واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جشنوارهي موسيقي فجر با معرفي برگزيدگان به پايان رسيد صفارهرندي: نبايد اجازه داد تا جريانات جعلي به نام موسيقي جلوهگري كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي
بيستوچهارمين جشنوارهي موسيقي فجر شامگاه گذشته ـ 26 آذر ماه - همزمان با عيد غدير خم با معرفي برگزيدگان، اهداي نشان درجه يك هنري به 8 هنرمند موسيقي و اهداي جايزه بهنام «قيصر امينپور» در حوزهي كلام موسيقي در تالار وحدت به پايان رسيد.
به گزارش خبرنگار موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين برنامه كه با يك ساعت تاخير آغاز شده بود، بعد از پخش كليپي با سخنراني محمدحسين ايماني خوشخو- معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه يافت.
معاون هنري وزارت ارشاد:
موسيقي اين جايگاه دارد كه بهعنوان شاخص توسعه فرهنگ و هنر از آن دفاع كنيم
ايماني با اشاره به حركت روبه رشد موسيقي در كشور گفت: اين موفقيت قطعا، كار يك نفر نيست بلكه تمام دستاندركاران موسيقي و فرهنگ در آن مشاركت داشتهاند.
او ادامه داد: امروزه بدون هيچگونه نگراني و دغدغه ميتوان يك اعتماد متقابل را بين جامعه موسيقي و
برنامهريزان برقرار كرد و به همان نسبت كه انقلاب براي موسيقي فضاي مناسب ايجاد كرده است تا شما هنرمندان از اصل موسيقي دفاع كنيد، موسيقي نيز از همان روزهاي قبل از تولد انقلاب تاكنون همپاي حركت انقلابي حركت كرده و فعال و باشكوه حضور داشته است.
معاون هنري اضافه كرد: با اين اعتماد متقابل بايد دست به دست هم بدهيم تا قلههاي بزرگ موسيقي را فتح كنيم زيرا كه موسيقي اين جايگاه را دارد كه بهعنوان شاخص توسعه فرهنگ و هنر از آن دفاع كنيم ودر تمام دنيا از آن سخن بگوييم.
گزارش دبير جشنواره:
تفكيك بخش رقابتي و كيفيت بالاي گروهها از ويژگيهاي جشنوارهي امسال بود
در ادامه كامبيز روشنروان- دبير بيستوچهارمين جشنواره موسيقي فجر گزارش خود را ارايه كرد.
او گفت: تفكيك بخش رقابتي و كيفيت بالاي گروههاي شركتكننده از ويژگيهاي جشنواره امسال بود و در بخش بينالملل هم با حضور هفت كشور مختلف و اجراي موسيقيهايي از قرن 17 تا امروز شاهد اجراهاي برگزيدهاي در اين بخش بوديم كه اين گروهها علاوه بر تهران در شيراز و رشت هم كنسرت داشتند و در كنار آن مستر كلاسهاي اين افراد در دانشگاه تهران برپا شد.
حدادعادل:
پاسداري از موسيقي اصيل، همانا پاسداري از فرهنگ اصيل ايراني است
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين مراسم حداد عادل- عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي سخنراني كرد.
او با اشاره به عيد غدير و همزماني آن با اين مراسم عنوان كرد: ما افتخار ميكنيم كه عيد غدير را جشن
ميگيريم زيرا كه پيام غدير پيام حكومت صالحان است و آنچه كه در غدير متبلور شده اين است كه صالحان بايد بر جامعه حكومت كنند.
او اضافه كرد: بنده هيچ دستي در موسيقي ندارم، اما از آنجا كه دانشجوي فلسفه هستم، ميخواهم در جمع شما اهالي موسيقي، مسايلي را مطرح كنم.
حداد عادل ادامه داد: هر زباني براي خودش يك موسيقي دارد و خوشبختانه زبان فارسي بهترين موسيقي را در گوش هر شنوندهاي دارد، حتي اگر معني كلام آن را هم نفهميم.
او با تاكيد بر جايگاه والاي موسيقي در دل و جان هر ايراني عنوان كرد: وقتي موسيقي گوش ميدهيم ، آن را عميق تر از هر چيز ديگري درك ميكنيم بدون اينكه تصويري از آن در ذهن ما ايجاد شود ولي از آنجا كه موسيقي حكايت از وحدت فرهنگي دارد، ما آن را ميشنويم و لذت ميبريم.
عادل در پايان خطاب به حاضران گفت: پاسداري از موسيقي اصيل، همانا پاسداري از فرهنگ اصيل ايراني است و اگر روزي به نام موسيقي چيزهايي نواخته شود كه ديگر اين پيوند را احساس نكنيم، آن زمان بايد احساس خطر نماييم.
هشت هنرمند نشان درجه يك هنري گرفتند
در ادامه اين مراسم نشان درجه يك هنري (معادل دكترا) به هشت هنرمند موسيقي استادحسن كسايي، مهدي آذرسينا، محمدعلي كيانينژاد، پشنگ كامكار، آذر هاشمي، سيد مهدي ستايشگر، سيد محمد ميرزماني و زندهياد ميرزا آغهغوثي توسط محمد حسين ايماني خوشخو، محمد حسين نيرومند،حداد عادل و مهندس چمران اهدا شد.
تجليل از محمد نوري
سپس با اهداي تنديس جشنواره به «محمد نوري» از اين هنرمند نيز تجليل كردند.
محمد نوري دو قطعه آوازي «آخرين درود» و «بيگانه» را با همراهي ويولن و پيانو اجرا كرد.
اين هنرمند پيش از اجراي اين قطعات گفت:هميشه براي اعتلاي فرهنگ ايران نياز به يك فرهنگستان خوب، براي آزادي نياز به آزادگان خوب و براي استقلال نياز به بسيجيان خوب است، اما براي بسط و اصالت آنچه كه گفتم، تنها ايمان نياز است. همان چيزي است كه شهيدان ما در هنگام پاسداري از مرزهاي كشور داشتند و با آن عاليترين مفاهيم را انتقال دادند و خدا را شكر كه اين آرمانها حفظ شد.
لوحهاي افتخار و تقدير براي هوشنگ ظريف، فرهنگشريف و احمد ابراهيمي
در بخش ديگري از اين مراسم تنديس و لوح افتخار جشنواره به پاس سالها تلاش در عرصه نوازندگي تار به «فرهنگ شريف» و«هوشنگ ظريف» اهدا شد.
همچنين از «احمد ابراهيمي» – خواننده پيشكسوت و احمد ابرآويز آهنگساز سرودهاي اوايل انقلاب نيز تقدير شد.
اهداي جايزهي قيصر امينپور در حوزهي كلام موسيقي
در بخش ديگري از اين مراسم بيانيه جايزه كلام موسيقي «قيصر امينپور» توسط ساعد باقري قرائت شد.
او با قرائت اين بيانيه گفت: اختصاص اين جايزه به نام قيصر امينپور و تاسيس دبيرخانه دائمي آن در دفتر موسيقي ، اهتمامي ويژه به موسيقي و سرودهاي انقلابي است. اما در داوري اين آثار توجه به چند نكته ضروري است.
اين آثار بايد دربرگيرنده همه مولفههاي هويت ايراني باشد و واژگان، تركيبها و عناصر سازنده روح و زبان شعر براي تلفيق با موسيقي را برخوردار باشد. همچنين برخورداري از قدرت مضمون و استحكام كلام بايد تاثيرگذار باشد و اقبال عام و خاص را برگزيند.
هيات داوران اين مسابقه در نخستين دوره برگزاري آن ، مجموعه «نيلوفرانه» سروده قيصرامين پور را مصداق كامل و مناسب عناصر و دانستههاي گفته شده دانست و جوايز خود را به برگزيدگان زير اهدا كرد:
قيصرامينپور براي اشعار «نيلوفرانه» ، عباس خوشدل براي آهنگسازي «نيلوفرانه » و عليرضا افتخاري براي خوانندگي اين مجموعه انتخاب شدند.
تقدير از سرايندگان سرودهاي انقلابي
همچنين در بخش سرايندگان سرودهاي انقلابي به مناسبت سيامين سال پيروزي انقلاب از چهار شاعر پيشكسوت حميد سبزواري، محمود شاهرخي ، مشفق كاشاني و علي معلم دامغاني تقدير شد.
به گزارش ايسنا، با سپري شدن دو ساعت از برنامه محمد حسين صفارهرندي- وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز به مراسم اختتاميه رسيد.
صفارهرندي:
نبايد اجازه داد تا جريانات جعلي با نام موسيقي جلوهگري كنند
او با تاكيد بر طي شدن پلههاي موفقيت توسط جوانان، گفت: اين جوانان با تيكه بر تجربيات اساتيد خود و در دامان مهرپرور كشور اسلامي ايران به اين مراحل دست يافتند كه امروز نتايج آن را در اختتاميه اين جشنواره شاهديم.
او تصريح كرد: اين اتفاق محصول زحمات و خدمات مديران عرصه هنر است كه با همدلي اهالي هنر به تحقق رسيده است و براي پاسداري از آن نبايد اجازه داد تا جريانات جعلي با نام موسيقي جلوهگري كنند و بخواهندبر ذهن اهالي موسيقي تاثير بگذارند.
