تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831510230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غدير در آيينه قرآن و كلام معصومان(ع)


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: غدير در آيينه قرآن و كلام معصومان(ع)
* دكتر عبدالكريم بي آزار شيرازي
در مورد غدير و جايگاه آن در قرآن و كلام وحي، آيات پرنغزي آمده است. آيه اي كه پيش از اعلام رسمي ولايت اميرمؤمنان علي(ع) نازل شد، از يك سو، بيانگر اهميت فوق العاده غدير و از ديگر سو، نشان دهنده نگرانيهاي رسول خدا(ص) در اين باره است، در قرآن آمده كه: (اي پيامبر ! آنچه را كه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، كاملاً به مردم برسان و اگر اين كار را انجام ندهي، رسالت او را اتمام نكرده اي- خداوند تو را از خطرهاي احتمالي مردم نگه مي دارد و خداوند جمعيت كافران را هدايت نمي كند). (سوره مائده آيه 67)
قرآن كريم، آشكارا اعلام نشدن ولايت علي(ع) را با ناتمام ماندن رسالت الهي برابر مي داند و در مقابل نگراني اين كه رسول خدا(ص) داشت، وعده حفظ و حراست به ايشان داده است. آيه اي كه پس از اعلام ولايت امام علي(ع) در غدير نازل شد، موجي از شادي را در دلهاي مؤمنين پديد آورد و آرامش و اطمينان خاطر به آنان بخشيد: (امروز كافران از زوال دين شما نااميد شدند. پس از آنها نترسيد و از من بترسيد. امروز دين شما را كامل و نعمتها را بر شما تمام كردم و اسلام را به عنوان آيين جاويدان شما پذيرفتم. (سوره مائده آيه 3)
اما غدير در جاري كلام معصومين(ع) هم جايگاه ويژه اي دارد:
* پيامبر اكرم(ص)
شيخ صدوق در كتاب امالي، روايتي از امام باقر(ع) و آن حضرت از پدران پاكش نقل مي كند كه روزي رسول اكرم(ص) رو به اميرمؤمنان علي(ع) كرد و فرمود: «اي علي! خداوند آيه شريفه (يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليك من ركب) را درباره اهميت تو بر من نازل كرد، تا آن را تبليغ كنم. به يقين، كسي كه خدا را بدون ولايت تو ملاقات كند، عملش باطل است.»
* حضرت فاطمه زهرا(س)
از فاطمه زهرا(س) پرسيدند كه آيا رسول خدا(ص) پيش از رحلتش درباره امامت اميرمؤمنان علي(ع) چيزي فرمود؟ آن حضرت در پاسخ فرمود: «عجبا! آيا روز غدير خم را فراموش كرده ايد؟» (المناقب)
* امام حسن(ع)
امام حسن(ع) فرمود: امت مسلمان از پيامبر(ص) شنيدند كه درباره پدرم فرمود: او براي من همچون هارون براي موسي(ع) است. همچنين ديدند كه رسول خدا(ص) او را در غدير خم به عنوان امام نصب كرد.» (امالي شيخ صدوق)
* امام حسين(ع)
امام حسين(ع) پيش از مرگ معاويه، خانه خدا را زيارت كرد، سپس بني هاشم را گرد آورد و فرمود: «آيا مي دانيد كه پيامبر اكرم(ص) علي(ع) را در روز غدير خم به جانشيني خود برگزيد؟ همگي گفتند: بلي (كتاب سليم بن قيس الكوفي)
* امام زين العابدين(ع)
ابن اسحاق ، تاريخ نگار معروف مي گويد: ( به علي بن حسين(ع) گفتم: «من كنت مولاه فهذا علي مولاه» يعني چه؟ حضرت فرمود: «پيامبر خدا(ص) به مردمان خبر داد كه امام پس از خودش، اميرمؤمنان علي(ع) است.» (بحارالانوار)
* امام محمد باقر(ع)
ابان بن تغلب مي گويد: از امام باقر(ع) درباره اين سخن رسول خدا(ص) «من كنت مولاه فهذا علي مولاه» پرسيدم. آن حضرت در پاسخ فرمود: (به مردمان گفت كه اميرمؤمنان علي(ع) در ميان مردم جايگزين من خواهد بود.) (شيخ صدوق، معاني الاخبار)
* امام صادق(ع)
در دوران زندگي امام صادق(ع) بر اثر جو مناسبي كه براي نشر معارف اهل بيت(ع) پيش آمده بود، حديث غدير بيش از همه دوره ها مطرح شده است. آن حضرت درباره روز غدير مي فرمايد: (رسول خدا(ص) در غدير خم براي اميرمؤمنان علي(ع) پيمان گرفت و مردم به ولايت او اقرار كردند. خوشا به حال آنان كه بر ولايت او ثابت قدم ماندند و واي بر كساني كه آن پيمان را شكستند.) (بحارالانوار)
* امام كاظم(ع)
در روزهايي كه امام كاظم(ع) در زندان بود، روزي هارون، خليفه عباسي ايشان را احضار كرد و درباره ولايت اهل بيت(ع) بر مردم پرسيد. حضرت فرمود: ما مي گوييم ولايت همه خلايق با ماست. دليل ما سخن پيامبر اكرم(ص) در غدير خم است كه فرمود: «من كنت مولاه فهذا علي مولاه» (بحارالانوار)
* امام حسن عسگري(ع)
حسين بن ظريف مي گويد: به امام حسن عسگري نامه نوشتم و پرسيدم معناي سخن پيامبر اكرم(ص) درباره اميرمؤمنان علي(ع) چيست كه فرمود: «من كنت مولاه فهذا علي مولاه» حضرت ادامه داد: مقصود حضرت آن بود كه او را نشانه اي قرار دهد كه هنگام اختلاف، حزب خداوند با آن شناخته شوند.
(اثبات الهداه)
 سه شنبه 26 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن