واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در سمينار بررسي مسائل خانواده و بهداشت باروري از ديدگاه اسلام وزير بهداشت: محور سلامت خانواده مهمتر از عنوان بهداشت باروري است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: بحث سلامت خانواده را مهمتر و جامع تر از عنوان بهداشت باروري مي دانم زيرا در سلامت خانواده علاوه بر بهداشت باروري به بهداشت رواني، توانمندسازي و روابط اعضاي خانواده توجه مي شود.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، كامران باقري لنكراني در سمينار بررسي دستورالعمل مسايل خانواده و بهداشت باروري از ديدگاه اسلام كه به ميزباني مجمع تقريب مذاهب اسلامي در حال برگزاري است، اظهار داشت: وضعيت خانواده در جهان تاسف بار است كه بايد از جهات گوناگون بررسي شود، يكي از محورهاي مهم در خانواده، سلامت مادر است كه در اين زمينه آمارها نگران كننده است.
وي ادامه داد: در اهداف هزاره سوم، بحث سلامت مادران مورد توجه خاصي قرار گرفته كه تا سال 2015 مرگ و مير آنها كاهش يابد ولي آمارها ظرف 20 سال گذشته نشان مي دهد اتفاق مهمي رخ نداده و در حال حاضر از هر 100 هزار بارداري، 400 مورد منجر به مرگ مي شود.
لنكراني خاطر نشان كرد: جاي تاسف است كه در ساليان اخير و بعد از اشغال افغانستان رقم مرگ و مير مادران نه تنها بهبود پيدا نكرده بلكه در ايالتهاي گوناگون آن به خصوص "بدخشان" به شش هزار و 500 نفر به ازاي هر 100 هزار نفر رسيده كه در هيچ كجاي دنيا اين آمار سابقه ندارد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: اگر باور داريم كه محور خانواده مادر است، كمبود امكانات باعث متزلزل شدن كيان خانواده مي شود و تاثير بدي را در مرگ و مير نوزادان و كودكان زير پنج سال دارد.
وي تصريح كرد: بازخواني اين پرونده به كاهش مرگ و مير مادران باردار كمك مي كند و ضروري است كه برخي عوامل مورد توجه قرار گيرند، مثلا زايمان مادر زير 18 سال و يا بعد از 35 سال خطر دارد، فاصله ميان بارداري نبايد كمتر از پنج سال باشد. زمان وضع حمل و زايمان بايد كاملا برنامه ريزي شده و تحت كنترل باشد تا بتوان از مرگ و مير مادر و نوزاد جلوگيري كرد.
لنكراني تاكيد كرد: ميزان دسترسي به خدمات درماني و فاصله محل سكونت تا محل ارايه خدمات و همچنين امكانات و ميزان درآمد بهداشتي هر كشور بسيار مهم است. آمار مرگ و مير مادران باردار در ايران كاهش يافته كه نشان مي دهد به رقم 6/73 درصد رسيده است با توجه به اينكه در اهداف هزاره سوم كاهش 75 درصدي پيش بيني شده متوجه مي شويم كه ايران به اين هدف رسيده است.
وي خاطر نشان كرد: يكي از نقاط قوت مساله بهداشت در ايران اين است كه ميزان تحصيلات و آگاهي مادران در امر باروري افزايش يافته و اقدامات زيادي براي توسعه اين موضوع رخ داده و به نظر من مساله بهداشت باروري مهمتر از ساخت و ساز درمانگاههاست كه افزايش سطح سواد مادران در اين زمينه حائز اهميت است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصريح كرد: ميزان بالا رفتن سطح سواد پرسنل آموزش ديده، زنان و مامايي از 85 درصد به 97 درصد افزايش يافته و كساني كه براي زايمان نمي توانند از مساعدت پرسنل آموزش ديده بهره مند شوند به كمتر از سه درصد رسيده است و به طور طبيعي در فاصله حدود 10 كيلومتري مكان زندگي هر خانواده، خدمات بهداشتي و درماني وجود دارد.
لنكراني اظهار داشت: در تمامي روستاها حدود پنج هزار ماما را قرار داده ايم و خوشحاليم كه در راس عوامل كمك رساني به اين امر رهبران ديني جامعه قرار دارند و اين موضوع را با گستردگي خاصي پيگيري مي كنيم. ما حاضريم كه تجربيات ايران را به تمامي كشورهاي مسلمان بخصوص اندونزي منتقل كنيم كه بتوانيم شاهد تحولات مثبت بر كاهش مرگ و مير مادران باشيم.
وي تصريح كرد: يكي از مشكلات مسايل باروري در ايران اين است كه وضعيت در استان هاي مختلف يكسان نيست و آن هم به خاطر دهكهاي درآمدي است كه تقريبا فاصله 20 درصدي را در ايران شاهد هستيم البته در برخي كشورها اين رقم به 300 درصد هم رسيده بنابراين براي كاهش اين امر بايد اقدام كنيم. اگر قرار است در خانواده و مرگ و مير مادران تحولي انجام شود اين موضوع بدون توجه به مسايل اجتماعي محقق نخواهد شد.
وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي خاطر نشان كرد: طي دو دهه گذشته در زمينه بهداشت خانواده تغييراتي به وجود نيامده كه اين موضوع نگران كننده است، بايد به محوريت خانواده بيشتر از بهداشت باروري اهميت داد نبايد بهداشت باروري به ابزاري براي شهوت مداران تبديل شود.
وي در ادامه افزود: در زمينه خانواده و بهداشت آن، ما هم منطق علمي داريم و هم منطق ديني كه تلاش مي كنيم و آن را تكليف خود مي دانيم كه بحث سلامت خانواده را به شدت پيگيري كنيم و اعتقاد داريم كه سلامت خانواده مهمتر از بهداشت باروري است.
لنكراني ادامه داد: عدم توجه به بهداشت خانواده باعث شده كه در كشورهاي جهان افراد مبتلا به بيماريهاي گوناگون افزايش يابد كه اين موضوع به ويژه در كشورهاي شمال موجب نگراني است.
وي اظهار داشت: در احاديث اسلامي به ويژه از پيامبر اكرم(ص) و در كتب اهل سنت نقل شده كه به مومنان اجازه داده نشده كه خود را در موضع خواري قرار دهند و گمان مي كنم كه اگر به عزت مومنين توجه شود بايد مقوله خانواده مدنظر قرار گيرد.
وي تاكيد كرد: اسلام به مسلماناني با كيفيت، هوشمند و سالم احتياج دارد و موضوع سلامت خانواده، مادر، كودك و نوزاد را اسلام اداي دين و تكليف مي دادند. فرزند سالم در يك خانواده مي تواند استعدادهاي خود را شكوفا كند و به رشد و تعالي برسد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پايان سخنان خود در اين سمينار گفت: بنابراين در زمينه سلامت خانواده و بهداشت باروري تكليف مهمي داريم كه تقاضا مي كنيم نگاه فرهنگي، ديني و مبنايي به خانواده با بحث هاي كارشناسي مستحكمتر ميان كشورهاي اسلامي به خصوص ايران و اندونزي گسترش يابد./01/198/120
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]