واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: بشار اسد خبر داد: احتمال مذاكره مستقيم سوريه و رژيم صهيونيستي
بشار اسد از احتمال انجام مذاكرات مستقيم بين سوريه و رژيم صهيونيستي خبر داد.
به گزارش ايسنا بشار اسد، رييس جمهور سوريه در كنفرانس خبري مشترك با استفان مسيچ، رييس جمهور كرواسي پيش بيني كرد كه مذاكرات مستقيم بين سوريه و رژيم صهيونيستي در خصوص توافقنامه صلح انجام شود.
وي تاكيد كرد: چه بسا مذاكرات غيرمستقيمي كه با ميانجيگري تركيه انجام مي شود به مذاكرات مستقيم تبديل شود و چنانچه بتوانيم به موفقيت هايي در مذاكرات غيرمستقيم دست يابيم زمينه براي انجام مذاكرات مستقيم و تحقق صلح فراهم مي شود.
رييس جمهور سوريه گفت: از نظر ما اصل و اساس، پايبندي به قطعنامه هاي شوراي امنيت است و اين همان چيزي است كه سوريه و اكثريت كشورهاي جهان از جمله كرواسي به آن پايبند هستند.
وي هم چنين ابراز اميدواري كرد كه دولت باراك اوباما، رييس جمهور منتخب آمريكا به تحقق صلح در خاورميانه كمك كند و با روي كار آمدن دولت جديد آمريكا، اين كشور هم چنان در راستاي جنگ در خاورميانه تلاش نكند.
بر اساس گزارش خبرگزاري سوريه دو طرف در اين ديدار هم چنين در خصوص راههاي تحكيم و گسترش روابط دو جانبه و گزارش روابط بين اروپا و جهان عرب بحث و تبادل نظر كردند.
اسد تاكيد كرد: وضعيت نامناسب حاكم بر اراضي فلسطيني به ويژه اوضاع بحراني نوار غزه كه به دليل محاصره ظالمانه اسراييل و سياست مجازات گروهي اين رژيم صورت گرفته است از ديگر محورهاي مورد بحث در اين نشست بود.
وي عنوان داشت كه به رييس جمهور كرواسي تاكيد كرده است كه كشورهاي اروپايي بايد موضعي مناسب را در حمايت از مردم محاصره شده غزه اتخاذ كنند.
رييس جمهور سوريه خاطرنشان كرد: در اين ديدار در خصوص مذاكرات غيرمستقيم بين سوريه و اسراييل با ميانجيگري تركيه و اهميت تحقق صلح عادلانه و فراگير در منطقه گفت وگو كرده است.
وي هم چنين بر اهميت فعال سازي نقش اتحاديه اروپا در روند صلح و حمايت از اجراي قطعنامه هاي شوراي امنيت و ضرورت پايبندي اسراييل به اين قطعنامه ها و در نظر گرفتن اين موضوع در روابط اروپا با اسراييل تاكيد كرد.
اسد هم چنين خاطرنشان كرد: امنيت جهان عرب و اروپا همواره در طول تاريخ با يكديگر مرتبط بوده است و آينده اين دو منطقه نيز با تهديدهاي مشابهي روبه روست; همانطور كه دو طرف افق هاي مشتركي نيز با يكديگر دارند.
رييس جمهور سوريه با اشاره به اوضاع عراق بر ضرورت عقب نشيني نيروهاي خارجي از اين كشور و ايجاد تضميني براي حفظ وحدت ارضي ملي و تحقق حاكميت و استقلال عراق تاكيد كرد.
اسد اين مذاكرات را مفيد و سازنده توصيف كرد و عنوان داشت: فرصت مناسبي براي تبادل نظر در خصوص مسايل مختلف بوجود آمد.
رييس جمهور كرواسي نيز مذاكراتش با بشار اسد را دوستانه و فراگير توصيف كرده و عنوان داشت: اين مذاكرات زمينه مناسبي را براي توسعه روابط دو جانبه و همكاري هاي مشترك در زمينه هاي مختلف فراهم كرد.
استفان مسيچ عنوان داشت: اين اولين ديدار رسمي بين كرواسي و سوريه بود كه از اهميت ويژه اي برخوردار است.
وي تاكيد كرد: كرواسي به عنوان يك كشور اروپايي دو هدف مهم يعني پيوستن به اتحاديه اروپا و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) را دنبال مي كند و اين دو طرح درازمدت است.
رييس جمهور كرواسي تاكيد كرد: هدف ما از پيوستن به ناتو تبديل اروپا به قاره صلح پس از چند دوره جنگ و درگيري است و ديگر آنكه ما براي حفظ امنيت در منطقه اي كه متاسفانه از بي ثباتي رنج مي برد نياز به ناتو داريم. اينها اولويت هاي ما در سياست خارجي است كه براي تحقق آن تلاش مي كنيم.
وي خاطرنشان كرد كه بشار اسد را در جريان اوضاع حاكم بر جنوب شرق اروپا قرار داده و از ديدگاه هاي سوريه در خصوص اوضاع خاورميانه مطلع شده است.
مسيچ عنوان داشت: من به اين مساله ايمان دارم كه نبايد هيچ كشوري را اسير گذشته اش كرد و تصور كرد كه امكان تغيير و تحول وجود ندارد، به همين دليل سوريه نيز در همين راستا و براي دستيابي به آينده اي بهتر تلاش كرده و ما شاهد سعي اين كشور در جهت تحقق صلح در خاورميانه هستيم.
وي تصريح كرد: مسووليت ما تحقق امنيت و ثبات براي نسل هاي آينده است نه ايجاد بحران هايي كه به جنگ و درگيري منجر شود.
رييس جمهور كرواسي تاكيد كرد: در جهان امروز كشورها پيش از هر زمان ديگر نياز به همكاري و تبادل نظر جهت حل مشكلات داخلي و منطقه اي دارند و اين يك واقعيت بين المللي است كه تنها از طريق همكاري و مذاكره امكان پذير است.
رييس جمهور كرواسي هم چنين با محمود الابرش، رييس پارلمان سوريه ديدار و در خصوص راه هاي گسترش روابط دو جانبه بحث و تبادل نظر كرد.
ابرش نيز از تاسيس مجمع دوستي پارلماني سوريه و كرواسي خبر داد.
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]