واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير اجرايي سازمان نظام مهندسي كشور:70 درصد ساختمانهاي كشور در برابر زلزله مقاوم نيستند
خبرگزاري فارس: مدير اجرايي سازمان نظام مهندسي كشور گفت: 70 درصد ساختمانها در كشور در برابر زلزله مقاوم نيستند و بايد بازسازي شوند.
محسن بهرام غفاري امروز در حاشيه سفر به قزوين در گفتگو با خبرنگار فارس در قزوين اظهار داشت: پايداري ساختمانهاي جديدالاحداث در كشور نسبت به دو دهه قبل در برابر زلزله بسيار بيشتر شده است، چراكه هم دانش فني در زمينه زلزله توسعه پيدا كرده و هم روشهاي كنترل ساختمان كه سازمان نظام مهندسي، شهرداريها و وزارت مسكن اعمال ميكنند كارآمدتر شده است.
وي افزود: در صورت مقايسه نيز ساختمانهايي كه امروز ساخته ميشوند نسبت به دو دهه قبل، كيفيت ايستاييشان به ويژه از منظر زلزله فراتر رفته است كه اين به معناي آن نيست كه ما به وضعيتي كه آييننامهها از ما انتظار دارند، رسيدهايم.
مدير اجرايي سازمان نظام مهندسي كشور اضافه كرد: هنوز با آيين نامههايي مانند استاندارد 2800 و نظاير آن فاصله داريم به طوري كه اين فاصله در برخي بخشها قابل توجه است ولي نسبت به دو دهه گذشته وضعيتمان بسيار بهتر شده است.
وي عنوان داشت: در دو دهه گذشته درس مهندسي زلزله در رشتههاي مهندسي عمران به عنوان درس اجباري مطرح نبود ولي امروز هيچ دانشكده عمراني نيست كه درس زلزله را جزو دروس دوره كارشناسي و اجباري نداشته باشد بنابراين وضعيت از اين جهت پيشرفت قابل ملاحظهاي داشته است.
بهرام غفاري با اشاره به غير اقتصادي بودن بهسازي ساختمانها بيان داشت: بهسازي يعني ساختماني را كه در برابر زلزله پايداري ندارد، مرمت كرده و تقويت كنيم تا پايدار شود.
وي ادامه داد: بهسازي كاري متعارف در دنياست ولي در كشوري مانند آمريكا و يا ژاپن بهسازي صورت ميگيرد زيرا براي نمونه ساختماني در دهه 70 مطابق با آيين نامهها ساخته شده و حالا كه آييننامهها سختگيرانهتر شده ساختمان را بهسازي ميكنند و اين در زمينه پروژههايي مانند پل و يا ساختمان مهم تاريخي صورت ميگيرد و در مقياس عمومي ساختماني را بهسازي نميكنند.
مدير اجرايي سازمان نظام مهندسي كشور تصريح كرد: در كشور ما كه تا قبل از 20 سال گذشته، 90 درصد ساختمانها را به جاي فنداسيون و بتن روي شفت و آهك ميساختند، بدون اينكه تمهيداتي براي زلزله پيشبيني كنند، بهسازي كاري خارج از عقل سليم فني و اقتصادي است.
وي افزود: زماني كه از بهسازي صحبت ميشود بحث مقايسه اقتصادي در پيش ميآيد زيرا ممكن است بهسازي يك ساختمان با وضعيتي كه دارد هزينه بيش از ارزش آن ساختمان داشته باشد از اينرو بهسازي بايد براي يك بيمارستان و يا يك ساختمان مهم صورت گيرد.
بهرام غفاري يادآور شد: چهار سال قبل مجلس تصويب كرد كه 4 ميليارد دلار از صندوق ذخيره ارزي به سازمان نوسازي مدارس براي مقاومسازي 130 هزار واحد مدرسه اختصاص يابد.
وي اعلام كرد: ابتدا فكر ميكردند اين اقدام در يك برنامه چهار ساله انجام ميشود ولي زماني انجام كار مشاهده كردند، اين حرف، حرفي فانتزي است چراكه بايد براي يك مدرسه فرسوده بيش از ارزش آن هزينه كنند در نتيجه ترجيح ميدهند آن را تخريب كرده و دوباره بسازند.
مدير اجرايي سازمان نظام مهندسي كشور اضافه كرد: در حال حاضر ميزان بهسازي در كشور ما بسيار كم بوده كه شامل تعداد اندكي از ساختمانهاي دولتي ميشود.
وي در پايان در زمينه ميزان مقاومت ساختمانها در برابر زلزله گفت: در ارزيابي كه براي مديريت بحران صورت گرفته است، بيش از 70 درصد ساختمانها نياز دارند در مقابل زلزله تقويت شوند و چون بهسازي كاري مقرون به صرف و اقتصادي نيست از اينرو نياز است تخريب و دوباره بازسازي شوند.
انتهاي پيام/ح10
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]