تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياران مهدى جوان‏اند و ميان‏سالى در ميان آنان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836359768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فضاپیمای روسی «سایوز » به فضا پرتاپ شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: فضاپیمای روسی «سایوز » به فضا پرتاپ شد
www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌
موشک سایوز TMA-21 به افتخار پنجاهمین سالگرد اولین پرواز تاریخی انسان به فضا توسط یوری گاگارین، فضانورد روسی، ازپایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان یعنی همان مکانی صورت گرفت که ۵۰ سال پیش گاگارین از آنجا به فضا سفر کرد. در این پرواز که ساعت ۴:۱۸ بامداد امروز به وقت محلی انجام شد، یک فضانورد آمریکایی و دو فضانورد روسی به ترتیب به نام‌های رون گاران، الکساندر ساموکوتیااف و آندره بوریسنکو را با خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل کرد. این فضانوردان ماموریت خود را به پرواز گاگارین هدیه کرده‌اند که طی آن اتحاد جماهیر شورووی سابق توانست به پیروزی بزرگی بر آمریکا در جنگ سرد دست یابد. الکساندر ساموکوتیااف که فرماندهی این ماموریت را بر عهده دارد و آندره بوریسنکو اولین پرواز خود را در این ماموریت به فضا انجام می‌دهند در حالیکه این دومین پرواز رون گاران، فضانورد آمریکایی بوده و وی در سال ۲۰۰۸ در پرواز شاتل دیسکاوری هم حضور داشته است. این فضاپیما با موفقیت به مدار زمین وارد شد و قرار است صبح چهارشنبه در ایستگاه فضایی فرود آید. ماموریت ۱۰۸ دقیقه‌ای گاگارین که با فرود با چتر وی در یک منطقه روستایی در مرکز روسیه به پایان رسید در اوج جنگ سرد صورت گرفت، اما اکنون این پرواز در حقیقت تلاشی مشترک از سوی دشمنان سابق و دوستان کنونی بشمار می‌رود.  
www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

گزارش خواندنی از پرتاب فضاپیمای سایوز ناو کیهانی «سایوز تی.ام.آ – ۲۱» به سرنشینی آندری باریسنکو و الکساندر ساماکوتایف از روسیه و رونالد گاران از آمریکا سکوی پرتاب شماره ۱ پایگاه پرتاب های فضایی بایکونور را در ساعت ۲۲۱۸ روز ۴ آوریل ( به وقت جهانی گرینویچ) به مقصد مدار زمین ترک کرد، اما تا رسیدن به مدار زمین، فضانوردان، کارکنان بایکونور و ناو کیهانی مراحلی را طی کردند که نگاهی به آنها خالی از لطف نیست. پنج ساعت و ۳۰ دقیقه قبل از پرتاب، کمیسیون ویژه، اجازه شروع عملیات را می دهد. قبل از خروج از هتل، فضانورد در محلی که دیگران مزاحمش نمی‌شوند، دقایقی تنها می ماند تا در سکوت و تنهایی تمرکز فکری پیدا کند. در زمان خروج از هتل، کیهان نوردان در اتاق خود را باید امضا کنند.  
www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌
گاگارین بعد از خروج از اتاق استراحتگاه خود در بایکونور در اتاق خود را امضا کرد اما متاسفانه نظافتچی آنجا به تصور این که کسی در را « کثیف» کرده، این امضای تاریخی را پاک کرد!! اما بعدا این رسم، رعایت می شود و درها را بعد از چند امضا به موزه هدیه می کنند و در جدیدی جای آن را می گیرد. در زمانی که کیهان نوردان هتل را برای رفتن به سالن آماده سازی قبل از پرتاب ترک می‌کنند، رسم است آهنگ زیبای «چمنزارهای سرسبز» برای آنها پخش می شود و آنان با این آهنگ بدرقه می شوند. در آخرین مرحله خروج از هتل، یک کشیش کلیسای ارتدوکس روسیه با خواندن دعا و پاشیدن آب مقدس، آنها را متبرک می کند. البته این رسم در دوران شوروی وجود نداشت و می توان گفت مبتکر آن الکساندر ویکتورنکو، فرمانده ناو کیهانی سایوز- ۲۰ بود که در اکتبر ۱۹۹۴، قبل از حرکت، تقاضا کرد کشیشی را برای انجام چنین مراسمی را در هتل حاضر کنند. بعد از او، این کار به عنوان یک سنت وارد بایکونور شد و حتی موشک هم قبل از حرکت به طرف سکوی پرتاب توسط یک کشیش باید تبرک شود.
www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌
در همین دقایق است که پرکردن مخزن های موشک بالابرنده با اکسیژن مایع شروع می شود. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، چهار ساعت و ۲۰ دقیقه قبل از پرتاب، کیهان نوردان و همراهانشان با دو اتوبوس به طرف ساختمان شماره ۲۵۴ راه می افتند تا در آنجا آخرین معاینات از آنها به عمل آید و لباس فضایی را بپوشند. در این ساختمان، آنها ضمن پوشیدن لباس مخصوص، کارشناسان آخرین آزمایش ها از لباس را به عمل می آورند که هیچ نقص و عیبی در آن نباشد؛ سپس به اتاق شیشه‌ای مصاحبه می‌روند که خبرنگاران می توانند از آنها عکس بگیرند و یا با استفاده از سامانه های صوتی، سوالی بپرسند و جوابی بگیرند. پس از خروج از ساختمان شماره ۲۵۴ و قبل از سوار شدن به اتوبوس، کیهان نوردان در میان ابراز احساسات حاضران خود را به نقطه «اعلام آمادگی» می رسانند. در اینجا سه مربع، جای ایستادن مهندس پرواز، فرمانده ناو و بالاخره کیهان نورد سوم را مشخص کرده است. سه فضانورد در حالت خبردار می ایستند و رئیس کمیسیون دولتی پرواز نیز روبروی آنها. سپس فرمانده در حال دادن احترام نظامی «آمادگی خود و افراد تحت فرمان» را برای انجام ماموریت اعلام می کند. سه ساعت و ۵ دقیقه قبل از پرتاب، فضانوردان سوار اتوبوس می شوند و به طرف سکوی پرتاب حرکت می کند. در بین راه، یکی از رسم های عجیب و غریب و مضحک فضانوردان روسی انجام می‌شود.
www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌
گفته می شود در زمانی که گاگارین به طرف سکوی پرتاب برده می شد، احساس کرد به توالت احتیاج دارد. با توجه به این که معلوم نبود برای مراحل قبل از پرتاب چقدر باید منتظر بماند، برای جلوگیری از پر شدن کیسه ای که برای ادرار در لباس فضاییش پیش بینی شده بود، تصمیم گرفت در بین راه خود را آسوده کند! به همین دلیل اتوبوس را در بین راه نگه داشتند و او پیاده شد و در کنار اتوبوس قضای حاجت کرد! این کار به عنوان یک رسم باقی ماند و در هر نوبت، اتوبوس در بین راه می ایستد و همه مردان فضانورد پیاده می شوند و این کار را انجام می دهند!!! خوشبختانه کیهان نوردان زن از این قانون معاف هستند. در کنار سکوی پرتاب، فضانوردان با ایستادن بر روی پله های سکو، برای آخرین بار به سوی خبرنگاران دست تکان می دهند و خداحافظی می کنند؛ سپس به همراه چند کارشناسی که باید آنها را در سوار شدن به سفینه، آخرین بررسی سامانه های ناو و بالاخره بستن در کمک کنند با آسانسور عازم محل ورودی به ناو می شوند. یک ساعت و ۴۵ دقیقه قبل از پرتاب، خدمه وارد ناو می شوند. در داخل ناو هر کدام از آنها در جای خود قرار گرفته و یا تسمه های ویژه بسته می شوند؛ در این مرحله، آزمایش سامانه های بخش فرودی و اتصال سامانه حیاتی لباس به ناو صورت می گیرد. یک ساعت و سی دقیقه قبل از پرتاب، در ناو بسته شده شده و مورد آزمایش قرار می گیرد. نیم ساعت بعد سامانه کنترل موشک و سیستم ژیروسکوپ راه اندازی می شود.   40 دقیقه قبل از پرتاب، بررسی نشتی در لباس، آزمایش بخش فرودی به پایان می رسد.   30 دقیقه قبل از پرتاب، موشک نجات اضطراری آماده کار می شود. ۲۵ دقیقه قبل از پرتاب، خدمات مرتبط با سکوی پرتاب ( کابل های ارتباطی و غیره) بکلی قطع می شود. ۱۵ دقیقه قبل از پرتاب، بررسی نشتی لباس فضایی تمام شده و سامانه نجات اضطراری در حالت خودکار قرار می گیرد. هفت دقیقه قبل از پرتاب، عملیات قبل از پرتاب پایان می‌یابد.  
