تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826743989




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اقتصاد - چاي بيشتري بخريد


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اقتصاد - چاي بيشتري بخريد
اقتصاد - چاي بيشتري بخريد

وزير كشاورزي سريلانكا با اشاره به بروز بحران در صنعت چاي اين كشور در اثر كاهش شديد صادرات اعلام كرد با ورود ايران و روسيه به بازار در آغاز سال 2009 اين مشكل حل خواهد شد. پيش از اين نيز سريلانكا از ايران و ديگر «كشورهاي دوست» خواست كه براي كمك به عبور اين كشور از بحران اقتصادي، چاي بيشتري از اين كشورخريداري كنند.

بنا بر اعلام مقام‌هاي سريلانكايي، روهيتا بوگولاگاما، نخست وزير و شماري ديگري از اعضاي شوراي چاي سريلانكا، روز جمعه در ديدار با نمايندگان كشورهاي عمده واردكننده چاي، خواسته‌اند كه به دليل كاهش بهاي چاي در بازارهاي جهاني از اين كشور بيشتر خريد كنند.
به گزارش هندو نيوز، صادرات چاي سريلانكا طي ماه‌هاي اخير با كاهش قابل توجهي مواجه شده اما مقامات اين كشور اميدوارند با ورود ايران و روسيه به بازار اين مشكل حل شود.
ايران و روسيه بزرگترين خريداران چاي سريلانكا محسوب مي شوند. وزير كشاورزي سريلانكا در اين باره گفت: «بحران صنعت چاي سريلانكا نتيجه مشكلات داخلي نيست. روسيه و ايران از ماه ژانويه 2009 وارد بازار مي شوند و در نتيجه اين مشكل حل مي‌شود.» وي در اين باره گفت: «دولت سريلانكا براي توسعه صادرات خود و تثبيت قيمت‌ها نيازمند حمايت كشورهاي دوست خود كه خريداران چاي سيلان هستند مي‌باشد.» وزارت امورخارجه سريلانكا نيز چندي پيش با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد: «سريلانكا درپي جلب حمايت (آن دسته) از كشورهاي دوست است كه از خريداران عمده چاي سيلان هستند تا همچنان در بازار چاي فعال بمانند.» جزيره ۲۱ ميليوني سريلانكا كه در جنوب آسيا واقع است پس از پارچه و پوشاك بيشترين درآمد را از صادرات چاي دارد.
در حالي كه در ماه اوت بهاي هر كيلوگرم چاي سيلان به چهار دلار و ۲۶ سنت رسيده بود، دو ماه پس از آن در ماه اكتبر، بهاي اين محصول به كيلويي دو دلار و ۱۹ سنت سقوط كرد. روسيه و جمهوري‌‌هاي شوروي سابق از مشتريان عمده چاي سيلان هستند و نزديك به ۲۰ درصد از صادرات سريلانكا به سوي اين كشورها روانه مي‌شود. پس از اين كشورها، خاورميانه و شمال آفريقا از ديگر واردكنندگان عمده چاي سريلانكا هستند.
وزارت امورخارجه سريلانكا در بيانيه خود آورده است كه در نشستي كه با خريداران چاي اين كشور برگزار شده است، سفرا و نمايندگان ايران، مصر، روسيه، عربستان سعودي، عراق، كويت، قطر و تشكيلات خودگردان فلسطين حضور داشتند.

چاي ايراني، رنگ‌پريده‌تر از هميشه
به گفته وزير بازرگاني ايران سالانه ۳۰ هزار تن چاي توليد مي‌كند كه به دليل «كيفيت پايين» اين محصول با اقبال مصرف‌كنندگان مواجه نمي شود و قابل رقابت با محصول وارداتي نيست.
بر پايه آماري كه مسعود ميركاظمي، وزير بازرگاني ايران، ارائه داده است هم‌اكنون نزديك به ۱۳۰ هزار تن چاي داخلي از سال‌هاي گذشته در انبارها مانده است كه بخشي از آنها قابل مصرف نيست. مقا‌م‌ها و مسوولان ايراني مي‌گويند بين ۸۵ تا ۹۰ درصد از چاي مصرفي كشور از راه واردات تامين مي‌شود.
با اين حال به گفته ايرج هوسمي، رئيس اتحاديه چايكاران شمال، مشخص نيست كه از اين مقدار چاي وارداتي، تا چه اندازه به واردات قاچاق و بدون مجوز اختصاص دارد.
با اينكه مصرف‌كنندگان ايراني با واردات چاي خارجي، قدرت انتخاب بيشتري پيدا مي‌كنند اما اين كشاورزان ايراني هستند كه بيشترين ضربه را از ركود بازار چاي داخلي متحمل شده‌اند.
در حالي كه مقام‌هاي سريلانكايي به دنبال فروش چاي خود به ايران هستند، رئيس هيات مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال از انباشته شدن 25 هزار تن چاي توليد سال‌جاري در انبارها خبر داد.
سعيد رحمت‌سميعي در گفت‌وگو با فارس، افزود: مشكل چاي كشور مربوط به سال جاري نيست بلكه ريشه‌اي است. وي افزود: امسال كارخانه‌ها 45 هزار تن چاي خشك توليد كردند كه با توجه به ضريب تبديل هر 4/4 كيلوگرم برگ‌سبز به يك كيلو چاي خشك، بيش از 180 هزار تن برگ سبز در سال‌جاري توليد شد.

