واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تغيير مسير خطوط لوله انتقال نفت ري-قوچك و ري - كن
اقتصاد. نفت. فرآوردههاي نفتي
مدير عامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران از تغيير مسير خطوط لوله ري - قوچك ( انبار شمال شرق ) و ري - كن (انبار شمال غرب ) ، خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، حسين ايزدي روز شنبه در جمع خبرنگاران ، با بيان آنكه خطوط لوله اين مسير در گذشته از ايمني مناسبي برخودار بوده است ، افزود: اما از آنجايي كه ميزان ساخت و ساز در مسير خطوط لوله اين مناطق بسيار زياد بوده ، مشكلاتي براي اين خطوط ايجاد و ايمني آنها كاهش يافته است .
وي با ابراز نگراني از مشكلات ايجاد شده براي اين خطوط ، گفت: با وجودي كه پروژههاي جديدي براي رفع اين مشكل در حال اجرا ميباشد ، اما هنوز كار اجرايي آنها به پايان نرسيده است .
ايزدي در ادامه تصريح كرد: پروژه خط لوله ري - قوچك ۸۰درصد و پروژه خط لوله انتقال نفت ري - كن ۷۰در صد پيشرفت فيزيكي داشته است ، اما ادامه اجراي اين خطوط لوله با مشكلاتي مواجه شده است.
مدير عامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران اظهار داشت: پرونده رسيدگي به اين خطوط لوله در زمان حاضر در شواري عالي امنيت ملي در دست بررسي است .
وي تصريح كرد: براي جلوگيري از بروز مشكل در اين زمينه اطلاع رساني مناسب به صاحبان خانههاي اطراف اين خطوط لوله انجام شده است .
اين مقام مسئول ادامه داد: خطوط جديد در مسيرهاي جديد در حال احداث است و بزودي نيز با رفع مشكل به مرحله بهره برداري خواهند رسيد.
وي در خصوص وضعيت سوخت رساني در زمستان سال جاري نيز گفت: پيش بينيهاي لازم براي سوخت رساني سال جاري انجام شده و امادگيهاي مناسبي نيز در اين زمينه وجود دارد.
ايزدي با اشاره به كمبود گاز در كشور نيز گفت: ميزان مصرف گاز در كشور در فصل زمستان افزايش مييابد و اين امر سبب ميشود تا اولويت با سوخت خانگي و مصرف سوخت مايع باشد.
وي در ادامه در خصوص فعاليتهاي شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران نيز گفت: اين شركت ارتباط توليد نفت خام از مبادي توليد و فرآوردهها از پالايشگاهها با انبارها را انجام ميدهد.
اين مقام مسئول گفت: ۱۴هزار كيلومتر خط لوله و ۱۷۰مركز انتقال نفت در زمان حاضر در كشور وجود دارد كه كار انتقال نفت را در سراسر ايران انجام ميدهند.
وي تصريح كرد: فعاليت اين شركت براي انتقال نفت خام و فرآوردهها همانند سيستم گردش خون در بدن است .
ايزدي سپس وابستگي صنعت نفت به مخابرات را از ديگر فعاليتهاي اين شركت نام برد و افزود: محور فعاليتهاي اين شركت عملياتي و مرتبط با مخابرات است.
مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران ، اجراي پروژههاي ترميم خطوط لوله و تعريف پروژههاي جديد با بهرهگيري از فناوريهاي روز را از برنامههاي اين شركت عنوان كردو گفت: لولهگذاري در مسير رودخانهها از مشكلات موجود است كه راهكارهاي مناسبي براي رفع اين مشكل اتخاذ شده است .
به نحوي كه لولهها بدون حفاري از رودخانهها عبور خواهند كرد .
وي از ايجاد امكانات مانيتورينگ خطوط لوله نفت خام خبر داد و گفت: از اين طريق امكان مانور در نقاط كم مصرف و پر مصرف ايجاد خواهد شد.
مدير عامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران از امكان انتقال ۱/۱ ميليون بشكه نفت خام در روز خبر داد و گفت: امكان انتقال يك ميليون و ۲۰۰ هزار بشكه فرآوردههاي نفتي در روز در زمان پيك مصرف وجود دارد.
وي در ادامه در خصوص پروژههاي جديد نيز گفت: بر اساس برنامه ريزي انجام شده قرار است ۱۰نيروگاه به خطوط لوله متصل شوند كه از اين ميزان پنج نيروگاه با ظرفيت ۲۰ميليون ليتر به خطوط و پست انتقال متصل شده است و پيش بيني ميشود با اتصال بقيه نيروگاهها اين رقم به ۴۰ميليون ليتر در روز افزايش يابد.
ايزدي در خصوص كاهش قيمت نفت و تاثير اين امر بر اجراي پروژهها و خطوط انتقال نفت گفت : پروژههاي اين شركت چندان تاثير پذيري از نوسانهاي قيمت نفت ندارند .
به گفته وي، نيروگاههاي اروميه ، دماوند، شهيد رجايي ( قزوين ) ، گيلان و اردبيل از نيروگا
ههاي متصل شده به خطوط لوله هستند و نيروگاههاي كرج ، نيشابور ، بندر عباس و آبادان نيز بزودي و نيروگاه سنندج نيز در اوايل سال آينده به خطوط لوله اين شركت متصل خواهند شد.
وي سپس از پيادهسازي شبكه انتقال اطلاعات در شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران خبر داد و گفت: اين شبكه كه داراي سيستمهاي جديد و نوين مي باشد ، بزودي بهره برداري ميشود .
ايزدي در خصوص ترميم خطوط لوله نيز گفت: چهار هزار كيلومتر خط لوله تاكنون در سراسر
كشور ترميم شده و قرار است هر سه سال يكبار اين امر تكرار شود تا خوردگي جديدي ايجاد نشود .
اين مقام مسئول در خصوص ظرفيت خطوط لوله براي واردات فراورده نيز گفت : خطوط اختصاصي براي واردات وجود ندارد ، اما براي واردات از ظرفيت خط لوله بندر عباس - رفنسجان كه حدود ۳۰۰هزار بشكه در روز است ، بهرهگيري ميشود.
وي در پايان گفت: خطوط لوله اين شركت سال گذشته معادل ۱۲۰ميليارد ليتر نفت و فراوردههاي نفتي را انتقال دادند و امسال نيز آماده انتقال اين ميزان نفت و فراورده نفتي هستيم .
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]