تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836905629
مديرعامل شركت بورس:امنيت بازار با اخلاق حرفهاي افزايش مييابد
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مديرعامل شركت بورس:امنيت بازار با اخلاق حرفهاي افزايش مييابد
عكس: حميد جانيپورگروه بورس- مجيد اسكندري: پنجمين نشست ماهانه اعضاي كانون كارگزاران بورس با حضور مسوولان سازمان و شركت بورس و جمعي از مديران شركتهاي كارگزاري برگزار شد. ايوب باقر تبار ـ مديريت نظارت بر كارگزاران سازمان بورس در اين نشست با اشاره به وضعيت كارگزاران گفت: در حال حاضر 88 شركت كارگزاري در بورس اوراق بهادار وجود دارد كه از اين تعداد دو شركت در حال تعليق قرار دارند و 33 شركت كارگزاري نيز در بورس كالا مشغول فعاليت هستند و تعدادي از آنها به صورت مشترك فعاليت ميكنند.
ضرورت آموزش كارگزاران
وي با بيان اينكه سازمان بورس در دو بعد صدور مجوز تاسيس فعاليت شركتهاي كارگزاري و نظارت بر آنها فعاليت ميكند اظهار كرد: هماهنگيهايي از يك سال گذشته صورت گرفته تا نظارتها بين سازمان و شركت بورس كالا و اوراق بهادار متمركز شود ولي كانون كارگزاران ميتواند در اين زمينه وارد شود. وي ادامه داد: در كانون كارگزاران در بخشهايي مانند آموزش، احساس نياز بيشتري شده و توجه به اين بخش ضروري به نظر ميرسد.وي با اشاره به اينكه عمده وظايف نظارت بر كارگزاران به شركتهاي بورس محول شده است خاطرنشان كرد: اين نظارتها شامل نظارتهاي دورهاي، گزارشهاي ماهانه، گزارشات سالانه و حسابداري است و نيروهايي كه در سازمان بورس مستقر هستند، آموزشهاي لازم را ديدهاند ولي بخشي از كار شامل گزارشهاي موردي از ناهنجاريهاي بازار كه به بررسي بيشتر براي اثبات و رد آن نياز است به اداره نظارت سازمان محول ميشود. باقرتبار يادآور شد: در دو سال گذشته هيچ مجوز كارگزاري اوراق بهادار صادر نشده است ولي در بورس كالا از سال گذشته 20 شركت كارگزاري اضافه شده كه خوشبختانه تعداد زيادي از كارگزاران شرايط لازم را احراز كردند و بقيه مراحل قبل از شروع فعاليت را طي ميكنند تا اجازه مجوز تاسيس كارگزاري و فعاليت در بورس كالا به آنها داده شود.
ثبت كارگزاران در «سازمان»
مدير نظارت بر كارگزاران سازمان بورس، تهيه اساسنامه نمونه شركتهاي كارگزاري را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد: خوشبختانه اين اساسنامه تهيه و براي همه شركتها ارسال شده است و در حال حاضر نيز همه كارگزاران اين اساسنامه را در اختيار دارند كه تعدادي از آنها تشكيل مجمع داده و شركت خود را نزد سازمان به ثبت رساندند. وي از همه شركتهاي كارگزاري كه تاكنون نسبت به ثبت شركت خود اقدام نكردند درخواست كرد كه هر چه سريعتر در اين خصوص اقدام كنند. وي عنوان كرد: پيشنياز ثبت نهادهاي مالي نزد سازمان بورس تغيير اساسنامه اين شركتها و تاييد صلاحيت حرفهاي است كه در خصوص تاييد صلاحيت حرفهاي مديران، از برنامه عقب هستيم.
مدير نظارت بر كارگزاران سازمان بورس اضافه كرد: در شش ماه اول امسال بيش از 155 پرونده براي تعيين صلاحيت به سازمان بورس ارجاع شده كه براساس دستورالعمل جديد صلاحيت حرفهاي افرادي كه داراي تجربه بوده و تحصيلات مرتبط دارند بدون مصاحبه تعيين ميشود كه از اين تعداد 77 نفر با مصاحبه تعيين صلاحيت شده و بقيه براساس مدرك تحصيلي و تجربه و بدون مصاحبه تاييد شدند و 20 نفر نيز از مصاحبه رد شدند.
اتمام فرآيند ثبت شركتها تا پايان سال
باقرتبار با بيان اينكه ثبت شركتهاي كارگزاري نزد سازمان بورس به سرعت در حال پيگيري است و طبق برنامه بايد تا پايان سال به پايان برسد اعلام كرد: تاكنون 22 شركت كارگزاري نزد سازمان بورس به ثبت رسيده و تعداد زيادي پرونده در مرحله نهايي قرار دارد و باقي شركتها هم بايد به سرعت در اين زمينه اقدام كنند.
وي افزود: همچنين علاوه بر ثبت شركتهاي كارگزاري نزد سازمان صدور پروانه كارگزاريها نيز در دستور كار قرار دارد و از سال 82 اقدامات خوبي در اين زمينه صورت گرفته است كه متعاقب آن مجوز فعاليت با اعتبار 10 ساله به شركتها داده ميشود.
وي يادآور شد: مجوزي كه از سوي سازمان بورس به كارگزاران ارائه ميشود شامل مجوز سبد گرداني، مجوز كارگزار معرف، معامله محصولات مختلف در بورس كالا و فرابورس، به مدت 10 سال است كه بايد در چنين جلسهاي به برخي كارگزاران چهار يا پنج مجوز داده شود.
وي عنوان كرد: همچنين اصلاح قوانين موجود و نيز تدوين قوانين جديد در دستور كار سازمان قرار داشته و به مرور پيش ميرود.
باقرتبار درادامه فعاليت واحد بازرسي را مورد توجه قرار داد و تصريح كرد: در بخش بازرسي واحد شكايت قرار دارد كه در شرايط فعلي تهيه گزارشهاي تكميلي براي واحد نظارت و ارزيابي شركتهاي كارگزاري براي صدور مجوز كالا و فرابورس را انجام ميدهد. همچنين در واحد بازرسي بخش سرمايهگذاران خارجي در بورس به عنوان خريد و فروش روزانه مدنظر قرار دارد كه با توجه به حساسيت اين بخش برخي آييننامههاي موجود در حال اصلاح شدن است.
بزرگ شدن شركتهاي كارگزاري در دستور كار فوري «سازمان»
وي برنامههاي آتي سازمان بورس را گسترش فعاليت و خدمات كارگزاري دانست و توضيح داد: بزرگ شدن شركتهاي كارگزاري و گسترش خدمات آنها در دستور كار فوري سازمان بورس قرار دارد كه برنامه مورد نظر آن به شوراي كانون ارائه شده است.
وي معيارهاي لازم براي رتبهبندي شركتهاي كارگزاري را مورد توجه قرار داد و گفت: معيارهايي كه بايد براي رتبهبندي كارگزاران و امتيازبندي آنها در نظر گرفته شود شامل خريد مكاني براي شركتهاي كارگزاري، سرمايه پرداخت شده، تعداد شعب فعال، تعداد تالار اختصاصي، تعداد پرسنل، سايت اينترنتي، تعداد مشتريان، ارزش معاملات و تخلفات است. همچنين اخذ گواهي مديريت كيفيت توسط شركتهاي كارگزاري امتيازي جداگانه براي رتبهبندي آنها محسوب ميشود.
