واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *گزارش كامل ديدار وزيران خارجه ايران و بحرين* متكي: اجازه اخلال در روند همكاريهاي دوجانبه را نميدهيم آل خليفه: حضور ما در نيويورك براي حمايت از ايران بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
وزير امور خارجه كشورمان اقدامات غرب در جهت اجراي پروژه "ايرانهراسي" در منطقه را اقداماتي نخ نما شده عنوان كرد كه هيچ گاه توفيق نخواهد يافت.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر متكي در كنفرانس خبري مشترك با وزير امور خارجه بحرين در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر ارزيابياش از اقدامات غرب در راستاي اجراي پروژه ايرانهراسي در شرايطي كه روابط ايران با شوراي همكاري خليج فارس بسيار گسترده شده است، با اشاره به اظهارات مثبت وزير امور خارجه بحرين خاطرنشان كرد: اينكه دشمنان كشورهاي منطقه طراحيهاي خاص خود را دارند امري است كه ايجاب ميكند ما هوشياري لازم را داشته باشيم.
وي ادامه داد: گفتوگوهايي بين ايران و كشورهاي منطقه همواره برقرار بوده كه خوشبختانه دشمنان هرگز نتوانستهاند از اين طراحيها و توطئهها بهره ببرند؛ بعد از 40 سال اين چنين حركتي نخنما شده و شيطنتهايي پراكنده است.
متكي با اشاره به اينكه روابط ايران و شوراي همكاري خليج فارس پس از اجلاس دوحه وارد مرحلهي نويني شده كه كشورهاي عضو اين شورا از آن حمايت ميكنند، خاطرنشان كرد: سفر العطيه به تهران در واقع براي عملياتي كردن پيشنهادات دكتر احمدينژاد در اجلاس دوحه بود كه واقع گرايانه و منطبق بر نيازها و منافع منطقه است.
وزير امور خارجه با خوب توصيف كردن مسير همكاريهاي كشورهاي منطقه خاطرنشان كرد: يكي از كشورهاي منطقه فرصت را به دشمناني كه به دنبال ايجاد تفرقه هستند نميدهند و شكست طراحيهاي آنها از قبل مشخص است.
رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان پيش از پاسخگويي به سوالات خبرنگاران با خوشآمدگويي به وزير امور خارجه بحرين، درباره ديدار انجام شده با وي اظهار كرد: به دنبال ديداري كه سه ماه قبل در نيويورك داشتهايم اين ديدار در واقع به نوعي تجديد شد. روابط ايران و بحرين امروز در مسير خوب و بر اساس ارادهي رييسان دو كشور روند مثبت خود را ادامه ميدهد.
به گفته متكي دو كشور در حوزه همكاريهاي دو جانبه، مبادلات اقتصادي و مشورتهاي سياسي فعال هستند و محورهاي مطرح شده در كميسيون مشترك اقتصادي در منامه در دست پيگيري است كه در اين ديدار بر ضرورت پيگيري آن توسط كميته پيگيري تاكيد شد.
وزير امور خارجه در ادامه درباره همكاريهاي ايران و كشورهاي حاشيه خليجفارس در حوزه انرژي، گفت: در حوزه انرژي همكاريهاي ميان ايران و كشورهاي خليجفارس بخشي مربوط به انتقال گاز است كه موافقتنامه آن با عمان امضا شده و مذاكرات خوبي با وزير نفت بحرين انجام گرفته است كه زمينه امضاي يادداشت تفاهمي در اينباره را فراهم ميآورد.
او گفتوگوهاي انجام شده در مورد مسائل منطقهيي را كمك به ايجاد ثبات و امنيت و آرامش در منطقه با توجه به مسائل و مشكلات منطقه از جمله مساله غزه و فلسطين عنوان كرد و گفت: دو طرف از ابتكار دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي مبني بر تشكيل اجلاس وزيران امور خارجه كشورهاي عضو سازمان براي كمك به مردم غزه حمايت كردهاند.
وي افزود: در زمينه امنيتي نيز بر همكاريهاي دو كشور تاكيد ويژه شد و امروز در پايان پنجمين سال امضاي نخستين توافقنامه امنيتي دو كشور سندي به امضا رسيد كه به طور خودكار آن را تمديد ميكند كه اين همكاريها در حوزههاي مواد مخدر، جرائم سازمان يافته و مبارزه با تروريسم است.
متكي تشكيل كميتههاي مشترك همكاري در زمينهي امنيتي را عاملي براي تسهيل شدن مناسبات دو كشور و منطقه دانست.
وزير امور خارجه كشورمان بحث و بررسي پيرامون پيشنهاد پادشاه بحرين در مورد همكاري جمعي منطقهيي و همچنين همكاري ايران و شوراي همكاري خليجفارس و حوزههاي جمعي ميان ايران، اين شورا، عراق و چند كشور ديگر را از جمله موارد مورد بحث ميان دو طرف عنوان كرد.
همچنين وزير امور خارجه بحرين در اين نشست خبري، اجلاس اخير منامه را با هدف بررسي امنيت منطقه عنوان كرد كه هدف از آن عليه ايران نبوده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، شيخ خالد بن احمد بن محمد آل خليفه، وزير امور خارجه بحرين در پاسخ به سوالي در مورد اجلاس اخير منامه و نيز اجلاس مشترك اعراب و 1+5 اظهار كرد: اجلاس بحرين پنجمين اجلاس از اين نوع است كه در گذشته نيز ايرانيها در آن شركت داشتند و دو سال پيش نيز وزير امور خارجه ايران در آن شركت كرد.
وي اضافه كرد: هدف از اين اجلاس عليه ايران نبوده و مسائل امنيتي منطقه مطرح شده است. روابط ما با ايران در وضعيت خوبي است.
آل خليفه در ادامه درباره شركت اعراب و نيز كشورش در اجلاس مشترك با 1+5 اظهار كرد: من در نيويورك نيز به وزير امور خارجه ايران گفتم كه رسانههاي منطقهيي قصد دارند روابط و مسائل منطقه را دگرگون جلوه دهند؛ هدف ما از شركت در اين اجلاس اين بوده كه بتوانيم از بستههاي پيشنهادي ايران و 1+5 آشنا شويم.
به گفته او در اين اجلاس اعراب به طرف غرب اعلام كردهاند كه ايران جزيي از منطقه است و نبايد آن را از منطقه جدا كرد.
وي افزود: ما خواستيم كه صداي خود را به گوشهايشان برسانيم و گفتيم كه اگر قرار است گفتوگويي بين ايران و 1+5 باشد ما هم جزو منطقه هستيم و بايد از آن اطلاع يابيم.
وزير امور خارجه بحرين خاطرنشان كرد: ما از مواضع ايران حمايت ميكنيم و اين اجلاس نيز به نفع ايران بود و ما ميخواهيم ديدگاه خودمان را مطرح كنيم.
آل خليفه پيش از پاسخ به اين سوال با اشاره به ديدار چند ماه پيش خود با متكي در نيويورك گفت: با وجود اينكه ما اين ديدار را داشتيم ديدار در منامه و تهران داراي معناي ديگري است. در ديدار امروز نيز مسائل فراروي را مطرح كرديم و مهمترين كار امروز امضاي تفاهمنامه امنيتي ميان ايران و بحرين بود كه موارد زيادي مانند مبارزه با مواد مخدر و تروريسم را شامل ميشود.
وي ابراز اميدواري كرد تا بتوان كميتهي امنيتي مشترك بين دو كشور را تشكيل دهيم.
او محور ديگر مذاكرات خود با همتاي ايرانياش را چگونگي انتقال گاز ايران به بحرين عنوان كرد كه پيشرفتهاي زيادي حاصل شده و مسائل پيش پا افتادهاي وجود دارد كه به زودي حل ميشود.
وزير امور خارجه بحرين سطح روابط دو كشور را خوب و داراي پيشرفت عنوان كرد و گفت: برخي رسانهها تلاش ميكنند وانمود كنند كه ما مشكل داريم. اينها كاملا دروغ است؛ چرا كه ما بهترين رابطه را با يكديگر برقرار كردهايم.
شيخ خالد بن احمد بن محمد آل خليفه، درباره همكاريهاي ايران و شوراي همكاري خليج فارس نيز اظهار كرد: زمينههاي همكاري ايران با شورا در اجلاس آتي سران شورا مطرح ميشود.
وي همچنين بر حمايت از اجلاس سازمان كنفرانس اسلامي در مورد غزه و مواضع برادران ايرانياش در مورد اين مساله تاكيد كرد.
منوچهر متكي در مذاكرات با همتاي بحريني خود نيز با اشاره به روابط خوب ايران با بحرين و ساير كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس گفت: در چهار سال گذشته روابط خوب ايران با كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس مستحكمتر و عميقتر شده و شركت رييس جمهوري اسلامي ايران در نشست دوحه اين روابط را در بعد جمعي نيز وارد فاز جديدي كرد.
وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به گسترش همكاريهاي اقتصادي بين دو كشور افزود: مذاكرات مربوط به صدور گاز به بحرين، امارات، كويت و عمان در ماههاي گذشته پيشرفتهاي خوبي داشته است.
وي تاكيد كرد: ما و كشورهاي همسايه اجازه اخلال در روند خوب و رو به گسترش همكاريهاي دو جانبه و جمعي را به ديگران نميدهيم و تلاش طرفين تعميق اين همكاريهاست.
متكي اظهار كرد: با نگاه به بحران مالي اقتصاد جهان به اين نقطه ميرسيم كه هر ميزان كشورها به اقتصاد جهان و آمريكا وابسته بودند متضرر شدهاند؛ اما همكاريهاي اقتصادي دو جانبه و منطقهيي خارج از اين اتصال لطمه آنچناني نخورده است.
او تصريح كرد: بنابراين گسترش همكاريهاي اقتصادي منطقهيي ميتواند در جهت مقابله با اين گونه بحرانها مفيد باشد.
شيخ خالد بن احمد بن محمد آل خليفه، وزير امور خارجه بحرين نيز در اين ديدار گفت: روابط دو كشور از استحكام خوبي برخوردار است.
وي ضمن استقبال از پيشنهادات رياست جمهوري اسلامي ايران در نشست دوحه اظهار كرد: اين پيشنهاد از سوي شوراي همكاري در حال پيگيري است و ما آنها را پيشنهادات مفيدي در روابط با ايران ارزيابي ميكنيم.
وزير امور خارجه بحرين ضمن انتقاد از برخي رسانههاي منطقهيي در انتشار اخبار نادرست از روابط دو جانبه، بر روابط دوستانه و برادرانه ايران و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس تاكيد كرد و گفت: حضور ما در نشست نيويورك در راستاي حمايت از ايران بود كه رسانهها به اين اشاره نكردند.
وي از پيشنهاد ايران براي نشست ويژه وزيران امور خارجه عضو كنفرانس اسلامي براي موضوع غزه حمايت كرد.
همچنين صبح پنجشنبه موافقتنامهي امنيتي ايران و بحرين به امضاي وزيران امور خارجهي دو كشور رسيد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، اين موافقتنامهي امنيتي كه براي نخستينبار پنج سال پيش به امضاي دو طرف رسيده بود، امروز با امضاي وزيران امور خارجهي دو كشور براي يك دور ديگر نيز تمديد شد.
منوچهر متكي و شيخ خالد بن احمد بن محمد آل خليفه، وزيران امور خارجهي ايران و بحرين پس از يك دور مذاكرات اين موافقتنامهي امنيتي را به امضاء رساندند و پس از آن به سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند.
وزير امور خارجهي بحرين كه به اعتقاد كارشناسان رسانهيي و سياسي بحرين با هدف دلجويي از ايران به خاطر اتخاذ برخي مواضع در اجلاس اخير امنيتي منامه به تهران سفر كرده است، پس از كنفرانس خبري به ديدار رييس جمهور كشورمان رفت.
انتهاي پيام
جمعه 6 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]