واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: فوايد اينترنت براي مادربزرگها
در جاهاي ديگر دنيا هم كموبيش همين اوضاع حاكم است. براي همين است كه محققان دست به يك مطالعه جالب توجه زدهاند؛ شايد با اين نيت كه اينترنت را براي نسلهاي قبل هم جذاب و مفيد جلوه دهند.
محمدحسين شريعتمدار: اينترنت، پديده نسبتا جديدي است و براي همين كمتر ميانسالي را ميتوان ديد كه با اين موجود جديد دوست باشد، همچنانكه كمتر جواني هست كه با اينترنت دوست نباشد. بزرگترها هميشه كوچكترها را سرزنش ميكنند كه چرا اينقدر وقتشان را با اينترنت ميگذرانند، همچنانكه آنها بزرگترها را سرزنش ميكنند كه بدون آشنايي با اينترنت چيزي از دنياي مدرن نميفهمند.
در جاهاي ديگر دنيا هم كموبيش همين اوضاع حاكم است. براي همين است كه محققان دست به يك مطالعه جالب توجه زدهاند؛ شايد با اين نيت كه اينترنت را براي نسلهاي قبل هم جذاب و مفيد جلوه دهند. آنها نشان دادهاند كه استفاده از اينترنت در افراد ميان سال و سالخورده به تقويت قدرت مغز آنها كمك مي كند .
تيم تحقيقات دانشگاه كاليفرنيا در تازه ترين تحقيق خود دريافته اند كه هنگام استفاده از اينترنت نقاطي از مغز انسان كه وظيفه كنترل تصميم گيري و قدرت استدلال را به عهده دارند تحريك مي شود . محققان بر اين عقيده اند كه اين تحريكات مغزي مي تواند تغييرات فيزيولوژيكي را كه موجب كم كاري و تحليل قواي مغزي مي شود خنثي كند . به اين ترتيب، حتي جستجو در اينترنت، كاري كه پدرها و مادرها و پدربزرگها و مادربزرگها، فرزندانشان را براي آن سرزنش ميكنند و نميفهمند كه جز وقت تلف كردن، چه سود ديگري ميتواند براي آنها داشته باشد، از قضا بيشتر براي خودشان مفيد است و به عنوان يك كار روزانه مي تواند قواي مغزي افراد سالخورده را بالا ببرد.
پيش از اين هم ثابت شده بود كه كارهايي مثل حل جدول كلمات متقاطع يا جدول سودوكو، مغز انسان از فعال نگه ميدارد و از آلزايمر پيشگيري ميكند، اما با توجه به نتايج تحقيقات اخير به نظر مي رسد جستجوي اينترنت را نيز به فهرست كارهايي كه موجب فعال ماندن مغز مي شود اضافه كرد . درواقع نتايج اين تحقيقات نتايج دلگرم كننده اي دارد كه نشان مي دهد كامپيوتري كردن فناوري ها اثرات فيزيولوژيكي و فوايد بالقوه اي را براي افراد ميان سال و سالخورده به همراه دارد .
اما جستحوي اينترنت چه تفاوتي با خواندن كتاب دارد ؟ اگر شما از همان نسل گذشته هستيد و ميخواهيد با طرح اين سوال مطالعات جديد را زير سوال ببريد، محققان براي اين سوال شما هم جوابي دارند: براي پاسخ دادن به اين سوال از هر داوطلب در حين خواندن كتاب و جستحوي اينترنت اسكن مغزي گزفته شد. نتايج اين اسكن ها نشان داد كه در هر دو كار مناطق مهمي از مغز كه وظيفه كنترل كلام ، خواندن ، حافظه و توانايي هاي ديداري را به عهده دارند فعال شده اند . اما اسكن هايي كه هنگام جستجوي اينترنت انجام شد نشان داد كه قسمت هاي ديگري از مغز نيز تحريك شده اند . هنگام كار با اينترنت نقاطي از مغز كه تصميم گيري و استدلال در آن انجام ميشود نيز تحريك شده بودند؛ نقاطي كه در خواندن كتاب تحريك نشده بود . محققان دليل اين تفاوت را اينطور توجيه ميكنند: هنگام جستجوي اينترنت افراد بايد دست به انتخاب بزنند و اطلاعات مناسب خود را انتخاب كنند و به همين خاطر آنها از قدرت تصميم گيري خود استفاده مي كنند و هم چنين افرادي كه با اينترنت آشنا نيستند نيز بايد براي استفاده مناسب از اينترنت بايد دفت بيشتري به خرج بدهند كه اين امر نياز به استدلال و تصميم گيري دارد.
نتايج اين تحقيقات پيام مثبتي براي مردم به همراه دارد كه آنها با انجام كارهايي مانند حل كردن جدول، بازي كردن و فعاليت هايي مانند استفاده از اينترنت سلامت رواني خود را بالا ببرند و خطر بروز دمانس و آلزايمر را پايين ببرند.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]