تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838002053




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همايش نگارگري مكتب شيراز پايان يافت


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش نگارگري مكتب شيراز پايان يافت
فرهنگي. مكتب شيراز. نگارگري
شيراز - همايش نگارگري كه در قالب گردهمايي بين‌المللي مكتب شيراز در تالارهاي متعدد اين شهر برگزار شده بود، روز يكشنبه با حضور صاحب نظران اين رشته، پايان يافت.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، دراين همايش مقاله‌اي كه با عنوان بررسي پوشش زنان در مكتب نگارگري شيراز (در عهد ايلخانيان و تيموريان) توسط نسرين قره داغي ونجاني در اين همايش بيان شد،آمده است: نسخه‌هاي مصور گشته در ادوار تاريخي، خود تاريخ مصوري هستند، كه در متن خويش بخشي از فرهنگ، اعتقادات و علائق و باورهاي آن دوران را ثبت و ضبط نموده اند. به دليل مصور بودن و رنگي بودنشان به خوبي امكان بررسي و دقت كافي و لازم بر روي دوخت و طراحي جامگان ميسر مي‌شود.

در اين نوشتار سعي بر آن شده است انواع پوشش‌هاي زنان را در مكتب نگارگري شيراز دوره‌هاي ايلخانان و تيموريان بررسي نمود.

در مقاله‌اي كه توسط عليرضا شيخي و محمد تقي آشوري با عنوان تقابل خير و شر در سه نگاره از خاوران نامه ارائه شد،چنين آمده است: تقابل دو نيروي خير و شر مفهوم اساسي بسياري از نگاره‌هاي ايراني است. خاوران نامه يكي از كتاب‌هاي حماسي- مذهبي، در قرن ‪ ۹‬ه. ق است كه به زندگي حضرت علي (ع) پرداخته و در آن از جنگ‌ها وحماسه آفريني‌هاي آن حضرت سخن رانده است.

تصاوير اين كتاب كه نتيجه ي كار نقاشان شيراز است،اين وقايع را به تصوير كشيده و به آن‌ها ارزش هنري داده است.

در ادامه اين مقاله آمده است: پيروزي نيروي خير در قالب انساني كامل، بر نيروي شر، كه در قالب موجودي اسطوره‌اي از منظر ايراني پديدار گشته است، به كمك عناصر نشانه‌اي و همراهي عناصر تجسمي، اثبات شده، به ظهور اين امر اشاره دارند. در اين مقاله به اين موضوع پرداخته خواهد شد.

در مقاله ي امين سليماني هم با عنوان بررسي عدم قرينگي در نقوش تذهيب مكتب شيراز و تاثيرآن بر نقوش تذهيب و كاشي دوره ي صفوي آمده است: از جمله ويژگي‌هاي بارز در هنر ايراني- اسلامي، مي‌توان به -قرينه نگاري> در آن اشاره كرد. اين ويژگي در هنر ايران قبل از اسلام نيز به مراتب مشاهده مي شود. ولي جايگاهي را كه در دوره ي اسلامي به آن داده شده، نداشته است.

در ادامه ي اين مقاله چنين بيان شده است:تذهيب يكي از شاخه‌هاي مهم هنري در دوره ي مكتب شيراز است كه اوج‌گيري خود را در اين دوره آغاز كرد و در دوره‌هاي بعدي مانند: هرات و اصفهان به ثمر نشست. با نگاهي ساده به نقوش تذهيب نسخ مصوري كه در مكتب شيراز كار شده است، به نظر مي‌رسد كه نقوش كاملا قرينه نگاشته شده‌اند . ولي اگر با دقت بيش تري بنگريم متوجه تفاوت هايي در فرم و شكل نقوشي كه قرينه يكديگرند خواهيم شد. اين تفاوت‌ها جداي از اشتباه و يا خط خوردگي، دست نقاش تذهيب كار است.

