واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: هواي تهران به سمت فراتر از هشدار
دنياي اقتصاد- در حالي كه اين روزها هواي تهران از مرز «هشدار» به سمت «اضطرار» در حركت است، به نظر مي رسد به جز طرح چند پيشنهاد،راهكاري براي مقابله با اين پديده در دستوركار نيست ومردم تهران با ادامه اين وضعيت، فقط بايد به آسمان چشم بدوزند، به اميد اين كه باد و باران بيايد و هواي آلوده را با خود ببرد يا بشويد.
آلودگي هوا دست بردار نيست
هشدار دوباره به تهران
پيشنهاد ممنوعيت تردد موتورسيكلتها در محدوده طرح ترافيك و زوج و فرد به مدت يك ماه
دنياي اقتصاد- در حالي كه اين روزها هواي تهران در وضعيت هشدار قرار گرفته و از سالمندان و كودكان و بيماران قلبي خواسته شده تا از رفت و آمد در شهر خودداري كنند، بر اساس آمار و ارقام ارائه شده از سوي سازمان بهشت زهرا نيز در يك هفته گذشته 549 نفر در تهران بر اثر بيماريهاي قلبي، ريوي و تنفسي جان خود را از دست داده اند و اين نشان مي دهد برنامه هاي كاهش آلودگي هواي تهران تاكنون ثمربخش نبوده است.
يوسف رشيدي، مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران، در اين باره اظهار داشته طي بررسيهاي انجام شده ، شاخص كيفيت هواي تهران امروز يكشنبه در شش منطقه شامل مناطق 2، 5، 10، 11، 18 و 17 در شرايط «ناسالم» قرار ميگيرد. همچنين بررسي نقشه پيشيابي نيز حاكي است، شاخص كيفيت هواي تهران در 14 منطقه فردا دوشنبه در شرايط ناسالم قرار ميگيرد كه اين مناطق شامل مناطق شش، هفت، 9، 10، 11، 12، 18، 17، 15، 19، 16، 20 و 2 است.پيش از اين براي مقابله با بحران آلودگي هوا توليد خودروهاي استاندارد، از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده ،طرح زوج و فرد كردن خودروها و طرح معاينه فني خودروها به اجرا درآمد اما گزارشها نشان ميدهد به دليل افزايش تعداد خودروها، وضعيت خيابانهاي مركزي پايتخت، به وضع سابق برگشته و آلودگي هوا همچنان در وضعيت هشدار قرار دارد.
در همين حال پيشتر شهرداري تهران پيشنهاد كرده بود كه ساعت كار ادارات و مدارس تغيير كند. بر اساس اين پيشنهاد، ساعت شروع به كار كارخانجات و مراكز نظامي، ساعت شش و نيم صبح، ادارات دولتي هفت و نيم، دانشگاهها، هشت و نيم و كسبه و بازار نيز بين نه و نيم تا ده صبح باشد. پيشنهادهايي نيز در زمينه محدوديت تردد خودروهاي تك سرنشين، موتورسيكلت و مسافربرها مطرح شده بود. آلودگي هواي تهران به حدي رسيده است كه شهرداري تهران پيشنهاد كرده مدارس برخي مناطق اين شهر كه آلودگي بيشتري دارند، از جمله قلهك، آزادي و تجريش كه در وضعيت اضطراري قرار دارد تعطيل شود.
در همين رابطه وحيد نوروزي مشاور محيط زيست معاون حمل و نقل و ترافيك شهردار تهران در جلسه كميته هماهنگي و نظارت مواقع اضطراري آلودگي هواي تهران با ارائه پيشنهاد ممنوعيت تردد موتورسيكلتها در محدودههاي طرح ترافيك و زوج و فرد به مدت يك ماه، دليل پيشنهاد خود را ايجاد بينظمي در تردد و ترافيك در خيابانها توسط موتورسواران عنوان كرده كه عامل 25درصد آلودگي هوا هستند.
بر اساس گزارشها، آلودگي هواي شهر تهران نسبت به سال گذشته افزايش يافته و روزهاي ناسالم شهر سه برابر شده است. بنابر گزارش شركت كنترل كيفيت هواي تهران، ميزان آلودگي هواي شهر تهران در سال گذشته 15روز فراتر از حد استاندارد بود اما اين رقم در هفت ماه اول امسال به 46 روز رسيده است. آلودگي هوا معمولا در اواخر پائيز و اوايل زمستان افزايش پيدا ميكند به همين دليل پيشبيني ميشود كه روزهاي ناسالم هواي شهر تهران در سه ماه پايان سال خورشيدي جاري افزايش پيدا كند. آمارهاي رسمي نشان ميدهد كه به طور متوسط سالانه نزديك به 10هزار نفر بر اثر آلودگي هوا در تهران جان خود را از دست ميدهند. پزشكان ميگويند استمرار آلودگي هوا علاوه بر اين كه باعث مرگ بيماران ريوي و قلبي ميشود، سلامت شهروندان ديگر را نيز تهديد ميكند و ممكن است آنها را به بيمارهاي قلبي و تنفسي مبتلا كند. بالا بودن منواكسيد كربن، سرب و ذرات آلاينده باعث ميشود كه اكسيژن لازم به قلب، ريه و مغز نرسد و شهروندان را به بيماريهايي نظير تنگي نفس، اختلالات قلبي، ريوي و ناراحتيهاي عصبي مبتلا كند.
علاوهبر اين، اكسيد گوگرد، ئيدروكربورها و اكسيدهاي نيتروژن مهمترين مواد آلوده كننده هوا به شمار مي آيند كه منبع عمده اين مواد آلاينده، وسايل نقليه موتوري هستند.
همچنين نزديك به چهار ميليون خودرو در تهران تردد ميكنند و بيش از ۷۰درصد آلودگي هواي شهر تهران ناشي از آنهاست به همين دليل مقامات دولتي سعي دارند تا براي مقابله با آلودگي از تردد خودروها بكاهند.
شايد باران ببارد
تهران به دليل قرار گرفتن در موقعيت جغرافيايي خاص هر ساله با معضل آلودگي هوا مواجه است و تاكنون برنامه مدوني براي مقابله با آن ارائه نشده است. اين كلانشهر از سمت شرق، غرب و شمال به وسيله ارتفاعات البرز محصور شده و تنها در سمت جنوب از شيب ملايمي برخوردار است.
از آنجا كه بيشتر منابع آلوده كننده هوا در سمت جنوب و غرب تهران قرار گرفتهاند، با وزش باد مقادير زيادي از مواد آلوده كننده وارد تهران ميشود و دره تهران اين آلايندهها را در خود محبوس ميكند. با بروز وارونگي هوا، اين مواد آلاينده در سطح زمين انباشته ميشوند و تنفس را دشوار ميكنند. به نظر ميرسد با تكرار و تشديد هر ساله بحران آلودگي هوا، مردم تهران با ادامه اين وضعيت، فقط بايد به آسمان چشم بدوزند، به اميد اين كه باد و باران بيايد و هواي آلوده را با خود ببرد و بشويد.
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]