واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مدير عامل كارگزاري بانك ملت:زمان عرضه سهام بانك ملت قابل تخمين نيست
ايلنا- مديرعامل كارگزاري بانك ملت گفت: زمان عرضه سهام بانك ملت مشخص نيست و زمان اجرايي شدن اين عرضه را نميتوان ظرف مدت يك ماه آينده تخمين زد.
محمد غفارزاده به تصويب عرضه سهام بانك ملت در بورس اشاره كرد و اظهار داشت: نزديك به يك سال است كه مراحل تشريفاتي و قانوني عرضه سهام بانك ملت در بورس طي شده و از سوي بانك ملت نيز تمامي شروط هيات پذيرش بورس محقق شده است.
وي افزود: سازمان خصوصيسازي، بانك ملت، شركت بورس و شركت كارگزاري بانك ملت براي پذيرش 5درصدي اين سهام اعلام آمادگي كردند و طي اين فرآيند در انتظار تبديل بانك ملت از شركت سهامي خاص به سهامي عام قرار داريم كه اين كار زمانبر است.
مديرعامل كارگزاري بانك ملت به نحوه قيمتگذاري اين سهام اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه سازمان خصوصيسازي متولي اين امر است، تخمين زمان و قيمت عرضه به عهده اين سازمان است كه انتظار داريم سهام بانك ملت با قيمتي مناسب و جذاب به بازار عرضه شود، در حال حاضر نميتوان قيمت عرضه اوليه به بازار را مشخص كرد، بلكه اين عرضه با تعهد پذيرهنويسي از سوي موسسات سرمايهگذاري قيمتگذاري خواهد شد.
وي در پايان زمان اجرايي شدن عرضه سهام بانك ملت را نامشخص دانست و افزود: با توجه به اينكه مدتها است عرضه سهام بانكها به بورس از برنامههاي سازمان خصوصيسازي است، در حال حاضر زمان اجرايي شدن اين عرضه را نميتوان ظرف مدت يك ماه آينده تخمين زد و شركت كارگزاري بانك ملت منتظر اعلام آمادگي از سوي سازمان خصوصيسازي و بانك ملت است تا فعاليت خود را آغاز كند.
تعهد پذيرهنويسي در عرضه بانك ملت، مانع فشار نقدينگي
در همين رابطه، مدير عمليات تالار كارگزاري بانك كشاورزي گفت: تعهد پذيرهنويسي در عرضه سهام بانك ملت مانع فشار نقدينگي به بازار خواهد شد. همايون دارابي به نحوه عرضه 5درصدي سهام بانك ملت اشاره كرد و اظهار داشت: از آنجا كه شاخص بازار سرمايه از تيرماه سالجاري دوهزارو 900 واحد بالا بوده كه با30 درصد كاهش با افت شاخصها روبهرو شديم، در چنين شرايطي عرضه 5درصدي سهام بانك ملت به بورس مستلزم برنامهريزي و مديريت مناسب است.
وي افزود: ارزيابي قيمت اين سهام توسط موسسه تامين سرمايه پذيرهنويسي امين صورت ميگيرد كه براساس توافق اين موسسه با سازمان خصوصيسازي، اين موسسه موظف است قيمت مناسبي براي عرضه سهام تعيين كرده و آن را به بازار عرضه كند و در صورت عدم استقبال بازار از قيمت سهم موسسه مزبور موظف به خريد سهام است.
كارشناس كارگزاري بانك كشاورزي عرضه غيركارشناسانه سهام بانك ملت را بستري براي اعمال فشار به بازار سرمايه دانست و افزود: در صورتي كه عرضه سهام بانك ملت به بازار با دقت و كارشناسانه صورت نگيرد، فشار بالايي را به بازار اعمال خواهد كرد زيرا بازده كوتاه مدت عرضههاي اوليه نسبت به شرايط كل بازار غيرعادي و در صورتي كه تعهد پذيرهنويسي براي اين امر نباشد، بازار سرمايه فشار نقدينگي بسياري را متحمل خواهد شد.
دارابي، به اثرات نامشهود بحران جهاني بر نظام بانكداري اشاره كرد و اظهار داشت: بر اساس اصل 44 عرضه سهام شركتهايي مثل فولاد مباركه كه از قيمتهاي جهاني تبعيت ميكنند، به دليل بروز بحران جهاني با مشكل روبهرو خواهد شد، اما عرضه سهام شركتهايي مثل مخابرات و بانكها كه از تاثير مستقيم اين بحران دور هستند، كمتر شاهد افت شاخصها خواهند بود، چرا كه رشد شاخص اينگونه شركتها تحت شرايط حاكم بر داخل كشور است كه آن نيز با مديريتي مناسب مهار شدني است.
كارشناس كارگزاري بانك كشاورزي با تاكيد بر سود كم بانكهاي دولتي در ادامه افزود: با توجه به اينكه بانكهاي دولتي از سود كم و دارايي بالايي برخوردارند و ريسكپذيري آنها به دلايل متعدد از جمله بدهي دولت به بانكها، مطالبات مشكوكالوصول، سود كمتر آنها به بانك خصوصي به همراه تورم نيروي انساني، بدهي به صندوق بازنشستگي بالا رفته است كه به موجب اين عوامل فشار بسياري به ساختار مالي بانكها وارد شده است.
دارابي مساله قيمتگذاري سهام بانك ملت را مهمترين چالش عرضه آن دانست و افزود: بانك ملت از دارايي بالا و تعداد بيش از سه هزار شعبه برخوردار است كه هنگام تعيين قيمت، پارادوكس ايجاد شده و از آنجا كه بانك ملت به عنوان اولين بانك دولتي به بازار عرضه ميشود، بايد قيمتگذاري آن كارشناسانه صورت گيرد.
وي به مزاياي خصوصي شدن بانك ملت اشاره كرد و گفت: با خروج بانك از ساختار دولتي اين بنگاههاي اقتصادي ميتوانند، با دوري گزيدن از فشار تاثيرات دستوري دولتي سيستم جديدي را تجربه كرده و به سود بيشتري دست يابند كه براي اشخاصي كه ميان مدت به خريداري سهم ميپردازند، سرمايهگذاري در سهام بانك ملت كه از دارايي بالا و سود پاييني برخوردار است، مفيد خواهد بود.
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]