او همچنين با سپاس از بزرگان موسيقي گفت: اين افراد براي صيانت از موسيقي تلاش كردند تا تصوير واژگونهاي از آن در ذهن مردم شكل نگيرد و جشنواره موسيقي نيز تلاشي بود تا ما با گونههاي مختلف اين هنر آشنا شويم.
صفار هرندي در پايان خاطرنشان كرد: راه آينده متعلق به نسل جوان است و اين نسل بايد در مسير خود از گذشتگان بياموزد به خصوص كه اين راه با حركت انقلابي كه در 30 سال گذشته اتفاق افتاد تا امروز اين مسير را به سمت تعالي طي ميكند.
معرفي برگزيدگان و تقديرها
سپس «تقي ضرابيان» بيانيه هيات داوران را قرائت كرد.
در بخش موسيقي سنتي از گروه موسيقي «سپهر» به سرپرستي احمد رضاخواه، در بخش موسيقي كرال از گروه «اهورا» به رهبري نويد حسني ، در بخش موسيقي اركسترال از گروه «كامه راتا» به رهبري كيوان ميرهادي و در بخش تك نوازي كلاسيك از مهردخت معنوي و پيام تقدسي تك نوازان پيانو و ويولنسل تقدير كرد.
در بخش موسيقي كلاسيك ، گروه «سوليتو» به سرپرستي زهرا كشاورز رتبه سوم ، پانيذ منوچهري براي دوئت ويولن و گروه «آنسامبل جوان» به سرپرستي ميلاد عالمي به صورت مشترك رتبه دوم و گروه هاي «نيواك» به سرپرستي گلريز زربخش و «اركستر مجلسي آرس نووا» به سرپرستي آرمين قيطاسي به صورت مشترك رتبه نخست را كسب كردند.
در بخش موسيقي اركسترال، اركستر سمفونيك دانشگاه هنر به رهبري محمد حسين حميدي رتبه سوم، اركستر «مهرنوا» به رهبري نازلي بخشايش رتبه دوم و اركستر« بادي تهران» به رهبري سينا ذكايي رتبه نخست را كسب كردند.
در بخش موسيقي سنتي نيز گروههاي «آيينه» به سرپرستي مجيد كوليوند و گروه «نواي مخالف» به سرپرستي مسعود نجفي مشتركا رتبه سوم، گروههاي «آبيدر» به سرپرستي بهرام ساعد و «اشراق زنجان» به سرپرستي اصغر محمدي مشتركا رتبه دوم و گروههاي «ژوان نو» به سرپرستي رهام سبحاني و «آلان» به سرپرستي حميد حاصلي مشتركا رتبه نخست اين بخش را كسب كردند.
در بخش موسيقي پاپ نيز گروه «بيات» به سرپرستي بامداد بيات رتبه سوم، گروه هاي «ترنادو» به سرپرستي حسين زارع و «كادانس» به سرپرستي سيدعلي حسيني به ترتيب رتبه دوم و گروه «ايده» به سرپرستي علي تفرشي رتبه نخست را كسب كردند.
در بخش آهنگسازي نيز از نيما حميدي براي آهنگ «عبور»، امير صادقي براي «رقص ايراني» ، سامان صمدي براي «شب شكن»، سارا لسان براي «حركت ادامه دارد»، آفرين منصوري براي «سرباز شهيد» ، امير بهادرصدفيان براي «آقاي زمستان مرد» ، سعيد هنرمند براي «فجر بهار» و محمد هادي عيان بد براي «سوييت سمفوني سيمرغ» تقدير شد.
حاشيههايي بر متن
در حاشيه: در بخش اهداي جوايز موسيقي پاپ، احراز رتبه نخست توسط گروه «ايده» با مخالفت برخي از تماشاگران مواجه شد.
در اين مراسم با پخش قطعهاي از اجراهاي زندهياد «حاج قربان سليماني» يادي از اين هنرمند شد.
اين برنامه كه با يك ساعت تاخير از 7 بعد از ظهر آغاز شده بود به دليل سخنراني هاي زياد مجري برنامه و اجراهاي متعدد گروه هاي موسيقي و ... در حاليكه تمام حاضران منتظر اعلام نتايج بودند بعد از پنج ساعت تمام شد.
همچنين طولاني شدن برنامه در حدي بود كه برخي از تماشاگران تالار را ترك كردند و بسياري از آنها در هنگام پخش كليپهاي متعدد با تشويق كردن انتظار اعلام نتايج را داشتند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]