واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي رفسنجاني: قطعا كانديدا نخواهم شد بايد از دروغگفتن در تاريخ جنگ پرهيز شود واردكردن اعراب به پرونده هستهيي توطئهاي جديد است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
چهارمين همايش آسيبشناسي پژوهش در دفاع مقدس با حضور آيتالله هاشمي رفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در حاشيه اين همايش، هاشمي رفسنجاني در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينكه « اگر برادر شما آقاي محمد هاشمي تصميم به كانديداتوري در انتخابات داشته باشند آيا به ايشان توصيهاي داريد يا خير؟» گفت: من در كار ايشان دخالت نميكنم و بعيد ميدانم ايشان بخواهند در انتخابات كانديدا شوند.
وي همچنين درباره كانديداتوري يا عدم كانديداتوري خود در انتخابات رياستجمهوري دهم به خبرنگاران گفت كه قطعا كانديدا نخواهد شد.
خبرنگار ديگري از رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام پرسيد « ورود اعراب را به پروندهي هستهيي چگونه ارزيابي ميكنيد؟» كه هاشمي پاسخ داد: اين توطئه جديدي است كه ميخواهند از وضع منطقه هم سوءاستفاده كنند. تا حالا خود اروپاييها و چين و روسيه بودند، حالا ميخواهند براي خود شريك بگيرند و البته آمريكا.
سخنراني در همايش
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين در سخنراني خود با بيان اينكه تحقيق درباره دفاع مقدس و حفظ واقعيات آن دوره بسيار مهم است، اظهاركرد: يكي از سرفصلهاي تاريخ ما، دفاع مقدس است و دليل آن نيز واضح است. به هر حال كشور انقلابكردهاي همه چيز را از نو آغاز ميكند و به تنهايي در برابر سه اردوگاه مهم دنياي غرب، شرق و ارتجاع، همچنين در برابر ارتش تجهيزشده بعثي كه در گذشته براي هماوردي با ايران وارد شده بود، در عرصه دفاع قرار ميگيرد و ميتواند كاري كند كه دنيا به متجاوزبودن صدام اعتراف ميكند، همچنين همه خاكش را از دستبرد ديگران مصون ميدارد و در تاريخ ثبت ميكند كه به تنهايي دفاع كرده و مستحق دريافت غرامت از متجاوزان است.
وي افزود: در دنيا جنگ جهاني حساب ديگري دارد، مثلا بين كره و ويتنام كه جنگ شد، جنگ ميان دو قدرت نبود، بلكه ميان دو اردوگاه سوسياليسم و امپرياليسم بود، اما در ايران اينگونه نبود؛ همه قدرتها يكطرف بودند و ما به تنهايي يكطرف كه نمونه مشابهي ندارد. در عين حال اين جنگ زماني آغاز شد كه كشور ما انقلاب كرده و شيرازهها از هم پاشيده شده بود. ارتش بايد بازسازي ميشد و همه كارها از نو آغاز ميشد، كه دشمن از حساسترين فرصت استفاده كرد و زماني وارد شد كه ديد همه اهدافش از جمله كودتا و ليبراليزه كردن انقلاب شكست خورده و تنها راهش اين است كه با يك جنگ انقلاب را از پاي درآورد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ادامه داد: ما بايد به سرفصلهاي مهمي تكيه كنيم. يكي آنكه ايران و انقلاب اسلامي به تبع اسلام و قرآن هيچگاه طرفدار جنگ نبوده، نيست و نميخواهد باشد. در قرآن هم آمده از صلح استقبال كن و نگذار جنگ شود؛ چنانچه جنگهاي ابتداي اسلام در زمان پيغمبر(ص) بيشتر دفاعي بود؛ چرا كه اصولا سياست اسلام اين است كه فضايي مهيا و قرآن به دنيا عرضه شود، هر كس خواست بپذيرد و اگر كسي مانع انتقال آزادي شد، اين مانع بايد برداشته شود. اين منطق امروزي و قابل توجه است. نبايد عقل بشريت را محدود كرد؛ زيرا اين بزرگترين ظلم است. هدف ما از ابتداي انقلاب اين بود.
وي ادامه داد: ما از ابتدا ميخواستيم تفكر انقلاب را كه توانست حلقههاي زنجير استكبار را بشكند به دنيا ارائه كنيم و آن حضور توده مردم در صحنه است.
هاشمي رفسنجاني افزود: نكته دوم از اين سرفصل اين است كه ما حتي در آن زمان آمادگي جنگ نداشتيم و ارتش در حال اصلاح و بازسازي بود و آمادگي دفاعي نداشت؛ چرا كه مديران ارشد در آن هنوز نبودند، در عين حال سپاه تازه شكل گرفته بود و بسيج هم براي خدمات ديگري به وجود آمده بود، و همه اين واقعيات نشان ميدهد كه ايران اساسا آمادگي جنگ نداشت و البته ما انتظار حمله هم نداشتيم.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه گفت: نكته سوم از اين سرفصل اين است كه دشمن در همه اهدافش شكست خورده بود و هدف نهايياش اين بود كه با حمله نظامي كشور را از پاي درآورد و عراق اين آمادگي را داشت؛ چرا كه در آن كشور شرايطي را ايجاد كرده بودند كه حزب بعث احساس ميكرد اگر با ايران وارد جنگ نشود، از عرصه كنار خواهد رفت؛ پس شروع جنگ بسيار روشن است.
وي ادامه داد: عراقيها شش ماه مقدمات تمرين حمله نظامي را داشتند و ايذايي در مرز حركت ميكردند. ما هر روز اعتراض ميكرديم و آنها يا جواب سربالا ميدادند و يا به ما اعتراض ميكردند، اما به هر حال جنگ را آغاز كردند و همه نقاط اطراف كشور را پوشاندند و از هوا و زمين و دريا به گونهاي برقآسا حمله كردند، آنها در ابتدا به اهدافشان رسيدند اما دفاع ما نيز به حق آغاز شد و مقاومت ارتش در دريا و نيز زمينگيركردن دشمن بر روي زمين و قدرت عظيم نيروي هوايي توانست ضربات بسيار موثري به دشمن وارد بزند كه تا امروز هم گرفتار آن ضربات است.
هاشمي رفسنجاني، با بيان اينكه مهمترين اشكالي كه در ابتداي جنگ داشتيم، فرماندهي بنيصدر بود، افزود: اين كار دو عيب داشت؛ يكي نحوه فرماندهي بنيصدر و ديگر آنكه وي ميترسيد نيروهاي انقلابي در آن زمان وارد جنگ شوند؛ چرا كه در اين صورت ميدانست اتفاقاتي رخ ميدهد كه او نميخواهد؛ بنابراين مسلم بود كه با اين شرايط نميتوانستيم مقابله موثري داشته باشيم، اما با رفتن بنيصدر و بازشدن راه، همكاري سپاه، ارتش و بسيج، نقطه ديگري در تاريخ ايجاد شد كه بسيار مهم بود و اينجا بايد بر ارتش تكيه كنيم؛ چرا كه در آن زمان ارتش افراد تحصيلكردهاي داشت و در پرورش نيروهاي سپاه بسيار خوب كار كرد. ما در آينده هم به آن نياز داريم.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: به هر حال با رفتن بنيصدر ما توانستيم مانند صاعقه بر دشمن فرود بياييم و اسرا و غنابم زيادي بگيريم. ما در آن زمان اسلحه بسيار كم داشتيم، ولي سپاه توانست با گرفتن اين غنايم بنيه نظامي را تقويت كند كه البته اين نكته هم خوب است كه سپاه چگونه توانست از عهده اين كار برآيد.
وي افزود: سپاه با كمك ارتش توانست با اسلحههايي كه به غنميت گرفته شده بود، آشنا شود و از آنها استفاده كند؛ به گونهاي كه تا خرمشهر توانستيم به سرعت دشمن را گيج كنيم؛ چنانكه دشمن از اشغال خود صرفنظر كرد و تنها در بخشي از نقاط سوقالجيشي باقي ماند و به پشت مرزها رفت و حالت دفاعي به خود گرفت. نيروهاي ما نيز با روحيه جديدي كه پيدا كرده بودند، ادامه دادند.
هاشمي رفسنجاني همچنين گفت: تمام جنگهاي پيش از اين مقطع جنگهاي دفاعي بود و ما ميخواستيم كشور را نجات دهيم اما كم كم پيروزيهاي خيرهكننده به افتخارات بزرگي براي ما تبديل شد و به نوعي به ميراثبخشي و سپس به وحدت دفاعي بدل شد؛ چنان كه از آن به بعد شاهديم عملياتهاي بزرگي مانند خيبر، والفجر 8، فاو، كربلاي 5، و حلبچه و ميان آنها عملياتهاي متوسط و كوچكي هم شكل گرفت كه البته نيازمند تحقيق است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، در ادامه با اشاره به عمليات شيميايي عراق آن را بيسابقه خواند و گفت: عمليات حلبچه نيز معجزهآسا بود كه عراق را ديوانه كرد؛ البته به نظر من تك تك عملياتها قابل بررسي است.
