واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اطلاعرساني در بحران
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
رمز مقابله مؤثر با بحرانها و اطلاعرساني مناسب هنگام وقوع هر بحران، آمادگي پيش از وقوع آن است. زماني كه يك موقعيت اضطراري پيش ميآيد، وقت زيادي براي فكر كردن نيست، چه رسد به برنامهريزي. بدون وجود برنامه براي رويارويي با بحرانها ممكن است در آنها غرق شويم.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در "وبلاگ روابط عمومي" به نشاني http://prblog.blogfa.com در ترجمهي مطلبي با عنوان Crisis Communications كه در سايت america.gov منتشر شده، آمده است: بحران رويدادي است كه به طور ناگهاني به وقوع ميپيوندد و مستلزم واكنشي سريع است. بحران با جريان معمول امور تداخل مييابد و موجب ناپايداري و تنش ميگردد. بحران ميتواند حاصل رويدادهاي طبيعي مانند زمين لرزه يا توفان و يا مصنوعي، مانند انفجار، رسوايي يا مناقشه باشد و بالاخره اين كه ممكن است تهديد كننده حيثيت و وجهه يك مقام عاليرتبه يا سازمان باشد. در صورت رويارويي سنجيده با يك بحران، نه تنها ميتوان اعتبار و حيثيت فرد يا سازمان مربوطه را حفظ كرد، بلكه ميتوان حتي آن را تقويت نمود.
مارلين فيتزواتر، مشاور مطبوعاتي سابق كاخ سفيد ميگويد، اطلاع رساني مناسب در زمان وقوع بحرانها، بر مبناي سيستمي است كه قبلا ً ايجاد شده باشد. وقتي بحراني رخ ميدهد بايد فقط مراقبت بيشتري به خرج داد وبه بهبود اوضاع كمك كرد. چنان چه شما گزارشات منظم و روزانه به مطبوعات ارائه ميدهيد، در هنگام بحران بايد كوشش بيشتري كنيد و آن را سه بار در روز تكرار نماييد. در هنگام وقوع بحران، زماني براي طراحي يك سيستم جديد باقي نميماند.
در هنگام بحران بهترين شيوه عمل اين است كه صادق و آماده جوابگويي باشيم و هر كار ممكن را براي تسهيل امور انجام بدهيم. رسانهها چه با كمك شما و چه بدون كمك شما، اخباري را نوشته يا پخش خواهند كرد. به نفع شماست كه در گزارشات آنها سهيم باشيد - حتي در گزارشات منفي - تا بتوانيد موضع خود را به طور صحيح ارائه كنيد.
سوزان كينگ، كه در زمان دولت كلينتون سخنگوي دو وزارت خانه فدرال بوده است، ميگويد در هنگام بحران، تمامينقش آفرينان اصلي را در يك جا جمع و تكليف را روشن كنيد. هرگز بيش از آن چه ميدانيد، نگوييد، افكار خود را به طور مستقل بيان نكنيد و مرتب خبرنگاران را در جريان اخبار تازه قرار دهيد. خبرنگاران بايد كسب اطلاعات كنند، اگر آن را از آنها دريغ كنيد، به نشر شايعات ميپردازند.
داشتن برنامه براي بحران؛ در هنگام وقوع بحران بلافاصله با عموم ارتباط برقرار كنيد، اما فقط آن چه ميدانيد را اظهار نماييد. مديريت بحران را به محل بخوانيد. كليه كارمندان خود را در جريان وقايع و اخبار قرار دهيد. اخبار را مكررا ً و منظما ً روز آمد كنيد.
قبل از وقوع يك بحران در همه شرايط با رسانهها روابط در خور اطمينان و پذيرفتني برقرار كنيد. در اين صورت است كه رسانهها در هنگام وقوع يك بحران نه تنها به شما مشكوك نيستند، بلكه همكاري هم ميكنند.
كسي را براي به عهده گرفتن مديريت بحران انتخاب كنيد.
از مدير بحران بخواهيد اطلاعاتي پيرامون مسائل مشكل آفرين جمع آوري كند. آنها را ارزشيابي كرده و دادههايي درمورد آنها فراهم نمايد و دست به ايجاد آن دسته از استراتژيهاي ارتباطي بزند تا از روند آنها جلوگيري كرده يا آنها را معكوس كند.
اعضاي احتمالي تيم مديريت بحران را شناسايي كنيد. نقش هريك، نوع فعاليت و محل آن را تا جاي ممكن از پيش معين كنيد. نسخهاي هم از شرح حال و سوابق آنها داشته باشيد. در يك موقعيت بحراني، شايد مطبوعات بخواهند چيزيهايي درمورد سوابق افرادي كه به حل آن اشتغال دارند، بدانند.
...
انتهاي پيام
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]