واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دكتر جاسبي در جشنواره برترين هاي دانشگاه آزاد اسلامي: دانشگاه آزاد اسلامي قلعه انحصار بهره گيري از دانش در كشور را فرو ريخت
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:رئيس دانشگاه آزاد اسلامي گفت: اين بناي عظيم و كاخ دانش مدرسه اي نيست كه تنها به گردش داده ها دلخوش كند بلكه نظامي گسترده شد تا قلعه انحصار آفرينش و بهره گيري از دانش در كشور فرو ريزد و شهرها يكي بعد از ديگري رونق پيدا كنند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي : نام اعضاي هيات موسس و هيات امنا اين دانشگاه و مديران سخت كوش آن براي هميشه در تاريخ پرافتخار اين دانشگاه ثبت خواهد شد
به گزارش گروه دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز" دكتر جاسبي در اين مراسم با اشاره به تاريخچه تاسيس اين دانشگاه و يادآوري خاطرات گذشته گفت: روزگاري نه چندان دور در اين كهن سرزمين آريايي، حكمت آموزي و معرفت اندوزي تجربه اي گران بود كه بي رنج هجرت و تحمل، غربت ممكن نبود و قباي دانش روياي تعبير نشدني بسياري از سرمايه هاي انساني اين مرز و بوم بود در هنگامه انقلابي گري كه به تدبير پير فرزانه اي، كشتي اين سرزمين راه ساحل صلاح مي پيمود، به جهل افراطيون گاه شعور مغلوب شور مي شد تا نهال نوپاي دانش اندوزي در كشور تحديد شده و سخن از پايان راهي بود كه سال ها پيش به همت اميركبير ايران آغاز شده و افتتاح دارالفنون سرآغاز آن به حساب مي آمد، ليكن هوشياري و بلند نظري آن امام عزيز و همت خردمنداني كه راز ماندگاري نهضت را در زدودن جهل و توسعه معرفت مي دانستند سرمنشا مبارك و ميموني شد كه حاصل آن امروز سخن گفتن از آرزوهاي تحقق يافته اي است كه دسترسي به دانش و فن آوري محصول آن نگاه درست و تصميم سرنوشت ساز است.
وي خاطرنشان كرد: در كشاكش ميان نبرد بودن و نبودن گذشتگان، سي مرغ وجودي جان گرفت و نهال حضوري در دل خاك پربار اين سرزمين جاي داده شد كه تقدير خداوند حكيم در كوتاه زماني آن را مركز خدمت و معرفت جويي قرار داد.
گرچه به قصور، بسياري اين بناي عظيم را با نام هايي پيوند مي زنند و آن را محصول قمار فردي اينجانب مي دانند ليكن ظهور و بقاي اين بناي علم و معرفت نه بر مدار يك هدهد كه بر وحدت وجود نام هاي بي شماري استوار گرديده كه فراتر از جان خويش، از عشق شمع وجود خويش سي مرغ را به خورشيد رهنمون مي ساختند و فراتر از همه نقش قدسي آن عزيز سفر كرده و جانشين خلف او ميمنت و مباركي را براي اين رويا به ارمغان آورد تا در يك بستر تاريخي كوتاه، خرمي و شكوه را از سرحد رود ارس تا حاشيه خليج هميشه فارس به نمايش بگذارد و تجربه اي عظيم از مشاركت، حضور و آفريدن و ساختن به دست آيد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تصريح كرد: نام اعضاي هيات موسس و هيات امنا اين دانشگاه و مديران سخت كوش آن براي هميشه در تاريخ پرافتخار اين دانشگاه ثبت خواهد شد.
نام هايي كه در صفحات تاريخ به جاوداني خواهد ماند و بي ترديد آيندگان اين نام ها را بر لوح زرين فهرست خدمتگزاران صديق اين كشور حك خواهند كرد و صداي زمزمه خدمت شان در گوش نجوا مي كند و همواره از ستاره هايي كه اينك به خاموشي گراييده اند ليك نور وجود خويش را در مدرسه معرفت اندوزي براي وارثان اين سرزمين به يادگار گذاشته اند به نيكي ياد خواهد شد.
وي ادامه داد: بي ترديد ياد امثال شكرريز كه آن هنگام كه جان به حكمت خداوند تسليم مي كرد و دعوت پروردگار را لبيك مي گفت در تكاپوي تلاش براي معماري اين بناي دانش مدار بود، در خاطره ها جاودان خواهد ماند و اين چنين است نام هايي چون رفيعي، آرمين، رفيعيان و... و چنين بود كه سال ها عشق معرفت اندوزي مردمان اين سرزمين و ميل به پيكار با جهل سرمايه اي عظيم فراهم آورد تا قطره هاي حضور و مشاركت مردمان، بستر گسترش و توسعه دانشگاه باشد و درياي وجود دانشگاه حد فاصل بين دو درياي شمال و جنوب اين سرزمين را به هم پيوند دهد.
رئيس شوراي اجرايي اتحاديه دانشگاه هاي جهان اسلام گفت: صدق اين گفتار را مي توان در مرور داده هاي زير به تماشا نشست، مجموعه اي كه روزگاري طعنه رقيب را در پي داشت و از دل مدرسه و مسجد بي تكلف كار خويش را آغاز كرد امروز افتخار دارد تا بسياري از صفات عالي را با خود حمل نموده و تعابيري چون بزرگ ترين دانشگاه خاورميانه، بزرگ ترين شبكه آموزش عالي و الگوي توسعه جهاني و بزرگ ترين دانشگاه حضوري جهان بخشي از فهرست بلند توصيفات اين مجموعه بي بديل باشد.
وي ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي در حال حاضر داراي يك ميليون و 400 هزار دانشجوي در حال تحصيل، 27 هزار هيات علمي، شش هزار مقاله علمي، 850 هزار كتاب تاليفي، 170 هزار كتاب ترجمه شده، 150 هزار مجله علمي، شش هزار طرح تحقيقي، 10 هزار كتاب موجود در كتابخانه، 37 هزار مجله، 60 مركز تحقيقاتي، 10 مركز رشد فن آوري، يك پارك فن آوري، 496 اختراع و نوآوري و دو پتنت است كه اين آمار در افق 1404 به دو و نيم ميليون دانشجوي در حال تحصيل، 109 هزار هيات علمي، 197 هزار مقاله علمي، 25 هزار كتاب تاليفي، 20 هزار كتاب ترجمه شده، 540 مجله علمي، 80 هزار طرح تحقيقي، 25 هزار كتاب موجود در كتابخانه، 150 هزار مركز تحقيقاتي، 100 مركز رشد فن آوري، هفت پارك فن آوري، پنج هزار و 334 اختراع و نوآوري و 51 پتنت خواهد رسيد.
جاسبي افزود: اين مجموعه امروز فراتر از يك نظام آموزشي، معماري ساختار و محتواي خود را با تاسيس مراكز و دفاتر تنوع بخشيده تا فلسفه وجودي خويش را به حداكثر ظرفيت محقق سازد.
سازمان مدارس سما مركز فن آوري هاي نو، باشگاه پژوهشگران جوان، دفتر مطالعات انقلاب اسلامي، دفتر مبارزه با تروريسم و پژوهشكده تاريخ، بخشي از اين فهرست را رقم مي زنند.
وي اضافه كرد: روزهايي نه چندان دور ضربات تحقير و تيرهاي ملامت را به جان خريديم و درگذر زمان صيقل خورديم تا به روزگاراني رسيم كه ديگران را در علم آموزي، دانش پروري و خلق معرفت به چالش كشيم و هل من مبارز طلبيم و كوتاه زماني ديگر كه دور نخواهد بود رقيبان تنها به حسرت ديدار غبار برخاسته از تاخت مان در مسير فتح قله هاي علوم و فن آوري دل خوش خواهند كرد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي گفت: اين بناي عظيم و كاخ دانش مدرسه اي نيست كه تنها به گردش داده ها دلخوش كند بلكه نظامي گسترده شد كه توسعه، امنيت و اقتصاد پويا را براي اقصي نقاط اين سرزمين مقدس به ارمغان آورد و نسيم انقلاب را به شهرهاي كوچك و بزرگ رساند تا قلعه انحصار آفرينش و بهره گيري از دانش در كشور فرو ريزد و شهرها يكي بعد از ديگري رونق پيدا كنند.
وي ادامه داد: ليكن اين آغاز راه است و اين كشتي گريخته از طوفان بي مهري غرض ورزان و سنگ بي غرض جاهلان جغرافياي نويني براي درنورديدن در ذهن تصوير مي كند و باور دارد در كوتاه زماني سر سلسله جنبان نهضت توليد علم مي گردد.
بسترسازي زندگي دانشگاهي، رشد و تعالي انسان و تلاش براي تجلي صفات خداوند در زمين ماموريتي است كه در ذيل آن تصوير فرداي دانشگاه آزاد اسلامي را در چشم انداز خويش رقم مي زند.
عضو منتخب امام (ره) در شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت: اما افسوس كه گاه انصاف را به قربانگاه مي برند و در پستو حقيقت را ذبح مي كنند تا بر اين آهوي آزاد بند نهند و به بيگاري مقصود خويش را به سرمنزل رسانند؛ غافل آن كه آزادخواهي در ذات علم است و اين نيرنگ به كار نيايد و امروز آهسته آهسته اندوه سترون بودن در پهناي جغرافياي اين مرز و بوم به فراموشي سپرده مي شود.
وي گفت: عزيزاني كه به تقصير و يا قصور و به غفلت يا حسد سنگ كينه و بلاهت بر آستان اين كاخ دانش و معرفت مي كوبند و انصاف را در قربانگاه هوس خود هزينه مي كنند بايد نيك بدانند كه : همه آنچه فراهم آمده است متعلق به اين كهن بوم و بر است و خادمان اين درگاه عشق را ديناري به يادگار نيست و ميراثي جز دعاي خير مردم نخواهند داشت، كه اگر فريادي هست و دعوايي، بر سر استيفاي حقوق مردماني است كه خسته از تاراج اند و دل به اميد زنده داشته اند.
پس اين چنين است كه ايستادن و زخم ها را به سينه تحمل كردن ممكن مي نمايد و اين امانت را به حكيم بي شريك مي سپاريم.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي گفت: برادران؛ نه جاسبي آن اندازه بزرگ است كه محيط بر دانشگاه باشد و خمير مايه نقد نامشفقانه شما و نه اين بناي عظيم قائم به حضور فردي است كه تجربه خداوندگاري داشته و نگاشت يك به يكي ميان اين دو باشد لذا در هنگام خروشيدن و شيشه انصاف شكستن، صداي شكستن دل هاي پدران و مادراني را نظاره كنيد كه از آينده فرزند خود بيمناك مي شوند و مي هراسند كه در پس اين كينه ورزي ها آنچه به قربانگاه مي رود فرداي عزيزان شان باشد.
وي تصريح كرد: از اين خيال خام نيز عبور كنيد كه تا زنده ام دست يازيدن به اين سرمايه اجتماعي به قصد بهره گيري سياسي محال است چه اگر قصد تجارت داشتم حدود سي سال عمر خويش را مصروف نمي كردم تا در عبور دولت هاي مختلف بس رنج ها به جان خريدار شوم و به يقين بدانيد كه پس از من نيز چنين خواهد بود.به گزارش ايسكانيوز، جاسبي ادامه داد: عزيزان من، نه پيش از من مانده اند كه دل به زندگي جاويد بندم و نه روياي نيمه كاره اي دارم كه در تحقق آن باورهايم را معامله كنم.
