واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يادداشتتيم فوتبال اميد به چه كسي سپرده ميشود؟
فوتبال ايران هشت دوره بازيهاي المپيك را از دست داده تا مشخص شود كه فوتبال پايه ايران، با وجود «درجه اولي» بودن در سطح قاره آسيا دچار مشكل است.
فوتبال ايران در حالي هشت دوره المپيك را از دست داده است كه تيمهاي سطح پايين و نه چندان مطرح آسيا صاحب اين فرصت شدند تا در آوردگاه المپيك خودي نشان دهند و تواناييهاي نه چندان بالاي خود را به معرض نمايش بگذارند.
به هر حال تيم اميد ايران در دورههاي اخير با مربيان داخلي و خارجي ناكام ماند و اين ناكاميبه حدي بود كه براي فوتبال ايران در اين رده سني به امري عادي مبدل شده است.
فوتبال ايران اما عزم خود را براي رفتن به لندن و حضور در المپيك 2010 جزم كرده و مسوولان فدراسيون فوتبال و كميته ملي المپيك از همان اولين روزهايي كه المپيك پكن تمام شد، به اين فكر افتادهاند تا با سپردن تيم اميد به يك مربي داخلي و دادن فرصت لازم به او، شرايطي به وجود بياورند تا بلكه فوتبال ايران بعد از هشت دوره خود را المپيكي ببيند. پرويز مظلومي، غلامحسين پيرواني، محمود ياوري و مجيد جلالي از جمله نفراتي هستند كه مسوولان فدراسيون فوتبال نگاه ويژهاي به آنان دارند و اين امكان كه يكي از آنان هدايت تيم فوتبال اميد كشور را برعهده داشته باشد، بسيار زياد است. سرمربي تيم فوتبال مس كرمان كه در ليگ برتر نتيجههاي قابل قبولي گرفته است، گزينه اول فدراسيون فوتبال براي هدايت تيم اميد محسوب ميشود. مظلومي در رده ملي تنها داراي يك تجربه است و آن هم زماني بود كه با تيم «ب» ايران به مقام قهرماني مسابقات غرب آسيا دست يافت و حتي يك ماه بعد، توانست خود را به عنوان قهرمان جام ملتهاي آسيا در سال 2007 معرفي كند. بازي گرفتن از بازيكنان جوان را ميتوان ويژگي مشخص اين مربي دانست؛ در مورد پيرواني هم ميتوان گفت نكتهاي كه فوتبالي ها را ترغيب ميكند تا با رايزنيهاي خود كاري كنند تا اين مربي روي نيمكت تيم اميد بنشيند، هشت سال حضور در ليگ برتر فوتبال ايران است در حالي كه هر سال بازيكنان جوان جايگزين مهرههاي اصلي ميشوند، غلامحسين پيرواني را متخصص كار با جوانان و بازي گرفتن از بازيكنان نه چندان نام آشنا اما با انگيزه معرفي كردهاند. وي در اين چند سال نشان داده است كه در كنار معرفي بازيكنان مطرح به فوتبال ايران، اين توانايي را دارد كه با تيمهاي جوان، خود را مربي نتيجهگيري هم مطرح كند كه سقوط نكردن با كمبضاعتترين تيم باشگاهي ايران مهر تاييدي بر تواناييهاي غلام پيرواني است. مربيان جوان ميتوانند ايدههاي جديدي به فوتبال تزريق كنند. بر اساس اين نظريه امثال محمود ياوري نبايد در ليگ برتر و سطح اول فوتبال تيميداشته باشند، اما ياوري در اين چند سال نشان داده كه ميتوان براي نتيجه گرفتن به مربيان با سابقه و كهنه كار هم توجهي ويژه داشت. با نگاهي به جايگاه راه آهن در جدول رده بندي ليگ برتر و قياس رتبه فعلي با زماني كه سرمربي ديگري هدايت اين تيم را برعهده داشت، قرار گرفتن نام ياوري در فهرست نامزدهاي مربيگري تيم اميد توجيه مناسبي پيدا ميكند.
ياوري نزديك به دو دهه قبل، سرمربيگري تيم ملي را هم در اختيار داشت و ميتواند با استفاده از تجارب آن زمان، مربي موفقي براي تيم اميد باشد. جلالي هم كه روزهاي خوبي را در ليگ برتر به همراه فولاد خوزستان سپري ميكند، به دليل نوع فعاليتش و توجه ويژهاي كه به روشهاي نوين و تاكتيكهاي روز فوتبال دارد، يكي از گزينه هايي است كه مسوولان فدراسيون فوتبال بي ميل نيستند تا علميترين مربي ايران را بالاخره به يكي از نيمكتهاي ملي منتقل كنند. البته در مورد جلالي ترديدهايي هم وجود دارد؛ برخي معتقدند كه اخلاق حرفهاي مناسب فوتبال نيست و او با اين نوع رفتار نميتواند در جو پرحاشيه فوتبال به موفقيت چنداني برسد.
منبع ايرنا
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]