واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: نشست مشترك اتاقهاي بازرگاني غرب كشور برگزار شدرئيس اتاق بازرگاني كرمانشاه:دولت پس از بحران اقتصادي جهان واكنشي براي كمك به بنگاههاي اقتصادي انجام نداده است
تهران- خبرگزاري كار ايران
در نخستين نشست مشترك اتاقهاي بازرگاني غرب كشور، گزارش عملكرد اتاقهاي ايلام، سنندج، كرمانشاه و همدان و راه كارهاي تعامل بيشتر با وزارت بازرگاني مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي اتاق ايران، در اين جلسه مجيد موسوي رئيس اتاق بازرگاني همدان در خصوص هدف برگزاري نشست مشترك اتاق هاي بازرگاني غرب كشور گفت: گسترش روابط تجاري- اقتصادي، توسعه مناسبات و همچنين دستيابي به اهداف توسعه منطقه غرب كشور از جمله مهمترين علل برگزاري اين نشست است.
وي كميسيون تخصصي كشاورزي اتاق همدان را يكي از فعالترين بخشهاي تحت نظر اين تشكل دانست و گفت: با گسترش فعاليت بخش خصوصي تا حد امكان از افزايش بيكاري و فعاليت نداشتن واحدهاي توليدي جلوگيري ميشود.
موسوي يادآور شد: از ديگر كارهاي صورت گرفته در اتاق بازرگاني ميتوان به تشكيل جلسهاي آموزشي و پيشگام در برگزاري چهار دوره سمينار آموزشي، بحث و تبادل نظر گزارشهاي ماليات بر ارزش افزوده با تأمين اعتبار از سوي سازمان بازرگاني و برگزاري كلاسهاي داوري اشاره كرد.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن همدان در ادامه گفت: ارتباط و گفتگوهايي نيز با اعضاي اتاقهاي بازرگاني كشورهايي مانند سودان، كامرون و ليبي صورت گرفته است كه سعي داريم در اين زمينه به پذيرش و اعزام كارشناس بپردازيم.
موسوي در پايان صحبتهاي خود به تنظيم موافقتنامه با شهرهاي اربيل و سليمانيه عراق اشاره كرد و افزود: بزرگترين همايش توانمنديهاي استان امسال، به وسيله اتاق و با همكاري استانداري در حال پيگيري و انجام است كه اسفندماه در جزيره كيش همايش بينالمللي سرمايهگذاري برگزار خواهد شد.
همچنين كيوان كاشفي، رئيس اتاق كرمانشاه نيز در سخنان خود تصريح كرد: اگر اقتصاد ايران پويا شده و از سياستزدگي جدا شود، ميتواند در منطقه قدرتمند ظاهر شود اما متأسفانه دولت پس از بحران اقتصادي جهان واكنش خاصي براي كمك به بنگاههاي اقتصادي انجام نداده است.
وي ادامه داد: تا زماني كه بخش خصوصي تقويت نشود، به اهداف سند چشم انداز 20 ساله دست نخواهيم يافت.
كاشفي نشستهاي اين چنيني را براي فعاليتهاي اتاقها مؤثر دانست و گفت: كانون رخدادهاي اقتصادي كرمانشاه در اتاق بازرگاني انجام ميشود. كرمانشاه در بخش صنعت و توليدات وضعيت مناسبي دارد و در 6 ماهه نخست امسال، 530 ميليون دلار صادرات از كرمانشاه انجام گرفته است.
رئيس اتاق كرمانشاه در ادامه يادآور شد: افق آينده ما برنامهريزي براي حضور در هيأت رئيسه اتاق بازرگاني ايران و عراق است.
همچنين نجم الدين قادري نايب رئيس اول اتاق بازرگاني كردستان به نمايندگي از هيأت رئيسه اتاق اين استان ضمن تأكيد بر امر سياستزدايي در اقتصاد، گفت: هم مرزي كردستان با منطقه اقليم عراق كه يكي از امن ترين نقاط اين كشور محسوب ميشود، پتانسيل بالايي براي نفوذ به بازارهاي هدف را در اختيار ما قرار ميدهد.
وي تركيه را مثالي موجه از پيشرفت اقتصادي و ورود به بازار كشور عراق دانست و ادامه داد: علت اصلي برد تركيه در اين مسأله اين است كه سياست و اقتصاد را از يكديگر جدا كرده و سياست را به عنوان ناظر براي اقتصاد، مدنظر قرار ميدهد.
قادري در بخش ديگري از سخنان خود نخستين زمينه ارتباطات اقتصادي را مسأله زبان مشترك دانست و خاطرنشان ساخت: با تقويت اين موضوع ميتوانيم با كشورهاي همسايه همكاريهاي اقتصادي بيشتري داشته باشيم.