وي به لزوم توجه به معاملات الكترونيك در شركتهاي كارگزاري تاكيد كرد و گفت: تعداد زيادي از شركتهاي كارگزاري در بورس اوراق بهادار داراي سايت الكترونيك هستند ولي متاسفانه در بورس كالا هيچ گونه سايتي از شركتها براي اطلاع رساني و ارتباط با مشتري وجود ندارد. بنابراين به بخش الكترونيك كه هزينه كمتري دارد توصيه و تاكيد ميشود.
گواهي امضاي ديجيتال در كارگزاريها
مدير نظارت بر كارگزاران سازمان بورس سيستم تبادل اطلاعات كارگزاران (ستاك) و گواهي ديجيتال را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان كرد: اولين گواهي امضاي ديجيتال روي سيستم تبادل اطلاعات كارگزاريها نصب شده و براي هر سيستمي كه افراد مورد استفاده قرار ميدهند ممكن است گواهي ديجيتال صادر شود. در اين سيستم كه شركت بورس هم از آن استفاده ميكند شكايتها، تعداد شعبهها و مجوزهاي فعاليت از اين طريق در خدمت كارگزاران قرار ميگيرد كه با دسترسي به گواهي ديجيتال از اين سيستم براي تمامي مجموعه كه مورد هدف است استفاده ميشود. وي يادآور شد: گواهي ديجيتال در كشور دو ريشه اصلي دارد كه شامل ريشه بانكي با محوريت بانك مركزي و ريشه غيربانكي با محوريت وزارت بازرگاني است و اولين زيرشاخه گواهي ديجيتال در بازار سرمايه در سيستم تبادل اطلاعات كارگزاران صادر شده و در آينده اگر اختلافي در اين سيستم حاصل شود در دادگاه با اخذ شرايط لازم به عنوان سند و مدرك معتبر مورد استناد قرار ميگيرد. همچنين در سازمان پيگير اين هستيم كه سيستم كارگزاري و Orderbook در اين قالب تهيه شود.
ثبت اينترنتي شكايات مردم از كارگزاران
همچنين در اين نشست مدير امور رسيدگي به تخلفات سازمان بورس با اشاره به تاريخچه رسيدگي به تخلفات گفت: «با تفكيك سازمان كارگزاران به دو بخش نظارتي و اجرايي، وظيفه رسيدگي به تخلفات به هياتي كه دو كارگزار عضو آن بودند، محول شد. پس از اين مرحله بر اساس ماده 35 رسيدگي به تخلفات، اين وظيفه به سازمان و شركت بورس واگذار شد كه بنابر ماده 35 كه صلاحيت رسيدگي به تخلفات را به شركت بورس واگذار ميكند، اين وظيفه از سازمان بورس سلب شده و به شركت بورس واگذار شد.»
پرويز شيريزاد به دستورالعمل ماده 35 قانون رسيدگي به تخلفات اشاره كرد و اظهار داشت: «براساس ماده 35، دو مرجع هيات مديره شركت و سازمان بورس براي رسيدگي به تخلفات شركتهاي كارگزاري تعيين و دو كميته كمكي براي هيات مديره سازمان و شركت بورس تشكيل شد.»
وي دليل تشكيل هيات رسيدگي به تخلفات را اينگونه بيان كرد: «با توجه به حجم بالاي گزارشهاي تخلفي، هيات مديره سازمان و شركت بورس فرصت كافي و قدرت رسيدگي تخصصي را به تخلفات نداشتند و با استدلال اين امر، هيات رسيدگي به تخلفات كه متشكل از 3 عضو از سازمان بورس، شركت بورس و شخص گزارشگر است، تشكيل شد كه محل استقرار اين هيات در سازمان بورس است.»
مدير رسيدگي به تخلفات بورس به اركان نظارتي در بازار سرمايه اشاره كرد و اظهار داشت: «در حال حاضر سازمان بورس متشكل از اركان نظارتي مديريت نظارت بر بورس، مديريت نظارت بر كارگزاران بورس و مديريت نظارت بر ناشران بورس اوراق بهادار است كه مديريت امور اعضاي بورس كالا و مديريت امور نظارت بر بازار، وظيفه معرفي متخصصان را خواهند داشت و تجديدنظر در رسيدگي به تخلفات به عهده سازمان بورس است.»
