واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اخبار اختصاصي در خبرگزاري مردم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
وبلاگها، سايتهاي اشتراك عكس و ويدئو و سرويسهاي ميكروبلاگنيگ، روند توليد و انتشار خبر را مدتهاست كه تغيير دادهاند. در ابتدا تصور ميشد، اين رسانههاي متعلق به شهروندان، تنها ابزاري هستند براي انتشار نظر مردم نسبت به خبرها و پديدهها. آنها رفتهرفته مبدل به مكملي مستقل براي خبرگزاريها و رسانهها شدند.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نويسنده وبلاگ "يك پزشك" به نشاني http://١pezeshk.com در ادامه نوشته است: اين رسانههاي شهروندان محدود به اين مرحله نشدند، مجهز شدن گوشيهاي موبايل به دوربينهاي با كيفيت خوب، اينترنت موبايلي با سرعت بالا و سرويسهاي ميكروبلاگنيگ، خبرنگاران شهروند را مسلحتر كرده است. بنابراين بعيد است كه در گوشهاي از اين دنياي بزرگ، اتفاق مهمي رخ دهد و ما خبر و عكس و ويدئوي اختصاصي در «خبرگزاري مردم»، در مورد آن نخوانيم.
برخي از رسانههاي سنتي با هوشمندي، از خبرهاي خبرنگاران شهروند، به عنوان يك مكمل غير قابل صرفنظر استفاده ميكنند، اما هستند رسانههايي كه ميپندارند، هنوز خبر و خبررساني را ميتوان انحصاري نگاه داشت.
توييتهاي از بمبئي: حتما خبرهاي مربوط به حوادث تروريستي بمبئي هند را خواندهايد. اين حادثه تأسفبار كه باعث كشته و زخميشدن صدها نفر شده است، بار ديگر قدرت رسانههاي خبرنگاران شهروند را به رخ كشيد.
توييتر، سايتي است كه كاربران آن ميتوانند با آن پيامهاي كوتاه يا اصطلاحا توييت، با استفاده از موبايل يا از كامپيوترهايشان، ارسال كنند. استفاده از توييتر بسيار ساده و آسان است و هر كسي با استفاده آن ميتواند در مورد كاري كه انجام ميدهد، بنويسد و به اطلاع ديگران برساند.
توييتر، ٦ ميليون كاربر در سراسر جهان دارد. كاربران هندي توييتر در حوادث اخير از اين سرويس براي انعكاس اخبار استفاده كردند.
بعضي از كاربران توييتر، در توييتهايشان از ديگران خواستند كه براي اهداي خون به بيمارستان مراجعه كنند. بعضيها هم اطلاعاتي در مورد نجاتيافتگان و قربانيان حوادث تروريستي منتشر كردند.
سرعت بازتاب اخبار در توييتر بسيار بالا بود، طوري كه بعضي از اخبار در توييتر زودتر از خبرگزاريها منتشر ميشدند. حتي يك كاربر توييتر با نام كاربري Dupree، از داخل يكي از هتلهايي كه مورد حمله قرار گرفته بود، گزارش ميكرد. او نوشته بود كه چگونه تروريستها به قسمت پذيرش هتل رفته بودند تا اتاقهاي مسافران آمريكايي را پيدا كنند و توييت كرده بود كه چگونه آنها گروگان گرفته شدند.
گروهي از بلاگرهاي مقيم بمبئي، وبلاگ گروهي ايجاد كردند كه مستقلا، اخبار حملههاي تروريستي را منعكس ميكرد.
در اين ميان در فليكر هم ميشد، عكسهاي دست اول پيدا كرد. CNN هم با استفاده از سرويس iReport.com از ژورناليستهاي شهروند ميخواست كه خبر، عكس و ويدئو براي اين خبرگزاري بفرستند.
سرعت انتشار اخبار در توييتر و ساير رسانههاي اجتماعي به حدي بود كه شايع شده بود، تروريستها هم اخبار اين رسانهها اجتماعي را ميخواننند تا پي ببرند پليس و ارتش هند قصد چه اقدامات متقابلي دارند. حتي اين شايعه هم وجود داشت كه دولت از مردم خواسته است، در مورد حوادث بمبئي توييت نكنند.
اما نبايد از اين نكته غافل شد كه همواره نميتوان به درستي و صحت اخبار منتشر شده در رسانههاي اجتماعي اعتماد كامل داشت. به علاوه درصد قابل توجهي از خبرهاي توييتشده در مورد حوادث بمبئي، تنها تكرار سرخطهاي خبري خبرگزاريها بودند.
نويسنده وبلاگ «تك كرانچ» در انتهاي خبر نوشته است: «دنيا عوض شده است و وبلاگنويسي با همه جنبههاي خوب و بدش بخشي از تغييرات اين دنياي نو است. زندگي كنيد و بياموزيد. هر چه زودتر از رسانههاي اجتماعي ياري بگيريد، ميتوانيد به ميزان بيشتري از فرصتهاي اين رسانهها بهره ببريد، به جاي اينكه از تهديدهاي آن متضرر شويد.»
انتهاي پيام
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]