رحمت‌سميعي افزود: دولت برگ سبز را از كشاورزان به نرخ تضميني خريداري و به قيمت كمتري به كارخانه‌ها مي‌فروشد و كل بهاي برگ سبز توسط دولت به كشاورزان پرداخت شده است. رئيس هيات مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال افزود: از 45 هزار تن چاي خشك توليد امسال 22 هزار تن بابت بدهكاري كارخانه‌ها به سازمان تعاوني روستايي بايد تحويل دولت شود و از اين رقم 6 تا 8 هزار تن در بازار آزاد فروش رفته و 15 هزار تن چاي امسال در انبار كارخانه‌ها مانده است كه با احتساب 10 هزار تن چاي تعاوني روستايي بيش از 25 هزار تن چاي توليد امسال روانه انبارها شده است. وي افزود: مشكلاتي مانند هزينه كارگري، هزينه لفاف و كيسه، گازوئيل، برق و گاز باعث شده تعدادي از كارخانه‌ها به دليل بدهي دچار قطعي برق يا گاز شوند و برخي نيز به دليل بدهي به كارگران متواري هستند.
رئيس هيات مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال در مورد چاي سنواتي گفت: تا پايان سال 82 حدود 132 هزار تن چاي در انبارها مانده و از رده خارج شده كه قابل مصرف نيست. وي افزود: دولت از طريق سازمان استاندارد و وزارت بهداشت تصميم گرفته جلوي فروش چاي موجود در انبارها از سال 82 به قبل را بگيرد. وي افزود: عدم فروش چاي و ماندن در انبار چالشي است كه صنعت چاي كشور با آن روبه‌رو بوده و در صورت ادامه اين روند با ورشستگي كامل روبه‌رو خواهد شد. رئيس هيات مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال افزود: از سال 79 تا 82 برخي از كارخانه‌ها براي خريد برگ سبز از دولت وام گرفته و با توجه به عدم توفيق در فروش چاي نتوانستند بدهي به بانك بپردازند و در اين مدت دولت نيز نتوانست جلوي ورود چاي قاچاق به كشور را بگيرد، لذا مردم به خوردن چاي اسانس‌دار خارجي كه به صورت قاچاق وارد كشور مي‌شد، عادت كرده و از چاي ايراني رويگردان شدند. وي ادامه داد:‌ از 180 كارخانه چاي در كشور امسال 132 كارخانه به فعاليت پرداختند و بقيه تعطيل بودند و اين رقم در سال 84 حدود 154 واحد بود كه به تدريج در حال كاهش است.

رئيس هيات مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال با اشاره به نشست دو هفته پيش مسوولان صنعت چاي در دفتر سعيدلو معاون اجرايي رئيس جمهور گفت: براساس مصوبه اين نشست مقرر شد ستاد ويژه چاي در كشور مركب از 4 وزارتخانه جهاد كشاورزي، بازرگاني، صنايع و معادن و كشور (استانداري گيلان) و رئيس كل بانك مركزي به علاوه سه گروه بخش خصوصي شامل كشاورزان، كارخانه‌داران و بازرگانان تشكيل شده و صندوقي براي حمايت از صنعت چاي شكل گيرد.
رحمت‌سميعي خاطرنشان كرد: متأسفانه اين مصوبه هنوز به مرحله اجرا نرسيده و در دولت نيز تصويب نشده است.
وي گفت: متأسفانه متولي خاصي براي صنعت چاي كشور وجود ندارد و كشاورزان خود را ملزم به افزايش كيفيت و كميت چاي نمي‌كنند، زيرا محصول آنها بعد از زحمت فراوان و خشك شدن توسط كارخانه‌ها روانه انبار مي‌شود.
 پنجشنبه 14 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن