واضح آرشیو وب فارسی:موج: رئيس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش پژوهش، عاملي براي گسترش مرزهاي دانش است
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ خانم نيك صفت گفت: جايگاه پژوهش رويكردي اساسي براي بررسي مسائل و مشكلات آموزش و پرورش و عاملي براي گسترش مرزهاي دانش است.
به گزارش خبرنگار موج، هاجر نيك صفت رئيس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و دبير ستاد دهه پژوهش در مراسم معرفي و تجليل از پژوهشگران معلمان و دانش آموزان پژوهنده برگزيده با بيان اين مطلب افزود: وقتي مقام معظم رهبري فرمودند كه حد ما اين است كه در چشم انداز 20 ساله رتبه اول را كسب كنيم با تمام وجود در پاسخ به فرمايشات ايشان لبيك گفتم و بعنوان يك سرباز تلاش خواهيم كرد تا در حد خود فرمايشات رهبري را جامعه عمل بپوشانيم.
وي افزود: جايگاه پژوهش با توجه به رويكردي كه دارد براي برطرف كردن مشكلات اساسي آموزش و پرورش است و پژوهش بايد جايگاه اساسي و ويژه اي داشته باشد و مورد توجه قرار گيرد.
دبير ستاد دهه پژوهش تصريح كرد: آموزش و پرورش مظلوم است و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بايد پژوهش را در آموزش و پرورش جدي بگيرد و در برنامه پنجم جايگاه ويژه اي براي اين سازمان در امر پژوهش در نظر بگيرد.
وي عنوان كرد: اساس پيشرفت هر جامعي در تعليم و تربيت اوست و اگر در آموزش و پرورش تحول ايجاد شود ، اين تحول در همه ابعاد جامعه سرايت مي كند.
رئيس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با بيان اين كه تحول در آموزش و پرورش موجب تحول در صنعت مي شود ،افزود: ما نمي توانيم با سرمايه هاي محدود دانش آموزان را به سمت پژوهش هدايت كنيم و امروزه بر همگان روشن است كه دانش آموز خود بايد فعال باشد و علاوه بر آن براي گسترش مرزهاي دانش بايد از دانش آموز شروع كرد و او را به سمت دانش و پژوهش سوق داد.
نيك صفت اظهار داشت: بايد انگيزه لازم را براي معلمان ايجاد كنيم كه البته اين خود وظيفه مسئولان است اما ما هم وظايفي داريم و معلمان بايد با مطالعه و پژوهش سر كلاس حاضر شوند.
وي عنوان كرد: معلمان ما هم بايد بحث پژوهش و تحقيق را در مدارس جدي تلقي كنند و خودشان هم بايد به اين امر واقف باشند.
دبير ستاد دهه پژوهش تصريح كرد: امروزه شاخصي كه براي ميزان پيشرفت جامعه در نظر گرفته شده است بايد هدفمند و سامان يافته باشد.
وي افزود: آموزش و پرورش بستر توسعه جامعه و پژوهش بستر توسعه آموزش و پرورش است. بنابراين براي توسعه آموزش و پرورش بايد به بخش پژوهش توجه شود و يا بالعكس كه اين امر حمايت والاي پژوهشگران را مي طلبد.
نيك صفت اذعان داشت: هزينه كردن در بخش پژوهش كاري ضروري و نيازمند سرمايه گذاري كلان است بايد به اين امر برسيم چرا كه در كشورهاي پيشرفته پول هاي هنگفتي براي امر پژوهش هزينه مي شود تا پروژه اي را به موفقيت برسانند.
وي گفت: پژوهش يك فعاليت طولاني مدت است كه ممكن است نتيجه اش چشمگير نباشد اما اين چشمگير نبودن مهم و اثر گذار است. چرا كه ماهيت پژوهش در اين امر است.
رئيس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش تصريح كرد: مهمترين وظيفه شما پژوهشگران توسعه تحول و ارتقاء كيفيت در نظام تربيتي است.
وي عنوان كرد: پيشگيري از چالش ها، مسائل و بحران ها يكي ديگر از وظايف پژوهشگران و محققان در جامعه است.
وي افزود: تشخيص مسائل و بحران هاي تربيتي ، تعامل علمي و پژوهشي با ساير نهادهاي مرتبط و توسعه فرهنگ پژوهش از وظايف پژوهشگران و محققان به شمار مي رود.
دبير ستاد دهه پژوهش يادآور شد: راهبردهاي اساسي در بخش پژوهش شامل بهبود مديريت در پژوهش، بهبود اعتبارات و تجهيزات، بهبود نظام نظارت و ارزشيابي سازمان هاي پژوهش ، برگزاري جلسات نقد و گفت وگو ، انتقاد از مراجع تربيتي و بهبود قوانين اشاعه توسعه پژوهشي است.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]