وي بر لزوم حمايت بانك ها از بخش خصوصي تاكيد و تصريح كرد: هم اكنون جاي حمايت بانك ها در پهنه اقتصادي خالي است. البته ايران مشكلي در تدوين قانون نداشته و معضل اصلي اجراي فرامين قانون است.
محمد مسعود خيري نايب رئيس اتاق همدان نيز در سخنان خود يادآور شد: سال هاي سال به علت دولتي بودن اقتصاد بخش خصوصي از بسياري از مزايا و حضور در صحنه محروم شده است. ما سياست اقتصادي مي خواهيم و نه اقتصاد سياسي و همچنين بايد از ساختارهاي سنتي فاصله گرفت زيرا در دنياي كنوني كه عصر انفجار اطلاعات است به همگرايي و ايده هاي نوين نيازمنديم.
وي وظيفه ملي در خصوص رونق اقتصادي را قانون گذاري،اجراي آن و شناسايي تهديدها و فرصت ها بيان كرد و گفت: در اتاق هاي بازرگاني بايد قدرت چانه زني وجود داشته باشد.
خيري افزود: بسياري از مشكل هاي پيش رو نيز به علت نبود قانون مناسب و فراگير است. اگر قصد داريم پيشرفت عملي داشته باشيم بايد برنامه ريزي صحيح در پيش رو گيريم، ما متاسفانه افق هاي دور را نمي بينيم و به لحظه تجارت مي كنيم.
همچنين فيصل مرداسي رئيس سازمان بازرگاني استان همدان نيز خواستار ادامه برگزاري اين جلسات با رويكرد تخصصي شد و با اشاره به تجارت بين المللي ايران و بحران اقتصادي جهان تصريح كرد: بايد اين مساله مورد بررسي قرار گيرد كه اكنون در جريان بحران مالي دنيا ما در چه جايگاهي قرار داريم و چه قدر دامنه بحران به صنعت و تجارت ما آسيب خواهد رساند و اينكه اكنون و در حاشيه اين بحران كم ترين آسيب به ايران وارد آمده يك مزيت محسوب نمي شود زيرا اين مساله به معناي رابطه نداشتن ايران با تجارت بين المللي است و در زمان فعلي بايد فرصت ها و تهديدهاي اين بحران را شناسايي كرده و در مورد آن نقش آفريني كنيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت : متاسفانه يكي از تهديدهايي كه كشور ما را متاثر مي كند، جابه جايي تفكر شخصي مديريتي است كه اگر در مسايل دخيل شود، نمي توانيم برنامه بلند مدت داشته باشيم.
رئيس سازمان بازرگاني استان همدان توضيح داد: ديدگاه ما در عرصه سياست خارجي بايد تلفيق سياست و اقتصاد با وجود پايبندي بر ارزش ها باشد. كشورهاي قدرتمند اولويت خود در معادله هاي سياسي را مسايل اقتصادي قرار مي دهند.
مرداسي تاكيد كرد: در عرصه تجارت بين الملل همه به اين نقطه رسيد ه اند كه اگر قصد دارند مستمر، استوار و قوي حركت كنند،بايد از بخش خصوصي حمايت كنند.
وي خاطر نشان ساخت: براي اينكه همدان را شهري توليدي و توانمند معرفي كنيم، نشست هايي را با اتاق بازرگاني برگزار كرده و با تجار و بازرگانان سيستان و بلوچستان براي همكاري با بخش هاي اقتصادي و افغانستان و پاكستان ارتباط برقرار كرده ايم. در واقع امسال سال اعزام هيات هاي تجاري نام گرفت. اعزام هيات تجاري به ليبي كه در آن يك نمايندگي نيز افتتاح شد، اعزام هيات به كشور تركيه و اعزام هيات هايي نيز به شهرهاي اربيل و سليمانيه عراق از جمله رايزني هايي بود كه در آن ها قصد داريم تشكيل اتاق هاي مشترك با كشورهاي ديگر را مدنظر قرار دهيم .
گفتني است در پايان نخستين نشست اتاق هاي بازرگاني منطقه غرب كشور بيانيهاي مشترك به تصويب نمايندگان اتاقهاي همدان، سنندج و كرمانشاه رسيد.
از مهمترين موارد اين بيانيه 14 مادهاي، ميتوان به افزايش همكاريهاي اقتصادي اتاقهاي غرب كشور، همكاري در سازماندهي نمايشگاههاي بازرگاني، برنامهريزي براي نشستهاي مشترك، ايجاد دفاتر تجاري و برگزاري دورههاي آموزشي اشاره كرد.
پايان پيام
كد خبر: 464378
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]