آنچه تا اين جاي زندگي حاصل كرده ام فراتر از انتظار است و خداوند نعمت بر من تمام كرده پس تلاشي اگر هست به عشق و اميد است تا روزي كه از اين صحنه مي رويم نقش هايمان به نيكي باقي باشد و بيهوده بر اين بناي عشق به شوق شكستن شاخه اي نپيچيد كه اين بناي معرفت در زمستان سخت و در هنگامه اي كه نهال بود به لطف پروردگار جان به سلامت برد و اينك قامت آن فراتر از آن است كه به چنگ هوس درآيد.
پس عشق آموزي از دفتر عقل را كنار نهيد تا به رسوايي و ننگ در خاطره تاريخ نمانيد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي گفت: كساني قصد داشتند كه اين سرمايه عظيم اجتماعي را مصادره كنند و از اين روست كه مرز ميان دوست و دشمن در اين مدرسه عشق را خط بندي هاي سياسي جامعه مرزبندي نمي كند و محك دوست و دشمن را اتحادهاي قدرت تشكيل نمي دهد.
در طول سال ها كوشيده ايم ننگ بهره گيري سياسي قدرت مدار را از دامن دانشگاه بزداييم و بر سر سفره هيچ حزبي و گروهي معامله اي نشده و نخواهد شد.
تنها گاه در برابر اين هجمه هاي نامشفقانه از اين روزگار به تعجب ياد مي كنم و بي ترديد آن ها گوئيا باور نمي دارند روز داوري كه اين همه قلب و دغل در كار داور مي كنند.
وي ادامه داد: جا دارد از معماران اين بناي عشق ياد كنيم، روزگاري اين مدرسه عشق به همت معلماني عاشق بنا نهاده شد كه تير ملامت دوستان و همكارانشان شيشه دلشان را غبار آلود نكرد و آبروي خويش قمار كردند تا امروز شاگردانشان سر سلسله جنبان توليد علم و معرفت در اين سرزمين اهورايي باشند.
جاسبي خاطرنشان كرد: اينان باور داشتند كه يك گل بهار را به ارمغان مي آورد و در لب زمزمه مي كردند كه روشن شود هزار چراغ از فيتيله اي پس زندان ذهن خويش شكستند و نقشي جاودان بر اين صفحه كبود به نيكي حك كردند و در انتها سخني به رسم سپاس به نمايندگي از اين خانواده محضر آيت الله هاشمي رفسنجاني، بي ترديد بيش از همه اينجانب مشرف به تلاش ها و كوشش هاي حضرت عالي هستم كه به حكمت و تدبير در فراز و نشيب، باغباني اين نهال را به لطف خويش قبول فرموده و در عبور از بحران تاسيس تا رشد و بالندگي از آن حمايت نموديد و اينك آنچه پيش روي شماست محصول اين تلاش است.
هزاران هزار انسان دانش آموخته اي كه روياي علم آموزي برايشان دست يافتني است و فردايي كه به دست اينان تصوير خواهد شد.
به گزارش " ايسكانيوز" نخستين جشنواره برترين هاي دانشگاه آزاد اسلامي با حضور آيت الله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيس هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي، حجت الاسلام مهدي كروبي رئيس مجلس ششم، دكتر جاسبي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي، دكتر كامران دانشجو قائم مقام وزارت كشور و جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، معاونان، مديران، مشاوران و روساي واحدهاي دانشگاهي در سالن همايش هاي صدا و سيما برگزار شد.
اخبار مرتبط
• اولين جشنواره برترين هاي دانشگاه آزاد اسلامي
• هاشمي رفسنجاني: اگر دانشگاه آزاد اسلامي نبود، دانشگاههاي دولتي به عرصه رقابتي وارد نمي شدند
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]