در مقاله‌اي با عنوان بررسي تطبيقي خوان هفتم شاهنامه در ادبيات و نگارگري مكاتب شيراز و تبريز كه توسط الهام حاج اسماعيلي ارائه شد، هم آمده است: نقاشي ايراني در قرون متمادي پيوستگي‌اش را با ادبيات فارسي حفظ كرده است. درحقيقت بين اين دو هنر نوعي همخواني ذاتي و دروني وجود دارد كه اين ويژگي مدلول جهان بيني مشابه هنرمندان و سخنوران مسلمان ايران زمين بوده است. شاهنامه، اثر جاودان حكيم ابوالقاسم فردوسي در پايان سده ي چهارم هجري نگاشته شد. داستان‌هاي موجود در اين اثر بلندآوازه ي حماسي ايران شايد به دليل ويژگي قوي تصويري ابيات، همواره از طرف حاميان هنر و هنرمندان به عنوان متني مقبول و مناسب براي نگارگري شناخته شده است؟ به طوري كه فقط در شيراز تا به امروز هفت شاهنامه ي مصور شناسايي شده اند.

در ادامه اين مقاله چنين آمده است: هدف از اين نوشتار بررسي تطبيقي چند نگاره از مكاتب شيراز و تبريز در قرون ‪ ۹‬و ‪ ۱۰‬ه .ق و سنجش ميزان هماهنگي هر يك از آن‌ها با متون ادبي است. براي اين منظور همان طور كه اشاره شد چهار نگاره از صحنه "نبرد رستم و ديو سفيد" كه از قرون ‪ ۹‬و ‪۱۰‬ه ق در اين مكاتب مصور شده‌اند انتخاب شده، با متن شاهنامه تطبيق داده مي‌شوند.

همچنين در مقاله‌اي كه با عنوان بازخواني معماري در نگارگري مكتب شيراز- سده‌هاي هفتم، هشتم و نهم هجري قمري> توسط مريم دوروديان ارائه شد، آمده است: در بررسي آثار باقي مانده از گذشته ي تمدن ايراني، نكته ي مهمي كه آشكار است، تلاش براي دريافت، حفظ و انتقال هويتي است كه امروزه هويت ايراني مي‌ناميم. هويتي سيال كه در هر زمان و مكان به زبان و بيان آن دوره نمايان مي‌شود. در دوران تاخت و تاز مغولان كه موجب مهجور ماندن انديشمندان و هنرمندان بسياري شد و جامعه ي آن روز را دچار كاستي كرد، شيراز كه از معدود شهرهاي امن سده‌هاي هفتم تا نهم هجري بود، مكان مناسبي براي گردهم آمدن جامعه ي علمي، فرهنگي و هنري آن روز گشت كه در تلفيق با پيشينه ي فرهنگي و هنري خود مكتبي را بر پا نمود كه امروزه مكتب شيراز مي ناميم.

در ادامه ي اين مقاله چنين بيان شده است: در اين مقاله براي بررسي اصول و معيارهاي معماري اين دوران به مطالعه ي نگارگري مكتب شيراز پرداخته شده است. چرا كه بر طبق تئوري رويكرد بازتاب در جامعه شناسي هنر و با توجه به تكنيك نگارگري اين مكتب، مي‌توان اين منابع تصويري را حاوي اطلاعات مفيدي از معماري و اصول فكري اين دوران دانست.

همايش بين‌المللي مكتب شيرازدر برگيرنده هشت همايش زيرگروه در موضوع‌هاي نگارگري، خوشنويسي، هنرهاي صناعي، موسيقي، معماري و شهرسازي، حكمت و عرفان هنري ، ادبيات و زبانشناسي و نسخه شناسي است مي‌كوشد تا درهاي درهاي جديد از حوزه انديشه در اين موضوع‌ها با بهره‌گيري از حضور انديشمندان بگشايد.

اين همايش كه طي روزهاي ‪ ۱۶‬و ‪ ۱۷‬آذرماه در شيراز برگزار شد فصل جديد در چشم انداز توسعه فرهنگ فارس و فرصتي براي تبيين توانمندي‌ها و قابليت‌هاي تاريخ و تمدن اين سرزمين است
 يکشنبه 17 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن