واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معلولان نيازي به ترحم و دلسوزي ندارند
داخلي. اجتماعي. معلولان.
نياز محرك و عامل اصلي حركت همه موجودات است و هر موجودي در تلاش است تا با رفع نيازها به هدف و كمال تعريف شده خود در خلقت برسد.
نياز آدمي با توجه به خلقت و بعد حيواني و روحاني او فراتر از ديگران بوده و كاستي و كمبود جسمي مانعي براي رسيدن به سعادت و منزلت انساني او محسوب نميشود.
كمال آدمي بيشتر در گرو رشد صفات روحاني بوده و چهبسا افرادي با مطلوب ترين اندام و اشكال انساني در جايگاهي پست تراز حيوان قرار ميگيرند.
نحوه برخورد با افراد و قياس تواناييهاي او با ظاهر و جسمش گاهي واژه تحقير و ترحم را در اذهان تداعي ميكند.
دراين بين فرد معلول علاوه بر رنج جسمي ناشي از معلوليت بهواسطه نگاههاي ترحمآميز و دلسوزيهاي بيمورد دچار آسيبهاي رواني نيز ميشود.
از ديد كارشناسان بهزيستي، معلول فردي است كه براثر ضايعه جسمي يا ذهني در سلامت و كارآيي عمومي او بطور مستمر اختلال ايجادشده و استقلال وي را در زمينههاي مختلف كاهش ميدهد.
عدهاي از معلولان قزويني با اظهار نارضايتي از نبود فرصتهاي شغلي، اجراي بند"الف" ماده هفت قانون جامع حمايت از حقوق معلولان مبني براختصاص سهدرصد از مجوزهاي استخدامي دستگاههاي دولتي توجه به اين موضوع را خواستار شدند.
اين عده معتقدند با توجه به توانمنديهاي ذاتي و خلاقيتهاي فكري نيازمند حضور در عرصههاي مختلف اجتماعي بوده و بهتناسب مهارت و تجربهكاري خواستار شغل آبرومندانه هستند.
يك نابيناي قزويني گفت: معلولان داراي استعدادهايي هستند كه درصورت بهره گيري و استفاده از آن، ادامه زندگي و زمينه حضور آنان در عرصههاي مختلف اجتماعي فراهم ميشود.
"زينب كرمي" افزود: اين قشر نياز به ترحم ندارد، بلكه براي ادامه زندگي خود و حضور در اجتماع كار شرافتمندانه ميخواهد.
وي اضافه كرد: در بند"و"ماده هفت قانون جامع حمايت از حقوقمعلولان تصريح شدهاست، حداقل ۶۰درصد پستهاي سازماني اپراتوري تلفن به افراد نابينا، كم بينا و معلولان جسمي و حركتي اختصاص دارد در صورتي كه عملا اين امر بهدرستي محقق نشده است.
يك معلول ضايع نخاعي كه با صندلي چرخدار تردد ميكند، به خبرنگار ايرنا گفت : همه انسانها به طور نسبي معلول و محدود هستند كه معلوليت تابعي از ارتباط بين افراد و محيط است.
"مرتضي سعيدي "افزود: وقتي افراد در ارتباط با محيطشان بامحدوديت روبرو باشند، در زمينههاي مختلف به نوعي دچار معلوليت هستند چون نميتوانند مثل بقيه از فرصتها استفاده كنند.
وي علت معلوليت خود را ازدواج فاميلي ذكر كرد و گفت: من فلج نبودم ولي مدت ۱۰سال است كه از ناحيه كمر به پايين فلج شدهام.
وي كه ۲۳سال سن دارد با تاكيد بر تواناييهاي معلولان افزود: من كلاسهاي دوره تعميرات تلفن را ميگذرانم كه اميدوارم بعداز پايان دوره دراين رشته فعاليت كنم.
سعيدي ادامه داد: از بهزيستي انتظاردارم براي اثبات تواناييهاي اين قشر براي اشتغال از ما حمايت كند.
يك معلول ديگر قزويني گفت: با وجود كمبودهاي متعدد در زمينه خدمات شهري مكانهاي تفريحي و ورزشي و ديگر تسهيلات رفاهي براي مددجويان، باتلاش، صبر و گذشت ميتوان بر آنها فائق آمد، ولي تحمل بيكاري مشكل است.
"زهرا يعقوبي"افزود: مسوولان بايد با نگرشي نو، معلولان را جزيي از جامعه بدانند و با آغوش باز به حل مسايل و مشكلات اين قشر بپردازند.
وي اظهار داشت: نبود زمينه اشتغال، موجب پايين آمدن توان مالي معلولان و نارضايتي بيشتر آنها شدهاست.
يعقوبي اضافه كرد: در شهر قزوين و حاشيه آن معلولاني مشاهدهميشوند كه به كارهاي كاذب ازجمله تكديگري روي آوردهاند، كه اين موضوع نشانه بيتوجهي به امر اشتغال اين قشر است.
وي اظهارداشت: بسياري از معلولان به علت نداشتن توان مالي دچار بحرانهاي روحي و ناهنجاريهاي اجتماعي شدهاند.
مدير كل بهزيستي استان قزوين دراين خصوص گفت: درهر جامعهاي تنها معدودي از افراد دچار معلوليت، به شغل با درآمد مناسبي دست پيدا ميكنند.
دكتر"حسين افشارمقدم"افزود: اغلب افراد دچار معلوليتدر سن اشتغال بيكار هستند و بسياري هم مشاغل پارهوقت داشته و يا هرگز جذب بازار كار نميشوند.
وي اظهار داشت: دريغكردن فرصتها و نگرشهاي منفي از دلايل اصلي جذب نشدن معلولان در بازار كار است.
دكتر افشارمقدم، ايجاد كار آبرومند براي معلولان باعث بهبود شرايط زندگي اين قشر و بهره مندي جامعه ميشود.
وي متذكر شد: متاسفانه كارفرمايان در برابر استخدام اشخاص معلول مقاومت كرده و معتقدند كه آنها توانايي لازم براي ايفاي نقش شغلي ندارند.
اين مقام مسوول تصريح كرد : اين نگرش از ترس و كليشه پردازي و توجه به ناتوانيها به جاي تواناييهاي افراد ناشي ميشود.
دكتر افشار مقدم اضافه كرد: شواهد تجربي نشان ميدهد كه معلولان نه تنها ميزان كاركرد بالايي به دليل حفظ شغل دارند، بلكه حضور آنان نسبت به افراد غيرمعلول دقيقتر و منظمتر است .
وي درباره وضعيت اشتغال معلولان گفت: متاسفانه جامعه به درك مناسبي از وضعيت اين قشر دست نيافته و همواره به چشم ترحم به آنان نگاه ميكند.
دكتر افشار مقدم با اشاره به قانون الزام دستگاههاي دولتي و عمومي براي اختصاص سهدرصد از جذب نيرو براي مددجويان، افزود: متاسفانه اين نهادها با كم لطفي، به جذب اين قشر از جامعه توجهي نميكنند.
وي، نداشتن مهارت ، تحصيلات كافي، اطلاعات مناسب از شرايط اشتغال و بازار كار، محدوديت اعتبارات تخصيصي، تعطيلي شركتها و كارخانهها را از بخشي از مشكلات اشتغال اين قشر عنوان كرد.
استان قزوين يك ميليون و ۱۴۳هزار نفر جمعيت دارد كه بيشاز هشت هزار نفر از آنان تحت پوشش بهزيستي قرار دارند.ك/۴
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]