واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مسكو نيازي ندارد براي همكاري هستهيي و نظامي با ايران به كنگره آمريكا تضمين دهد
سفير روسيه در آمريكا تاكيد كرد كه مسكو نيازي ندارد براي همكاري هستهيي و نظامي با ايران به كنگره آمريكا تضمين بدهد و اين همكاريها ناقض الزامات بين المللي روسيه نيست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،سرگئي كيسلياك، سفير روسيه در آمريكا در گفتوگو با موسسه " آرمزكنترل توري" تاكيد كرد كه همكاري هستهيي روسيه و ايران ناقض الزامات بين المللي مسكو نيست.
وي در پاسخ به همكاري هستهيي روسيه با ايران عامل نگراني كنگره آمريكا است و دولت روسيه براي رفع اين نگراني و نگراني مربوط به فروش سلاح به ايران چه تضمين به آمريكا مي دهد؟ گفت: چرا بايد به كنگره آمريكا تضمين بدهيم؟ ما به پارلمان روسيه تضمينهايي ارايه ميكنيم؛ بنابراين اگر آمريكا به كار كردن با ما در زمينه انرژي هستهيي علاقمند است خوب است. اين برعهده آمريكاست كه تصميم بگيرد چه چيزي مي خواهد اگر همكاري با ما را مي خواهد درها براي همكاري باز است. اگر از ما درخواست شود اقدامات و سياستهايمان را به كنگره آمريكا گزارش كنيم تا آمريكا براي همكاري با ما تصميم گيري كند علاقهاي به اين نوع همكاري نداريم.
وي افزود: ما به الزاماتمان و تعهداتمان كاملا پايبنديم و هيچ گونه توافق با آمريكا يا جايي ديگر را نقض نكردهايم.
كيسلياك گفت: همكاري ما با ايران در حوزه هستهيي به بوشهر محدود است. در هر حال رييس جمهور آمريكا از روش همكاري ما در خصوص بوشهر استقبال كرده است.
وي افزود كه اين برنامه قابل اعتماد است و جايگزيني براي توسعه قابليت غني سازي است" زيرا راكتور را مي سازيم سوخت را تامين مي كنيم و آن را پس مي گيريم اين بهترين راه ارايه دسترسي به انرژي هستهيي و توليد برق از انرژي هستهيي است كه مورد حمايت اروپا نيز قرار دارد.
سفير روسيه در آمريكا در خصوص تامين تسليحات دفاعي ايران نيز گفت: اين مغاير با الزامات ما و يا قطعنامههاي شوراي امنيت نيست؛ زيرا هر آنچه انجام ميدهيم كاملا دفاعي و پيشگيرانه است.
وي ادامه داد: اين سياست ما است و فقط به پارلمان روسيه و ملت روسيه و نه به هيچ كس ديگر گزارش داده مي شود.
كيسلياك در پاسخ به اين سوال كه آمريكا و روسيه و ديگر اعضاي شوراي امنيت براي تقويت استراتژي موجود براي متقاعد كردن ايران به تعليق غني سازي اورانيوم چه اقدامي بايد انجام دهند گفت: به بازآفريني اين استراتژي نيازي باشد استراتژي فعلي دو بخش دارد كه يكي مبتني بر تصميمات شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي در خصوص دولت ايران است؛ شوراي امنيت نيز تاكنون چهار قطعنامه صادر كرده است كه بر مطالبات آژانس تاكيد مي كند.
وي تاكيد كرد: آنچه بايد انجام شود تلاش براي وارد شدن به مذاكره با همكاران ايراني است و همكاري آنها با اين مطالبات براي آنها و براي همه ما خوب است.
وي بسته پيشنهادي پنج عضو دايم شوراي امنيت و آلمان به ايران را "فرصتي خوب براي گسترش همكاري نه تنها با ما بلكه با اروپايي ها آمريكا و چين" در خصوص طيف گستردهاي از مسايل دانست و گفت: اين يك پيشنهاد همكاري از كشورهايي از آتلانتيك گرفته تا اقيانوس آرام به همكاران ايراني ماست.
وي ادامه داد: اين چيزي است كه ما ميكوشيم در گفتوگو با تهران بر آن تاكيد كنيم.
كيسلياك گفت: علاقه زيادي داريم كه ببينيم دولت ايران متوجه ميشود اين بستهاي صادقانه است.
وي در ادامه با اشاره به مشاركت آمريكا در ارايه اين بسته و حضور ويليام برنز ديپلمات آمريكايي در نشست ژنو با مقامات ايراني گفت: فكر ميكنم اين پيام خوبي است كه ميگويد اگر درباره بسته به توافق برسيم آمريكا نيز بخشي از آن خواهد بود و اين بخش مهمي است.
سفير روسيه در آمريكا افزود: نگرانيهايي در هر دو طرف وجود دارد سوتفاهماتي در هر دو طرف وجود دارد كه بايد بر آنها غلبه كرد. اين مسيري است كه فكر مي كنم تاكنون توسعه نيافته است و ما بايد بيشتر بر روي آن كار كنيم.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]