واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: وزير نفت: مشتركان پرمصرف گاز جريمه ميشوند
غلامحسين نوذري، وزير نفت با درخواست از مردم براي مصرف بهينه گاز گفت: دولت برنامههاي خود را براي افزايش تأمين گاز در زمستان انجام داده است، اما مشتركان پرمصرف گاز جريمه ميشوند.
وي كه در حاشيه سيزدهمين همايش بينالمللي انرژي در جمع خبرنگاران سخن ميگفت، افزود: در ايران 14 ميليون خانوار مصرفكننده گاز وجود دارد كه سه دهك آخر اين خانوارها خارج از الگوي مصرف از گاز استفاده ميكنند و از اين سه دهك، يك دهك آخر مصرفي فراتر از تمام الگوهاي استاندارد دارد.
وي با بيان اينكه قصد داريم ابتدا اين دهكها را به سوي الگوي مصرف هدايت كنيم، خاطرنشان كرد: دهك آخر مصرف كه حدود 30 درصد مصرف كشور را به خود اختصاص داده را در صورت عدم رعايت الگوي مصرف جريمه خواهيم كرد كه بخشي از اين جرايم نقدي است.
وي با تشريح برنامههاي دولت براي تأمين سوخت زمستاني عنوان كرد: با تلاشهاي صورت گرفته فاز 9 پارس جنوبي وارد مدار شده است؛ به طوري كه تا چهارشنبه گذشته حدود 16 ميليون مترمكعب از فازهاي 9 و 10 توليد گاز داشتهايم و شركت نفت مناطق مركزي نيز برنامههاي خود را به خوبي پيش ميبرد و تا پايان آذر ماه به 20 ميليون مترمكعب افزايش گاز خواهيم رسيد.
نوذري با بيان اينكه ميتوان راندمان انرژي كشور را به شدت افزايش داد، گفت: الگوي مصرف خانگي را با كارشناسي تعيين كردهايم و ضرايب مصرف براي خانوادهها را با چهار دستهبندي استاني براساس استانهاي سرد 1، 2 و 3 و استانهاي گرمسير تعيين كردهايم كه اگر الگوي مصرف رعايت شود، به هيچ وجه مشكلي نخواهيم داشت، ولي در غير اين صورت با چالش جدي مواجه ميشويم. به همين دليل براي مديريت مناسب زمستان از مردم ميخواهيم در مصرف سوخت همكاري كنند و به ميزان درست از سوخت مصرف كنند تا از مصرف مازاد خودداري شود.
وزير نفت در تشريح نتايج نشست وزراي نفت اوپك در قاهره گفت: نشست روز شنبه اوپك مشورتي بود و پيشبيني حصول نتايج سياستگذاري در اوپك نميشد. وضعيت بازار در اجلاس قاهره بررسي شد و در ميان همه اعضا اين اتفاق نظر وجود داشت كه بازار با مازاد عرضه نفت روبهروست و بايد براي مقابله با اين شرايط كاري كرد كه پيشنهاد ما توازن عرضه و تقاضا است.
وي تأكيد كرد: ارزيابيها نشان ميدهد كه در حال حاضر بالاي دو ميليون بشكه در روز مازاد عرضه وجود دارد و ما به دنبال تعادل بخشيدن به تقاضا و عرضه در اوپك هستيم.
او با تأكيد بر لزوم همكاري اعضاي غير اوپك با اين سازمان گفت: روسها اعلام كردند كه از تصميمات اوپك حمايت ميكنند و در صورت لزوم توليد نفت خود را كاهش ميدهند، بحث كنوني اين است كه با كاهش توليد اوپك بايد ميزان ذخيره سازيها كاهش پيدا كند و بايد شرايط را بررسي كرد كه اين اتفاق افتاده يا نه؛ هرچند كه در چند روز گذشته بازار ثبات بيشتري داشته است.
وزارتخانههاي نفت و نيرو بايد ادغام شوند
از سويي، كاتوزيان، رئيس كميسيون انرژي مجلس در اين همايش گفت: پيشنهاد تشكيل وزارت انرژي با هدف متمركز بخشي به سياستگذاري در بخش انرژي به مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي ارائه شده كه منتظر پاسخ آنها هستيم.
به گزارش ايسنا، رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اين مطلب اعلام كرد: به نظر ما برخي از مشكلات كنوني به اين دليل است كه در بخش انرژي سياستگذاري واحد نداريم و لازم است كه وزارتخانههاي نفت و نيرو ادغام شوند.
او از نبود طرح جامع انرژي در بخش عرضه و تأمين اظهار نارضايتي كرد و گفت: در حال حاضر اقدامات ابتدايي براي طرح جامع انرژي آغاز شده و در حال فعاليت هستيم و اميدواريم در قالب اين طرح قوانيني براي اجرا وضع شود.
رئيس كميسيون انرژي مجلس با بيان اين كه اگر وضعيت مصرف گاز با روند كنوني حفظ شود، در افق سند چشمانداز مصرف گاز كشور به روزانه 5/2 ميليارد مترمكعب خواهد رسيد.
از سوي ديگر رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي ضمن هشدار به دولت براي ارائه فوري اساسنامه شركت ملي نفت به مجلس، گفت:اگر تاخيرهاي پياپي دولت براي ارائه اين اساسنامه ادامه يابد در اين باره مجلس طرح ارائه خواهد كرد.
حميدرضا كاتوزيان در حاشيه سيزدهمين همايش بينالمللي نفت و گاز در تهران در جمع خبرنگاران با بيان اينكه زمان دولت براي ارائه اساسنامه آخر خرداد ماه امسال در نظر گرفته شده بود، گفت: به دليل تاخيرهاي مكرر دولت در ارائه اساسنامه، مجلس تصميم گرفت مستقيماً اين موضوع را پيگيري كند.
به گفته كاتوزيان، در حال حاضر دو نفر از اعضاي كميسيون انرژي مسئول شدهاند تا اساسنامه را پيگيري كنند و نتيجه اين كار هم اكنون در كميسيون انرژي و كميسيون اجتماعي در حال بررسي است تا به صورت يك طرح در مجلس مطرح شود.
نماينده تهران در خانه ملت تأكيد كرد: در صورتي كه تا زمان آماده شدن اين طرح، دولت اساسنامه را به مجلس ارائه دهد آن را به عنوان يك لايحه ميپذيريم اما در غير اين صورت، مجلس طرح خود را ارائه خواهد داد.
وي همچنين در خصوص بحثهاي اخير درباره كسري بودجه واردات بنزين توضيح داد: تأمين هزينههاي دولت از محلهاي مشخص در بودجه انجام ميشود و در مورد بنزين و گازوئيل نيز مبلغ بودجه مشخص شده است.
كاتوزيان افزود: اگر دولت به بودجه بيشتري براي واردات بنزين و گازوئيل نياز دارد بايد از مجلس مصوبه بگيرد.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]