www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌
شش دقیقه قبل از پرتاب، آمادگی سکوی پرتاب و موشک اعلام می‌شود. پنج دقیقه قبل از پرتاب، سامانه های بخش هدایت ناو کاملا فعال می شود. در این مرحله فضانوردان باید با بستن کلاهخود لباس فضایی، کاملا از سامانه های لباس برای تنفس استفاده کنند. سه دقیقه قبل از پرتاب، تزریق نیتروژن به محفظه احتراق انجام می‌شود. دو دقیقه قبل از پرتاب، سوخت مخزن تحت فشار قرار می گیرد.  
www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌
و بالاخره پرتاب… در زمان به اصطلاح صفر، موشک سایوز، سکوی پرتاب را به مقصد مدار تعیین شده در اطراف زمین ترک می کند. یک دقیقه و ۵۸ ثانیه بعد از پرتاب، چهار موشک تقویتی از بدنه اصلی جدا می شوند. پس از آن نوبت جدا شدن موشک نجات اضطراری است که در بالای سفینه نصب است. به گزارش ایسنا، این موشک وظیفه دارد چنانچه تا این مرحله مشکلی برای موشک بالا برنده پیش آمد، بخش سرنشیندار را از آن جدا کرده و در نقطه مطمئنی فرود آورد. چهار دقیقه و ۵۸ ثانیه بعد از پرتاب، طبقه دوم موشک از طبقه سوم جدا می شوند. پنج دقیقه بعد، ناو کیهانی در مدار قرار گرفته است و به این ترتیب ماموریت طبقه سوم موشک نیز به پایان می رسد. به دنبال قرار گرفتن ناو سایوز در مدار زمین آنتن و باتری های خورشیدی سفینه باز می شوند . پس از این، اداره امور به عهده مرکز هدایت پرواز روسیه گذاشته می شود. به طور معمول پس از قرار گرفتن ناو در مدار زمین حال کسانی که قبلا به فضا سفر نداشته‌اند چندان خوب نیست. تهوع و سردرد امری عادی به شمار می رود. برای مبارزه با این حالت که خوشبختانه یکی دو روز بیشتر ایجاد مزاحمت نمی کند، دارو های ویژه از جمله آمپول هایی در ناو وجود دارد که در صورت بروز این وضعیت استفاده می شود. ولادیمیر سالاویف، کیهان نورد نامدار روسیه که اینک مسئولیت مرکز هدایت پرواز را بر عهده دارد، پس از در مدار قرار گرفتن ناو سایوز، اعلام کرد همه مراحل طبق برنامه تنظیمی پیش رفته، دستگاه های ناو به خوبی کار می کند و حال فضانوردان خوب است. بر اساس گفته وی، ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ – ۲۱ در روز چهارشنبه به طور خودکار به ایستگاه فضایی بین المللی متصل خواهد شد.


۱۷ فروردین ۱۳۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ویج]
[مشاهده در: www.iranvij.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن