واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: همگام با نخستين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر(13) سهراب هادي: جشنواره فجر بايد بازگشاي زاويه نويني براي هنرهاي تجسمي باشد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: سهراب هادي، نقاش گفت: نخستين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر به اين دليل كه همزمان با 30 سالگرد بزرگداشت انقلاب اسلامي برگزار مي شود بايد زاويه نويني را براي هنرهاي تجسمي در جامعه باز كرده و تاثير وضعي را به همراه داشته باشد.
سهراب هادي در گفتگو با خبرنگار هنرهاي تجسمي گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، اظهار داشت: رويدادها و اتفاقات هنري در صورتي ارزشمند و موثر خواهند بود كه در مقام عمل و هم در مقام نظر به گونه اي جامع و كامل برگزار شده و تنها ظاهر كار براي برگزار كنندگان اهميت نداشته باشد.
وي افزود: در اغلب جشنواره ها و نمايشگاه هايي كه در حوزه هنرهاي تجسمي برگزار مي شود ظاهر كار بيش از كيفيت و تاثيرگذاري اهميت مي يابد در صورتي كه رضايت به حداقل ها در كيفيت نمايشگاه ما را از حقيقت دور كرده و موجب شده آن گونه كه بايد نتوانيم به اهداف ارزشمند خود در حيطه هنرهاي تجسمي دست يابيم.
هادي با بيان اين مطلب كه قناعت به حداقل ها ارزشمند است بيان كرد: در انجام فعاليت هاي فرهنگي هنري رضايت به حداقل نتيجه عكس خواهد داشت به عقيده من آنچه زمينه رشد بيشتر اين جشنواره را فراهم خواهد كرد ،آن است كه برگزار كنندگان اين جشنواره اهميت برگزاري را حتي به اندازه رقم هاي ريالي كه براي آن هزينه مي كنند در نظر نگرفته و تنها انگيزه، توان و قابليت هايي كه مي تواند كار را به حقيقت رسانده و از حاشيه ها دور نگه دارد تا رويدادي موثر و به ياد مادني را در براي هنرهاي تجسمي به ارمغان بياورد.
وي در خصوص تفاوت جشنواره هنرهاي تجسمي فجر در مقايسه با دو سالانه ها تصريح كرد: رويدادها و امور هنري را نبايد در مقام مقاسه قرارداد بلكه بايد ديد هر يك از آن ها در نوع خودبه چه ميزان رفيع بوده و توانسته تمام نهله هاي فكري را در كنار يكديگر قرار داده و تاثير وضعي را در جامعه داشته باشد وتنها اين مساله كه يك رويداد هنري وضعيت نو و موقعيت جديدي را براي هنرهاي تجسمي خلق كند، بسيار حائز اهميت و قابل توجه است.
اين هنرمند نقاس افزود:درمورد اين جشنواره بايد گستره و بي كرانگي كار مورد توجه مخاطبين قرار داده و نگذاريم همانند بسياري از رويدادهاي هنري كه ناراحتي و آزردگي برخي از افراد را به همراه دارند دچار اين آفت شده و به رويدادي معمولي تبديل شود.
وي در خصوص بين المللي بودن جشنواره گفت: به عقيده من هنر ايران بايد بيرون از كشور به نمايش گذاشته شود تا جايگاه خود را در هنر جهاني بيابد و موافق با صرف هزينه هاي گزاف براي حضور هنرمندان خارجي در ايران نيستم به اين دليل كه ما هنوز فضاي مطلوب و در خور حد هنرمندان ايراني نداريم و در واقع در عرصه ايجاد گالري ها و موزه هاي داراي ابعاد وسيع خلاء داشته و به آن نپرداخته ايم.
هادي تصريح كرد: اگر قرار باشد هزينه اي نيز صرف شود بايد اين امور در اولويت قرار داد هر چند كه ارتباط با جهان بين المللي اهميت دارد اما حضور هنر ايراني در خارج از كشور براي هنرهاي تجسمي ما موثرتر است چون فضاي جهاني از سال 1358 به بعد كمتر با جنبه ها و معناي هنر ايراني روبه رو شده اند.
وي در خصوص قرار دادن بخش پژوهشي در كنار برگزاري جشنواره عنوان كرد: قرار دادن بخش پژوهشي در كنار برگزاري جشنواره اهميت بسزايي دارد چون چرايي و مباني نظري رويداد را مطرح و مورد بحث قرار مي دهد همچنين در حوزه مباني نظري اين دوره از هنر تجسمي بخصوص بعد از انقلاب اسلامي كمتر كار شده است در صورتي كه بايد بيشتر مورد بحث و تحليل قرار گرفته تا هنرهاي تجسمي نيز به جايگاه واقعي خود دست يابند.
اخبار مرتبط
• آيت اللهي: جشنواره هنرهاي تجسمي فجر فرصتي براي تمركز هنرها براي بيان پديده انقلاب است
• حسيني راد:زمان براي برگزاري جشنواره هنرهاي تجسمي فجر محدود است
• كاظم چليپا : جشنواره ها بهانه اي براي شناسايي خلاقيت ها هستند
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]