محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840636934
كرباسچي و يك خبر مهم
واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: كرباسچي و يك خبر مهم
مراسم اختتاميه اولين گردهمايي سراسري حزب كارگزاران سازندگي در شرايطي برگزار شد كه تاكيد بر ايجاد دولت وحدت ملي و اتحاداصلاحطلبان در انتخابات دور دهم رياستجمهوري، محور اصلي آن را تشكيل ميداد
كارگزاران: مراسم اختتاميه اولين گردهمايي سراسري حزب كارگزاران سازندگي در شرايطي برگزار شد كه تاكيد بر ايجاد دولت وحدت ملي و اتحاداصلاحطلبان در انتخابات دور دهم رياستجمهوري، محور اصلي آن را تشكيل ميداد. اين در حالي بود كه جمع كثيري از شخصيتهاي برجسته سياسي اصلاحطلب و مستقل مانند «سيدمحمد خاتمي»، «مهدي كروبي»، «حسن روحاني»، «سيدياسر خميني»، «بهزاد نبوي»، «محسن آرمين»، «ابوالفضل بازرگان»، «هاشم صباغيان»، «مصطفي تاجزاده»، «عبدالواحد موسويلاري»، «احمد موسويبجنوردي»، «مصطفي محققداماد» و...، ميهمانان ويژه اين مراسم بودند. اولين گردهمايي سراسري حزب كارگزاران سازندگي، با حضور اعضاي شوراي مركزي و مسوولان و اعضاي شوراي سياستگذاري استانها و شهرستانها، روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته در تهران برگزار شد.
كرباسچي و يك خبر مهم
«غلامحسين كرباسچي» دبيركل حزب كارگزاران سازندگي، سخنران اصلي اختتاميه گردهمايي اين حزب بود كه در سخنانش به جزئيات يك ديدار اشاره كرد. ديداري كه او و اعضاي حزبش با آيتالله هاشميرفسنجاني داشتند و در آن رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام از انتقاد تعدادي از اعضاي جامعه روحانيت مبارز از حذف نيروها در كشور خبر داد. آنگونه كه كرباسچي به نقل از هاشمي بيان كرد، اعضاي جامعه روحانيت به رئيس مجلس خبرگان رهبري گفتهاند كه «كشور براي همه اقشار است و همه بايد در صحنه حضور داشته باشند، حتي اقليتهايي كه از لحاظ مذهبي شايد با ما مخالف باشند.» دبيركل حزب كارگزاران سازندگي، دغدغههاي اعضاي جامعه روحانيت مبارز را باعث «شكل گرفتن فرصت مناسبي براي ناديده گرفتن خيلي از مسائل و كنار هم نشستن» دانست و از اين منظر «تشكيل دولت وحدت ملي از همه نيروهاي فعال كشور را ضروري» دانست.
وي اظهار داشت: براي انتخابات بايد به دنبال احياي حق ملت ايران بود كه بر گردن ما براي آموزش، زندگي و فراهم شدن شرايط آزادي حق بسياري دارند كه در اين زمينه دو راهكار وجود دارد. اگر در سطح ملي تمام دلسوزان در همه جناحها اين فرصت و خطر را احساس كنند كه بايد اقدام جدي صورت گيرد، تشكيل دولت وحدت ملي از همه نيروهاي فعال كشور تضميني است براي توسعه كشور.
وي افزود: نيروهاي دلسوز دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا كه همه فرزندان اين كشور هستند، ميتوانند ائتلاف كنند؛ البته طبيعي است كه در اين زمينه حداقل تضمينهايي بايد وجود داشته باشد كه به مذاكرات فشرده نيازمند است؛ اما بايد دلسوزانه به نتايجي رسيد تا چهرههاي دلسوز، ملي و مورد قبول مردم در دو جناح نتايجي را كسب كنند.
