تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837570867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صلح در افغانستان همانند يك سراب است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صلح در افغانستان همانند يك سراب است
كابل - با گذشت هفت سال از حضور نظامي آمريكا ، انگليس، كانادا، فرانسه و ساير متحدين غربي واشنگتن با هدف دستيابي به صلح پايدار، اين مقوله اينك در افغانستان پس از بحران جنگ، به سرابي تبديل شده است.


به گزارش ايرنا، جنگ افغانستان وارد مرحله فرسايشي شده كه خروج از آن تنها از طريق راهكارهاي نظامي مقدور نيست.
با گذشت زمان و عميق تر شدن چالش ها ، راهبردهاي سياسي، اقتصادي ، همكاري هاي منطقه اي و مشاركت همسايگان در ايجاد صلح در اين كشور بيش از گذشته اهميت پيدا كرده است.
هرچند آمريكا ابتدا بر اين باور بود كه درمدت كوتاهي قادر به تامين اهداف سياسي و اقتصادي خود در افغانستان خواهد بود اما تجربه ثابت كرد افزايش نيرو و انجام عمليات نظامي و گسترش دامنه جنگ در مناطق روستايي راهكار مناسبي براي پايان جنگ نخواهد بود.
هرچند موقعيت جغرافيايي، وجود منابع عظيم نفت و گاز و انواع انديس هاي معدني افغانستان را در قرن 21 در كانون توجه جهاني قرار داده است ، اما به علت عدم شناخت غرب از آداب و سنن افغان ها، آنان در اين كشور نه تنها با چالش رو به رو شدند، بلكه شكست سختي در انتظارشان است.
اين كشور با پيچيدگي هاي خاص سياسي، اجتماعي و فرهنگي در قرن 19 و 20 سه مرتبه موفق شد در جنگ نابرابر با انگليس و ارتش سرخ شوروي سابق، آنان را شكست دهد و مجبور به عقب نشيني كنند.
به گفته كارشناسان صلح پايدار يكي از نيازهاي اوليه اين كشور محصور در خشكي و كوهستاني است ، از اين رو تلاش ها براي تامين امنيت، آرامش و صلح همواره مورد تاكيد مردم و دولتمردان افغان قرار گرفته است.
در اين رابطه حامد كرزي رئيس جمهور افغانستان از دو سال قبل با تماس و ارسال نامه به عبدالله شاه عربستان سعودي از وي خواهان همكاري براي آشتي ملي و صلح با شورشيان در كشورش شد.
كرزي همواره از صلح به عنوان يكي از آرزوهاي ديرينه خود ياد مي كند،اما مشخص نيست ،او تا چه اندازه تا پايان دوره پنج ساله رياست جمهوري خود تا اول خرداد 1388 شمسي به آن دست خواهد يافت.
كرزي در سفر ماه قبل خود براي شركت در نشست اديان كه در نيويورك آمريكا برگزار شد ، در حاشيه اين نشست طرح پيشنهادي هفت ماده اي صلح طالبان را از سوي عبدالله دريافت كرد.
برخي پيشنهادات تازه كه از جانب رهبري طالبان در آن به چشم مي خورد، مورد استقبال كرزي نيز قرار گرفت.
در چارچوب اين طرح تلاش هاي آشكار و پنهان براي تماس و متقاعدكردن طالبان به گفت و گو با دولت افغانستان كه از گذشته شروع شده بود، ادامه يافت.
در اين رابطه بعد از نشست ماه رمضان امسال در مكه، نشستي هم در يكي از كشورهاي حوزه خليج فارس برگزار شد كه از جزئيات آن اطلاعي در دست نيست.
تاكنون دولت و طالبان هم تماس و گفت و گوي نمايندگان خود را با يكديگر رسما تاييد نكرده اند.
پس از اعلام طرح هفت ماده اي طالبان هرچند وقت برخي رسانه هاي غربي تحت عنوان پيشنهاد جديد طالبان به دولت براي صلح مطالبي را منتشر كرده اند.
در تازه ترين مورد از تلاش "همايون جرير" داماد گلبدين حكمتيار رهبر حزب اسلامي سخن گفته شد كه نشستي ميان افغان ها بدون حضور كشورهاي خارجي به زودي در يكي از كشورهاي اسلامي برگزار خواهد شد.
به نوشته مطبوعات روز دوشنبه افغانستان گفته شد كه جرير از شخصيت هاي برجسته حزب اسلامي بود كه در سال هاي اخير از حكمتيار فاصله گرفت و در گذشته در زمان اشغال افغانستان از سوي ارتش سرخ تلاش هايي را براي صلح به راه انداخت كه به جريان قبرس معروف شده است.
روزنامه ها به نقل از جريز نوشتند كه از طالبان و حزب اسلامي خواسته شد تا نمايندگان با صلاحيت خود را به اين نشست اعزام كنند و افراد قابل اعتمادي هم ازسوي دولت در اين كنفرانس حضور خواهند داشت.
كارشناسان بر اين باورند كه طرح اين نشست، ابتكاري ازسوي شماري از رهبران و فرماندهان پيشين احزاب مجاهدين است.
به اعتقاد آنان ، مجاهدين مي خواهند با تقويت روند مذاكره بين دولت و طالبان، بار ديگر نقش فعال تري را بازي كنند و با توجه به نزديك شدن زمان انتخابات، از يك طرف انسجام بيشتري بيابند و از سوي ديگر نشان دهند كه هنوز از فعال ترين تشكل هاي سياسي هستند.
عبدالحميد مبارز رئيس اتحاديه ملي خبرنگاران افغانستان در مقاله اي كه روز دوشبنه در روزنامه آرمان مالي منتشر شد، نوشت: اين نيت (نشست صلح) كار شايسته اي است مردم ما با اين نشست ها در كشورهاي اسلامي به خوبي آشنايي دارند كه هيچ يك نتيجه نداده است.
وي افزود: افغان ها بار ديگر به تدريج از جنگ به سوي فرهنگ صلح در حركت هستند و مي خواهند سرنوشت ملت را از دست نمايندگان خود بگيرند و به نمايندگان چند گروه كه در كسب قدرت جنگيده و مي جنگند، بدهند.
وي گفت: از قرار معلوم در اين نشست به اصطلاح افغاني نمايندگان احزاب و گروه هايي كه از سنگر پاكستان مي جنگند، حكومت و گروه ها و احزابي كه در داخل كشور فعاليت دارند، شركت خواهند داشت و روشنفكران و نهادهاي مدني و حقوقي ناديده گرفته مي شوند.
اين روزنامه نگار افغان تاكيد كرد كه در نظام سياسي فعلي صرف جريان طالبان و حزب اسلامي شاخه حكمتيار شامل نمي باشند، هر دو از سنگر پاكستان عليه حكومت منتخب ما جنگ مي كنند.
وي اضافه كرد: پرسش اصلي اينجاست يك دست مخفي كه از طرف انگليسي ها حمايت مي شود، به كار افتاده است تا انتخابات آينده برگزار نشود، روند دمكراسي نيمه تمام بماند، لويه جرگه اي تشكيل شود تا به طالبان و حزب اسلامي كه مي خواهند نظام سياسي آينده را به عقب بياندازد، فرصت داده شود.
معاون اسبق وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان يادآور شد به اين ترتيب اين صدا گاهي از لندن ، روزي از كابل و زماني هم از نيويورك بلند مي شود.
همچنين محمدامين ميرزاد ديگر روزنامه نگار افغان در مقاله اي كه در روزنامه افغانستان منتشر كرد، موضوع مذاكرات صلح دولت افغانستان با طالبان و حزب اسلامي را مورد بررسي قرار داد.
وي گفت : با توجه به شروط هفت گانه ملاعمر و افشاي طرح پناهندگي وي به عربستان سعودي قبل از رسيدن به يك توافق همه جانبه ، سبب شد كه موضوع مذاكره با آنان به سردي گرايد.
وي افزود:اما در اين ميان "همايون جرير" داماد حكمتيار تلاش هاي جديدي را براي مذاكره و صلح در افغانستان آغاز كرده است.
وي با طرح اين پرسش ،سوال كرد آيا اين همان طرح مذاكراتي است كه نخستين نشست آن در مكه در ماه رمضان امسال برگزار شد، يا اينكه طرح جديدي است؟
اين روزنامه نگار افغان اضافه كرد جرير در گذشته طرح مذاكرات مستقلي را ارايه داده بود، اين گمانه زني وجود دارد كه اين طرح ، مستقل از مذاكرات مكه باشد.
وي افزود: نشانه ديگري كه وجود دارد، اين تلاش ها جدا از مذاكرات صلح مكه باشد،اين است كه اين نشست بدون حضور نمايندگان خارجي خواهد بود.
به گفته وي از قرار معلوم هزينه اين كنفرانس ازسوي 30 تن از افغان ها تامين خواهد شد و باني اين كنفرانس دولت نيست و نمايندگان دولت صرفا به عنوان يك طرف اصلي قضيه در آن شركت مي كنند.
ميرزاد گفته است به هرحال موضوع مذاكره با مخالفين استراتژي است كه از چندي بدين سو آغاز شده است ، مهمترين آن نشست مكه بود كه در آن تعدادي از شخصيت هاي افغاني و پاكستاني و سعودي شركت داشتند.
آساق **332**1392
 دوشنبه 2 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن