واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رويكرد جديد پتروشيمي دانش محوري است
اقتصاد. شركت ملي صنايع پتروشيمي. دانش محور
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي گفت: براساس ديدگاه جديدي كه در توسعه صنعت پتروشيمي مدنظر قرار گرفته است، راهبري ۲۰ساله پتروشيمي و اهداف موج چهارم توسعه اين صنعت بازنگري و رويكرد مديريت و توسعه دانش محور در شركت ملي صنايع پتروشيمي مستقر ميشود.
عادل نژادسليم روز شنبه در اولين نشست مطبوعاتي خود با اشاره به اينكه صنعت پتروشيمي كشور بايد به سرعت توسعه يابد در غيراين صورت فرصت را از دست خواهيم داد، تصريح كرد: بنيانهاي دانش محور در شركت ملي صنايع پتروشيمي به درستي شكل نگرفته است.
وي با بيان اينكه برنامه و رويكرد توسعه صنعت پتروشيمي دانش محور است، تحقيق و
توسعه و مديريت علمي جايگاه بالايي در اين برنامه دارد، تاكيد كرد: تمام رفتارهاي ما بايد براساس مدل علمي و نبايد از خودمان در بياوريم كه معنا نداشته باشد.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي تصريح كرد: بايد از مديريت سنتي فرار كرد و مسلح به ابزار روز علمي بود زيرا در اين غير اين صورت جايگاهي در دنياي رقابتي كنوني نخواهيم داشت.
نژادسليم با اشاره به اينكه براي توانمندي نيروي انساني ارزش زيادي قائل هستيم و اگر اين كار صورت نگيرد با مشكل مواجه خواهيم شد، در خصوص انجام تغييرات گسترده مديريتي در اين شركت، گفت: بخشي از اين تغييرات به علت بازنشسته شدن افراد و برخي به دليل آن است كه براي حركت به سوي تحقق اهداف بايد جابه جاييهايي صورت گيرد. گرچه بيشتر عقيده دارم كه نگرش ها بايد عوض شد تا از نظر فيزيكي تغييرات لازم انجام شود.
** بحران اقتصادي غرب
وي در خصوص تاثير بحران اقتصادي غرب بر صادرات محصولات پتروشيمي گفت:
تحت تاثير اين بحران قرار نگرفتهايم اما با وجودي كه كاهش قيمت نفت سبب پايين آمدن ارزش صادرات محصولات پتروشيمي شده، در مقابل قيمت خريد مواد اوليه و خوراك واحدهاي پتروشيمي نيز كاهش يافته است.
براي فروش داخل و صادرات محصولات پتروشيمي با مشكلي مواجه نيستيم و برنامه پيش رفته است.
نژادسليم درباره تاثير بحران اقتصادي بر سرمايهگذاري در صنعت پتروشيمي، گفت: سرمايهگذاري از منابع خارجي كمتر شده است اما در نظر داريم براساس توافقهاي صورت گرفته با وزارت نفت پرداخت هزينه خوراك دريافتي كه حدود ۴ميليارد دلار در سال ميشود را براي چند ماه به تعويق اندازيم. درخواست برداشت از حساب ذخيره ارزي و واگذاري سهام واحدهاي پتروشيمي به بخش خصوصي از ديگر منابع تامين مالي پيش بيني شده هستند تا اجراي طرحها با مشكل مواجه نشود.
معاون وزير نفت تاكيد كرد: از آنجا كه ارتباط نزديكي با آمريكا نداشتيم، تاثير اين بحران كمرنگ بود و با حركتهايي ميتوان آن را جبران كرد. همچنين چون ارزهاي مورد نياز تامين ميشود بحران را احساس نكرديم.
نژادسليم، شرايط كنوني را به دليل پايين بودن قيمت تجهيزات ساخت واحدهاي پتروشيمي و مواد اوليه بهترين فرصت براي توسعه صنعت پتروشيمي دانست.
** سرمايهگذاري در پتروشيمي
معاون وزير نفت با اشاره به اينكه ميزان سرمايهگذاري در صنعت پتروشيمي براي تحقق اهداف سند چشم انداز ۵۵ميليارد دلار پيش بيني شده است ، افزود: بايد حداقل ۱۰۰ميليارد دلار ديگر اضافه شود و حتي بايد تمام درآمد ارزي براي توسعه صنعت پتروشيمي تخصيص يابد تا بتوانيم با رقبايمان در منطقهاي مانند عربستان كه ۱۲۹ميليارد دلار در اين صنعت سرمايهگذاري كرده است و در ۴تا ۵سال آينده به بهره برداري ميرسند، رقابت كنيم.
وي با اشاره به اينكه طرحهاي در دست اجرا تامين مالي شده است و براي تامين مالي طرحهاي آتي از بانكهاي خارجي مانند بانكهاي آسيايي استفاده خواهيم كرد.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي اختصاص يك تا دو درصد از درآمد فروش نفت براي اجراي طرحهاي پتروشيمي را راهكار ديگري براي جذب منابع مالي اجراي طرحهاي جديد توسعهاي پتروشيمي عنوان كرد.
** توليد محصولات پتروشيمي
نژادسليم برنامه پيش بيني شده براي توليد نهايي محصولات پتروشيمي در سال جاري را ۲۵ميليون تن اعلام كرد و افزود: تا پايان آبان ماه ۱۷ميليون و ۵۰۰هزار تن توليد و از اين ميزان شش ميليون و ۷۰۰هزار تن به ارزش ۵ ميليارد و ۳۰۰ميليون دلار به خارج از كشور صادر شده است.
وي مجموع توليد محصولات پتروشيمي با احتساب محصولات مياني را براي سال جاري ۳۵ميليون تن عنوان كرد.
وي ميزان فروش داخلي محصولات پتروشيمي را ۳ميليون و ۸۰۰هزار تن به ارزش ۲۴هزار و ۱۸۸ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: مجموع فروش داخلي و خارجي محصولات پتروشيمي تا پايان آبان ماه امسال ۱۰ميليون و ۷۰۰هزار تن به ارزش ۸ميليارد دلار بوده كه ۸۴درصد برنامه محقق شده است.
وي رقم پيش بيني شده براي مجموع فروش داخلي و خارجي براي سال جاري را ۱۲ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: به دليل كاهش بهاي نفت و افت قيمت محصولات پتروشيمي ممكن است اين رقم به طور كامل محقق نشود.
** افتتاح طرحها در سال جاري
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي از احتمال بهره برداري از هفت تا هشت طرح به جاي ۱۲طرح پتروشيمي تا پايان سال جاري خبر داد و تصريح كرد:
مابقي طرحها مانند پتروشيمي اروند و كارون در بهار سال آينده افتتاح خواهند شد.
به گفته نژادسليم، اين هفت تا هشت طرح در مرحله راه اندازي آزمايشي هستند.
** واگذاري واحدهاي پتروشيمي
وي در خصوص واگذاري واحدهاي پتروشيمي گفت: نتيجه مطالعه انجام شده در دانشگاه صنعتي شريف اين بود كه ۱۴شركت پتروشيمي به صورت هلدينگ شركت ملي صنايع پتروشيمي و يكجا براي حفظ برند شركت ملي صنايع پتروشيمي و رقابت در بازار خارجي، واگذار شود.
به گفته معاون وزير نفت، ۱۸شركت ديگر به صورت انفرادي واگذار ميشود كه از امسال
شروع شده است و با توجه به شرايط بازار صورت ميگيرد.
** خط اتيلن غرب
نژادسليم در خصوص وضعيت خط اتيلن غرب، گفت: شركت پتروشيمي باختر يك شركت
هلدينگ و يازده شركت در زيرمجموعه آن است. ۳۰درصد سهام اين شركت متعلق به شركت ملي صنايع پتروشيمي است و طرحهاي آن حدود ۶۰درصد پيشرفت دارد.
وي تاخير در اجراي واحدهاي پتروشيمي مرتبط با اين خط را تاخير در جذب اعتبار از بانكهاي داخلي عنوان كرد.
** بازپرداخت وام ها
معاون وزير نفت در خصوص بازپرداخت بدهي شركت ملي صنايع پتروشيمي به بانكهاي خارجي گفت: هيچ مشكلي در اين خصوص نداريم و به موقع انجام شده است.
وي مجموع بدهي به بانكهاي داخلي را حدود ۴هزار ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: ميزان بدهي به بانكهاي خارجي حدود ۱۰ميليارد دلار است كه در سال ۱۳۹۳آخرين اقساط آن پرداخت ميشود. در سال جاري ۲ميليارد دلار از اين بدهيها پرداخت خواهد شد.
** قيمت خوراك
نژادسليم محاسبه قيمت خوراكي كه به واحدهاي پتروشيمي داده ميشود را قيمت فوب خليج فارس منهاي پنج درصد اعلام كرد و افزود: در اين خصوص بحثهايي با وزارت نفت شده است كه تسهيلاتي در خصوص قيمت خوراك جذب شود تا سرمايهگذاران راحت تر جذب شوند.
وي در خصوص دريافت خوراك گاز در زمستان امسال، گفت: با اقدامهايي كه در وزارت نفت انجام شده است انتظار ميرود كه كمبود گاز وجود نداشته باشد . قدر مسلم اگر مردم درست و بهينه مصرف كنند كمبودي وجود ندارد اما در غيراين صورت ميزان عرضه گاز به بخشهاي صنعتي كاهش خواهد يافت.
** دپوي محصولات پتروشيمي
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي در خصوص دپوي محصولات پتروشيمي حتي در راهروهاي مجتمعهاي پتروشيمي، گفت: اين اتفاق در ابتداي سال جاري با آزاد شدن قيمت محصولات پتروشيمي افتاد اما بتدريج وضعيت غيرعادي برطرف و عادي شد.
وي تصريح كرد: اكنون قيمت همه محصولات پتروشيمي به جز كود شييمايي اوره براي بخش كشاورزي آزاد است. عرضه كود شيميايي به بخش خصوصي با قيمت آن با بخش دولتي كمي فرق ميكند.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]