وي با بيان اينكه نقاط ضعفها در جنگ بايد شناخته شود، گفت: يكي از مشكلات واقعي ما هماهنگ كردن امكانات در جبهه بود كه آسيبهاي زيادي را وارد كرد، كه البته پس از مدتي رفع شد و توانستيم با ايثار از اين مشكلات عبور كنيم. اينها بايد بررسي شود و اينكه چطور دنيا حق ما را در قطعنامهها پذيرفت و نيز ايران با قدرت به ميدان آمد. بررسي كنيد و ببينيد چگونه توانستيم با دست خالي موشكهايي بسازيم و امروز چنين صنايع نظامي داشته باشيم، همچنين به افرادي كه آن روزها بودند و ممكن است فردا ديگر به آنها دسترسي نداشته باشيم، اجازه دهيد امروز بيايند و توضيح و آموزش دهند؛ چرا ما اهل فروش سلاح نيستيم و اگر ميخواستيم از اين زمينه ممر درآمد داشته باشيم، كار سختي نبود، اما نميخواهيم.
هاشمي رفسنجاني، در ادامه با اشاره به آسيبهايي كه ممكن است جنگ و دفاع مقدس را مورد تهديد قرار دهد، گفت: هر مقدار روحيه ايثار و فداكاري ما ضعيف شود به همان ميزان قدرت دفاعي ما نيز كم ميشود. در زمان جنگ روحيه ايماني مردم و نقش امام(ره) در پشتيباني سياسي از رزمندگان بينظير بود. امام ادعايي بر فرماندهي نظامي نداشتند و اين كار را به فرماندهان واگذار كرده بودند اما ايشان همه مردم را پشت سر رزمندگان نگاه داشتند و رزمندگان نيز با ايمان راسخ و پشتيباني امام وارد جبهه ميشدند. حال امروز هر ميزان كه اين روحيه كاهش پيدا كند و يا عاملي موجب شود كه رزمندگان ما سوالاتي برايشان پيش آيد و احساس كنند از ايثار آنها به گونه ديگر استفاده ميشود، قدرت دفاعي ما كم خواهد شد؛ بنابراين تاكيد ميكنم نقش ايمان و اعتقاد بسيار مهم است و مشكل عراق هم اين بود كه رزمندگان آنها روحيه ايماني و اعتقادي نداشتند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به تدريس تاريخ دفاع مقدس گفت: من از دانشگاه آزاد اسلامي تشكر ميكنم كه به سرعت خواست شما عزيزان را تامين كرد و امروز دو واحد اختياري در واحدهاي بزرگ اين دانشگاه توسط شما عزيزان تدريس ميشود. دانشگاههاي دولتي هم بايد اين كار را انجام دهند؛ چرا كه به لطف خدا پس از انقلاب استادان بزرگي از شما رزمندگان عزيز وارد دانشگاهها شدند و به تحصيلات خود ادامه دادند.
وي افزود: شما امروز امكانات تحقيقاتي بالايي داريد و بحثها و بررسيهاي فرماندهان جنگ را هم تلويزيون و هم راديو ضبط كردهاند. امروز اگر بخواهيد تحقيق واقعي داشته باشيد بايد به آنها استناد كنيد؛ البته برخي از آنها هنوز سري است؛ چرا كه ما هنوز صلح دائم را امضاء نكردهايم.
هاشمي رفسنجاني در پايان با تاكيد بر اينكه نقاط ضعف در اطلاعرساني دفاع مقدس بايد برطرف شود و از بسيجيان گمنام گرفته تا شهداي صاحبنام برابر و محفوظ بمانند، گفت: نبايد دروغ گفت؛ چرا كه دروغ مفسده بسيار بزرگي است و فلسفه آن در تاريخ بسيار گمراهكننده است؛ بنابراين بايد از دروغگفتن در تاريخ جنگ پرهيز شود؛ البته برخي از راستها هم قابل گفتن نيست، اما نوشتني و نگاهداشتني است تا در زمان خود عرضه شود. انشاءالله كه در تدريسهاي شما اين امر رعايت ميشود و اخلاق انقلابي كه جزء مهمترين اركان ماست، مد نظر قرار ميگيرد.
انتهاي پيام
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]