واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: معاون دانشگاه علوم پزشكي كرمان : بودجه پژوهشي كشور در يك جا متمركز نيست
پژوهشگران بدليل افزايش نيافتن بودجه و گراني ابزار پژوهش دچار مشكل هستند
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت : بودجه پژوهشي كشور در يك جا متمركز نيست و پژوهشگران براي تامين هزينه هاي انجام پژوهش بايد به منابع متفاوتي كه هركدام مقررات خاص خود را دارند مراجعه كنند.
دكتر حميد نجفي پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران همزمان با هفته پژوهش افزود : طرح هاي تحقيقاتي در دانشگاه علوم پزشكي در سال 83 71 طرح بود كه در سال 86 به 201 طرح افزايش يافته اند كه اين امر نشان دهنده حدود 3 برابر شدن طرح هاست .
وي علت اين افزايش را تشويق پژوهشگران به پرداختن به امر پژوهش حمايت هاي اداري معاونت و انجام اقدامات ديگري دانست و افزود : 15 كميته تحقيقاتي تخصصي در سطح دانشگاه علوم پزشكي تاسيس شده كه در آن ها افراد متخصص در يك موضوع خاص طرح هاي پژوهشي را دريافت بررسي و بعد از تصويب به شوراي پژوهشي دانشگاه مي فرستند و اين تمركز زدايي يكي از علل افزايش طرح هاي پژوهشي است .
وي يكي ديگر از علل افزايش طرح هاي پژوهشي در دانشگاه را مساله ارتقا يا دريافت پايه ساليانه اعضاي هيات علمي دانست ويادآور شد : اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي كرمان بايد براي دريافت پايه ساليانه طرح پژوهشي داشته باشند.
دكتر نجفي پور اظهار كرد : يكي از حمايت هاي اداري سرعت بخشيدن به روند بررسي و تصويب طرح ها در شوراي پژوهشي دانشگاه است كه در اين زمينه زمان بررسي طرح ها در شوراي مذكور از 127 روز در سال 84 به 56 روز در سال 86 كاهش يافته است .
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي كرمان كل بودجه پژوهشي امسال دانشگاه شامل مركز تحقيقات علوم اعصاب را حدود يك ميليارد تومان بيان كرد و افزود : با توجه به اين كه طرح هاي پژوهشي در دانشگاه زياد شده اند ولي بودجه پژوهشي دانشگاه دو سال است كه افزايش نداشته كه مشكل كمبود اعتبارات پژوهشي پيش آمده است .
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد : دانشگاه علوم پزشكي كرمان در بين 45 دانشگاه و دانشكده علوم پزشكي كشور رتبه نهم را داراست و جز دانشگاه هاي مادر محسوب مي شود و از نظر پژوهش نيز رتبه دهم كشور را به خود اختصاص داده است .
نجفي پور تعداد پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي كرمان را 290 نفر اعلام كرد و افزود : از اين تعداد در سال جاري 12 نفر پژوهشگر برتر انتخاب شده اند كه يك نفر آن ها به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه و مابقي دانشكده اي و يا از مراكز تحقيقاتي هستند و يك نفر از آن ها نيز از بين دانشجويان پژوهشگر برگزيده شده است .
وي اظهار داشت : از سال 83 تا 86 تعداد مقالات از 175 عدد به 287 عدد افزايش پيدا كرده اند كه نشان دهنده رشد 65 درصدي در اين زمينه در مدت سه سال است .
دكتر نجفي پور خاطرنشان كرد : مقالات به دو زبان فارسي و انگليسي منتشر مي شود كه به ترتيب توزيع كشوري و بين المللي دارند و ميزان رشد مقالات بين المللي بيش از كشوري است كه نشان دهنده افزايش كيفيت علمي مقالات نيز است .
به گفته وي در اين رابطه سهم مقالات درجه يك در بين مقالات بين المللي از يك پنجم در سال 83 به يك سوم در سال 86 افزايش يافته است .
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي كرمان درخصوص مشكلات پژوهشگران گفت : با توجه به عدم رشد بودجه هاي پژوهشي متناسب با افزايش فعاليت ها و تورم موجود در قيمت مواد اوليه و ابزار پژوهش پژوهشگران دچار مشكل هستند.
وي گفت : كمبود نيروي پرسنلي كافي براي خدمات پشتيباني پژوهشگران تنوع زياد خدمات دانشگاه علوم پزشكي شامل بهداشت درمان آموزش و پژوهش و وسعت و پراكندگي زياد جمعيتي استان خدمات رساني را پرهزينه ومشكل كرده است كه در صورت عدم افزايش بودجه هاي دانشگاهي متناسب با ميزان فعاليت ها در سال آينده مشكلات بيشتري ايجاد خواهد شد.
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]