شيريزاد به عناوين تخلفات صورت گرفته اشاره كرد و گفت: «عناوين تخلفات شركتهاي متخلف شامل فروش بدون دستور سهام مشتري، اشتباه در معاملات و در تعداد سهام خريداري شده و اسامي سهامداران، عدم رعايت اولويت مشتريان، كسري وجه، دستكاري قيمت و عدم رعايت قوانين وضع شده است.»مدير رسيدگي به تخلفات سازمان بورس در ادامه افزود: «31 مورد تخلف در سال 87 عنوان شد كه 11 مورد آن تقليل داشته، در سال 87 تعداد تخلفات 22 مورد بوده كه 6 مورد آن متعلق به كارگزاران كالايي و 16 مورد از سوي كارگزار اوراق بهادار بوده است.»
شيريزاد در مورد تعداد شكايات مردمي نيز گفت: «تعداد شكايات مردمي در سال 86 به 187 فقره و در سال 87 به 218 فقره رسيد و مجموع گزارش تخلفات در سال 87 به 115 گزارش رسيده است كه طي بررسي و رسيدگي به پروندههاي متخلفان، آراي صادره بيشتر حول محور محروميت از انجام معامله تا مدتي معين بوده است.»
مدير رسيدگي به تخلفات سازمان بورس افزود: «از تخلفات انجام شده 5 فقره مربوط به كارگزاران اوراق بهادار و 10 فقره كارگزاران بورس كالا بوده كه اين 10 فقره مورد تجديد نظر قرار گرفته و در دست بررسي براي اعلام راي نهايي است و 11 فقره از تخلفات نيز تجديد نظر شد.»
وي در پايان گفت: سايتي طراحي شده است كه امكان دريافت شكايات از طريق آن فراهم ميشود و اين سايت از يك هفته آينده آغاز به كار كرده و شكايات مردمي را دريافت خواهد كرد.
تداوم نشستها با كارگزاران
مديرعامل شركت بورس نيز در پنجمين نشست ماهانه اعضاي كانون كارگزاران به لزوم برگزاري جلسات مختلف با كانون كارگزاران و فعالان بازار اشاره كرد و گفت: براي همفكري با تصميمگيران و آشنايي با نقطه نظرات فعالان بازار به برگزاري اين جلسات بيش از پيش نياز داريم، زيرا اين امر تصميمگيري صحيح را به دنبال دارد.
دكتر حسن قاليباف اصل با بيان اينكه ركن اصلي بازار سرمايه شركتهاي كارگزاري هستند، اولويتهاي شركت بورس را مورد توجه قرار داد و تصريح كرد: يكي از اولويتهاي شركت بورس حمايت از سرمايهگذاران و اعضاي آن است كه كارگزاران جزو اعضاي اصلي شركت بورس و بازار سرمايه محسوب ميشوند.
وي ديگر اولويت شركت را اطمينان از وجود كارآيي و شفافيت بازار دانست و افزود: بايد بتوانيم كارآيي بازار سرمايه را افزايش دهيم، زيرا بازار شفاف باعث ميشود كه سرمايه به سمت بازار جذب شود، ولي اگر بازار كارآ نباشد تخصيص سرمايه به درستي انجام نميشود. در نتيجه بايد بتوانيم تعادل را در بازار برقرار كنيم كه اين يك كار جدي است.
رقابت با بخشهاي اقتصادي
وي در ادامه بيان كرد: همچنين بايد بتوانيم امنيت و اطمينان به بورس را افزايش دهيم، زيرا رقباي مختلفي وجود دارند كه بايد تلاش كنيم با افزايش ضريب امنيت و اعتماد از آنها پيشي بگيريم. شفافيت و استانداردسازي كمك ميكند كه افراد از خريد و فروشها سودهاي عادلانه كسب كنند و اين جزو اولويتهاي بورس در حال حاضر است.
قاليباف با بيان اينكه بورس دماسنج، تصوير و نماد اقتصاد كشور است و عملكرد آن بستگي به عملكرد ساير بخشهاي اقتصادي دارد اعلام كرد: بايد در جهت بهبود محيط كسب و كار تلاش كرده و به بخش واقعي اقتصاد كمك كنيم.
كارگزاران پيشاني بازار
وي از ديگر اولويتهاي در حال بررسي شركت بورس را افزايش نقدشونگي بازار عنوان كرد و گفت: بازار نقدشونده بازاري است كه در تعادل بوده و دو طرفه باشد. بنابراين در بخش نقدشوندگي بازار مطالعاتي در حال انجام است. در اين بخش كارگزاران ميتوانند بسيار موثر واقع شوند، زيرا پيشاني بازار سرمايه كارگزاران هستند و ميتوانند به بازار آرامش دهند.
مديرعامل شركت بورس در ادامه ايجاد انگيزه براي شركتها و سرمايهگذاران براي ورود به بورس را از ديگر اولويتهاي شركت دانست و گفت: در حال حاضر ايجاد انگيزه براي ورود به شركتها و ارائه مشوقهاي لازم در دست بررسي است و نياز به كار مشترك دارد، زيرا هدف شركت بورس تقويت بازار سرمايه از لحاظ كمي و كيفي است و كارگزاران نيز ميتوانند در اين زمينه نقش موثري ايفا كنند.
ارتقاي فرهنگ سهامداري
وي يكي ديگر از اقدامات مهم شركت بورس را ارتقاي فرهنگ سهام داري و سرمايهگذاري دانست و افزود: تا زماني كه اين فرهنگ اصلاح نشود، تعادلي كه از اين بازار انتظار داريم به دست نميآيد. بنابراين بايد برخي از افراد راپايبند بازار سرمايه كنيم كه در آن حضور داشته باشند، زيرا شرط توسعه بازار سرمايه در گرو حضور سرمايهگذاران است، البته عزم دولت اين است كه اهميت بازار سرمايه در اقتصاد ملي افزايش يابد كه در اين مورد هم كارگزاران نقش اساسي ايفا ميكنند. علاوه بر اين بايد بتوانيم با استانداردسازي و توسعه قواعد و اخلاق حرفهاي امنيت را در بازار سرمايه افزايش دهيم.
قاليباف تاكيد كرد: در حال حاضر در دوران خاصي به سر ميبريم كه ممكن است برخي افراد از اين شرايط نااميد باشند، در حالي كه بازار سرمايه در سالهاي گذشته شاهد وضعيت بدتري از اين بود و زحمات خوبي در اين سالها كشيده شد كه نبايد گذاشت اين زحمات هدر شود.
وي خاطرنشان كرد: همچنين بايد كارهاي جديد در خصوص بازاريابي علمي انجام شود تا بورس را براي دوران پرش آماده كرده و از اين فرصتها استفاده كنيم.
مشكل نقدينگي، جهاني است
مديرعامل شركت بورس عنوان كرد: مشكل نقدينگي در بازار سرمايه منحصر به كشور ما نيست و در تمام بازارها وجود دارد و عدم نقدشوندگي سهم در ساير بازارهاي بزرگ دنيا مشاهده ميشود و اين به دليل وضعيت خاص حاكم بر جهان است، بنابراين بايد در اين شرايط محدوديت را به فرصت تبديل كنيم.
قاليباف گفت: در حال حاضر اين موقعيت وجود دارد كه اقدامات دانش محوري را گسترش داده و در درآمدهاي كارگزاريها تنوع ايجاد شود كه اين امر در شركت بورس در دست بررسي است.
وي تصريح كرد: در بحث پذيرش شركتها نيز به كمك شركتهاي كارگزاري نياز داريم تا كيفيت كارگزار معرف افزايش يافته و اميدنامهها توسط كارگزار معرف تهيه شود و اين جزو تنوع خدمات كارگزاران است.
مديرعامل شركت بورس در ادامه راهاندازي سامانه جديد معاملات را مورد توجه قرار داد و بيان كرد: ممكن است مشكلاتي با راهاندازي اين سيستم جديد به وجود بيايد كه كانون كارگزاران ميتواند در اين زمينه كمك كرده و پيشنهادات مورد نظر را به شركت بورس منتقل كند تا شركت بورس نيز به شركت مديريت فنآوري منتقل كرده و ايرادات آن رفع شود.
استفاده بهينه از تالارهاي استاني
وي كيفيت تالارهاي استاني را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد: در حال حاضر 21 تالار استاني وجود دارد كه از رشد كيفي مناسبي برخوردار بوده و در شركت بورس اقداماتي در حال انجام است تا از آنها استفاده بهينه صورت گيرد كه در اين ميان همه شركتهاي كارگزاري ميتوانند فعال شوند و اين رشد از طريق تعريف سبدهاي استاني و تقويت آنها توسعه مييابد.
قاليباف افزود: تدوين استانداردهاي حرفهاي و اخلاقي موضوع بسيار مهمي است كه ميتواند توسط كانون كارگزاران پيگيري شود كه اگر اين قوانين تدوين شوند موجب اطمينان بخشي به سهامداران است.
وي در ادامه به اصول راهبري شركتي اشاره كرد و گفت: اگر اين اصول حاكم شود عدل و انصاف و شفافيت در شركتهاي كارگزاري حاكم شده و يكسان سازي و استاندارد سازي انجام ميشود.
تالار حافظ ميماند
وي در مورد حذف يا حفظ تالار حافظ با ذكر مثالي از بانكداري الكترونيك افزود: در حال حاضر بانكداري الكترونيكي در كشور اجرا شده، ولي بانكها شعبه خود را حذف نكردند، بنابراين مطرح كردن حذف تالار حافظ در حال حاضر مناسب نيست.
وي در مورد وجود حسابرس داخلي در شركتها اظهار كرد: دستورالعملهاي مورد نظر دراين باره در حال تهيه است كه بخشي از مشكلات را حل ميكند و قطعا به بازار سرمايه در جهت اعتمادسازي كمك خواهد كرد.
وي به لزوم توجه به آموزش تاكيد و عنوان كرد: آموزشها بايد كاربري باشد كه اثر آن در بازار سرمايه مشاهده شود ضمن اينكه اگر كانون در اين مورد برنامهاي دارد ميتوانيم با آن همكاري كرده و نيازسنجي كنيم تا آموزشهاي مورد نياز در بازار برقرار شود.
قاليباف تاكيد كرد: ما در شركت بورس به دنبال يك ارتباط تنگاتنگ با شركتهاي كارگزاري هستيم، زيرا معتقديم كه با شركتها در كنار هم هستيم و نه در مقابل هم كه بايد در زمينه رشد بازار و كمك به اهداف آن موثر باشيم.
گفتهها و نكتهها
* دبير كل كانون كارگزاران: شركت بورس پاسخگوي كارگزاران نيست. چه كسي بايد به تقاضاهاي عملياتي و مشكلات جاري همكاران ما رسيدگي كند؟
* تقاضاي كارگزاران از شركت بورس: بازنگري در حق تسهيلات شركت بورس و طراحي مدلي جديد براي آن.
*دبير كل كانون كارگزاران: آموزشهاي ارائه شده به كارگزاران، كاربردي نيست و مراجع آموزشدهنده «لوكسگرايي» ميكنند
*مديرعامل شركت بورس: كارگزاران به ما كمك كنند
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]
-
گوناگون
پربازدیدترینها