كرباسچي افزود: ما كه مدعي فرهنگ و اخلاق هستيم چرا نميتوانيم بر محورهايي كه امروز به نتيجه واحدي در آن رسيدهايم در كنار هم باشيم. امروز براي اداره كشور بايد حرفهاي جزئي را كنار گذاشت و كشور را از اين ورطه نجات داد؛ حداقل براي مدتي يك اتحاد ملي در كشور ايجاد شود. دبيركل حزب كارگزاران همچنين به اين گردهمايي اشاره كرد و گفت: اين جلسه خيلي سطحي، روحيهاي را در بين روشنفكران كه منتقدترين اقشار جامعه هستند به وجود آورده و شاهديم كه در چند روز اخير چه تحليلها و چه اميدواريهايي در آنها ايجاد شده است؛ پس بهتر است فضا را براي همه نيروها باز كنيم. دبيركل حزب كارگزاران، در ادامه با اشاره به يكي از سخنان امام علي (ع) مبني بر اينكه «اگر در غير وقت ميوهچيني كنيم، در زمين ديگران كشت كردهايم» افزود: فكر نميكنيد برخي از تندرويها حكايت از اين سخن حضرت علي دارد. برخي از گامهايي كه در غير وقت برداشته شد، همه كشت را در اختيار احمدينژاد قرار داد. پس بهتر است به خود بياييم. وي اظهار داشت: در راهبرد دوم در بحث انتخابات اگر اين ائتلاف امكانپذير نباشد، دوستان اصلاحطلب، روشنفكر، تحصيلكرده، عاقل و معتدل، فضاهاي مجازي و دروغيني را كه براي ما ايجاد كردهاند، كنار بگذارند. كرباسچي خطاب به خاتمي، كروبي و روحاني، گفت: درخواست ميكنيم برگرديم، ملت ايران از ما توقع بالاتري دارند، با شايعاتي كه توسط برخي روزنامهها و بخشهاي خبري ايجاد ميكنند، ما را نفريبند. اين درخواست عاجزانه حزب كارگزاران است. همچنين مردم و روشنفكران از سراسر كشور اميدشان به اتحاد اصلاحطلبان است و حتي محرومان و ضعيفان نيز با اين مجموعه هستند.
كارگزاران مدعي پست نيست
دبيركل حزب كارگزاران، با تاكيد بر اينكه سرنوشت آينده ملت و جوانان در نقطه حساسي قرار دارد، اظهار داشت: كارگزاران مدعي هيچ پست، مديريت و وزارتي نيست، همه دوستان در خانه خود ميمانند. پس روشنفكران، اصلاحطلبان و حتي جناح موسوم به چپ، جلسات بسيار صميمي بگذارند. يادمان نرفته در دوراني امام به علما ميفرمودند بياييد يك چاي بخوريد. چرا كه چاي خوردن ما براي مردم دلگرمي و براي ديگران احساس خطر از تجمع ماست. اين رهنمودي از امام است. كرباسچي ادامه داد: اردوگاه اصلاحطلبان براي برونرفت از وضعيت كنوني چشم به شما بزرگان بسته است. حق مردم اين است كه در اين راه گام قاطع برداشته شود تا اتفاق ناگواري كه نتوان جبران كرد رخ ندهد. دبيركل حزب كارگزاران همچنين گفت: اين اتحاد و يكپارچگي است كه ميتواند ما را در جريان جاري زندگي و انقلاب كمك كند. وي در ادامه سخنانش با اشاره به بخشي از سخنان آيتالله محقق داماد در مورد ضرورت وجود اخلاق اظهار داشت: در اين سالها كه برخي به سمت دروغگويي رفته و به نوعي دروغگويي، بداخلاقي و تهمت زدن رايج شده است اين تذكرات اخلاقي به خصوص از ناحيه علماي ديني، بزرگان و يادگاران حوزههاي ديني امري ضروري است. ما محتاج اين تذكرات هستيم.
كرباسچي در ادامه گفت: حزب كارگزاران مجموعهاي از دوستان است كه در 14 سال پيش با الزام شوراي نگهبان و وزارت كشور تشكيل شد. كارگزاران سازندگي تنها حزبي است كه با الزام شوراي نگهبان و وزارت كشور خود را به عنوان حزب اعلام كرد؛ چرا كه قرار نبود ما حزب باشيم، بلكه جمعي از افرادي بوديم كه فكر ميكرديم بايد در فضاي بسته آن روز و محيط يخزده و دلسردي كه وجود داشت، كاري انجام دهيم و فضا را از آن يكنواختي خارج كنيم. كرباسچي ادامه داد: در آن زمان هر چه تلاش كرديم تا نيروهاي عاقل، معتدل و از سليقههاي گوناگون حضور يابند تا در قالبي در مجموعه قانونگذار و اجرايي حاضر شوند، نتوانستيم؛ از اين رو اقدامي غيرمعمول انجام داديم و جمعي را به مردم معرفي كرديم؛ البته فضا به قدري آماده بود كه حركتي در جامعه صورت گرفت، گرچه در آن زمان نيز بلاهايي از پايينكشيدن كوچكترين تابلو در خيابان تا برخوردهاي جمعي انجام شد و ما را مجبور كردند اگر ميخواهيد اين كار را بكنيد، حزبي را طبق قانون ثبتنام كنيد. به همين دليل ما مجبور شديم تشكيلاتي را به صورت حزب تعريف كنيم. دبيركل حزب كارگزاران اظهار داشت: از همان زمان، مسئله اصلي براي ما كشور و انقلاب بود تا آنها را به سمت عزت اسلامي و آباداني كه حق ملت ايران است، سوق دهيم؛ اما شرايط كنوني شرايطي است كه آن را حق ملت ايران نميدانيم. وي ادامه داد: بعد از 30 سال سزاي ملت ايران بيشتر از اينهاست. بر اين اساس از افرادي كه با اعتدال حرف حق را ميزنند استقبال ميكنيم و به همين دليل فعاليتها را كم كردهايم كه شايد يكي از اشكالات يك تشكيلات سياسي باشد، اما اكنون اعلام ميكنيم كه بدون هيچگونه داعيه سياسي آمادگي شنيدن حرفها و سخنان مديران و دلسوزان، عقلا و اعتداليوني را كه حرف حق و كارشناسي ميزنند، داريم؛ چرا كه اداره كشور بدون اين نوع سياست امكانپذير نيست.
هفت فرصتي كه دولت نهم از دست داد
كرباسچي همچنين گفت: وضعيت كنوني با مديريت دولت نهم در طول سه سال و نيم از ابعاد فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، تاريخي و سياسي به گونهاي است كه اين دولت هفت فرصت بزرگ و استثنايي را در اختيار داشت. وي در بيان اين فرصتها، گفت: اولين فرصت تدوين سند چشمانداز و برنامه چهارم توسعه و همچنين تفاهمنامه جريانهاي سياسي بر روي محوريت اصلي توسعه كشور است كه اين مورد بزرگترين دستاوردي است كه در اختيار اين دستگاه اجرايي قرار گرفت. فرصت بعدي اجراي طرحهاي بزرگ كه پيشنياز طرحهاي توسعه در كشور بوده، است. دبيركل حزب كارگزاران، ادامه داد: فرصت سوم آن است كه به يمن توسعه دانشگاهها به خصوص دانشگاههاي غيردولتي حضور نيروي انساني عظيم، جوان و تحصيلكرده در خدمت دستگاه اجرايي در تاريخ ايران بيسابقه است. فرصت بعدي تكميل روند آزادسازي اقتصاد است كه لازمه آن توسعه است، كه با ابلاغ سياستهاي اصل 44 اجازه فعاليت بخش خصوصي در همه زمينههاي اقتصادي داده شده و حجت را بر دستگاههاي اجرايي تمام كرده است. كرباسچي افزود: فرصت پنجم به لحاظ سياست خارجي، درگيري آمريكا و بسياري از قدرتها در عراق و افغانستان است كه فرصت تاريخي بسيار مناسبي را براي كشور در تنظيم روابط بينالملل ايجاد كرده است. وي همكاري همه قوا و دستگاهها را در طول تاريخ بيسابقه خواند و گفت: افزايش بيسابقه و افسانهاي درآمدهاي نفتي تا مرز 150 دلار براي هر بشكه فرصتي استثنايي است، چرا كه مجموع درآمدهاي 5/3 سال دولت نهم را تا مرز 200 دلار يعني حدود دو برابر هشت ساله دولت هاشمي و خيلي بيشتر از هشت ساله دولت خاتمي برد. دبيركل حزب كارگزاران، در ادامه ابراز عقيده كرد: در چنين شرايطي متاسفانه با اشتباهات استراتژيك در بعد سياست خارجي با بحرانهاي جدي و بيسابقهاي مواجه شدهايم؛ به گونهاي كه برنامهريزيهايي عليه ما شدت گرفته است كه آثار آن بعدا ظاهر ميشود و كسي نميتواند آن را ناديده بگيرد. كرباسچي در بيان اعتقادش ادامه داد: در بعد سياست داخلي نيز شاهد از هم گسيختگي نيروهاي انقلاب، وازدگي، دلسردي و يأس در مردم و بسياري از نيروهاي فعال هستيم.
وي همچنين با اشار به آمارهاي تورم افزود: اين در حالي است كه قرار بود در اواخر برنامه چهارم توسعه تورم يكرقمي شود؛ اما كنون تورم به مرز 30 درصد رسيده و طبق پيشبيني اقتصاددانان اين آمار در پايان سال جاري به بالاي 30 درصد ميرسد. دبيركل حزب كارگزاران در ادامه با بيان اينكه رشد سرمايهگذاري تنها راه كاهش بيكاري است، گفت: برخي راهها، راه كاهش بيكاري نيست. طبق برنامه بايد 10 درصد رشد سرمايهگذاري در كشور رخ ميداد كه در حال حاضر اين ميزان تنها به چهار درصد رسيده است. وي در بيان آنچه اشتباهات استراتژيك دولت نهم از منظر حزب كارگزاران خواند، گفت: بينياز كردن خود و كشور از سرمايههاي انساني كه مهمترين سرمايههاي هر كشوري است، اولين اشتباه است. به طور مثال نيروي عظيم 300 نفرهاي از سراسر كشور در اين دو روز در اين گردهمايي جمع شدهاند. اين افراد مديران باتجربهاي هستند كه در طول انقلاب سمتهاي مختلفي داشته و تحصيلات 96 درصد آنها بالاي كارشناسي است. اين افراد در طول سه سال گذشته بيجهت بركنار شدهاند؛ گرچه خيلي از خوديها نيز بركنار شدند. دبيركل حزب كارگزاران آنچه را استفاده غيرعلمي و غيركارشناسي از درآمدهاي نفتي خواند اشتباه دوم برشمرد و گفت: آثار ناگوار اين امر در بودجه به گونهاي است كه با سير واردات بيسابقه عمدتا در كالاهاي مصرفي مواجهيم. وي خاطرنشان كرد: اشتباه ديگر دولت انحلال سازمان مديريت و برنامهريزي است؛ سازماني كه مهمترين دستگاه كارشناسي كشور براي كنترل زيادهخواهيها و بيحسابي بود.
دبيركل حزب كارگزاران، آنچه را كند كردن روند اجرايي طرحهاي بزرگ با عنوان رسيدگي به سفره مردم خواند از ديگر اشتباهات برشمرد و ابراز عقيده كرد: اين اشتباهات را در آخرين سالها با طرح تحول اقتصادي كه همان بحث تعديل و حذف يارانههاست كه از سالها قبل مطرح شده بود، نبايد فرافكني كرد. وي افزود: البته اين طرحي بسيار مهم و مورد تاييد قطعي مجموعه دوستان ما در حزب است؛ چرا كه بهينهكردن يارانهها و حذف آنها از جمله مهمترين اقداماتي است كه بايد انجام شود؛ گرچه جناح راست در مجلس هفتم در مقابل خاتمي براي اجراي اين طرح مقاومت كرد. از سوي ديگر اگر در طول اين چند ساله همين بحث سوخت با طرح 10 درصدي تشكيل شده بود اكنون حداقل 50 درصد به هدف نزديكتر بوديم.
دبيركل حزب كارگزاران تاكيد كرد: مجموعه عقل جمعي كشور اجازه رخ دادن اين اتفاق با شكل تبليغي را نميدهد. اين طرح بسيار مهمي براي كشور به شمار ميآيد؛ از اين رو اميدواريم مجلس و بزرگان اجازه اجراي نادرست آن را ندهند. كرباسچي ادامه داد: در چنين شرايطي ما فقط انتقاد نميكنيم چرا كه به باور ما بعد از سالها مقاومت و پايداري در جبهههاي مختلف اقتصادي، نظامي، فرهنگي و سياسي و در شرايطي كه ميتوانست يك جهش براي كشور باشد، مسائل اينچنيني حق ملت نبود؛ البته اين شرايط تقصير همه ما سياسيون در مرحله اول است. بايد براي رفتارمان در انتخابات 84 و اختلافاتي كه بين برادران رخ داد و باعث پيروزي برخي ديگر و وضع كنوني شد به خود انتقاد كنيم.
راهي جز صنعتي شدن نيست
وي درباره پيشنهادهاي حزبش براي رفع مشكلات نيز گفت: راهي جز صنعتي شدن وجود ندارد. در طول 30 سال كساني كه وضعيت كشور را بررسي كردهاند غير از اين موضوع حرفي ندارند اما صنعتي شدن به معناي امروزي اين است كه خصوصيسازي، تكثرگرايي و دموكراسي در كشور ايجاد شود. دبيركل حزب كارگزاران افزود: هيچگاه كارگزاران دنبال توسعه منهاي عدالت نبوده است. عدالت اختراع دولت جديد نيست. بحث ما در گذشته اين بود كه توزيع فقر افتخار نيست بلكه بايد ثروت را در كشور توليد و بين مردم تقسيم كرد. توسعه اقتصادي و همزمان با آن تامين امكانات عدالت اجتماعي براي اقشار ضعيف جامعه از جمله سخنان ماست. كرباسچي ادامه داد: پيشنهاد صريح و بيپرده ما اجراي اصل 44 و سياستهاي ابلاغي به معناي درست كلمه است. وي همچنين گفت: در اقتصاد راهي جز سرمايهگذاري وجود ندارد. طرح تحول اقتصادي نيز بايد در برنامه پنجم توسعه گنجانده شود. همچنين راه معقول اين طرح بهينهكردن يارانهها و تعديل قيمتها، اجراي اين برنامه و گنجاندن در برنامه پنجم بدون شعار است. دبيركل حزب كارگزاران، خاطرنشان كرد: احزاب و گروههاي سياسي به اين جمعبندي رسيدهاند كه نبايد فقط منتقد باشند بلكه بايد از همه احزاب و نيروها و مديراني كه منابع ملي كشور هستند استفاده عاقلانه و حكمتآميزي انجام شود تا با اتحاد ملي كشور اداره شود. كرباسچي گفت: در بعد سياست خارجي با دشمني برانگيخته شده در دنيا به جايي نميرسيم. بايد با شعار حكمت، مصلحت و عزت حركت كنيم. تامين عزت واقعي شعاري توخالي نيست، حرفي است كه جناح چپ و راست و همه كساني كه در كشور فكر ميكنند به آن معتقدند كه اتحاد ملي و اصلاح وضعيت بينالمللي بايد صورت گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه احزاب موجب فيلتر و كنترل قدرت هستند، گفت: طبق تجربه دنيا كنترل قدرتي كه آن قدرت ميتواند انسان اوليه را از بهشت خارج كند توسط احزاب صورت ميگيرد. در واقع وظيفه احزاب مشورت دادن، رهنمون كردن، انتقاد كردن و فرياد زدن با برنامه است. دبيركل حزب كارگزاران، به گزارشي كه از سوي آمريكا براي پيشبيني وضعيت دنيا در سال 2025 انجام شده است اشاره و اظهار داشت: اين گزارش ميگويد كشورهاي جهان اسلام يعني اندونزي، ايران و تركيه كشورهايي هستند كه قابليت تبديل شدن به قدرتهاي بزرگ منطقهاي و جهاني را دارند. اين گزارش اعتراف ميكند كشورهايي كه تركيب جمعيت آنها همچون ايران است اگر اين جمعيت جوان را آموزش دهند و متناسب با آن براي جذب سرمايههاي خارجي تربيت كنند ميتوانند سهم عمدهاي از سرمايههاي جهاني را به خود جلب كنند. در واقع اين گزارش تاكيد ميكند كه جمعيت ايران در سال 2025 جمعيتي رشديافته و بسيار متفاوت از كشورهاي پيرامون خود است. وي گفت: در چنين وضعيتي با بيبرنامگي و بهمريختگي نميتوان كاري كرد.
كرباسچي: نامزد نميشوم
دبيركل حزب كارگزاران سازندگي، در جمع خبرنگاران و در حاشيه گردهمايي سراسري اين حزب گفت كه تصميمي براي نامزدي در انتخابات آينده رياستجمهوري ندارد. به گزارش ايسنا، غلامحسين كرباسچي در پاسخ به اين پرسش كه «چقدر با كانديداتوري آقاي كروبي موافق هستيد؟» گفت: هرچه نظر حزب باشد همان است. وحدت ملي كه عنوان كردم نيز موضع حزب است. خبرنگار ديگري پرسيد «آيا پيشنهاد شما همان پيشنهاد آقاي محسن رضايي درباره ائتلاف ملي است» كه كرباسچي گفت: من اين را نشنيده بودم، اما ممكن است نقطه مشترك باشد؛ البته ايشان منظورشان محدوده اصولگرايان بوده، اما منظور من اصولگرايان و اصلاحطلبان است. وي در پاسخ به اين پرسش كه «ائتلاف ملي با كداميك از شخصيتها و طيفها به طور مشخص امكانپذير است» گفت: معتقدم دو خط مشي را ميتوان در پيش گرفت؛ يكي آنكه همه نيروهاي انقلاب با توجه به وضعيت كشور و شرايطي كه هست براي يك دولت ملي ائتلاف كنند، كه به نظر ميآيد زمينه چنين كاري در برخي نيروهاي هر دو جناح وجود دارد، حال اگر چنين اتفاقي رخ ندهد، حداقل در سطح جبهه اصلاحات بايد بتوانيم يك ائتلاف كامل داشته باشيم و بحثهاي اختلافي را كه در حاشيه مطرح ميشود، از بين ببريم. خبرنگار ديگري پرسيد «تا چه حد براي انتخابات رياستجمهوري دهم اين امر (ائتلاف ملي) در جبهه اصلاحات مورد بحث قرار گرفته است.»
دبيركل حزب كارگزاران سازندگي پاسخ داد: «زمينه آن بسيار زياد است، اما هنوز به نتيجه نهايي نرسيدهايم. ما در شش ماه گذشته جلساتي را در اين زمينه داشتهايم و در آينده نيز خواهيم داشت كه اميدوارم به نتيجه برسيم.» پارلمان اصلاحات و پارلمان نخبگان و شوراي حكميت دو مورد ديگري بود كه از سوي خبرنگاران مطرح شد. كرباسچي پاسخ داد: من در جريان جزئيات شوراي حكميت نيستم، بحث ما در درجه اول يك بحث كلي است كه بتوانيم از تفرقه در جبهه اصلاحات جلوگيري كنيم و همه نيروها را در يك جهت، يعني مصالح مردم و انقلاب سوق دهيم. حال يكي از راهها ميتواند پارلمان اصلاحات باشد يا شوراي حكميت يا ساير مكانيزمها؛ البته آنچه امروز در رسانهها به نام حكميت شايع شده در واقع بخشي از مجموعه يك آييننامه است كه بايد درباره كل آن ابتدا به توافق رسيد و يكي از مكانيزمها براي رفع موارد اختلافي شوراي حكميت است. يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد «آقاي كروبي گفتهاند تا بيستم آذرماه اصلاحطلبان وقت دارند اعلام آمادگي كنند اما اگر پس از آن كسي آمادگي خود را اعلام كند، به هيچ وجه كنار نميرود، در اين صورت فكر نميكنيد جبهه اصلاحات با چالش جديدي مواجه خواهد شد؟» كرباسچي در پاسخ گفت: «شما خبرنگاران آقاي كروبي را وسط جمع گير مياندازيد. آقاي كروبي به حركت جمعي معتقد است، ايشان جزء مشوقان وحدت اصلاحطلبان هستند و اين حرف كه بايد در تاريخ مشخص بحث به جايي برسد حرف نامعقولي نيست، اما دليل بر عدموحدت اصلاحطلبان يا چالشهاي جديد نخواهد بود.»
وي همچنين از تعيين تاريخ 22 بهمنماه به عنوان روز وحدت ملي اصلاحطلبان اظهار بياطلاعي كرد. يكي ديگر از خبرنگاران با طرح پرسشي مبني بر اينكه چرا نامزد حزبي نداريد، گفت كه «با توجه به اينكه آقاي محمد هاشمي گفتند اگر كانديدا شوم كانديداي مستقل خواهم بود، شما چه خواهيد كرد؟» كرباسچي در پاسخ اظهار كرد: «آقاي هاشمي گفتند از من در برنامه مثلث شيشهاي سوال كردند ممكن است روزي كانديدا شويد؟ من هم گفتم در عالم احتمالات همه چيز امكانپذير است و توضيح دادند تعدد كانديدا پيش از رسيدن به كانديداي واحد بايد وجود داشته باشد تا اگر به هر دليلي يكي از كانديداهاي نهايي منصرف شد، اين گونه نباشد كه جبهه اصلاحات كانديدايي نداشته باشد. در ادامه اين گفتوگو يكي ديگر از خبرنگاران پرسشي را مطرح كرد مبني بر اينكه «جبهه مشاركت گفته است اگر خاتمي نيايد نامزد حزبي معرفي خواهد كرد، آيا كارگزاران هم نامزد حزبي معرفي خواهد كرد؟» كرباسچي در پاسخ گفت: «من چنين چيزي از مشاركت نشنيدهام.» خبرنگار پاسخ داد:«آقاي تاجزاده اين موضوع را گفتهاند.» كرباسچي گفت: «آقاي تاجزاده امروز اينجا بودند اما چنين حرفي نزدند.»
يكي از خبرنگاران پرسيد:«اگر گفته باشند چطور؟»
كرباسچي در پاسخ گفت: «شما نبايد بر اگرها فرضيه بسازيد و نظريه سياسي بدهيد. آقاي تاجزاده جبهه مشاركت و ساير گروههاي سياسي مشغول رايزني و فعاليت هستند براي آنكه بر سر نامزد واحد به نتيجه برسند؛ بنابراين چنين حرفي را نميزنند.» يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد «به سوال من به طور كامل پاسخ نداديد، اگر پس از بيستم آذر آقاي خاتمي كانديداتوري خود را اعلام كند، جبهه اصلاحات چه خواهد كرد؟» كرباسچي پاسخ داد: «اگر با طرح اين پرسش دنبال آن هستي كه ميان اصلاحطلبان جدايي ايجاد كني يا ميان آقاي كروبي، خاتمي و روحاني، امكانپذير نيست.»
خبرنگار گفت: «ما درصدد اختلافافكني نيستيم.» كرباسچي پاسخ داد: «اما از سوال شما چنين برميآيد.»
خبرنگار ديگري پرسيد: «پيشبيني شما از انتخابات آينده چيست؟ آيا آقاي احمدينژاد دوباره رئيسجمهور ميشوند؟» كرباسچي با لحني طنزآميز گفت: «من نوستراداموس نيستم كه پيشبيني كنم؛ اما به هر حال جامعه ما نزديك به انتخابات است و گروهها و احزاب در حال بررسي كانديداهاي خود هستند.»
خبرنگار ديگري پرسيد: «با توجه به مواضع بسياري از اصولگرايان آيا فكر ميكنيد آقاي احمدينژاد بتوانند پيروز شوند؟» كرباسچي پاسخ داد: «نميتوان طرفداران آقاي احمدينژاد را هم انكار كرد. اگر ايشان هم به سياستهاي مورد نظر مردم بگردند، انتخاب با مردم است. ما كه نميخواهيم چيزي را بر مردم تحميل كنيم.»
خبرنگار يكي ديگر از خبرگزاريها پرسيد: «آقاي هاشمي گفتهاند مخالف تاسيس حزب كارگزاران بودند، اما شما ايشان را پدر معنوي خود ميدانيد چرا؟» كرباسچي گفت: «كجا كارگزاران چنين چيزي گفتهاند. ما گفتيم معتقديم در راستاي سياستهايي كه آقاي هاشمي به آن معتقد است بايد كشورها اداره شود، نگفتيم ايشان پدر معنوي ما هستند، ما هم به صورت مادي و هم به صورت معنوي پدر داريم.»
دبيركل حزب كارگزاران سازندگي در پاسخ به آخرين پرسش خبرنگاران مبني بر اينكه «گفتيد طرح تحول اقتصادي بايد در برنامه پنجم توسعه گنجانده شود، آيا به اثر آن در تورم و مسكن توجه داريد؟» گفت: «اگر بدون برنامه اجرا شود وحشتناك است، اما اگر با برنامه باشد اين طرح قابل كنترل است. در گذشته در سياست تعديل يكي از برنامهها اين موضوع مدنظر بود كه سالي 10 درصد قيمت سوخت افزايش پيدا كند، اما متاسفانه مجلس هفتم درست در آستانه انتخاب آقاي احمدينژاد طرحي را ارائه كرد كه افزايش قيمتها را متوقف ساخت؛ در حالي كه آن كار بسيار ضروري بود؛ زيرا اگر 10 درصد به قيمتها اضافه ميشد شيب بسيار آرام بود و اثر تورمي چنان وحشتناكي نداشت، حال كه سوخت از 100 تومان به 400 تومان رسيده اثر منفي آن به راحتي مشاهده ميشود. گمان ميكنم اگر اين طرح به مجلس برود عقلاي مجلس آن را سامان خواهند داد.»
تحزب راهتاثيرگذاري در حاكميت
جهانبخش خانجاني نيز طي سخناني در اين مراسم گفت: حزب كارگزاران بهرغم همه فضاهاي تلخ و شيرين توانست به همراه همه اعضاي سختكوشش به فعاليت خود ادامه دهد. دبير اول تهران حزب كارگزاران افزود: بديهي است ادامه حيات هر حزب و جريان سياسي امري ضروري است كه با ارتباط با بدنه اجتماعي ميسر ميشود. خانجاني ادامه داد: تاثيرگذاري در حاكميت محقق نميشود، جز با تقويت جريان تحزب در ايران. اين فعال سياسي به مباحث مطرح شده در اولين روز گردهمايي حزب كارگزاران نيز اشاره و تصريح كرد: در اين روز درباره مباحث مختلف سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي، روابط بينالملل، شرايط امروز كشور، ارتباط با مردم و... بحث شد. همچنين دبيران اول و روساي شوراي سياستگذاري در استانها و اعضاي شوراي مركزي حزب كارگزاران در استانها به همراه اعضاي شوراي مركزي در اين جلسات حضور داشتند.
خانجاني در ادامه گفت: با توجه به فضاي حزبزده كشور در طول ساليان دراز نميتوان ادعا كرد روند حزبيشدن به طور كامل پيش رفته است، اما اينكه سياستمداران فرصت پيدا كنند تا مسير مدني براي پيگيري خواستهها طي شود، بسيار باارزش است.
وي در بيان ويژگيهاي حزب كارگزاران گفت: در حزب كارگزاران، هر كانون حزبي به تناسب جايگاهش در بعد تخصصي تاثيرگذار است. همچنين شوراي سياستگذاري استانها نظرات و ديدگاههايش را تبيين و به شوراي مركزي ارائه ميدهد.
خانجاني در پايان گفت: حزب كارگزاران به دلايل مختلف و شرايط حزبي، كنگره خود را برگزار نكرد، اما اين گردهمايي به منزله يك حركت آرام و قوي است كه اميدواريم اين روند ادامه پيدا كند.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]
-
گوناگون
پربازدیدترینها