كرد و به حضور اشغالگرانه خود در عراق همچنان ادامه خواهد داد.
وي تصريح كرد: انگليس در ابتدا نبايد وارد جنگ عراق ميشد و نبايد اين كشور را اشغال ميكرد و خروج نيروهاي نظامي انگليس به معناي پايان اشغال عراق نخواهد بود زيرا نيروهاي آمريكايي جايگزين نيروهاي نظامي انگليس خواهند شد.
ليندزي جرمن افزود: خروج نيروهاي نظامي انگليس از عراق به معناي پايان اشغالگري استعمارگرانه انگليس درعراق نخواهد بود زيرا مشاوران و نيروهاي امنيتي انگليس جايگزين نيروهاي نظامي اين كشور در عراق خواهد شد.
وي تاكيد كرد: همه افرادي كه از ابتدا با جنگ عراق مخالفت كردهاند، بايد همچنان به مخالفت خود با هر نوع ادامه حضور انگليس و ديگر كشورهاي خارجي در عراق و ديگر نقاط خاورميانه ادامه دهند.
اين مسئول ارشد ائتلاف ضد جنگ اظهار داشت: يكي از اهداف انگليس براي ادامه حضور خود در عراق و افغانستان احاطه و كنترل داشتن بر مناطق اطراف ايران است تا بدين ترتيب ايران را كه به عنوان خطري براي منافع خود در خاورميانه ميداند، مورد تهديد قرار دهد و همچنين بر جنوب آسيا، جمهوريهاي شوروي سابق و آنچه كه در هند و پاكستان ميگذرد، كنترل داشته باشد.
ليندزي جرمن به حضور گسترده كشتيها و نيروهاي خارجي در خليج فارس اشاره كرد و گفت: اكنون يك امپراطوري از نيروهاي خارجي به رغم خواست مردم خاورميانه، در دل اين منطقه برپا شده است و اين شرايط نبايد ادامه پيدا كند.
وي معتقد است كه مردم انگليس به آنچه كه در عراق رخ داده است به عنوان يك اشتباه بزرگ مينگرند كه همچنان با پيامدهاي گستردهاي همراه است و نظرسنجيها نشان ميدهد كه اكثريت مردم انگليس خواستار اين هستند كه تمامي نيروهاي خارجي از عراق و افغانستان به سرعت خارج شوند .
متن كامل مصاحبه خبرنگار فارس در لندن با خانم ليندزي جرمن بدين شرح است:
فارس: نخست وزير انگليس در سفر سرزده به عراق اعلام كرد كه نيروهاي انگليسي در نيمه نخست سال 2009 ميلادي از عراق خارج خواهند شد، آيا شما اين اقدام دولت انگليس را براي ائتلاف جنگ را متوقف كنيد، به منزله يك پيروزي مي دانيد؟
ليندزي جرمن: به عقيده ائتلاف جنگ را متوقف كنيد، به طور حتم بايد به اين موضوع به عنوان يك رويداد مورد استقبال نگاه كنيم و ما نميخواهيم كه هيچ نيروي خارجي در عراق حضور داشته باشد اما مشكل واقعي اين است كه انگليس اصلأ نبايد در ابتدا به كشور عراق حمله ميكرد و نكته ديگر اين است كه هنگام خروج نيروهاي انگليسي از عراق، نيروهاي آمريكايي جايگزين آنها خواهند شد.
موضوع ديگر اين است كه هيچ كس حرفي درباره خروج كامل نيروهاي خارجي از عراق به ميان نميآورد و هيچ سخني درباره بازگردانده شدن حاكميت واقعي عراق به مردم اين كشور بيان نميشود و اگر اين مسائل تحقق پيدا كنند، آنگاه ما به اين اقدامات به عنوان گامي به جلو نگاه خواهيم كرد و آن را به عنوان يك پيروزي قلمداد خواهيم كرد.
اما در حال حاضر، عملكرد در عراق به گونهاي است كه نشان ميدهد نيروهاي خارجي همچنان در تلاش هستند تا اشغالگري استعمارگرانه خود را در عراق حفظ كنند.
اين نكته را نيز بايد توجه داشت كه دولت انگليس قصد دارد هنگام خارج كردن نيروهاي خود از عراق، نيروهايي را به افغانستان اعزام كند.
فارس: بنابراين باتوجه به اينكه انگليس قصد ادامه حضور خود در افغانستان را دارد، خروج نيروهاي انگليسي از عراق بدان معنا نيست كه دولت انگليس يك دولت صلح طلب و ضد جنگ است؟
ليندزي جرمن: بله، همينطور است. اقدام دولت انگليس در خارج كردن نيروهاي انگليسي از عراق به منزله مخالفت دولت انگليس با جنگ نيست و اين معنا از آن برداشت نميشود كه مردم اين اقدام دولت انگليس را به عنوان نشانهاي از صلح ميدانند.
وقتي "منتظر الزيدي" خبرنگار عراقي كفشهاي خود را به سنت "جورج بوش" رئيس جمهوري آمريكا پرتاب كرد، به قهرماني در سراسر جهان تبديل شد و اين خبرنگار فقط درجهان عرب يك قهرمان نيست بلكه در سراسر جهان به وي به عنوان قهرمان نگاه ميكنند.
در پي اين اقدام خبرنگار عراقي، ما در ائتلاف جنگ را متوقف كنيد نامههاي الكتروني بسيار زيادي را از انگليس، آمريكا و سراسر جهان دريافت كرديم و مردم در اين نامهها گفتند كه چقدر از كار خبرنگار عراقي احساس افتخار ميكنند.
مردم در نامههاي الكتروني خود گفتند كه چگونه اقدام خبرنگار عراقي نماد احساس خود آنها درباره بوش بودهاست و اين خبرنگار خداحافظي بسيار خوبي از بوش كرد كه اين احساس اغلب مردم جهان است.
هر ايدهاي مبني بر اينكه در نتيجه دو نبرد در عراق و افغانستان يك مشكل سياسي حل شدهاست، در واقع يك ايده بسيار نادرست ميباشد.
در حقيقت اوضاع عراق و افغانستان بر اثر اين جنگها وخيم شده است و مردم بيشتري جان خود را از دست دادهاند و
هر يك از اعضاي خانوادههاي انگليسي كه فرزندان خود را در جنگ عراق از دست دادهاند، امروز با شنيدن اين خبر كه نيروهاي انگليسي ميخواهند از عراق خارج شوند، نه تنها احساس افتخار نميكنند بلكه در واقع از عملكرد دولت انگليس دچار انزجار شدهاست كه چرا پنج سال پيش نيروهاي انگليسي را از عراق خارج نكرد زيرا اگر دولت انگليس اين كار را كردهبود، اين تعداد نيروهاي انگليسي در عراق كشته نشده بودند و خانوادههاي انگليسي كه فرزندان آنها اكنون در مناطق جنگي در عراق و افغانستان مستقر هستند، به اين فكر فرو رفتهاند كه فرزندانشان در شرايط خطرناكي قرار دارند و همه مي دانند كه جنگ در عراق و افغانستان سودي در برندارد و پيروزي در آنها امكان پذير نيست.
فارس: اگر نيروهاي انگليسي از عراق خارج شوند يعني اگر اين كشور در عراق حضور نداشته باشد آنگاه انگليس ديگر نميتواند بر نفت عراق كنترل داشته باشد، پس انگليس در آن موقع چه كار خواهد كرد زيرا به نظر نميرسد كه لندن به راحتي از كنترل بر نفت عراق صرف نظر كند، اين طور نيست؟
ليندزي جرمن: آنچه مقامات دولت انگليس در تلاش براي انجام آن در عراق هستند اين است كه مشاوران و نيروهايي به مانند نيروهاي امنيتي را در عراق جايگزين نيروهاي نظامي انگليس كرده و از آنها در عراق استفاده خواهند كرد، در نتيجه حضور انگليس در عراق همچنان ادامه خواهد داشت.
البته نبايد اين مسئله مهم را فراموش كنيم كه در خليج فارس نيروهاي خارجي، كشتيها و ناوهاي متعلق به نيروهاي خارجي به تعداد بسيار زيادي مستقر هستند و خليج فارس مملو از كشتيها و ناوهاي آمريكايي و انگليسي و ديگر كشورهاي خارجي است كه اين كشتيها و نيروهاي خارجي به منظور در معرض تهديد قرار دادن ايران و به منظور مراقبت از اينكه مخالفتي با حضور نيروهاي خارجي در عراق صورت نگيرد، مستقر شدهاند و اين شرايطي است كه نبايد ادامه پيدا كند.
در واقع اكنون يك امپراطوري از نيروهاي خارجي دقيقاً در قلب خاورميانه برپا شده است و اين امپراطوري برغم درخواست اكثريت مردم خاورميانه تشكيل شدهاست.
فارس: آيا به عقيده شما اكثر مردم انگليس به دولت خود به عنوان يك دولت مخالف جنگ و مداخله گري نگاه ميكنند؟
ليندزي جرمن: من اينطور فكر نميكنم، به عقيده من اكثر مردم انگليس به تمامي ايده جنگ عليه تروريسم به عنوان يك حادثه كاملأ شرم آور نگاه ميكنند و به آنچه كه در عراق رخ دادهاست به عنوان يك اشتباه بزرگ مينگرند كه همچنان با پيامدهاي گستردهاي همراه است و نظرسنجيها نشان ميدهد كه اكثريت مردم انگليس خواستار اين هستند كه تمامي نيروهاي خارجي از عراق و افغانستان به سرعت خارج شوند .
فارس: آيا به عقيده شما دولت انگليس واقعاً به وعده خود پايبند خواهد ماند و در نيمه اول سال 2009 ميلادي نيروهاي خود را از عراق خارج خواهد كرد؟
ليندزي جرمن: معتقدم كه نيروهاي انگليسي از عراق خارج خواهند شد اما نيروهاي آمريكايي جايگزين آنها خواهند شد در نتيجه خروج نيروهاي نظامي انگليس از عراق به منزله پايان اشغال عراق و يا به معناي پايان جنگ عراق نخواهد بود.
خروج نيروهاي انگليس از عراق به معناي پاياني بر اشغالگري انگليس در عراق نخواهد بود زيرا مشاوران انگليسي و نيروهاي امنيتي انگليسي بسياري در عراق همچنان باقي خواهند ماند.
تمايل انگليس براي كنترل بر نفت عراق و تلاش اين كشور براي خصوصي سازي نفت عراق نيز همچنان ادامه خواهد يافت و به عقيده من، هر فردي كه از همان ابتداي آغاز جنگ عراق با اين جنگ و جنگهاي ديگر در خاورميانه مخالفت كردهاست، بايد همچنان به مخالفت خود با هر نوع ادامه شركت انگليس در عراق و در ديگر نقاط خاورميانه ادامه دهد.
انگليس در واقع هيچ حقي ندارد كه در عراق و افغانستان حضور داشته باشد و انگليس بايد اين كشورها را ترك كنيم.
"ليندزي جرمن" در پي حادثه يازده سپتامبر از جمله بنيانگذاران ائتلاف جنگ را متوقف كنيد، بود و مسئوليت سازمان دهي و برگزاري مجامع ، همايشها و جلسات رسمي اين ائتلاف را برعهده دارد.
وي همچنين عضو كميته مركزي حزب كارگر سوسياليست انگليس و نويسنده كتابهاي بسياري است و پيش از پيوستن به ائتلاف جنگ را متوقف كنيد، به مدت 20 سال ويراستار مجلهاي به نام مرور سوسياليست بود.
ليندزي جرمن تاكنون دو بار يعني در سالها 2004 و 2008 ميلادي در انتخابات شهرداري لندن خود را نامزد كرد.
انتهاي پيام/ق
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]