واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش مكتوب ...مجتمع پتروشيمي مهاباد ،افقي روشن توسعه اقتصادي
مهاباد/واحد مركزي خبر/
گزارش مكتوب ...مجتمع پتروشيمي مهاباد ،افقي روشن توسعه اقتصادي
شركت ملي صنايع پتروشيمي با حمايت دولت و مجلس شوراي اسلامي توانست در برنامه هاي پنجساله توسعه اقتصادي كشور،سرمايه گذاري نسبتاً گسترده اي براي ايجاد مجتمع هاي توليدي جديد در زمينه پتروشيمي انجام دهند.
مجتمع پتروشيمي مهاباد نيز كه مژده ساخت آن در سال 84 توسط رئيس جمهور وقت به مردم استان آذربايجانغربي داده شد،در همين چارچوب و در قالب احداث خط انتقال اتيلن از عسلويه به غرب كشور به طول دوهزار و 163 كيلومتر تصويب و عمليات اجرايي آن تا حدودي آغاز شد.
در مسير اين خط انتقال، واحدهاي پتروشيمي در مناطق محرومي چون خرم آباد، دهدشت، ممسني، گچساران، چهارمحال و بختياري،كرمانشاه، مهاباد و سنندج با هدف ايجاد تعادل منطقه اي در توسعه و توازن بين استانهاي مختلف كشور، ارتقاي فناوري در بخش صنايع مرتبط با نفت و همچنين فعال كردن صنايع پايين دستي پتروشيمي در حال احداث است.
احداث مجتمع عظيم پتروشيمي مهاباد به دليل نزديكي به بازاركشورهايي چون عراق ، تركيه ، ارمنستان و آذربايجان افق روشني را در توسعه صنايع پايين دستي منطقه نويد داده و بستر مناسبي را براي توسعه و شكوفايي اقتصادي در استان آذربايجان غربي به وجود خواهد آورد.
با احداث مجتمع پتروشيمي مهاباد ، اين مجتمع قادر خواهد بود سالانه افزون بر سيصد هزار تن پلي اتيلن و سي هزار تن بوتن 1 را توليد و روانه بازارهاي مصرف داخلي و خارجي كند.
بررسي ها نشان مي دهد كه تا سال 2012 ميلادي ، بازار خاورميانه به بيش از هشت ميليون تن پلي اتيلن علاوه بر مصارف كنوني نياز خواهد داشت و همين امر آينده بسيار درخشاني را فراروي توليد انواع مواد پلي اتيلني در صنايع پتروشيمي قرار داده است .
براساس بررسي هاي صورت گرفته ، به طور معمول در مقابل ايجاد اشتغال براي هر يك نفر در مجتمع پتروشيمي ، براي بيش از پنجاه نفر بصورت غيرمستقيم در صنايع پايين دستي شغل ايجاد خواهد شد .
تكنولوژيي كه قرار است در ساخت پتروشيمي مهاباد به كار گرفته شود از نوع بسيار پيشرفته بوده و صاحب ليسانس آن دو شركت آلماني و فرانسوي به نام هاي " بازل "و " اكسون " هستند كه اين تكنولوژي در سطح كشور و خاورميانه تاكنون اجرا نشده است .
اين طرح عظيم ملي قرار بود در سه سال به بهره برداري برسد در حالي كه هنوز در شهرستان مهاباد زمين پتروشيمي گواهي مي دهد كه درسه سال گذشته نه تنها اين طرح به بهره برداري نرسيده بلكه گرد غربت و بي توجهي سراپاي آن را فرا گرفته است.
عباس شعري مقدم ، مديرعامل پتروشيمي باختر در سال 85 در يك مصاحبه اعلام كرد با همكاري شركت ملي صنايع پتروشيمي ، سهامداران و بانك هاي عامل بويژه بانك صنعت و معدن ، مردم از سه سال آينده به تدريج شاهد بهره برداري از طرحهاي پتروشيمي باختر خواهند بود.
وي در اين مصاحبه اعلام كرده بود كه در سال 81 دولتمردان با هدف ايجاد توسعه صنعتي و اشتغالزايي در مناطق كمتر توسعه يافته غرب كشور درصدد انتقال خط لوله اتيلن از عسلويه تا مهاباد برآمدند كه به اين ترتيب مزيت نسبي موجود در مناطق نفت خيز به اين نواحي انتقال داده مي شود.
شعري مقدم با بيان اينكه دولت براي رفع مشكل تامين ارز ، موافقت كرده است تا مبلغ 1/1 ميليارد دلار وام از حساب ذخيره ارزي را از سوي بانك صنعت و معدن ، به طرحهاي پتروشيمي مهاباد ، لرستان و كاويان كه فرآيند فاينانس آنها دچار اختلال شده است اختصاص دهد افزود : احداث تمام مجتمع هاي پتروشيمي به چهار ميليارد يورو نياز دارد .
از سوي ديگر،قرباني استاندار آذربايجان غربي درگفتگو با خبرنگاران رسانه ها از مبادله قرارداد عمليات ساخت پتروشيمي مهاباد در شركت پتروشيمي ايران خبر داده و اعلام كرده بود عمليات ساخت اين مجتمع به زودي آغاز ميشود.
قرباني اضافه كرده بود اين نخستين طرح در سطح كشور است كه توسط ايرانيان و با مشاركت 95 درصدي كشورمان ساخته مي شود و سهم شركت ايتاليايي در اين طرح فقط 5 درصد است .
استاندار آذربايجان غربي با اعلام اينكه اين طرح در مدت سه سال ساخته ميشود گفته بود اين واحد توانايي توليد سيصد نوع محصول مختلف را خواهد داشت و با بهره برداري از آن براي يك هزار نفر بصورت مستقيم و چهار هزار نفر بصورت غير مستقيم زمينه اشتغال فراهم مي شود.
قرباني در مصاحبه مرداد سال گذشته گفته بود: مجتمع پتروشيمي مهاباد يكي از طرحهاي بسيار مهم آذربايجانغربي است كه بايد اعتبار مورد نياز آن در اسرع وقت اختصاص يابد. وي پيش بيني كرده بود با تخصيص اين اعتبار،وقفه كوتاهي كه در ساخت آن بوجود آمده است،مرتفع شود.
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]